Ylläri keltabarbin poikanen! (selviytysmistarina)

Barbit, rasborat, seeprakalat, kardinaalikalat jne.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
tricolour
Senior Member
Senior Member
Viestit: 574
Liittynyt: 18:41, 08.04.2006
Paikkakunta: Myyrmäki (juu se on Vantaalla)
Viesti:

Ylläri keltabarbin poikanen! (selviytysmistarina)

Viesti Kirjoittaja tricolour »

Kävipä hassusti :)

Lauantai-iltana katselin leffaa sohvalla, yhtäkkiä huomasin vanhassa akvaariossa liikettä ja menin katsomaan tarkemmin. Akvaariossa oli pieni keltabarbin poikanen!

Akvaario on seissyt täysin unohdettuna yhdessä nurkassa noin 2kuukautta, siinä ei ole ollut mitään muuta kuin 10-15 centtiä vettä ja pari milliä hiekkaa pohjalla. Mitään tekniikkaa ei ole ollut ja vesi on siis ollut täysin seisonutta ja muuttunut ruskeaksi.

Kaloja akvaariossa on viimeksi ollut toukokuun alussa, kunnes ison akvaarion jalusta valmistui ja kalat muuttivat tuohon 317litraiseen pönttöön. Eli jostakin oli tuonne mätipällero eksynyt ja siitä on kehittynyt poikanen ilman ruokintaa, ilman mitään tekniikkaa akvaariossa ja ikävanhassa vedessä 8O .

Siirsin pikkukalan verkkohäkkiin isoon akvaarioon ja siellä se nyt uiskentelee tyytyväisenä :) . Poikanen on jo niin iso, että se on täysin tunnistettavissa keltabarbiksi, pyrstön tyvessä oleva musta pistekkin näkyy jo selvästi.

Tämä pikkukala on hyvin terhakka ja eloisa tapaus. Ei ikinä uskoisi että poikanen voi kehittyä noin hyvin noin surkeissa oloissa (vesi täysin seisovaa ja ruskeaksi muuttunutta) ja ilman pisaraakaan ruokaa!! Yleensä kun ollaan niin huolissaan jos poikaset joutuvat olemaan päivänkin ilman ruokaa saatikka että vesioloista ei pidettäisi huolta 8O .

Hitusen oli pikkuinen pihalla kun ruokaa tarjosin, eilen se ei vielä syönyt hiutaleita, mutta tänä aamuna jo kävi maistamassa kun ruokin kalaset. Ajettelin jos olisin tuonne verkkohäkkiin pari milliksen poikasta laittanut opastamaan että ruokaa kantsii hakea pinnalta ja että hiutaleita kuuluu syödä :) .

Kalalla on jo nimikin, Pikku-Kala :D
Pistän kuvan pikkuisesta myöhemmin!
Kuvia
317L kalakippo.
Deirdre
Member
Member
Viestit: 338
Liittynyt: 14:40, 03.05.2002
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Deirdre »

Joo, mä löysin akvaarioharrastusta aloittaessani kypsytyksen jälkeen monnisen poikasen altaasta, jossa pH oli ollut alimmillaan 4! Näitä sattuu. Nämä tapaukset ovatkin sit tosi kovassa liemessä keitettyjä, eikä ne ihan vähästä hätkähdä. Tämä selvisi ainoana lajinsa edustajana viimeisestä muutosta, jossa sen kaverit kuolivat erittämiinsä stressimyrkkyihin.
Haaveissa akvaarioharrastuksen uudelleenaloittaminen.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Särkikalat”