Voiko kananmunankuoria käyttää?
Entäs korallimurskaa?
Simpukankuorta?
Seepiansuomua?
Kiinnostaisi vaan kun aion itse sitä vähän nostattaa kun varmaan hommaan omppuja


kone on seko, otsikko ei nyt oikein natsaa

Valvoja: Moderaattorit
Korallit ja simpukka murska ovat tosi huonoja veden kovettajia kalsiumkarbonaatin heikon liukoisuuden johdosta. Vasta hyvin happamassa vedessä se liukenee. Sitä paitsi myös KH eli alkaliniteetti nousee kalsiuminkarbonaateilla.Fizu-Fani kirjoitti:Kiinnostaisi saada kaikkien eri niksit ym.
Voiko kananmunankuoria käyttää?
Entäs korallimurskaa?
Simpukankuorta?
Seepiansuomua?
Kiinnostaisi vaan kun aion itse sitä vähän nostattaa kun varmaan hommaan omppujaMutta aikoisin pitää veden mahdollisimman pehmeänä ja pH:n siinä seiskassa, ettei kalat kupsahda. Vaikka ei ne nyt mitään suklaarihmoja ole
kone on seko, otsikko ei nyt oikein natsaa
Niin, alkaliniteetti (KH) ei kerro veden kovuudesta vaan sen puskurointikyvystä pitää pH vakaana. Se kertoo vetykarbonaatti- (HCO3) ja karbonaatti-ionien (CO3) pitoisuuden vedessä.Taju kirjoitti:Seran kH/pH+ litkua. Riitoisaa on ja toimii! Mulla tasasi puolikkailla annostuksilla kolmen lisäyskerran jälkeen (vedenvaihdon yhteydessä) heitelehtivän pH:n ja alhaisen kH:n moneksi kuukaudeksi.
Nyt tarttis varmaan taas lisätä 30litraan tarkoitettu annos tuohon 140l tankkiin. Mainitun suuruinen annos nostaa kH:ta yhden yksikön tuon kokoisessa tankissa, ilmeisesti siksi, että kH on ilman lisäystä 2. Jos kH on valmiiksi korkeammissa lukemissa, saattaa vaatia normaalin annostuksen.
Kyllä. Ja jos ruokasoodaa lisätään paljon, se voi myös nostaa pH:ta.tricolour kirjoitti:Eli siis mitä suurempi KH sitä paremmin PH pysyy vakaana? Näinkö?
Juu, näinhän se kyllä on. Ajattelin vaan, että kysyjä pohti nimenomaan tätä karbonaattikovuutta, eli puskurointikykyä, kun oli ompoille sopivan pH-arvon säilyttämisestä huolissaan.harrykaa kirjoitti:Niin, alkaliniteetti (KH) ei kerro veden kovuudesta vaan sen puskurointikyvystä pitää pH vakaana. Se kertoo vetykarbonaatti- (HCO3) ja karbonaatti-ionien (CO3) pitoisuuden vedessä.
Veden kovuus (GH), sähkönjohtavuus, tarkoittaa kaksi- tai useampiarvoisten kationien (lähinnä Ca ja Mg, mutta myös Al) pitoisuutta vedessä.
t. Harry
Kyllä veden kovuutta voi muuttaa kipsijauholla (CaSo4 * 2H2O), jolloin alkaliniteetti (KH) ei muutu, eikä muutu pH:kaan.Taju kirjoitti:Tuota "oikeaa" kovuutta (GH) on ilmeisesti hieman monimutkaisempaa omin konstein muutella?