Kiekon ruokinta

Kiekkokalojen hoito, ongelmat ym.

Valvoja: Moderaattorit

Mymmeli81
Senior Member
Senior Member
Viestit: 611
Liittynyt: 17:27, 06.12.2004
Paikkakunta: Kotka

Viesti Kirjoittaja Mymmeli81 »

Minä tein kuukausi sitten ekan satsin sydänmössöä. Avo pilkkoi hirmuisen kokoisen (~2kg) naudansydämen ja hienonsi sen sauvasekottimella (joka melkein hajosi, mutta muutakaan hienontajaa ei ollut saatavilla). En pakastanut tai muutenkaan käsitellyt sydäntä ennen hienontamista.
Sinne sitten vain muut sörsselit sekaan ja pakastimeen.
Kiekot ovat tykänneet siitä hirmuisesti. Lisäksi syövät surviaista, muikkumixiä ja Tetra Discusta. Toisille maistuu myös New Life Spetrumin rakeet.
rullarapu
Member
Member
Viestit: 302
Liittynyt: 23:09, 16.05.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja rullarapu »

Taidampa alkaa värkätä itsekin tuota sydäntä ihan kokeilusatsin verran... (eli satsin suuruus riippuu ihan sydämestä. Pitänee kysäistä Atrialta irtokappaletta...) mutta vainoharhainen kun olen niin taidan keittää sen ensiksi ennen survomista :mrgreen:
Ex-kiekkoilija...
Jorg
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1417
Liittynyt: 21:36, 21.02.2006
Akvaarioseurat: SMAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Jorg »

Kannattaa sitten käydä tilaamassa se sydän kauppaan etukäteen sillä sitä ei tod.näk. siellä tiskillä valmiina ole.
En mäkään ole sitä pakastanut etukäteen. Sydämestä otetaan VAIN puhdas tavara. Ne kaikki "roiskeet" kannattaa siivota huolella pois. Sydämestä jää n. puolet käyttökelpoista tavaraa siivouksen jälkeen. Itse hienonsin kaikki mössöksi vanhanajan lihamyllyllä. Teholla menee mielestäni liian hienoksi. Pariin kertaan vedin läpi. Muutama vuorokausi kannattaa pitää pakastimessa ennen kuin antaa kaloille.
Liivatteen kanssa kannattaa olla tarkkana. Jos laittaa liian vähän niin ruoka leviää ympäri allasta.
Mymmeli81
Senior Member
Senior Member
Viestit: 611
Liittynyt: 17:27, 06.12.2004
Paikkakunta: Kotka

Viesti Kirjoittaja Mymmeli81 »

Niin juu, minäkin sain odotella tuota sydäntä viikon päivät ennen kuin lähikauppias sitä sai tilattua. Pyysin pientä sydäntä, tuli hirmu kokoinen. Itse eläin-intoilijana (&kasvissyöjänä) en sitä pystynyt käsittelemään, ympärillä oli aikas paljon karsittavaa.
Nyt on ruoka kuitenkin pakkasessa ja hyvin maistuu, mikä tärkeintä.

Itseäni kiinnostaisi kovasti tuon säilyvyys eli kuinka kauan sitä voi antaa kiekoille? Entä muikkumössöä?
Kumpaistakin tuli aika satsi, menee pitkä tovi ennen kuin on syötetty.

Niin ja kannattaa tehdä mössöstä ohuita (!) levyjä, jotta sen saa helposti paloiksi jäisenä.
rullarapu
Member
Member
Viestit: 302
Liittynyt: 23:09, 16.05.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja rullarapu »

Itseäni kans karmii tuon sydämen "siivoaminen" :| Tuossa Atriallahan noita luulisi olevan, ja jos ei heti niin en usko että kauan menee että tirvaisevat syrämmen joltakin naudalta pois. (kammottava ajatus)

Ohuita levyjä olen aina tehnyt, äärimmäisen helppoa lohkaista tarvittava pala. Ja tosiaan, sain kantapään kautta oppia hyydytyksen tärkeyden; edellinen katka-muikkumössöni levisi tehokkaasti ympäri allasta. Hyvä puoli siinä oli se, että ujoimmatkin tetrat saivat samalla suuhunpantavaa :mrgreen:
Ex-kiekkoilija...
minsku
Starting Member
Starting Member
Viestit: 25
Liittynyt: 09:14, 15.01.2006
Paikkakunta: turku

