Lannoite pintakasveille

Kasvien hoito, ongelmat ja sisustus.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
merja85
Starting Member
Starting Member
Viestit: 19
Liittynyt: 12:48, 21.03.2005
Paikkakunta: Jyväskylä

Lannoite pintakasveille

Viesti Kirjoittaja merja85 »

Millaista lannoitetta pinnalla kelluville kasveille kannattaa antaa? Vai riittääkö hiekan sekaan laitettujen pallotablettien "voima" myös pinnalla oleville?
rain-
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 3519
Liittynyt: 02:55, 04.11.2001
Sukupuoli: N/A

Viesti Kirjoittaja rain- »

Nestemäistä lannoitetta. Se auttaa myös köynnöstäviä kasveja ja jopa isojuurisia miekkakasveja, nimittäin periaatteessa kaikki kasvit ottavat ravinteita myös lehtiensä kautta. Löytyy itsetehtyä PMDD:tä harrastajilta, kaupoista esimerkiksi Tropica Master Grow ja Tetra Flora Pride yms -lannoitteita.

Hakua käyttämällä löytyy lisää aiheesta, esimerkiksi hakusanoilla "PMDD*" tai "nestemäinen lannoit*" tai vaikka "kasvien lannoit*" (kahta hakusanaa käyttäessä ruksataan kohta Etsi kaikilla annetuilla ehdoilla), nuo kaikki siis ilman hipsuja.

Kuitenkin kannattaa aloittaa vaikka käyttämällä vain puolet suositellusta määrästä. Ja sekin vielä jakaa kolmeen osaan viikon aikana (1/3 vedenvaihdon jälkeen, 1/3 pari päivää sen jälkeen ja 1/3 pari päivää edellisen jälkeen), näin sitä lannoitetta tulee laitettua tasaisemmin ja akvaariossa ei lillu ihan yhtä paljon lannoitetta kuin jos koko annoksen länttäisi kerralla.
Nani
Junior Member
Junior Member
Viestit: 228
Liittynyt: 22:12, 31.08.2004
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Nani »

Pintakasveille kuten muillekin kasveille on hyvä antaa nestemmäistä lannoitusta. Ja kuten jo sanoit, pohjalannoitteetkin näyttelvät tärkeää osaa suurimmalle osalle kasveja. Pintakasvit eivät hyödy pohjalannotteista.

-Nani-

... ja Rain oli nopeampi...
Altaat: 720L, 207L, 40L
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kasvit ja sisustus”