Apua! Kyllästymiseen!

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Zessu
Senior Member
Senior Member
Viestit: 592
Liittynyt: 20:47, 01.06.2005
Paikkakunta: Maksjoki (Lohja)

Viesti Kirjoittaja Zessu »

Minullakin oli juniorina allas ja kyllästyin siihen muutaman vuoden päästä. Onneksi sain kalat uuteen kotiin. Nyt parin kymmenen vuoden jälkeen akvakärpänen taas puraisi eikä loppua näy tulevan. Kaksi allasta jököttää nyt olkkarissa ja lisää suunnittelen kaiken aikaa. Sitä on näin aikuisiällä ihan eri fiiliksellä (ja budjetilla) hommassa mukana. Ja parasta tuntuu olevan suunnittelu (=sisustus ja kalasto), ja kalojen tuijottelu, ja putsaus, ja oikeastaan ihan kaikki koko hommassa :mrgreen:
Save
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1236
Liittynyt: 12:13, 26.03.2003
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Save »

Oletko miettinyt, että ehkä sinulla ei ole sellaista kalaa, mikä sinua todella kiinnostaa!
Pakko vielä yhtyä tähänkin kommenttiin. Suuret persoonat pitävät meillä huolen siitä, ettei kyllästymistä tapahdu. Käärmekala tulee kiehnäämään vedenvaihdon aikana ja seuraa kasvien uudelleen juurrutusta ja tummis sekä isopurje imuroivat pintaa niin äänekkäästi, ettei leffan katsomisesta meinaa tulla mitään :mrgreen: .
tuikituiki
Junior Member
Junior Member
Viestit: 188
Liittynyt: 19:40, 20.01.2005

Viesti Kirjoittaja tuikituiki »

jep jep.
voi kun itsekin tykkäisin kalojen tuijottelusta, akvaarion huoltamisesta ym. mutta kun ei niin ei.
gerbiileitä on niin paljon hauskempi seurata, kun ne miettivät, telmivät ja päättelevät mitä pitäis nyt ja mitä nyt tehdä.
kalat vaan menevät ja uivat.
ja riskialtistakin se on, jos sähköt katkeaa niin mikäs sitten eteen?
lisäksi moiseen kapistukseen uppoaa hirveät summat rahaa..ei kiitos, minulle riitti. :mrgreen: mutta pitäkää te vaan huolta akvoistanne, arvostan sellaisia jotka tykkäävät siitä!
"pikkuiset kultakalat lammessa ui..."
pleko_88
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 3024
Liittynyt: 21:18, 27.01.2004
Akvaarioseurat: TAS
Paikkakunta: Kangasala & Tre / TAS

Viesti Kirjoittaja pleko_88 »

kalat vaan menevät ja uivat.
ja riskialtistakin se on, jos sähköt katkeaa niin mikäs sitten eteen?
lisäksi moiseen kapistukseen uppoaa hirveät summat rahaa..ei kiitos, minulle riitti. mutta pitäkää te vaan huolta akvoistanne, arvostan sellaisia jotka tykkäävät siitä!
Itse olisin ainakin jo kyllästynyt tähän harrastukseen jos se olisi pelkästään uivat kalat.. Mielestäni tässä harrastuksesta tekee niiden lisäksi erinoimaisen juuri se, että voi tehdä itse kaikenlaista altaaseen kalojen hyväksi.. Myöskin saa toteuttaa omia taiteilijan taitoja altaan sisustamisesessa..

Itselläni on pyrkimys kokoajan tavoitella ns. täydellistä akvaariota, koskaan sellaista ei tule saamaan valmiiksi, joten kekesittävää ja tehtävää riittää aina.. Tälläkin hetkellä pyörii päässä Denitraattorit, isot valutussuodattimet ym.. mitä voisi alkaa kyhäämään.. Tietty kun rahaa ei ole niin täytyy tyytyä vielä suunnitteluun.. :D
Ilkka Takala /
Tampereen Akvaariotukku
http://www.facebook.com/akvaariotukku
jumase
Senior Member
Senior Member
Viestit: 705
Liittynyt: 10:56, 17.07.2004
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja jumase »

Aina on myös syytä muistaa, että akvaarioita on mahdollista harrastaa hyvinkin passiivisesti. Silloin kyllästyminen saattaa iskeä hyvinkin helposti. Akvaario jää huonolle hoidolle ja kasvit sekä levätkin pääsevät rehottamaan. Vedenvaihtoja ei jaksa tehdä, ainakaan manuaalisesti ämpärillä ja joudutaan todelliseen noidankehään. Näin loppuu varmasti monen akvaristin harrastus.

Jos harrastukseen sen sijaan otetaan aktiivinen ote, kiinnostus säilyy huomattavasti paremmin. Kannattaa lueskella aqua-webbiä, surffailla muutenkin akvaarioaiheisilla sivuilla. Kannattaa suunnitella myös tulevia akvaarioita. Kannattaa järjestää ne pakolliset huoltotoimenpiteet mahdollisimman helpoiksi, jolloin ne tulee tehtyä myös niinä aikoina, kun on muuten kiireistä tai akvaario ei vain jaksa kiinnostaa. Silloin akvaariot pysyvät kauniina ja helppohoitoisina. Tämä pitää mielenkiinnon yllä ja harrastus kantaa huomattavasti pidemmälle, koska se pitää sisällään muutakin kuin vain ne pakolliset huoltotoimenpiteet.

Sehän on selvä, että ei kukaan jaksa samaa akvaariota katsella vuosikymmeniä, vaikka allas olisi kuinka kaunis tai kalat kuinka mielenkiintoisia. Harrastukseen täytyy ottaa aktiivinen ote, jolloin mielenkiinto säilyy. Mikä tahansa harrastus lopahtaa, jos se muuttuu väkinäiseksi tai tylsäksi. Akvaarion kanssa tämä uhkakuva on hyvinkin mahdollinen, mikäli harrastus koostuu pääasiassa tylsistä rutiineista ja huoltotoimenpiteistä. Jos taas jaksaa suunnitella tulevaa ja tavoitella uusia aspekteja harrastuksessa, kuten vaikkapa kudetusta, vaativampia lajeja, kasviakvaariota jne, muuttuu harrastuksen luonne aivan toisenlaiseksi.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”