Biube pure-clear nanoriutaksi? Apua aloittelijalle

Meri- ja murtoveden akvaariot, kalat, tekniikka ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
B&L
Junior Member
Junior Member
Viestit: 91
Liittynyt: 19:45, 14.10.2007
Paikkakunta: Helsinki, HAS

Biube pure-clear nanoriutaksi? Apua aloittelijalle

Viesti Kirjoittaja B&L »

Heippa kaikki meriakvaristit! Eli tälläiseen ajattelin perustaa ihka ensimmäistä meriakvaariotani. Tai oikeammin puolisoni 30v lahjaksi (toivottavasti ei lue AW:tä [;)] ), joka unelmoi kovasti merivesialtaasta. Tilanpuutteen ja muiden olosuhteiden vuoksi kunnon mv-akvaariota ei voida vielä toistaiseksi hankkia ja Biube clear on esteettisesti ainoa jonka tulee kyseeseen.
Kuva
Onko tähän todellisuudessa mahdollisuutta perustaa minkään mallista nanoriuttaa? Koska valonlähde on ledi, niin ymmärrän että mitään koralleja sinne ei tietenkään voisi hankkia tai muuta voimakkaasta valosta rippuvaa eliötä eikä koon vuoksi(35l) missään nimessä kaloja. Lämmitin pitää hankkia mutta muuten pysyn Biuben säätämissä rajoissa. Ajattelin ihan elävää kiveä ja jotain erakkorapuja sekä muita pikkuöttiäisiä. Siis jotain ihan vaatimatonta, kunhan saataisiin edes pieni kosketus suolaiseen veteen. Eli neuvoja ja ohjeistusta toivotaan ja kaivataan kokeneemmilta, sekä pikkuideoita sisustukseen ja eliövalintaan. :D Tiedän että jos saan tämän onnistumaan niin siitä tulee paras ja ikimuistoisin lahja ikinä (ainakin hänelle).
fresh water 270L, nano-reef 35L & boxturtle terrarium
My pics
h u z k y
Member
Member
Viestit: 381
Liittynyt: 11:12, 04.01.2007

Viesti Kirjoittaja h u z k y »

Voi. Eikä sun tonne mtn. lämppäriä tartte välttis hankkii.. Perustat vaan samal taval ku jonkun normi nanon.. khyl sellanen huoneen lämmössä menee. hiekkaa,elävääkivee ja siinähän se sitte onki. Ja sit tietty kandee olla joku skimmeri,vaikka Sander piccolo. mut ei pakko,jos vettä vaihtelee..


Ja jos sinne nyt vaikka vähän suola-vettä laittais ni se ei olis pahitteeks...
nalbo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 110
Liittynyt: 03:18, 12.12.2006
Akvaarioseurat: Suomen meriakvaarioseura facebook
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja nalbo »

Googlasin vähän ja heräsi liuta kysymyksiä. Jos haluaa vaahdottimen niin mites toi valo/valokansi? mahtuuko laittaa piccolon tai vaik pienen ulkolaita vaahdottimen? Lisäksi minua hirvitti hintaa, löytyykö näit edes suomes myynnis? Ja viel, riittääkö ilmapumppu virtaamaan vettä, vois kuvitella EK:n kanssa että tulee paljon moskaa kun ei ole kunnollista virtausta?
Biorb ja biube:n tarkoitus on pitää tekniikan piilossa, niin lisäpumppu ei varmaan ole kivan näköinen siin...? Kuva alempana on mun oma merivesiakva, samankokoinen ja tekniikka piilossa seinän takana mallia hillybill. Mutta voisin kuvitella että olet jo käynyt läpi kaikki Awebbiläisten nanot ja et halua normi akvaa?
Kuva
Juissi
Senior Member
Senior Member
Viestit: 588
Liittynyt: 09:06, 23.03.2003
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Juissi »

Tuotteen kotisivuilla muuten sanotaan, että merikäytössä pitäisi hankkia "Marine Conversion Kit", joka sisältää mm. halogeenivalon. Eli ei taida ledit riittää? Niin ja siellä myös sanotaan, että tarvitset lämppärin...

