Akvaarioharrastajan tämän hetkiset ajatukset

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Lukittu
irkku82
Senior Member
Senior Member
Viestit: 847
Liittynyt: 00:42, 10.01.2004
Akvaarioseurat: TAY
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Raisio

Viesti Kirjoittaja irkku82 »

Tänään selvisi sitten muuttopäiväkin uuteen asuntoon. Vanhan pidän muutaman päivän yli, että on tarpeeksi aikaa muutella. Varsinkin akvaarioita, joihin uppookin yksi päivä. Innoissani odottelen, kun sitten saan 630l pystyyn. Vielä nököttää yksiöni keittiössä, kun muutakaan paikkaa ei ollut. Saa nähdä mitäköhän ihmiset näytössä mahtavat ajatella, kun 36 neliön kämpästä löytyy 5 akvaariota :mrgreen:. Tosin kaksi vain käynnissä. Uudessa asunnossa löytyykin neliöitä kaikki mahtavat 59. Eli ruhtinaallisesti tilaa.

Herttamiekkaksvini-Echidorus cordifolius (radicans) on saanut kasvatettua kaksi kukkavanaa. Molempiin on nyt kukat auennut :D. Uusia alkuja odotellessa.
Kuva Kuva
460l. Seurana tiibetinspanieli Kaaos. Myydään: Ulkosuodatin
karihe
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1532
Liittynyt: 17:08, 06.09.2006
Paikkakunta: Nurmijärvi

Viesti Kirjoittaja karihe »

Pahus kun tämä kuume ja flunssa helpottaisi. [}:)]
Altaat 530L+300L+250L+250L+180L+128L
Vossikat
Starting Member
Starting Member
Viestit: 41
Liittynyt: 23:34, 05.01.2004
Paikkakunta: Paimio

Viesti Kirjoittaja Vossikat »

Täällä haaveillaan kaksimetrisestä kiekkoaltaasta... :)
Nyt on saatu mies taivuteltua jo kommenttiin "no olis se kyl hieno", eli vähän on vielä keskusteltavaa. [;)]

Todellisuudessa koitan paeta sitä tosiasiaa, että kuukauden päästä on muutto edessä.
Parissa päivässä muutettava 150neliön tavarat ja pari allasta.
Niin ja ennen sitä pakatakin ne. :cry:
Rihmis
Member
Member
Viestit: 445
Liittynyt: 17:40, 02.10.2006
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Rihmis »

Flunssassa ollaan täälläkin, mutta ajatuksissa silti on tuon rapulan kuntoon saaminen pikkuhiljaa :)
80, 100, 136 ja 230 litraiset, 5 kissaa ja mies, täydellistä
paul
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 3302
Liittynyt: 12:39, 15.01.2005
Sukupuoli: N/A

Viesti Kirjoittaja paul »

Tittis kirjoitti:
BouBou kirjoitti:Tittis ainahan on sekin mahollisuus et joko teetät sen akvan jossain tai teet itse :)
Itse en ala tekemään tuon kokoluokan lootaa:D Mutta puutorin akvaariossa tekevät mittatilaustyönäkin, joten varmaan sinne sitten soittoa 8-) iik! Kun keksis vaan ensin ne mitat.
Me tilataan tällä näkymin myös puutorista 500 litranen pönttö.
Lähtee varmaan kaikki muut kalat ja kaikki altaat pyhitetään malaweille ja tangajikalle. 8-)
Malawi - hietikko-biotoppi
4 x Scieanochromis fryeri iceberg
6 x Labidochromis caeruleus
mustikka01
Junior Member
Junior Member
Viestit: 128
Liittynyt: 21:05, 24.11.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja mustikka01 »

Nyt kun ulkona on kylmä, myrskyää ja sataa, on ihana keskittyä akvaarion hoitamiseen, uutta intoa on taas löytynyt. Voisi sanoa että kotona on "oma pieni pläntti kesää", joka lämmittää mukavasti.

Kaloista tällä hetkellä valjaskirjoahven kiinnostaisi, ei taida mahtua nykyiseen kokoonpanoon, mutta joskus vielä sellaisen kalasen haluaisin.
Näyttää hurjan söpöltä ja kiltiltä.

