Kokemuksia selkäuimareista?

Monnit, nuoliaiset ja muut pohjalla elävät kalat.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
tepy
Senior Member
Senior Member
Viestit: 578
Liittynyt: 19:07, 01.05.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Äänekoski

Kokemuksia selkäuimareista?

Viesti Kirjoittaja tepy »

200-litraisen kalasto on vielä osaksi auki, hunajarihmapari, 6 piikkisilmää ja partis tähän tietoon aluksi. Alkoi kiinnostamaan tuo selkäuimari, onko 200-litraa liian pieni muutamalle(?) yksilölle? Pienistä plekoista olisin ollut kiinnostunut, mutta pieni virtaus hunisten takia taitaa ajaa tuon haaveen karille. Vaatiiko selkäuimari myös kovaa virtausta? Viihtyykö samoissa olosuhteissa hunisten kanssa (+26, pH n. 7, pehmeä vesi)? Entäs sitten saatavuus, onko kuinka yleinen?
Mustamolli
Member
Member
Viestit: 252
Liittynyt: 19:08, 28.03.2004
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Mäntsälä

Viesti Kirjoittaja Mustamolli »

Selkäuimarit mahtuvat hyvin akvaarioosi. Ne ovat melko pieniä ripsimonneja (n. 10cm) jotka pärjäävät jo hieman yli satalitraisissa akvaarioissa. Selkäuimari on parvikala.
Selkäuimari on melko yleinen ripsimonni. Sitä löytyy melkein joka kaupasta.
Nämä ripsimonnit pitävät virtauksesta, joten sitä tulisi löytyä. Voithan asettaa vaikka virtauksen ulostuloputken pohjaa kohti, jossa selkäuimarit yleensä viihtyvät.
Muista tarjota selkäuimareille erilaisia piilopaikkoja (jokaiselle yksilölle oma), kuten juurakoiden ja kantojen koloja, sekä kiviröykkiöitä.
Ehdottamasi vesiarvot käyvät hyvin.

http://www.faunatar.fi/fin/index.php?cmd=181
tepy
Senior Member
Senior Member
Viestit: 578
Liittynyt: 19:07, 01.05.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Äänekoski

Viesti Kirjoittaja tepy »

Ou jee! Montakohan noita kannattaisi ottaa, olisiko 6 liikaa kun ennestään tulee jo olemaan 6 piikkisilmää? Aion rakennella paljon piiloja, lähinnä kivistä ja karahkoista, ja hiekkapohja. Tuo virtaus vielä vähän arveluttaa... Voisihan sitä kokeilla suunnata pohjalle sisäsuodattimella kun ulkosuodatin liikuttaa pintaa. Ja yksi pelastus voisi olla, että siirtäisin nuo hunikset sitten toiseen akvaan inkkarien, leväkatkarapujen ja monnisten kanssa jos eivät pärjää.

Voi ei, liian paljon upeita kalalajeja, liian vähän tilaa ja rahaa... :?
Kaiku
Senior Member
Senior Member
Viestit: 795
Liittynyt: 13:45, 04.10.2004
Paikkakunta: Keski-Pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja Kaiku »

Noitamonnit pärjäävät normaalissa "seura-akvaariovirtauksessa" (ainakin meillä; 240 l purkissa Eheim 2026 ja 2210). Muutenkin mukavia ja kaikille kilttejä otuksia. Eivät ole varsinaisia parvikaloja, mutta eivät toisaalta nahistelekaan. Mulla on 3 noitaa (1 k + 2 n) 2 partiksen, monnisten, tetrojen ja ottojen kanssa. Mukavia kavereita kaiken kaikkiaan. Värikkäitäkin, kun ovat sitä punaista (risteytys)muotoa. Etsiskelehän haulla lisää juttuja, jos siimapyrstöt kiinnostavat!
tepy
Senior Member
Senior Member
Viestit: 578
Liittynyt: 19:07, 01.05.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Äänekoski

Viesti Kirjoittaja tepy »