Kuinkahan tehokas vedenkierto siinä on? Mitä tommonen setti oikein maksaa?

-Juissi
Zissou
Member
Member
Viestit: 301
Liittynyt: 13:38, 09.05.2007
Akvaarioseurat: HAS
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Zissou »

Where-to-buy > search results:

"Vassan Elainkeskus OY "

http://www.vaasanelainkeskus.fi

Ei ole hintoja tuolla sivuilla.
~~~~~~~~~~
The Life Aquatic
B&L
Junior Member
Junior Member
Viestit: 91
Liittynyt: 19:45, 14.10.2007
Paikkakunta: Helsinki, HAS

Viesti Kirjoittaja B&L »

Joko tilaan suoraan ulkomailta tai sitten akvaarioliikkeen välityksellä. Marine Conversion Kit on mielestäni turha, suolat ja muut aineet ja vesitestit voi myös ostaa erikseen ja tekokasveja ja kiviä en tarvitse.

Biorb & BiUbe Aquarium Salt Water Frequently Asked Questions

Ainakin tuolla kohdassa 24 sanotaan että vaahdotin ei ole välttämätön. Ymmärsin että sen marine kit:in kanssa ei tule halogeenivaloa, ainoastaan "suolasuoja" niihin vanhempiin malleihin joissa on halogeenivalo (kohta 7). Hankalaa kun ei näin aloittelijana oikein tiedä mihin luottaa noissa ohjeissa, kun esimerkiksi kohdassa 9 väitetään että 30l biorbiin menee 2 vuokkokalaa vaikka eihän alle 60litran merialtaisiin ymmärtääkseni sovi pienimmätkään kalat.

Joka tapauksessa pienen lämmittimen hankin ja jos kerran riutta-akvaarioon tarvii voimakkaan virran niin voi varmaan hankkia pikkuisen Tunzen Universal pump Mini 5024.04 kiertovesipumpun. Kai ne esim. kivillä voi naamioida. Ai niin, mainittakoon viellä että RO-veden käyttö onnistuu jos sillä nyt on merkitystä.
fresh water 270L, nano-reef 35L & boxturtle terrarium
My pics
Kimmo S
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2243
Liittynyt: 14:37, 18.04.2002
Akvaarioseurat: SMAS, Suomen merivesiakvaariot (Facebook)
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kimmo S »

Ilmakivellä vedenkierrätys saa suolan roiskumaan altaasta joka paikkaan... Altaan kansi tulee olemaan läpinäkymätön, pöytä akvaarion ympäriltä suolassa, altaan reunat, yms. :) Jos altaan päällä on esim. halogeenilamppu, se tulee ruostumaan kuplista. Jonkinlainen suojalasi on pakollinen sähköturvallisuuden kannalta, ilman ilmapumppuakin.

Olitkin huomannut jo nuo Tunzen pikkupumput. Ne ovat aika tehottomia, mutta taitavat olla parempia kuin ilmakuplasysteemi. Jotain ilmastusta tuohon olisi kyllä hyvä saada, koska ilman vaahdotinta akvaarion pintaan tulee kelmu, joka haittaa kaasujen vaihtoa. Ehkä Tunze mini-pumpun saisi vaikka puhaltamaan pintaa kohti keskellä olevan muoviputken avulla.

Reilulla vedenvaihdolla saa korvattua vaahdottimen. Esimerkiksi 50% vedenvaihto viikossa ei käy pahasti lompakon päälle.
B&L
Junior Member
Junior Member
Viestit: 91
Liittynyt: 19:45, 14.10.2007
Paikkakunta: Helsinki, HAS

Viesti Kirjoittaja B&L »