Että semmoisia ajatuksia täällä. :)
Elämä opettaa vain niitä,
jotka sitä opiskelevat.
Pihka
Junior Member
Junior Member
Viestit: 61
Liittynyt: 19:11, 03.01.2007
Paikkakunta: Kerava

Viesti Kirjoittaja Pihka »

Ihan liian malttamattomana odottelen, että pääsisin siirtämään noi Black Venezuelat karanteenialtaasta tuonne varsinaiseen purkkiin polskimaan. Terveiltä ja virkeiltä vaikuttavat, joten ei tässä enää kauaa mene.
partis<3
Senior Member
Senior Member
Viestit: 673
Liittynyt: 14:08, 24.03.2006
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja partis<3 »

Aaargh! Vuoden akvaarion jalustana pelittänyt kirjahylly päätti murtua kolmesta kohtaa viime yönä! Ihana oli pikatyhjentää akvaario, siirtää se lattialle, tyhjentää kaappi ja kuivata kaikki mahdollinen mikä pääsi kastumaan. Onneksi akva oli vain 65-litrainen, emme olleet ehtineet vielä mennä nukkumaan, murtunut levy pysähtyi saranoihin eikä tippunut kokonaan pois, ja vettä pääsi karkuun vain viitisen litraa. Pääsin nukkumaan vasta puolen yön jälkeen ja aamulla oli seminaari kahdeksalta. [}:)]

No, hengissä selvittiin. Nyt pitäisi vain ratkaista minne tuon akvaarion nyt sitten pistäisi. Meillä ei ole nyt mitään tasoa joka kestäisi sen painon, eikä sitä voi ikuisesti lattiallakaan pitää. :?
40l, 65l, 128l (80x40x40) ja 300l (120x50x50)
Blogi
Kisu74
Senior Member
Senior Member
Viestit: 695
Liittynyt: 18:25, 01.10.2006
Akvaarioseurat: Akvaarioharrastajien nettiseura
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Niska-Pietilä
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kisu74 »

Olen tässä miettinyt, että milloinkanhan sitä tarpeeksi on tarpeeksi.

Altaita on vasta yksi, mutta ottaen huomioon, että aloitin 60-litraisella (josta luovuin) ja nyt on menossa 140-litrainen. Säästökohteena on ensimmäinen upouusi allas (muut käytettyinä ostettuja.

Kokoa uudella tulee olemaan se 240-litraa, mutta mielessäni olen kyllä kolmea akvaa miettinyt, kolmas olisi sitten jotain 500l, tosin tähän asuntoon ei mahdu ku maks 2. Tuohon 240 litraiseen olen jo kalatkin miettinyt kasveista puhumattakaan.

Näinköhän sitä alkaa silloin kumminkin miettimään neljättä? 8O Olen nimittäin aika hurahtanut tähän lajiin.
Tuube
Junior Member
Junior Member
Viestit: 92
Liittynyt: 03:00, 06.11.2005
Paikkakunta: Heinola

Viesti Kirjoittaja Tuube »

Todella hyvä fiilis tällä hetkellä. Lähes kaikki kalat, jota tällä hetkellä on/on ollut viimeisen muutaman kuukauden aikana, ovat kuteneet: sinikirjoahven, rusokirjoahven, sitruunatetra, albiinot kuparimonniset, partamonni :D nyt ilmeisesti myös vasta ostamani Mustatetraparvi yritti kutea. Tulisukarapu on raskaana. Kotilot lisääntyvät kuin rutto. Kasvit ovat ruvenneet kasvamaan, paitsi se hemmetin miekkakasvi, jolla ilmeisesti liian vähän valoa.
Myös pahin leväongelma on poistumaan päin. Lisäämäni katajan kanto ei ole värjännyt vettä, eikä kalat näytä siitä kärsivän. Toivottavasti hyvä fiilis säilyy.
Lisää tekisi mieli altaita, mutta vasta vuoden sisään olen myynyt 100 ja 250 litraiset pois.

Näillä mennään.
hoikti
Junior Member
Junior Member
Viestit: 86
Liittynyt: 13:57, 29.12.2006
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja hoikti »

Uusi akva on pystyssä, ensimmäiset kalat sisässä! :D

Katinkultamonnit menee akvaariossa edestakaisin niin, että hippulat vinkuu ja appelsiiniplekojakin näkee aina silloin tällöin... Kauniita... Ainoa miinusmerkki tähän mennessä on ollut tikrujen siirtäminen vanhasta akvasta tähän uuteen. Olivat ilmeisesti niin rauhassa saaneet olla, että haaveilu pelästytti niin kunnolla etteivät vielä näin kolmantena päivänäkään ole tulleet ihmisten ilmoille kuin silloin, kun huoneessa ei ole ihmisiä/liikettä ollut pitkään aikaan... Tietysti huolettaa, että tuleekohan niiden edes syötyä mitään... Onkohan tähän mitään keinoa, miten ne saisi esille ja normaaliin menoon?

