Eläinrääkkäystä näyttelyssä

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Lukittu
Chrystal
Member
Member
Viestit: 369
Liittynyt: 11:07, 17.01.2007
Akvaarioseurat: -
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: H-vesi

Eläinrääkkäystä näyttelyssä

Viesti Kirjoittaja Chrystal »

Olin tuossa muutama vuosi sitten san marinossa. Menimme matelijanäyttelyyn, joka oli aivan järkyttävä! Ensinnäkin, siellä haisi hirveältä ja oli pimeää. Muutama pieni lamppu vain valaisi ahdasta huonetta. Sisälle ei saanut astuakaan ennenkuin oli maksanut. Ensinnäkin kaksi isohkoa liskoa oli hirveässä pienessä lasikopperossa. Kyllä ne siellä mahtuivat olemaan, mutta Koppero oli vain korkea, ei leveä, lattian läpimitta n. metri! Pienemmän liskon jalka oli katkennut ja se linkutti surkean näköisenä pohjalla. Häkki oli likainen eikä liskoilla ollut muistaakseni lainkaan vettä eikä ruokaa.

Sitten oli monta noin 20-litraista, joihin oli pantu käärmeitä! Ne nyt olivat ihan ok:sti hoidettuja mutta terraarion koko... 8O Sitten oli noin 100-litraisessa VALTAVA piraija, joka tuskin sopi edes kääntymään! Muitakin akvaarioita oli; n. 20 litraisia akvoja jotka oli tungettu täyteen kaloja! Päädyssä odotti pahin; n. 80-litraisessa kopperossa iso, oudonmuotoinen kilpikonna(se oli siis vedessä), josta kasvoi levää ja se oli aivan kuollut! Se oli mädäntynyt ja levän peitossa ja akvakin oli leväinen eikä missään muuten ollut suodatinta tai muuta vastaavaa!

Kaikkein surkeinta kumminkin oli että kuolleen kilpparin ruokana oli pieni kultakala! Se oli kaunis tai siis olisi ollut, jos sitä olisi hoidettu paremmin. Se haukkoi pinnassa ilmaa ja kitui hapettomassa, saastuneessa vedessään. Viereisessä, taas 20-l akvassa kitui mureena, joka oli juuttunut ruukkuun kiinni. Se haukkoi henkeään koko ajan. Eikä ainoassakaan akvassa ollut suodatinta, lämmitintä tai muuta! No, myönnän että itse pidän helmirihmoja 128-l akvassa(tosin ne on vasta noin 8 cm pitkiä), mutta kun kasvavat niin joko lahjoitan pois tai ostan uuden akvan. Mutta eikö ole kauhistuttavaa!
Kuka sanoikaan akvaarioita rentouttavaksi ja huolettomaksi harrastukseksi?
affenainen80
Senior Member
Senior Member
Viestit: 918
Liittynyt: 20:47, 23.07.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Raisio
Viesti:

Viesti Kirjoittaja affenainen80 »

8O 8O 8O


Maailma on kylmä, tunteeton ja paha paikka.....liskoille ja kaloillekin.... :cry:

MUR!! [}:)]
1000L tyhjillään, 400L aasiaa ja 350L afrikkaa + 9 viljakäärmettä
Chrystal
Member
Member
Viestit: 369
Liittynyt: 11:07, 17.01.2007
Akvaarioseurat: -
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: H-vesi

Viesti Kirjoittaja Chrystal »

Niinpä! Tekisi mieli pistää tuollaiset rääkkääjät elinkautiseen! :x [}:)]
Kuka sanoikaan akvaarioita rentouttavaksi ja huolettomaksi harrastukseksi?
affenainen80
Senior Member
Senior Member
Viestit: 918
Liittynyt: 20:47, 23.07.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Raisio
Viesti:

Viesti Kirjoittaja affenainen80 »

Pah! Elinkautista istuvilla on playstationit, dvd:t ynnä muut pelit ja vehkeet "selleissään".

