Kypsytys
Valvoja: Moderaattorit
Kypsytys
Kypsyttääkö teistä kukaa altaitaan ns. antiikkisella tavalla, eli vanhasta altaasta suodattimet uuteen jaa ootellaan pari viikkoa, vai käytättekö niitä hirvensarvisuoloja? Ite oon kypsytelly tuollain ''antiikkesesti'' mutta kylläkin olen vesiarvoja mittaillut.
Menetelmä ei ole millään muotoa antiikkinen, alkaa vain eri vaiheesta kuin varsinainen 'kalaton kypsytys' jossa lähtötilanne on, että nitrifikaatiobakteerikantaa ei ole vielä olemassakaan.
Käytettäessä erinäisiä kypsässä akvaariossa jo olleita materiaaleja (hiekka, kannot, suodatinmassat jne.) joilla on voinut jo kasvaa valmis bakteerikanta, tarvetta ammoniakkilisäyksille tai edes odottelulle ei välttämättä ole; bakteerit jatkavat typen hapettamista uudessa akvaariossa ilman mitään sen kummempia ihmettelyjä.
Käytettäessä erinäisiä kypsässä akvaariossa jo olleita materiaaleja (hiekka, kannot, suodatinmassat jne.) joilla on voinut jo kasvaa valmis bakteerikanta, tarvetta ammoniakkilisäyksille tai edes odottelulle ei välttämättä ole; bakteerit jatkavat typen hapettamista uudessa akvaariossa ilman mitään sen kummempia ihmettelyjä.
"Normal Person + Anonymity + Audience = Total Fuckwad." - Penny Arcade
Re: Kypsytys
Allashan tulee periaatteessa kypsäksi, kun ottaa toisesta altaasta suodattimen, kasveja, pohjamateriaalia jne. Mutta ei siinä kannata odotella, ainakaan ruokkimatta bakteerikantaa vaan testausten jälkeen pulauttaa kalat sekaan. Tai ainakin ruokkii niitä bakteereita, jotta ovat hengissä kun kalaset tulee..toivo kirjoitti:Kypsyttääkö teistä kukaa altaitaan ns. antiikkisella tavalla, eli vanhasta altaasta suodattimet uuteen jaa ootellaan pari viikkoa, vai käytättekö niitä hirvensarvisuoloja? Ite oon kypsytelly tuollain ''antiikkesesti'' mutta kylläkin olen vesiarvoja mittaillut.
-Ansku