Uuden akvan asukit ovat muotoutuneet jo mielessä: kiekkokaloja, muutama appelsiinipleko, kardinaalitetroja, tikruja, piikkisilmiä ja katinkultamonneja talonmiehiksi. Niistä olen todella innoissani, juuri sellaisia, joita haluaisin! :) Erityisesti sydäntä lähellä ovat kiekkokalat ja tikrut. Hiljattain tutustuin tuohon appelsiiniplekon ja nyt on varmaan sekin vienyt sydämen... [;)]

Nyt sitten alkaa mietityttää vanhan akvan kalasoppa ja miten sitä alkaisi muokkaamaan, kun nyt tuntuu, että vähän kaikkea on muttei järjen häivääkään. Tällä hetkellä siellä on sinirihmakala, tulipyrstö, neontetroja, puna-aavetetroja, korutetroja, neonsateenkaarikaloja, leväbarbeja, partamonneja... Jotain tolkkua pitäis saada tähän touhuun! Edellisistä leväbarbit haluaisin säilyttää, sillä ne on mulla uiskennellu jo kuutisen vuotta, mutta muista en oikein sitten välitä niin hirmuisesti näin kun kaikkia on vähän (todella huono periaate!). Nyt pitäisi keksiä, että mitä sinne laittaisi. Joku isommaksi kasvava kaunis laji olisi upea, yksi parvi jotain pieniä fisuja siihen seuraksi, jotain monnisia ehkä ja muutama pleko. Miltäköhän se kuulostaisi? Vielä kun tietäisi, että mitä lajeja... [;)]
doriani
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1579
Liittynyt: 13:06, 07.01.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

Viesti Kirjoittaja doriani »

2 viikkoa sitten oli se ajatus kypsä että lopetan koko harrastamisen. Myin kaiken ylimääräisen (suodattimia, valaisinta, tarvikkeita, ruoat jne) jonka jälkeen mies sitten sanoi että hän haluaa pitää altaan. Ok, pidä ja hoida se sitten myös.

Platyt lähti, ei tarvi siis enää läträtä kipsin ja soodan kanssa. Tilalle tuli kääpiörihmoja, 1 koiras ja 2 naarasta joista toinen kuoli jo seuraavana päivänä :| Jäljelle jääneet rihmat on tosi vilkkaita ja ahneita syömään, liekö se yksi sitten vaan heikko yksilö...

Muttamutta. Nyt sitten kun tän viikkoa olen sairaslomalla ollut niin alkoi taas jälleen kerran kypsyä ajatus kiekoaltaasta. Mitan kanssa olen heilunut ja mittaillut että minkä kokoinen allas tänne mahtuisi. Ehkä ei kiekoja kuitenkaan (ellen satu löytämään todella tarpeeksi isoa allasta tarpeeksi edullisesti) mutta voisi nuo kääpiörihmat ja altaan muut asukit muuttaa isompaan... Ja näyttävämpään.

Saas nähdä, voipi olla että kunhan taas sairasloman jälkeen alkaa arki niin olen sitä mieltä että ei enää yhtään elukkaa tänne ja nykyisetkin saisi lahdata :mrgreen:
ansu75
Senior Member
Senior Member
Viestit: 830
Liittynyt: 01:07, 19.09.2005
Paikkakunta: Vihti
Viesti:

Viesti Kirjoittaja ansu75 »

Tänään tuli 252litrainen ja sehän piti sit heti vaihtaa 180 litraisen tilalle... Nyt oon ihan poikki! Huomenna kunhan vesi kirkastuu mihin niitä kasveja tuli tökättyä..
Akvaariot 40l, 180l, 243l, 252l ja 760l
Asukkaina kaloja ja sukarapuja. Perheessä myös kissa.
kuvia
akvasivuni
kylpyankka
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1565
Liittynyt: 11:38, 21.07.2004
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kylpyankka »

Mitähän kaikkea viimeisen puolen vuoden aikana on akvaariomaailmassa tapahtunut..
akvaariokalat
Junior Member
Junior Member
Viestit: 185
Liittynyt: 19:09, 25.02.2005