Navetan taa ja nappi ottaan, sanon minä. :x
1000L tyhjillään, 400L aasiaa ja 350L afrikkaa + 9 viljakäärmettä
7330
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5990
Liittynyt: 16:45, 25.08.2002
Akvaarioseurat: JAS, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja 7330 »

Loppujen lopuksi aika harvojen ihmisten empatiakyky yltää kaloihin tai matelijoihin asti. Tosin aika harvoilla se yltää ylipäätään oman navan ulkopuolelle muutenkaan. :roll: Ehkä näyttelyn pitäjä oli täysin vakuuttunut siitä, ettei moisilla vaihtolämpöisillä ole minkäänlaisia tunteita saati kipuaistia.

Hirveältä paikalta tuo kyllä kuulostaa. Pitää nyt näytteillä kuollutta, mätänevää eläintä. 8O Puhumattakaan kuolemaisillaan olevista. Sinne tuskin kukaan asiakas tuli toista kertaa.
Ville K.
Senior Member
Senior Member
Viestit: 731
Liittynyt: 17:12, 30.01.2002
Akvaarioseurat: TAS ry, HAS ry ja Ciklidistit ry
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Eläinrääkkäystä näyttelyssä

Viesti Kirjoittaja Ville K. »

Chrystal kirjoitti:Olin tuossa muutama vuosi sitten san marinossa. Menimme matelijanäyttelyyn, joka oli aivan järkyttävä! Ensinnäkin, siellä haisi hirveältä ja oli pimeää. Muutama pieni lamppu vain valaisi ahdasta huonetta. Sisälle ei saanut astuakaan ennenkuin oli maksanut.
Hyvin usein tämän tyyppisiin tilaisuuksiin joutuu maksamaan ennen sisäänpääsyä (vrt. vastaavat tilaisuudet Suomessa).
Ensinnäkin kaksi isohkoa liskoa oli hirveässä pienessä lasikopperossa. Kyllä ne siellä mahtuivat olemaan, mutta Koppero oli vain korkea, ei leveä, lattian läpimitta n. metri!


Jotkut liskot kiipeilevät mielellään. Hyvä kuitenkin, että lattia oli tukeva.
Pienemmän liskon jalka oli katkennut ja se linkutti surkean näköisenä pohjalla.


Oliko jalka siis avan irtipoikki (luu näkyi) vai totesitko vain luun olevan poikki pehmytkudoksen sisällä?
Häkki oli likainen eikä liskoilla ollut muistaakseni lainkaan vettä eikä ruokaa.
Joillakin liskoilla on erilaiset ruokailutottumukset kuin vaikkapa hamstereilla ja muilla jatkuvasti ravintoa etsivillä eläimillä. Mikä lisko oli kyseessä?
Päädyssä odotti pahin; n. 80-litraisessa kopperossa iso, oudonmuotoinen kilpikonna(se oli siis vedessä), josta kasvoi levää ja se oli aivan kuollut! Se oli mädäntynyt ja levän peitossa ja akvakin oli leväinen eikä missään muuten ollut suodatinta tai muuta vastaavaa!
Oletko varma, että konna oli aivan kuollut? Onko mahdollista että se vain oli paikallaan? Olen nähnyt hyvin voivia kilpikonnia, joiden kilvessä on kasvanut levämatto. Minusta leväinen akvaario ei ole välttämättä huono asia.
Kaikkein surkeinta kumminkin oli että kuolleen kilpparin ruokana oli pieni kultakala! Se oli kaunis tai siis olisi ollut, jos sitä olisi hoidettu paremmin. Se haukkoi pinnassa ilmaa ja kitui hapettomassa, saastuneessa vedessään.
Eläimen kauneus ei aina välttämättä korreloi siihen, miten eläintä hoidetaan. Toisen mielestä kultakala on kaunis ja toisen mielestä ei.
Viereisessä, taas 20-l akvassa kitui mureena, joka oli juuttunut ruukkuun kiinni. Se haukkoi henkeään koko ajan. Eikä ainoassakaan akvassa ollut suodatinta, lämmitintä tai muuta! No, myönnän että itse pidän helmirihmoja 128-l akvassa(tosin ne on vasta noin 8 cm pitkiä), mutta kun kasvavat niin joko lahjoitan pois tai ostan uuden akvan. Mutta eikö ole kauhistuttavaa!