Viesti Kirjoittaja minsku »

Tuppaudun nyt tähän ketjuun kyselemään että annatteko kiekoillenne jotakin vimiineja vielä erikseen? Kuulin vaan jossakin puhuttavan semmoisistakin...
Ja sitten vielä että mistäköhän tuota paljon mainostettua räkmixiä saisi hommattua? Täällä Turun suunnasta vielä mielellään...
Maaliskyy
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1201
Liittynyt: 21:21, 09.08.2003
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Maaliskyy »

Räkmixiä ei tavallisesti hommailla, vaan se tehdään itse. Ohjeita löytyy haulla tältä palstalta monenlaisia.
KatjaN
Senior Member
Senior Member
Viestit: 918
Liittynyt: 20:52, 04.12.2001
Paikkakunta: Kerava
Viesti:

Viesti Kirjoittaja KatjaN »

Onko kukaan kokeillut mixiin kalkkunan sydäntä? Sitä oli ainakin jossain kaupallisessa mixissä. Sitä on myös yleensä kauppahallissa aina tarjolla. Yksi satsi on tehty porsaan sydämestäkin, kun lihakauppias kehui sen olevan vähärasvaisempaa. En tiedä mikä juju nimenomaan tuossa naudan sdämessä sitten on.

Olen lisännyt mixiin aina kalojen vitamiineja, esim Atvitol tms.
Mymmeli81
Senior Member
Senior Member
Viestit: 611
Liittynyt: 17:27, 06.12.2004
Paikkakunta: Kotka

Viesti Kirjoittaja Mymmeli81 »

Ajattelin seuraavalla kerralla kokeilla tuota paljon puhuttua kalkkunan sydäntä. Sen luusi olevan pienempikin ettei tule hirmu määrää kerralla. Sydänmössöön lisäsin vitamiineja (nestemäinen monivitamiini) ennen pakastusta (toiset niistä taitavat menettää "voimansa" siellä) sekä pakastuksen jälkeen ennen tarjoilemista.
Liinanen
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1273
Liittynyt: 18:18, 26.08.2004
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Liinanen »

Voisiko "räkään" jauhaa pakastettuja omppukotiloita kun minulla on niistä ylituotantoa? Kuoret menis varmaan kalkiksi mukaan?
rullarapu
Member
Member
Viestit: 302
Liittynyt: 23:09, 16.05.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja rullarapu »

8O

Käväisin tänään kysymässä marketilta naudansydäntä ja herra vaan oli että siis anteeks mitä? :D tilasin sitten yhden, tulee ilmeisesti ensi viikolla ja soittavat kun on perillä. Kokeilempahan nyt millaista tulee...
Ex-kiekkoilija...
TiHe
Rekihurja
Rekihurja
Viestit: 1926
Liittynyt: 13:00, 02.09.2002
Paikkakunta: Kuopio Finland

Viesti Kirjoittaja TiHe »

rullarapu kirjoitti:8O

Käväisin tänään kysymässä marketilta naudansydäntä ja herra vaan oli että siis anteeks mitä? :D tilasin sitten yhden, tulee ilmeisesti ensi viikolla ja soittavat kun on perillä. Kokeilempahan nyt millaista tulee...
Osta kauppahallista, siitä reijon lihasta, se tietää mitä tehdä kun sanot että tulee kalanruokaan, siivoaa sen valmiiksi rasvattomaksi, mikä on *itun ikävä homma kotona ja jauhaa valmiiksi. Näin minä tein kymmenkunta vuotta. Kannattaa siis sanoa etukäteen reijolle että "kaikki rasvat & muut kököt pois, pelkkää punaista lihaa ja jauhetaan mahdollisimman hienoksi mössöksi"

Timppa
Mymmeli81
Senior Member
Senior Member
Viestit: 611
Liittynyt: 17:27, 06.12.2004
Paikkakunta: Kotka

Viesti Kirjoittaja Mymmeli81 »

Voi miten hienoa palvelua siellä suunnalla. :D Maksoiko tuo putsaus ja jauhaminen paljon extraa?
Minäkin yritin tuota ehdotella meidän lähikauppiaalle, mutta jostain syystä ei sopinut, joten piti sinnitellä möhkäleen kanssa kotona.