Voi ei, tuota suolan roiskumista en tullut ajatelleeksi alkuunkaan!8O Se kuplavirta keskellä kun olisi ollut mielestäni niin kauniskin.. Sähköturvallisuuden uskon altaassa olevan kunnossa, sitä kun markkinoidaan myös merivesikäyttöön ihan jenkeissäkin, missä niihin asioihin kiinnitetään paljon huomiota. Ilmapumpun lisäksi biubeen ymmärtääkseni kuuluu myös jonkinmoinen sisäsuodatin, ja jos mini-tunzen laittaa puhaltamaan pintaa kohti kuten neuvoit, taitaa veden kierto olla jo paljon paremmalla pohjalla.
fresh water 270L, nano-reef 35L & boxturtle terrarium
My pics
jumase
Senior Member
Senior Member
Viestit: 705
Liittynyt: 10:56, 17.07.2004
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja jumase »

B&L kirjoitti:Sähköturvallisuuden uskon altaassa olevan kunnossa, sitä kun markkinoidaan myös merivesikäyttöön ihan jenkeissäkin, missä niihin asioihin kiinnitetään paljon huomiota.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Anteeksi oli pakko. Jenkkien sähköturvallisuusmääräykset on lähinnä vitsi eurooppalaisiin verrattuna.

Sun pitäis ensin päättää mitä elävää mitä haluat siellä altaassa pitää. Sen mukaan sitten valot ja suodatus. Jos siihen on tarjolla marine conversion kit, niin kannattaa ehdottomasti harkita. Jää paljon säätämistä pois, kun on tarjolla mittojen mukaan tehdyt kilkkeet.

Lisäys, kävin katsomassa tuon marine kitin sisällön, eikä siitä juurikaan kyllä koostu mitään eli ei kannata turhaan maksaa. Valothan tuossa on vähän sniidut ja vaikka pillisuodattimella kyllä suodattaa meriakvaariotakin, niin kuplat on kieltämättä ongelmallisia. Jos sinne on tarkoitus hankkia erakkorapuja ja elävää kiveä, niin eiköhän tuo mene ihan tuollaisenaan. Nykäisee vain sen suodattimen pihalle ja tekee tarpeeksi usein vedenvaihtoja.

Tosi vaikea antaa mitään yleispäteviä neuvoja, koska kyllä sen merivesialtaan pystyy tekemään vaikka ilman valoja, lämmitintä, suodatusta jne, mutta ei siellä sen jälkeen kovin moni otus viihdykään.
B&L
Junior Member
Junior Member
Viestit: 91
Liittynyt: 19:45, 14.10.2007
Paikkakunta: Helsinki, HAS

Viesti Kirjoittaja B&L »

Mies tuli matkalta sunnuntai-maanantai välisenä yönä, juuri syntymäpäiviensä aattona ja lahja odotti valmiina. Ei olisi kuulema parempaa lahjaa voinut saada

Eli tässä tulos:

Kuva

Allas tänään neljättä päivää pystyssä ja nitriittiarvot ovat pahasti koholla, n. 0,6mg/l, toivottavasti kaikki elämä ei kuole sen vaikutuksesta pois. :( Ainakin olen bongannut yhden käärmemeritähden näköisen pienen pienen luikertelevan ötökän ja luultavasti nuoren aiptasian (kuvat alhaalla), toisaalta on luultavasti nitriitin vaikutuksesta hieman huonossa hapessa(lonkerot jotenkin vähän väsähtäneen oloiset) joten siitä varmaan pääsee eroon ilman mitään toimenpiteitä? Illalla nähtiin myös muutamia kelta-violetteja tuhatjalkaisen näköisiä hitaasti liikkuvia n. 2cm pituisia matoja, yhden pienen katkan ja muutamia vähän päälle 1mm pituisia "kirppuja" jotka juoksivat kivien päällä. Jännittävää!

Kuva

Kuva
fresh water 270L, nano-reef 35L & boxturtle terrarium
My pics
B&L
Junior Member
Junior Member
Viestit: 91
Liittynyt: 19:45, 14.10.2007
Paikkakunta: Helsinki, HAS

Viesti Kirjoittaja B&L »