Mistä päätellen mureena kitui? Entä jos se oli piilossa kyseisessä ruukussa, mikä viittaisi mureenan lajityypilliseen tapaan väijyskellä onkaloissa?

Paljonkos tuolla San Marinossa oli lämmintä? Mikä veden lämpötila oli? Voisiko tässä olla syy, miksi lämmittimiä ei ollut? Itse en ole pitänyt lähes kaikissa omissa akvaarioissanikaan lämmittimiä. Oliko suodattimien puuttuminen korvattu "tavallisuudesta" poikkeavilla vedenvaihtorutiineilla?

Kuvakuksesi perusteella tilaisuudessa oli aika paljon 20-litraisia akvaarioita. Usein julkisten tilojen akvaariot näyttävät huomattavasti pienemmiltä, kuin ovatkaan.
7330 kirjoitti:Ehkä näyttelyn pitäjä oli täysin vakuuttunut siitä, ettei moisilla vaihtolämpöisillä ole minkäänlaisia tunteita saati kipuaistia.


Eläinrääkkäystapaukset ovat toki aina ikäviä, mutta aina täytyisi tapauskohtaisesti arvioida tilanteen todellinen vakavuus. Lisäksi on syytä muistaa, että inhimillistämällä eläimet "tunteellisiksi" olennoiksi saattaa olla joskus vaarallinen lähestymistapa eläintenpidon eettisessä tarkastelussa.
Ville Kivisalmi
email: ville.kivisalmi@aseptolog.fi
internet: http://www.aseptolog.fi
Jyrkiboy
Kivenpyörittäjä
Kivenpyörittäjä
Viestit: 1645
Liittynyt: 21:17, 04.05.2003
Akvaarioseurat: SMAS, FOMA #11
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Turtola - Tornionlaakson Helmi
Viesti:

Re: Eläinrääkkäystä näyttelyssä

Viesti Kirjoittaja Jyrkiboy »

Ville K. kirjoitti:Lisäksi on syytä muistaa, että inhimillistämällä eläimet "tunteellisiksi" olennoiksi saattaa olla joskus vaarallinen lähestymistapa eläintenpidon eettisessä tarkastelussa.
Amen to that.
Vettä tällä hetkellä vain vasemmassa polvessa...
Chrystal
Member
Member
Viestit: 369
Liittynyt: 11:07, 17.01.2007
Akvaarioseurat: -
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: H-vesi

Viesti Kirjoittaja Chrystal »

Ville K, aika välinpitämättömästi suhtaudut tuommoiseen. Mistä minä olisin sitä lämpöä voinut tietää, kun ei siellä edes ollut mittareita? Se mureena selvästi kitui, se oli iso ja sillä oli aikamoisen ahdasta siellä purkissaan. Sen maha oli litistynyt jotenkin ihan oudosti. Sen liskon jalka oli ihan irtonaisen näkönen ja se näytti todella kärsivältä. Ja mitä ne liskot ois ees syöny siellä, jos niillä ei ollu ruokaa? Sitä terraariolasiako? Vaikka eläimellä olisikin erilaiset ruokailutottumukset, niin kyllä niille pitäisi olla ruokaa tarjolla. En minä tiedä mitä lajia ne olivat, en ole liskoihin perehtynyt.