Osaako TiHe sanoa tuosta sydän/muikkumössön säilyvyydestä?
Maaliskyy
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1201
Liittynyt: 21:21, 09.08.2003
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Maaliskyy »

Kiekkomixin säilyvyydessä voi noudattaa normaaleja pakastelihan ohjeita, ottaen tietysti huomioon sen että massaan sekoittuu ilmaa ruuan valmitusvaiheessa mikä vähän huonontaa säilyvyyttä. Itse en säilytä pakasteruokaa kuin muutaman kuukauden -maksimissaan puoli vuotta ennenkuin heitän sen pois jos ei ole mennyt. Pusseihin merkitty päivämäärä varmistaa ruuan tuoreuden. Jos tuli tehtyä liian suuri satsi niin hei -meillä kaikilla on kaveri tai kaksi jolla on kanssa nälkäisiä lihansyöjäkaloja. Kaveri muistaa sitten puolestaan kun hänen altaassaan on joku erikoisempi kasvi kasvanut siihen mittaan että sitä on karsittava, tai tehtyään itse ylenpalttisen annoksen ruokaa.
rullarapu
Member
Member
Viestit: 302
Liittynyt: 23:09, 16.05.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja rullarapu »

Kammottava ajatus kyllä ruveta ite siivoamaan sitä 8O Kysäisin tuosta marketiltakin jo tuota asiaa, ja lupasi siivota sen minulle valmiiksi kun oikein nätisti kysyin :D Seuraavalla kerralla kokeilen sitten sieltä kauppahallista, jos nuo lätyt nyt nautaan edes tykästyvät.
Ex-kiekkoilija...
Jorg
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1417
Liittynyt: 21:36, 21.02.2006
Akvaarioseurat: SMAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Jorg »

rullarapu kirjoitti:Kammottava ajatus kyllä ruveta ite siivoamaan sitä 8O Kysäisin tuosta marketiltakin jo tuota asiaa, ja lupasi siivota sen minulle valmiiksi kun oikein nätisti kysyin :D Seuraavalla kerralla kokeilen sitten sieltä kauppahallista, jos nuo lätyt nyt nautaan edes tykästyvät.
Kaikissa meissä asuu pieni Hannibal Lechter...
Usko pois, kyllä ne sitä oppii syömään. Muutaman kerran voivat ihmetellä uutta makuelämystä mutta kunhan tottuvat niin iskevät kiinni kuin pirajat.
rullarapu
Member
Member
Viestit: 302
Liittynyt: 23:09, 16.05.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja rullarapu »

Jorg kirjoitti: Kaikissa meissä asuu pieni Hannibal Lechter...
Usko pois, kyllä ne sitä oppii syömään. Muutaman kerran voivat ihmetellä uutta makuelämystä mutta kunhan tottuvat niin iskevät kiinni kuin pirajat.
Ja kaikissa meissä asuu pieni blondi. [;)]
Ex-kiekkoilija...
rullarapu
Member
Member
Viestit: 302
Liittynyt: 23:09, 16.05.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja rullarapu »

[}:)] [}:)]
*raivoisaa kiroilua* Tottakai se on tätä mun tuuria... Alan tehdä sitä sydänmössöä, ja jauhaessani pikku sydänpalasia mössöksi alkaa sauvasekoitin tuprahdella savua. Joo-o. Onneksi jauhoin kaikki muut raaka-aineet jo ennen tuota... Seuraavalla kerralla totta tosiaan marssin sinne Timpan neuvomaan paikkaan kauppahallille enkä tee asian eteen itse enää yhtikäs mitään. :twisted: (Sekoitinkaan kun ei ole edes omani :roll:)

Joten pitipä sitten unohtaa sydän ja työntää se pakkaseen, ja tehdä mössöstä jälleen sitä tavallista noiden herkkua. Siitä tuli nyt tällä kertaa aika hernevoittoinen mix, jossa on katkarapua, seitiä ja kananmunaa. Laitoin sekaan myös pari desiä moniviljapuuroa, soijaa, sitten spirulinaa, kalkkia ja biotiinia sekä hyydytys tottakai. Luulisi ainakin olevan hyytynyttä tuo mokoma, kun junttasin sitä liivatetta ainakin tarpeeksi. 8O Noita olis nyt sitte kymmenen levyä... On ainakin riittävästi. :mrgreen:
Ex-kiekkoilija...
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kiekkokalat”