Viesti Kirjoittaja akvaariokalat »

Olen myynyt pois 675-litraisen, kun sain siitä hyvän tarjouksen ja tilalle tuli uusi 840-litrainen. Muuto akvaariosta toiseen sujui hyvin ja kalat uiskentelevat uudessa isossa altaassa. Olen tyytyväinen tästä uudesta isosta altaasta, mutta päässä on alkanut pyöriä ajatus siitä että olisi ehkä sittenkin pitänyt hankkia 1000-litraisen. :? No, ehkä joskun jonain päivänä kaukaisessa tulevaisuudessa hankin sen.
Nyt kun minulla on isompi allas, tai siis kaloilla isompi purkki :mrgreen: voisin siihen hankkia näytävän parven keskivedessä viihtyviä kaloja esim. tetroja.
Ja niitä tulevaisuuden suunitelmia kyllä riittää, parempi on ottaa yksi askel kerrallaan. 8-)
Adrianna
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6704
Liittynyt: 01:32, 06.06.2004
Akvaarioseurat: LAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Karhula (Kotka)
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Adrianna »

Meillä käytiin mielenkiintoinen keskustelu mennäpäivänä puolison kanssa. Kuulemma yhtäkään allasta (=yhtäkään hurisevaa, surisevaa tai muuta ääntä pitävää laitetta :roll: ) ei tähän taloon tule. Ehdotti kuitenkin että vaihda nykyiset isommiksi jos mieli tekee. Ja tekeehän se :mrgreen: .

Ärrälle lottoamaan, mars mars, muutakaan keinoa ei keksi rahan kruuta varten. Sellasta se on kun elämä heittelee :? .
1-2-3 sydäntä särkyy , vielä löytyy se joka ehjänä säilyy
ehdin myöhemmin viettää aamuni jonkun kylkiluuhun kasvaneena.
Kun herään laivat on lähteneet, kortti kuivuu ja junia ei mee.
Laiturilta tuuli vie pois nekin jotka ei kelvanneet
Piipukka77
Member
Member
Viestit: 298
Liittynyt: 18:04, 24.10.2006
Paikkakunta: Luvia

Viesti Kirjoittaja Piipukka77 »

Eilen ihmettelin kun milliksille ruokaa annoin ehtoosta et mikä pieni kala siellä seassa ui,yksi platyn poikanen oli kuin olikin jäänyt eloon,siellä se menee nyt millisten seurassa,pieni oranssi lapsonen. :D
Eläimellinen emäntä;on koiraa,on kissaa ja nyt vielä allas ja karvanaamainen ihana mies <3
sisu65
Member
Member
Viestit: 270
Liittynyt: 12:15, 08.07.2006
Paikkakunta: Oulu, Temmes/ OAS ja SKS-179

Viesti Kirjoittaja sisu65 »

Siirsin tänään vedenvaihdon yhteydessä kuparimonnisen poikaset kaikki 5kpl tuonne seuraakvaarioon takaisin, toivottavasti pärjäävät siellä. Uusi satsi poikasia on kasvamassa poikasakvaariossa, pitää katsoa myynkö nuo vai kasvatanko omaa parvea vielä lisää.

Kääpiömonnisetkin tuntuvat kutevan tuolla omassa altaassaan aikas tiuhaan tahtiin, mutta mihin lie katoaa niiden poikaset kun ei näy ku yks siimahäntä sillon tällön. Altaassa ei ole muina asukkeina kuin juovaminirasboroita ja rapusia.
Sade
Senior Member
Senior Member
Viestit: 613
Liittynyt: 13:32, 15.09.2002
Paikkakunta: Kangasala / TAS

Viesti Kirjoittaja Sade »

Tämänhetkiset ajatukset? :mrgreen:

1. PAKKO saada uusi, isompi allas ja päästä sisustamaan!
2. PAKKO saada lisää uusia hienoja kasveja, kantoja, kaikkea ja sitten pistää tuo 98-litraisen sisustus uusiksi!
3. PAKKO saada töitä että saa rahaa että saa akvaarion

Tää on oikeesti tuskallinen tila. :o
paul
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 3302
Liittynyt: 12:39, 15.01.2005
Sukupuoli: N/A

Viesti Kirjoittaja paul »

Kovasti on etsinnässä nyt tuo 500 litranen allas joka on tarkoitus olla käyttössä maaliskuun loppuun mennessä.