Ja muuten, se konna oli mädäntynyt kauttaaltaaan kuten sanoin! Se näytti nimittäin ihan kannolta.
Kuka sanoikaan akvaarioita rentouttavaksi ja huolettomaksi harrastukseksi?
Kimmo S
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2243
Liittynyt: 14:37, 18.04.2002
Akvaarioseurat: SMAS, Suomen merivesiakvaariot (Facebook)
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Eläinrääkkäystä näyttelyssä

Viesti Kirjoittaja Kimmo S »

Chrystal kirjoitti: 20-l akvassa kitui mureena, joka oli juuttunut ruukkuun kiinni. Se haukkoi henkeään koko ajan
Ei ihan hyvältä kuulosta kyllä paikan kuvaus, mutta:

Ainakaan meriveden mureenoilla (murtoveden mureenoista en tiedä - ja en muista oliko oikeasti olemassa makean veden mureenoita.) ei ole samanlaisia kiduksia kuten kaloilla yleensä. Ne painavat veden kidusten lävitse haukkomalla sitä, joten se on aivan normaalia. Kivenkoloissa asuminen on myös normaalia ja mitä tiukempi kolo, sitä parempi. Usein päivät lymytään kolossa, pää hieman ulkona, ja yöllä sitten rellestetään. :D

Allas kyllä kuulostaa pieneltä. Merivesialtaissa, etenkin jos on monta allasta, hoidetaan suodatus yleensä keskitetysti ja vesi vuotaa ylitse näyttelyaltaista suodatusaltaan puolelle.
rain-
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 3519
Liittynyt: 02:55, 04.11.2001
Sukupuoli: N/A

Viesti Kirjoittaja rain- »

En sanoisi Ville K.:n vastausta välinpitämättömäksi, ihan hyviä pointteja tuossa oli. Kuten Kimmo S ehti jo sanoa, mureenat hengittävät aukoen suutaan. Itselläni ei ole lämmitintä tällä hetkellä yhdessäkään altaassa ja asun sentään täällä kylmässä pohjolassa. Tuolla lämpimässä etelässä on lämmittimille varmasti vähemmän tarvetta kuin täällä. Omilla vesiötököilläni, nuolimyrkkysammakoillani ja koirillamme on ruokaa tarjolla päivän aikana muutaman minuutin ajan, ei koko ajan.

Jutun juoni on siinä, että on hyvin helppo ruveta päivittelemään huonoja oloja ja sitten innostua siitä vielä enemmän ja päivitellä asioita, joista ei itse tiedä mitään. Tällöin saattaa vahingossa antaa itsestään epäuskottavan kuvan ja nollaa koko tärkeän jutun sillä, että toiset kuvittelevat sinun liioittelevan (poika, joka huusi susi liian monta kertaa yms). Tällöin toivottua reaktiota ei välttämättä tule, ja se saattaa olla jopa päinvastainen.

Eläinrääkkäys on paha asia ja ei tuo kuulosta mitenkään kivalta paikalta. Paras olisi aina ottaa yhteys paikan omistajiin ja laittaa palautetta asiasta. Muutoksen saa aikaan tekemällä jotain, pelkkä päivittely ei oikeastaan tee mitään. Ehdottomasti paras tapa minkä me jokainen itse voimme tehdä, on pitää huolta omista otuksistamme kunnolla ja pitää huoli, että lähiympäristössä ei pääse sattumaan tuollaisia surullisuuksia.

Toivottavasti viestini vähän auttoi.
Pihka
Junior Member
Junior Member
Viestit: 61
Liittynyt: 19:11, 03.01.2007
Paikkakunta: Kerava

Viesti Kirjoittaja Pihka »

Chrystal kirjoitti:Vaikka eläimellä olisikin erilaiset ruokailutottumukset, niin kyllä niille pitäisi olla ruokaa tarjolla.
Ööö, ai akvaariokaloillakin pitää olla koko ajan ruokaa tarjolla, ja koirilla nyt ainakin?

