Eli olisi malaweilla (ja itsellä siinä ohessa) kuunvaihteessa edessä muutto Turun vesistöstä sinne Liedon veden ääreen ja kysymys olisi kovetuksesta, mistäpä muusta. Ei ole ihan käsitystä paikallisen hanaveden arvoista, eli paljonko olette soodaa/kipsiä/jotain muuta käyttäneet per 100 litraa päästäksenne optimiarvoihin?
Kiitokset!
My word's but a whisper - your deafness a SHOUT.
I may make you feel, but I can't make you think.
"Liedon vesijohtovesi on koko kunnan alueella Oripää-Virttaa pohjavettä. Vesi on täysin alkuperäistä luonnontuotetta, sitä ei käsitellä millään tavalla eikä siihen lisätä mitään. Veden tutkitut arvot ovat ihannearvoja, parempaa pohjavettä ei liene olemassa. Veden kovuus on 2,5 °dH eli vesi on pehmeää. Veden ph-arvo on 8,4.
Vesi on Liedon keskustan, Yliskulman ja Aseman alueilla selvästi pehmeämpää kuin aiemmin käytetty Liedon oma pohjavesi. Littoisissa, Ilmarisissa ja Loukinaisissa veden kovuus on lähes sama kuin aiempi Littoisten järven veden kovuus. "
Tippa testeillä kovuus on tuo ilmoitettu. PH on noin 7,5 - 8. Mitattu suoraan hanavedestä keskustan alueelta.
Meillä Ilmarisissa hanasta tulee Virttaankankaan "pohjavettä", muuttuu aika hyvin noista Mirtsin ilmoittamista arvoista... Hanasta mitattuna pH 7,6, kH ja Gh molemmat tippatestillä 2,2. Itse vaihdan noin 1/3 vedestä kerran viikkoon, eli suurinpiirtein 100 litraa ja lisään siihen 2 tl kipsiä ja saman verran soodaa, siitä syntyy sopiva soppa
Hoc non credo; toga mea iterum surrepta est!
Ei voi olla totta! Togani on taas varastettu.