Mitä ovat nämä madot?

Muihin ryhmiin sopimattomat kalat (sateenkaarikalat, sädekalat, pallokalat jne.), mukaan lukien muut "örkit".

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Kalanruoka
Junior Member
Junior Member
Viestit: 164
Liittynyt: 22:40, 20.04.2004
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Lahti

Mitä ovat nämä madot?

Viesti Kirjoittaja Kalanruoka »

Eli minulla on 180-litrainen allas ollut nelisen kuukautta ilman kaloja.. eli siellä on puhallushiekkaa, kanto ja kierteissarvikotiloita ja tietenkin täynnä vettä. Altaaseen on ilmestynyt eri lajin kotiloita myös, en muista niiden nimiä, mutta ovat aika litteitä ja spiraalin muotoisia. Näistä olisi kysymys että miten ne ovat sinne ilmestyneet kun puhallushiekka on uutta kaupasta ja itse akvaario on desinfioitu kokonaan koska uusin siihen silikonit ja kanto on keitetty. Eli mistä nämä kotilot ovat voineet tulla? Siihenkin olisi mukava saada vastaus mutta akvaariossa olevat madot ovat huoleenaiheenani nyt.

Eli akvaariossa on matoja, jotka liikkuvat lasia pitkin. Semmoisia naarmun ohuita, mutta aika pitkiä matoja.. Eli mitä nämä ovat ja mistä ovat tulleet? Olen lukenut jostain että akvaariossa on normaalistikin pieniä matoja, jotka eivät ole mitenkään haitallisia, vaan kuuluvat sinne. Eli ovatko nämä madot jotain loisia vai haitattomia? Ja mistä ne ovat syntyneet? Eli ne ovat valkoisia, todella ohuita, mutta muutaman sentin pituisia ja liikkuvat lasia pitkin.. Kalat varmaan söisivät näitä, sitten kun sinne kaloja laitan, mutta jos ne ovat jotain loismatoja niin sitten en kaloja sinne laita, ennen kuin saan ne hävitettyä.

Kiitos asiallisista vastauksista jo etukäteen ja anteeksi epäselvä tekstini. :mrgreen:
Viola
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1353
Liittynyt: 14:12, 19.11.2004
Paikkakunta: Jkl mlk (Palokka)
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Viola »

JJärven sivuilta löytyy haulla juttua näistä. Todennäköisesti ovat lattanoita tai ns. mikromatoja. Haitattomia otuksia joita etenkin kalanpoikaset tykkäävät syödä. Ilmestyminen viittaa siihen, että kaloja on ruokittu hivenen liikaa.

Kotiloita tulee munina akvaariokasvien mukana. Alunavesikylvetys kannattaa uusille kasveille tehdä.

www.aquahoito.info/suomi
Viola & eläintarhantynkä
Psykedelia
Junior Member
Junior Member
Viestit: 172
Liittynyt: 14:56, 17.12.2005
Paikkakunta: Kirkkonummi

Viesti Kirjoittaja Psykedelia »

Akvaariossasi on ilmeisesti kehäkotiloita. Lisääntyvät kuin synti ainakin itselläni. :x
Kalanruoka
Junior Member
Junior Member
Viestit: 164
Liittynyt: 22:40, 20.04.2004
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja Kalanruoka »

Joo kehäkotiloita ovat. Kaloja ei ole ruokittu liikaa, koska tässä altaassa ei ole kaloja ollut. Ja kotilot eivät ole voineet kasvien mukana tulla koska kasveja en ole tähän altaaseen vielä hankkinut. Mutta jos madot ovat kerran haitattomia niin eipä nuo haittaa, saavat kalat popsia niitä sitten :D Näistä kehäkotiloista tiedän sen ainakin että lisääntyvät kyllä nopeasti, nimittäin niitä on joskus aikaisemmissa altaissani ollut.. Kiitos vastauksista!
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Muut kalat ja eliöt”