Kuinka usein teillä kuolee kaloja?

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Juuso
Junior Member
Junior Member
Viestit: 86
Liittynyt: 13:31, 26.03.2006

Kuinka usein teillä kuolee kaloja?

Viesti Kirjoittaja Juuso »

Meille hankittiin akvaario keväällä 2006. Sen jälkeen on kuollut kaksi neontetraa, ostettiin lisäystä parveen, ja uusista meni heti ensimmäisenä yönä 3 kpl suodattimen taakse ja kuoli. Yksi keltakääpiöahven ja pari sukarapua on kuollut tässä 1,5 vuoden aikana. Tänä aamuna löytyi taas pitkästä aikaa yksi tetra kuolleena. Onko hoidossa vikaa vai miten usein noita kaloja yleensä kuolee?
TaHa
Junior Member
Junior Member
Viestit: 242
Liittynyt: 18:09, 03.07.2006
Sukupuoli: Mies

Viesti Kirjoittaja TaHa »

Kannattaisi lukea tämä kun kysyt jotain KLIK!
Sanna.Kaisa
Junior Member
Junior Member
Viestit: 91
Liittynyt: 15:26, 03.03.2007
Paikkakunta: Tikkurila,Vantaa

Viesti Kirjoittaja Sanna.Kaisa »

Riippuu ihan olosuhteista mm. lämmöistä,pHsta,tulo shokista,stressistä ym. Minulla ovat neontetrat kuolleet pari viikkoa sitten koko kööri, yksitellen. Olivat 5 vuotta vanhoja ja hyväkuntoisia, mutta paljoa tuota pidempään eivät taida porskuttaa. Luonnossahan nämä tulevat luultavasti lehtikalan ruuaksi ensimmäisen vuotensa aikana...

Mitkä ovat akvaario vesiarvot, lämmöt jne.?
"Mitäs matoja noi on?"
Kysyi isä nähdessään sukaravut.
160 ja 21 litraa
bj
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2426
Liittynyt: 06:44, 27.12.2006
Akvaarioseurat: TAY, CorydoradinaeFinland
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja bj »

Kylhän kaloja joskus voi kuolla, vaikka akvan hoito olis mallikelpoista. Jotkut kalat ovat sairaita jo ostettaessa ja sairauksia voi puhjeta hyvin hoidetussakin akvaariossa. Sairastelevathan kalat kaiketi siinä kuin muutkin eläimet tai ihmisetkin. Toiset lajit on sitten vielä herkempiä kuin toiset.
SaksanpaimenKoira - kotisivut http://www.kamuteams.fi, kalajuttuja http://www.kamuteams.fi/Akvaariokalat.html
mollylady
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1084
Liittynyt: 01:30, 03.09.2006
Paikkakunta: pks

Viesti Kirjoittaja mollylady »

Aika hankala kysymys, koska et voi kuitenkaan vertailla täältä saatuja vastauksia omaan akvaarioosi, koska ihmisten kalat kuolevat eri syistä, joillain voi olla joku sairaus, toisia ovat muutot stressanneet, yhdet ovat tapelleet, jotkut ovat myrkyttyneet ja muut ovat vaan ikäloppuja..
Kyllähän kaloja kuolee silloin tällöin, mutta itse kuolemien määrän pohdiskelusta ei välttämättä ole hyötyä, vaan hyödykkäämpää olisi pohdiskella miksi kuolivat, koska sun tapauksessa ainakaan ikä eli ole syynä, joten joku syy kalojen kuolemille luultavasti on, kun se ei ole ollut nk. luonnollinen kuolema.
Joten jos haluat päästä puusta pitkään, niin kerro enemmän tietoja ja sitten joku saattaa onnistua arvaamaan oikean vastauksen ja voit tehdä tulevaisuudessa jotain välttääksesi ennenaikaiset kuolemat.
I'm #1 so why try harder?
Miiwa
Junior Member
Junior Member
Viestit: 89
Liittynyt: 12:10, 16.03.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Miiwa »

Mun akvaario on perustettu keväällä ja sieltä on kuollut neljä kääpiörihmaa, viisi täplämonnista, yksi inkkari sekä yksi kiilakylki. Kauhulla odotan milloin seuraava kuolee [:I]
Kahden viikon sisällä noista on kuollut kaksi kääpiörihmaa ja kaksi täplämonnista. Alkaa tulla sellanen olo että luovutan kohta tän homman kanssa.
Kalakaverit
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2102
Liittynyt: 11:59, 01.09.2006
Akvaarioseurat: HAS, SMAS, @#merivesi.fi
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Kalakaverit »

Jos tasaiseen tahtiin kaloja putoilee, niin alkaisin jo syitä etsimään.