Huh, tänään nitriitti on jo kääntynyt hiukan laskuun, noin 0,3mg/l, kun nitraattia taas 25mg/l. :roll: Osaako kukaan sanoa mista saa Seachem de*nitrate™-valmistetta tai jotain korvaavaa tuotetta? Viime viikolla, kun viimeisiä uupuvia kamoja hankin, ei nitraatinpoistoainetta löytynyt mistää (Coral Reef Finland, Akvaariokeskus, Akvaariolinna). Voisiko toistaiseksi käyttää esim Tetran NitrateMinus Pearls jos näitä jostain läheisestä liikkeestä vaan saa?

Bongaamani madot osoittautuivat joksikin Eurythoe-lajiksi. Eiväthän ole haitallisia? Ja pitäisikö hankkiutua eroon tuosta aiptasian näköisestä polyypistä, kun ei taida sittenkään olla tekemässä kuolemaa itse.

Mikaelin manuaalin johdanto-osiossa alhaisen valomäärän akvaariot-kohdassa mainitaan, että myös jotkin makrolevät saattavat menestyä heikommassa valossa. Mitkähän lajit? Voisin nimittäin hankkia nitraatinsyöjäksi vähän makrokasvillisuutta kunhan sen tuhoksi ei koituisi heti valonpuute. 8-)
fresh water 270L, nano-reef 35L & boxturtle terrarium
My pics
mikkokoo
Senior Member
Senior Member
Viestit: 757
Liittynyt: 14:23, 07.02.2002
Akvaarioseurat: FOMA (nro4)
Viesti:

Viesti Kirjoittaja mikkokoo »

Eikös toi ole juuri perustettu. On ihan normaalia että sieltä löytyy nitraattia ja nitriittiä alussa. Kyllä ne sieltä häviää kun vähän odottelette. Jos pelkäät korkeita myrkkypitoisuuksia ja että ne tappaa ne teidän kirput niin kannattaa vaihtaa vähän vettä.
salama66
Junior Member
Junior Member
Viestit: 106
Liittynyt: 22:23, 03.02.2007
Paikkakunta: Rauma

Viesti Kirjoittaja salama66 »

Tunzen Universal pump Mini 5024.04 Minulla on tuollainen, todella hyvä pumppu, hiljainen ja vie vähän sähköä tehoonsa nähden. Tehon saa lähes tuplattua kun poistaa ulostulosta tökerön tehonsäätösysteemin. Pienellä puukolla omastani tuon poistin.
Jouko
Member
Member
Viestit: 362
Liittynyt: 19:44, 12.08.2001
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Imatra

Viesti Kirjoittaja Jouko »

Miksei Hydorin Nano Koralia? Nyt sarjaa saa myös 12V sähköillä, ilmeisesti säädettävänä.

Linkki
-Alix-
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 4264
Liittynyt: 09:49, 30.05.2002
Akvaarioseurat: HAF, HAS, SMAS, ja Ciklidistit
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja -Alix- »

Minä ainakin listisin aiptasianalun (siltä se kyllä vähän näyttää vaikka lonkerot ovat vähän supussa). Seachemin tuotteita en tiedä saako suomesta, Coralreefin tuotteet ovat nettisivujen perusteella olleet miinuksella pitkään. Omani olen tilannut saksasta.
Koralli- ja kasvinisti. Minkäs sille voi.
KatjaN
Senior Member
Senior Member
Viestit: 918
Liittynyt: 20:52, 04.12.2001
Paikkakunta: Kerava
Viesti:

Viesti Kirjoittaja KatjaN »

Noin pikkuruisessa altaassa on helponta varmasti vaihtaa vettä, eikä pelata litkujen ja jauhojen kanssa :) Hieno on.
Jorg
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1417
Liittynyt: 21:36, 21.02.2006
Akvaarioseurat: SMAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Jorg »

