Surviaiset epäterveellisiä/vaarallisia?
Valvoja: Moderaattorit
Alueen säännöt
Ennen kuin esität kysymyksesi, huolehdi, että ainakin osa seuraavista tiedoista ovat viestissäsi:
Ilmoittamalla ainakin osan em. tiedoista heti ensimäisessä viestissä, varmistat että muilla on helppo työ vastata viestiin ja näin ratkaista mahdolliset ongelmat. Kiitos!
Ennen kuin esität kysymyksesi, huolehdi, että ainakin osa seuraavista tiedoista ovat viestissäsi:
- akvaarion tilavuus ja mitat
- Valaistus (millaiset putket, esim. 58W Philips 86)
- Suodatus (suodattimien merkit ja mallit)
- Akvaarion hoito (vedenvaihdot, ruokinta, kasvilannoiteet yms.)
- Akvaarion asukit (kalat + muut eliöt)
- Vesiarvot (pH, GH, KH, NO2-, NO3-, lämpötila)
- Mikä on ongelma ja miten se esiintyy? Täysi kertomus kalan/kasvien oireista
- Milloin huomasit ongelman, onko jatkunut jo kauan? Onko ollut jotain muita ongelmia?
Ilmoittamalla ainakin osan em. tiedoista heti ensimäisessä viestissä, varmistat että muilla on helppo työ vastata viestiin ja näin ratkaista mahdolliset ongelmat. Kiitos!
Surviaiset epäterveellisiä/vaarallisia?
Törmäsin mielenkiintoiseen keskusteluun:
KLIK
Juttua survareista alkaa eka sivun lopusta..
Itse en ole tähän aiemmin törmännyt, mutta nyt panee miettimään tuo, koska yhdellä seeprakalallani on suomut törröllä (JBL Fungus Clear-kuuri laitettu altaaseen) ja olen viime aikoina antanut joka toinen ilta survareita. Vedet (30%) vaihdan viikottain. Kala on tosin muuttanut parvensa kanssa altaasta toiseen vajaa kuukausi sitten..liekö tullut stressi?
KLIK
Juttua survareista alkaa eka sivun lopusta..
Itse en ole tähän aiemmin törmännyt, mutta nyt panee miettimään tuo, koska yhdellä seeprakalallani on suomut törröllä (JBL Fungus Clear-kuuri laitettu altaaseen) ja olen viime aikoina antanut joka toinen ilta survareita. Vedet (30%) vaihdan viikottain. Kala on tosin muuttanut parvensa kanssa altaasta toiseen vajaa kuukausi sitten..liekö tullut stressi?
-
- Elite Member
- Viestit: 6732
- Liittynyt: 20:55, 29.01.2007
- Paikkakunta: Kerimäki
-
- Advanced Member
- Viestit: 1225
- Liittynyt: 16:42, 20.05.2005
- Sukupuoli: Nainen
- Paikkakunta: Turku
Pakastaminen ei tapa juuri mitään osaa mistään pöpöistä (siis aika pieni on se prosentti, joka kylmässä kuolee). Lähinnä lepotilassa ovat pöpöt pakastuksen ajan, ja sulatettaessa villiintyvät taas entiseen malliin.
Tämä siis pätee myös ihmisen ruokiin...
Suurin osa bakteereista ja mikrobeista on hävitettävä kuumentamalla, kaikki eivät luovuta silloinkaan. Eli kyllä niitä pöpöjä voi ihan oikeasti akvaan pakasteruoan mukana tulla.
Tämä siis pätee myös ihmisen ruokiin...
Suurin osa bakteereista ja mikrobeista on hävitettävä kuumentamalla, kaikki eivät luovuta silloinkaan. Eli kyllä niitä pöpöjä voi ihan oikeasti akvaan pakasteruoan mukana tulla.
Se mikä ei tapa, traumatisoi.
-
- Junior Member
- Viestit: 161
- Liittynyt: 15:41, 05.11.2007
survareista.. Ostin tässä juuri kiekkoja noin kuukausi sitten ja akvaarioliikkeestä kysyivät, että mitä syötät niille? Kun mainitsin pakastesurvarit, niin myyjä sanoi, että on itse tappanut monta monnista niillä, ennen kuin oli hokannut mikä oli ollut ongelma. Eli survarit. Niiden kuljetuksessa kun tuppaa kylmäketju katkeamaan, pakasteita kun ovat. Niissä täten pääsee bakteerit kasvamaan ja awot siinä onkin kalasoppa jo keitettynä.. Eli antoi sellaisen vinkin, että mielummin kannattaa antaa kuivattuja matosia kuin pakastettuja.
Itse olen ostanut survarit "luotettavasta" liikkeestä. Kuljettanut ne pienessä kylmälaukussa, hyvin pakattuina sanomalehteen ja pahviin, kylmäpatruunojen kera, mahdollisimman nopeasti pakastimeen, etteivät pääse sulamaan omasta toimestani. Lisäksi kalojen ruokailun aikaan käytän jäistä astiaa, missä survasipalan leikkaan jäisellä veitsellä ja sitten sujautan akvaarioon jäisenä. Onhan siinäkin omat riskinsä, mutta näin kylmäketju ei katkea ainakaan minulla. Riskin olen itse ottanut, eikä ainakaan vielä ole kalaset kuolleet niihin. Valmistuksen aikana niille annetaan X-RAYta, jolloin niistä on kaikki mahdolliset bakteerit kuolleet..
Itse olen ostanut survarit "luotettavasta" liikkeestä. Kuljettanut ne pienessä kylmälaukussa, hyvin pakattuina sanomalehteen ja pahviin, kylmäpatruunojen kera, mahdollisimman nopeasti pakastimeen, etteivät pääse sulamaan omasta toimestani. Lisäksi kalojen ruokailun aikaan käytän jäistä astiaa, missä survasipalan leikkaan jäisellä veitsellä ja sitten sujautan akvaarioon jäisenä. Onhan siinäkin omat riskinsä, mutta näin kylmäketju ei katkea ainakaan minulla. Riskin olen itse ottanut, eikä ainakaan vielä ole kalaset kuolleet niihin. Valmistuksen aikana niille annetaan X-RAYta, jolloin niistä on kaikki mahdolliset bakteerit kuolleet..
-
- Junior Member
- Viestit: 85
- Liittynyt: 21:06, 30.10.2004
- Akvaarioseurat: HAS
- Paikkakunta: Espoo, HAS
pakastesurviainen
Kävin mielenkiintoisen keskustelun loppukesällä Tukholmassa Södermalms Akvarieaffärissä. Kauppias (Jan?) sanoi, että ainakin Ruotsissa myytävät surviaisen toukat tulevat Aasiasta pakasteena Tanskaan, ne sulatetaan ja pakataan siellä uudelleen, ja lähetetään kauppoihin. Surviaisen kitiinikuori pitää sen kasassa - esimerkiksi artemialle noin ei voi tehdä.
Jos prosessi todella menee näin, laatu voi olla kehno vaikka pakaste ei kaupassa sulaisikaan.
Jos prosessi todella menee näin, laatu voi olla kehno vaikka pakaste ei kaupassa sulaisikaan.
-
- Junior Member
- Viestit: 161
- Liittynyt: 15:41, 05.11.2007
-
- Junior Member
- Viestit: 85
- Liittynyt: 15:57, 31.01.2007