Ymmärrän huolesi ja toi kuvailemasi paikka kuulostaa täysin ala-arvoiselta, enkä yhtään epäile etteikö siellä hoideta eläimiä huonosti. Mutta joistain asioista sitä ei voi päätellä ;) Ehkä niiden liskojen ruoka-aikana oli vasta illalla, tai joka toinen päivä, tai kerran viikossa. Matelijoissa löytyy niin monenlaista taapertajaa. Tai sitten niitä vain laiminlyötiin tuossaKIN suhteessa.

t. Neljän nälissään kituvan koiran omistaja
Akvakotilo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 220
Liittynyt: 15:02, 17.04.2006

Viesti Kirjoittaja Akvakotilo »

Ainakin tuo kuollut kilpikonna oli ollut aivan surkean pienessä purkissa jos se siis oli 80l purkki.
Akvaariot 98l,47l,26l.
millia
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5666
Liittynyt: 16:10, 10.11.2001
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Viesti Kirjoittaja millia »

Chrystal kirjoitti:Ja muuten, se konna oli mädäntynyt kauttaaltaaan kuten sanoin! Se näytti nimittäin ihan kannolta.
Mädäntynyt kilpikonna ei varmaan näyttäisi ihan kannolta vaan limapallolta ja myös haju olisi sanoin kuvaamaton.
Mietin mihin kykenee kauttaaltaan mädäntynyt kilpikonna jos yksi parin sentin halkaisijaltaan oleva omenakotilon raato oli hyvin lähellä lopettaa TAS:n kokouksen eräskin kerta. Uuh, mikä imel' tuoksu!
Taju
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1225
Liittynyt: 16:42, 20.05.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Taju »

Asiahan on niin, että eläinten oikeudet eivät ole joka puolella maailmaa ihan yhtä pitkälle ajateltuja kuni meillä täällä Suomenniemellä. Pahaltahan tuo tuntui lukea, ja aika vähän voimme täältä käsin vaikuttaa siihen, kuinka eläimiä kohdellaan muualla maailmassa.

Ville K.n kanssa samoilla linjoilla olen minäkin, useat matelijat syövät tosiaan eläviä hyönteisiä kerran-pari viikossa ja juovat pisaroista, eli vettä suihkutellaan muutaman kerran päivässä terraarioon. En tahdo siis huonoa eläintenpitoa puolustella, mutta noissa paikoissa koko totuus ei aina näy päälle.

Lisäisin vielä, että onneksi elämme hyvinvointivaltiossa, jossa on ihmisten olot on saatu niin hyvin otettua huomioon, että voidaan ajatella eläimiäkin. Valitettavasti kaikkialla maailmassa asiat eivät ole näin. En nyt väitä, että joka suhteessa olisi ihan lottovoitto syntyä Suomeen, mutta ainakin periaatteessa meillä jokaisella vauvasta vaariin on jonkinlainen valtion tukema turvaverkko, ja meillä on myös mahdollisuus suoda sellainen eläimillekin. Täällähän eläinrääkkäyksetä voi ilmoittaa viranomaisille, San Marinon lainsäädäntö ei ole minulle tuttu, mutta luulenpa, että viranomisilla on kädet täynnä töitä ja eläinsuojelurikkeisiin puuttuminen ei ole etusijalla ensinkään.

Herättipä ainakin ajatuksia tuo Chrystalin teksti.
Se mikä ei tapa, traumatisoi.
siruli
Starting Member
Starting Member
Viestit: 24
Liittynyt: 16:21, 19.09.2004

Viesti Kirjoittaja siruli »

Chrystal kirjoitti:Ja muuten, se konna oli mädäntynyt kauttaaltaaan kuten sanoin! Se näytti nimittäin ihan kannolta.
http://viewfromtheloft.typepad.com/phot ... napper.jpg

Kuvassa siis varsin elävä kilpikonna.
Chrystal
Member
Member
Viestit: 369
Liittynyt: 11:07, 17.01.2007
Akvaarioseurat: -
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: H-vesi

Viesti Kirjoittaja Chrystal »