Itselläni kalat kuolleet vanhuuttaan.
Pilkkutautiin ja sen pitkäaikaiseen lääkitykseen kuolikin sitten puolet altaan kaloista (suomuttomat ja vanhat kalat, n.25 kalaa viikon sisällä).
Miiwa
Junior Member
Junior Member
Viestit: 89
Liittynyt: 12:10, 16.03.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Miiwa »

^ Mun kohdallani syitä on etsitty mutta ei löydetty. Ainoa mikä on viimeisen muutaman viikon ollut toisin on se että vedenparannusaine oli loppu. Ja kalat kuolevat eri tavoin, toiset kituvat ja toiset kuolevat muutamassa minuutissa, seuraavan kerran kun vilkaisee altaaseen niin vielä hetki sitten pirteä kala onkin yhtäkkiä kuollut. Osalle on tullut kylkeen verijälkiä (sisäinen verenvuoto), osalla taas ei mitään normaalista poikkeavaa.
annuli
Junior Member
Junior Member
Viestit: 237
Liittynyt: 21:46, 14.02.2006
Paikkakunta: E-P

Viesti Kirjoittaja annuli »

Miiwa kirjoitti:^ Mun kohdallani syitä on etsitty mutta ei löydetty. Ainoa mikä on viimeisen muutaman viikon ollut toisin on se että vedenparannusaine oli loppu. Ja kalat kuolevat eri tavoin, toiset kituvat ja toiset kuolevat muutamassa minuutissa, seuraavan kerran kun vilkaisee altaaseen niin vielä hetki sitten pirteä kala onkin yhtäkkiä kuollut. Osalle on tullut kylkeen verijälkiä (sisäinen verenvuoto), osalla taas ei mitään normaalista poikkeavaa.
Kuulostaa aika kummalliselta, että noin tippuu. Meillä on mennyt vain yksi miljoonakalatyttö synnytyksen jälkeen joskus pari vuotta sitten. Ikääkin taisi olla ihan kiitettävästi. En ole myöskään joutunut lopettamaan kaloja sairauksien vuoksi.

Kannattaa varmaan varmistaa vesiarvot, hoitorutiinit ja kalojen yhteensopivuus, siis että kaikki mahdolliset kuolemaa aiheuttavat syyt poissuljetaan. Jos sittenkin on kaikki niinkuin oppikirjoissa sanotaan, on kyllä käynyt tosi huono tuuri!
Tindra
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1482
Liittynyt: 19:04, 03.09.2007
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tindra »

Aika harvoin mulla kaloja kuolee, katoin tossa akvaariovihkoani, että vuoden aikana on kuollut 3 kalaa, yksi sairastui vissiin pilkkutautiin eikä kestänyt lääkistyksessä eristyspurkissa oloa (yleensä pilkkutauti on voitettu muutaman päivän lääkityksellä) yksi uros kuoli koska toinen uros rääkkäsi sitä niin pahasti, ei juuri päästänyt syömään ja kävi koko ajan sen kimppuun (miekkapyrstöjä). Kaduttaa etten puuttunut tilanteeseen tarpeeksi ajoissa. Menehtynyt kala ei viimeisinä päivinään suostunut enää syömäänkään vaikka eristin sen siitä toisesta uroksesta ja tiputin ruokaa ihan sen nenän eteen. Ja sitten yksi naaras vaan tippui ihan yllättäen tuntemattomaksi jääneestä syystä. Muuten kalani ovat olleet varsin terveitä ja aikuisia kaloja on kuollut aika harvoin, joskus on löytynyt ihan pienten poikasten ruumiita, liekkö sitten eivät olleet oppineet syömään...
Akvarismia 1992-2014
iisku
Junior Member
Junior Member
Viestit: 194
Liittynyt: 17:19, 22.06.2007
Paikkakunta: Liperi

Viesti Kirjoittaja iisku »

Harvoin. Tänään jouduin lopettamaan millisnaaran, koska siltä oli maha räjähtänyt.
en
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1921
Liittynyt: 13:55, 20.05.2007

Viesti Kirjoittaja en »

15 vuoden aikana on ollut yksi tunistettaa tauti, ja se oli pilkkutauti, ja kaikki selvisivät. Yleisesti kalat ovat kuolleet ilmeisesti vanhuuteen, sinineontetrat aikanaan 7 vuotiaina, partamonni on nyt 15... Pari parvea meni keralla kun toin kotimaisen juurrakon huuokaupasta aikoinaan... ja nyt hiljattain meni 7 monnista kotiutuksesta seuraaan parin viikon aikana :(...
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”