Smalla on tuo suodatus ja tausta ratkaisut kovasti mietinnässä.
Malawi - hietikko-biotoppi
4 x Scieanochromis fryeri iceberg
6 x Labidochromis caeruleus
Juhis90
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1294
Liittynyt: 18:47, 15.04.2004
Paikkakunta: Joensuu, LAS

Viesti Kirjoittaja Juhis90 »

Tuli tuossa viikonloppuna ostettua taistelukalahaaremi(uros Akvaariokeskuksesta ja naaraat Pienestä akvaariokaupasta), jossa punainen uros on tätä crown tail muotoa, toisella naaraalla on kruunupyrstö, jolla on vaalea ruumis ja punertavansiniset evät ja toinen naaras on metallinsininen yksilö. Naaraat on vissiinkin millia:n kasvattamia, jos oikein ymmärsin.
No tänään huomasin, että uros jo puhaltelee kovalla vauhdilla vaahtopesää kilpukanlehden alle :D , en kyllä odottanut, että se sitä heti alkaisi tekemään. Pitää vaan tuo lämmitin hankkia tuohon kutuakvaarioon, jotta ne voisi laittaa sinne kutupuuhiin.
millia
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5666
Liittynyt: 16:10, 10.11.2001
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Viesti Kirjoittaja millia »

Harmittaa. :(
25-litrainen rapula on sekä rihmalevän vallassa (huonoa valaistusta syytän) että tihkuu saumasta (syytän ihan itteeni vaan). Sitäpä ei tarvitse miettiä nyt mitä akvaarioaiheista puuhastelen loppuviikon. :|
No, ainakin saan laitettua uudet pohjaravinteet loppuunkaluttujen tilalle, järjestettyä sisustuksen uudelleen, tapettua kehäkotilot ja kiipeliin ne tsiljardit siniset sukaravun poikaset. Laiha lohtu tosin tässä vaiheessa.

Harmittaa. :(
Jokinen (punakääpiöahvenkoiras) on ilmeisesti tulossa tiensä päähän. Se on jo monta viikkoa ollut apea, eikä ole syönyt kunnolla. Kalaparka näyttää tosi vanhalta. No, onhan se noin 4-vuotias, eikä kääpiöahvenilla kait ole taipumus vanheta vuosikymmeniä.
Kaiken lisäksi pitäisi lopettaa taistelukalapoikueesta surkeimmat ilmestykset.

Huoh! Epäkuntoisia kaloja ja epäkuntoinen akvaario. :|
Oikku
Junior Member
Junior Member
Viestit: 87
Liittynyt: 08:07, 04.10.2006
Paikkakunta: Haukipudas

Viesti Kirjoittaja Oikku »

Huomenna Suomen suurimpaan Ikeaan Haaparantaan!Yes!
Tallulah
Senior Member
Senior Member
Viestit: 637
Liittynyt: 14:59, 01.07.2005
Akvaarioseurat: Akvaarioharrastajien nettiseura
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Tallulah »

Olen miettynyt tässä nyt pari päivää, miten hankalan kokoinen tuollainen 128 litrainen pytty on. :? Isoista altaista saa hyvän näköisiä ja sinne saa mukavia (mukavan kokoisia/näköisiä) kaloja. Pienet, alle 100 litraiset, puolestaan voi kansoittaa sukaravuilla, kotiloilla jne. Mutta tuo mainitsemani 128 litraa on hankala tapaus! Meillä tuo allas on ollut vajaa kolme vuotta ja missään vaiheessa se ei ole oikein miellyttänyt. En vain löydä sinne itseäni miellyttäviä asukkeja. 8O
400 litraa vettä, 2x saksanpaimennin, 2x jättiläistuhatjalkainen, 1x viljakäärme, mies ja poika
ejr
Starting Member
Starting Member
Viestit: 43
Liittynyt: 16:22, 15.10.2006
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja ejr »

Mamman pienet pallomahat päättivät sitten antaa pienimuotoisen ystävänpäivälahjan. Tässä koneella istuessani vilkaisin ohimennen allasta, ja mietin, että onpa oudon näköistä likaa tuossa lasissa, ja että pitää kohta putsata se pois. Hetki meni, ennen kun päässä pirahti kello soimaan. Kuparimonnisethan ne olivat jättäneet kutunsa laseihin. Äkkiä vaan kaapista pakasterasia ja tuotokset sinne.
Nyt vain odotellaan, että tuleeko noista yhtään mitään.
Lukittu

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”