Kuten olen jo 2 kertaa sanonut, niin konna oli KOKONAAN mätä. Sen ihosta ja kilvestä kasvoi noin 5 cm pitkää levää. Siellä muuten myös haisi pahalta.
Kuka sanoikaan akvaarioita rentouttavaksi ja huolettomaksi harrastukseksi?
7330
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5990
Liittynyt: 16:45, 25.08.2002
Akvaarioseurat: JAS, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Eläinrääkkäystä näyttelyssä

Viesti Kirjoittaja 7330 »

Ville K. kirjoitti:Lisäksi on syytä muistaa, että inhimillistämällä eläimet "tunteellisiksi" olennoiksi saattaa olla joskus vaarallinen lähestymistapa eläintenpidon eettisessä tarkastelussa.
Tottahan tuokin, mutta aivan yhtä vaarallista on ajatella, että eläin on pelkkä ärsykkeisiin aivottomasti reagoiva robotti, jonka hyvinvoinnista ei näin ollen tarvitse välittää.
Eläinten tunne-elämä on epäilemättä niin erilaista kuin ihmisten, että sen alkeellinenkin ymmärtäminen on lajin tapoja tuntevallekin hankalaa. Se ei silti tarkoita, että sen voisi ohittaa olemattomana.

Siis tarkoitan, että jos eläimiä pidettäisiin täysin tunteettomina, eiväthän ne voisi kärsiä mistään, jolloin koko eläintenpidon eettinen tarkastelu olisi täysin turha käsite. Tuntevathan kalatkin käsittääkseni ainakin stressiä ja kipua, ja varmaankin myös nälkää ja jonkinlaista pelkoa.
karihe
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1532
Liittynyt: 17:08, 06.09.2006
Paikkakunta: Nurmijärvi

Viesti Kirjoittaja karihe »

Chrystal kirjoitti: Vaikka eläimellä olisikin erilaiset ruokailutottumukset, niin kyllä niille pitäisi olla ruokaa tarjolla.
Tuo nyt on ihan puppua onko akvaariossasi muka ruokaa kokoajan tarjolla?
Minulla on kaksi Labradorin noutajaa (siis koiraa) jos niillä olisi kokoajan ruokaa tarjolla söisivät itsensä hengiltä vajaassa vuorokaudessa. [:I]

Toisia eläimiä kuten käärmeitä saatetaan ruokkia kerran kuussa tai harvemmin eli ei kannata yleistää.
Altaat 530L+300L+250L+250L+180L+128L
Arnold
Junior Member
Junior Member
Viestit: 100
Liittynyt: 20:40, 28.10.2006

Viesti Kirjoittaja Arnold »

Itselleni vielä epäselvää (anteeksi!), että olivatko ne eläimet siellä tilapäisesti jonkun näyttelyn takia vai asuivatko ne siellä ihan oikeasti vai miten...?
Maisu
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5469
Liittynyt: 15:10, 30.07.2001
Akvaarioseurat: Ciklidistit, HAS, NCS, TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Maisu »

Chrystal kirjoitti:Kuten olen jo 2 kertaa sanonut, niin konna oli KOKONAAN mätä. Sen ihosta ja kilvestä kasvoi noin 5 cm pitkää levää.
Mitenhän mädässä konnassa kasvaisi levää?
try-out
Senior Member
Senior Member
Viestit: 534
Liittynyt: 11:26, 18.10.2006
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja try-out »

Luulisi ihmisten pyytävän lipputuloja takas jos kuolleita eläimiä esitellään 8O

Esim intiassa oli tosi sottasen näköinen aquarium (kuin ulko wc), mutta kalat oli terveemmän näköisiä kuin monessa siistissä altaassa (luonnon vesi luultavimmin kiersi altaat läpi).