Seacemin tavarat kuuluvat Akvaariolinnan valikoimiin mutta eivät jostain syystä ole saaneet tavaraa hyllyyn. Ilmeisesti joku myyntitekninen juttu.
B&L
Junior Member
Junior Member
Viestit: 91
Liittynyt: 19:45, 14.10.2007
Paikkakunta: Helsinki, HAS

Viesti Kirjoittaja B&L »

Aiptasia saa armonaikaa sunnuntaihin saakka, pitäähän akvaariossa olla joku elävä synttärijuhlavieraidenkin ihmeteltäväksi. Ei vaan kerrota että on ns. roskapolyyppi. [;)]

Tässä vielä vähän terävempiä tunnistuskuvia:

Kuva

Kuva
fresh water 270L, nano-reef 35L & boxturtle terrarium
My pics
Jorg
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1417
Liittynyt: 21:36, 21.02.2006
Akvaarioseurat: SMAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Jorg »

B&L kirjoitti:Aiptasia saa armonaikaa sunnuntaihin saakka, pitäähän akvaariossa olla joku elävä synttärijuhlavieraidenkin ihmeteltäväksi.
Kannattaa hävittää hyvissä ajoin koska kohta niitä on niin että ei enää onnistu kun ei tuolla ole mitään mikä niitä syö.
B&L
Junior Member
Junior Member
Viestit: 91
Liittynyt: 19:45, 14.10.2007
Paikkakunta: Helsinki, HAS

Viesti Kirjoittaja B&L »

Nyt on jo lähes muutama kuukausi kulunut ja kaikki on mennyt toistaiseksi ihan hyvin. Vesiarvot ovat ok eikä leväboomia ole tullut heikohkon valaistuksen "ansiosta". Tosin mitään kovin ihmeellistä ei ole tästä johtuen lähtenyt kasvamaankaan. Vaaleat kivet ovat muuttaneet sävyään tummaksi harmahtavan vihreäksi ja lilahtava korallilevä on hiukan levinnyt.

Tässä vaiheessa on taas aika esittää uusi kysymys johon tarvitsen teidän kokeneempien harrastajien neuvoa. Elikkä miten ruokin allastani?

Sisustus: n. 7,5kg kiveä, tukko Chaetomorpha-makrolevää ja Caulerpa serrulata(?)-makrolevää. Hienoa korallihiekkaa on n 3kg ja pohjalle on tiettyihin hohtiin kerääntynyt pieniä detitrus-kasoja joita en ole uskaltanut lapota, ymmärsin että pikkuötökät viihtyvät niissä..

Tässä lista eliöistä joita olen altaasta bongannut tai sinne hankkinut: Pienehkö kasvusto Capnellaa, pieni alku luultavasti Sarcophyton tenuispiculatum-korallia, >10 eskoa, >5 Stomatella-etanaa, >30 Eurythoe-bristlematoa, >3 valkoista ja >2 raidallista minikäärmemeritähteä sekä amphipodeja.

Nyt olen ruokkinut allastani antamalla Hikarin crab cuisine-pellettejä (calsium enriched) yhden joka toinen päivä sekä Tropic Marinin pro-coral phyton-jauhetta kerran viikossa ruiskutettuna suoraan auki olevaa Capnellaa kohden.

Riittääkö tämä? Ainakin pelletit ovat menneet parempiin suihin jopa alle tunnissa. Himmeän valaistuksen seurauksena altaassa ei ehdi kasvaa kovin paljon (jos ollenkaan) uutta levää ravinnoksi syödyn tilalle. Voisikohan levänsyöjiä ruokkia Hikari Algae Wafers-tabuilla? Tänään pudotin yhden Hikari Carnivore Pelletin altaaseen ja se meni kuin kuumille kiville, valot olivat viellä päällä ja siitä huolimatta paikalle ilmestyi 5 bristlewormia, minikäärmeheritähti, esko ja lukuisia amphipodeja.
fresh water 270L, nano-reef 35L & boxturtle terrarium
My pics
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Meri- ja murtovesi”