Luulisi että märäntyneestä kilpikonnasta hiukan tulisi asiakaspalautetta [;)]
JKE
Senior Member
Senior Member
Viestit: 607
Liittynyt: 12:41, 26.09.2006

Viesti Kirjoittaja JKE »

maisu kirjoitti:
Chrystal kirjoitti:Kuten olen jo 2 kertaa sanonut, niin konna oli KOKONAAN mätä. Sen ihosta ja kilvestä kasvoi noin 5 cm pitkää levää.
Mitenhän mädässä konnassa kasvaisi levää?
Kasvaahan sitä levää akvaarion lasissakin, eikä lasikaan kovin elävä ole. Konnan kuori tuskin ensimmäisenä mätänee.
Pihka
Junior Member
Junior Member
Viestit: 61
Liittynyt: 19:11, 03.01.2007
Paikkakunta: Kerava

Viesti Kirjoittaja Pihka »

maisu kirjoitti: Mitenhän mädässä konnassa kasvaisi levää?
Heleposti. Ainakin siinä mädässä koirassa, jonka löysin joulun alla tuolta metsästä ojasta, kasvoi oikein hyvin levää. Ja juu, silläkään ei ollut ruokaa tarjolla, mutta se oli takuuvarmasti kuollut.


(Pahoittelen huonoa huumorintajua, mutta tapaus on kyllä tosi - ja asiasta on ilmoitettu poliisille, löytöeläinkoteihin jne.)
Mari Kurki
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6450
Liittynyt: 23:09, 10.01.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo, HAS

Viesti Kirjoittaja Mari Kurki »

Chrystal kirjoitti:Kuten olen jo 2 kertaa sanonut, niin konna oli KOKONAAN mätä. Sen ihosta ja kilvestä kasvoi noin 5 cm pitkää levää. Siellä muuten myös haisi pahalta.
Jos se kilppari olisi ollut kokonaan mätä, niin voin vaikka vannoa että sen altaan lähelle ei olisi kyennyt menemään. Tai ainakin olis laatta lentänyt. Mätä eläin käryää nimittäin NIIN hirvittävälle, että tällaiselle karaistuneellekin tallaajalle käy palanen kurkussa.
En käy enää juurikaan foorumilla. Yhteydenotot tärkeissä asioissa: riesale@hotmail.com En vastaile yksityisesti tuleviin kalasto-, tauti- ymv. kyselyihin.
Alfawolf
Starting Member
Starting Member
Viestit: 30
Liittynyt: 23:11, 12.01.2007
Paikkakunta: Vantaa, Tikkurila
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Alfawolf »

Nyt kallistun kyllä Marin kantaan, että akvaarion lähelle ei hevillä kukaan mene, jos siellä mädännyt kilpikonna ui. Otetaas esimerkkitapaukseksi minun vajaa pari kuukautta sitten kuollut kääpiöhamsterini.

Lähdin aamulla kouluun ruokittuani kaikki elukkani, ja hasteri oli hyvissä voimissaan, vaikka vanhamman puoleinen olikin. Tämä tapahtui aamulla klo 08.00

Tulin kotiin, noin klo 14.00 ja heti ovella haistoin, että nyt haisee pahalta. Kiersin koko kämpän, kun en paikallistanut heti hajun lähdettä. Lopulta päädyin omaan huoneeseeni, hamsterinhäkin ulkopuolelle ja sieltähän löytyi rakas, miltein kolmevuotias kääpiöhasterini kuolleena. En meinannut saada häkkiä siivottua, kun semmoinen kymmensenttinen eläin haisi NIIN pahalta, etä vieläkin yököttää.

Joten luulen, että jos huomattavasti kääpiöhasteria isompi kilpikonna mätänisi veten, haju voisi olla suoraan sanottu hirvittävä. Ja tuskinpa kultakalakaan siinä vedessä enää elossa olisi?

En kiistä, etteikö olisi epäeettistä pitää eläimiä pineissä tiloissa pienenkään näyttelyn ajan, mutta pahempaakin on nähty ja varmasti tullaan näkemään.

Edit: Eiköhän tämä keskustelu ollut tässä. Kaikki ovat saaneet sanoa sanottavansa ja jatko olisi vain keskinäistä väittelyä, josta ei ole kellekään hyötyä.
-Ylläpito
"Autuaita ovat puupäät, sillä he eivät huku."
Lukittu

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”