Oi joi... Onpas nuo noitamonnitkin aikas söpöjä otuksia. Voi että, aina kun luulen löytäneeni jonkun kalan joka "on ihan pakko saada", niin sitten löytyykin taas uusi... Nyt on kyllä pakko valita vain yksi laji tuon 200-litraisen pohjalle, kun siellä jo tulee olemaan ne piikkarit ja partis. Entten tentten. Miksei voi saada kaikkea?! Tai miksei osaa valita :roll:
Miikku
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1156
Liittynyt: 17:18, 18.02.2004
Paikkakunta: Jyväskylä, JAS

Viesti Kirjoittaja Miikku »

Toisaalta selkäuimarithan eivät ole varsinaisia pohjakaloja, vaan viihtyvät enempikin keski- ja jopa pintavedessä, mikälin suurilehtiset kasvit ja korkeat juurakot antavat siellä tarpeeksi turvaa. Ruokailemaan tietysti tullaan pohjallekin.
Save
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1236
Liittynyt: 12:13, 26.03.2003
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Save »

Selkäuimarit mahtuvat hyvin akvaarioosi. Ne ovat melko pieniä ripsimonneja (n. 10cm) jotka pärjäävät jo hieman yli satalitraisissa akvaarioissa.
Enpä olisi ihan samaa mieltä. Itselläni on ollut paljon isompia selkäuimareita (~15cm). Nämä olivat siis aikuisia n. 8 vuotiaita yksilöitä, ei nuoria kaloja joita kaupoissa myydään.

Selkäuimarit ovat yleensä aika arkoja otuksia. Itse kyllästyin niihin juuri tuon voimakkaan piileskelytaipumuksen takia (kyseessä oli siis parvi). Kaverilla on varmaan 15 kalan parvi altaassaan eikä kaloja siltikään näe ikinä[;)] . Sori vaan, kaikki selkäuimarifanit :mrgreen: .
SonjaSelena
Member
Member
Viestit: 428
Liittynyt: 23:42, 21.10.2004
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja SonjaSelena »

Save kirjoitti: Itselläni on ollut paljon isompia selkäuimareita (~15cm).
Hui 8O Onneks tuli ostettua tuo kahdentoista parvi isoon altaaseen ((560 litraa)) Mie kyllä niitä ptikin nettiä tutkin, mutta yleiskäsite oli että 10cm... No, ei hätää, mahtuuhan nuo tuonne silti :D

Meilläkään 'vilkkaita parvikaloja' ole paljoa näkynyt sen jälkeen kun ne pussista vapauteen laskettiin, mutta tuolla onkin lukemattomia piilopaikkoja. Joskus aina joku vilahtaa ja se taitaa aina olla melkein päivän kohokohta. [;)] Söpöjä ne on silti.
afro
Junior Member
Junior Member
Viestit: 92
Liittynyt: 22:02, 20.05.2004
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja afro »

Meillä on 3 selkäuimaria 190litran altaassa. Niitä oli kyllä 4, mutta yksi kuoli. 2 vanhinta on jo 7-8-vuotiaita. Altaassani on myös hunajarihmakala ja hyvin ovat keskenään voineet.
itaki
Member
Member
Viestit: 357
Liittynyt: 00:03, 14.04.2005
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja itaki »

Jos kaloiltaan ei välttämäti vaadi jokapäiväistä (kirjaimellisesti, öisin ehkä parempi mahdollisuus [;)] ) näkyvyyttä, on mielestäni selkäuimari tutustumisen arvoinen kaveri. Useampi yksilö näitä kannattanee ottaa, tuo kuusi voisi kuulostaa sopivalta, mikäli muulta kalastolta jää tilaa. Isolehtiset tuuheat kasvit voivat olla myös suosittuja piilopaikkoja
Yksi minun suosikki haahuilijoista jokatapauksessa.
Marimer
Member
Member
Viestit: 324
Liittynyt: 15:08, 23.08.2004

Viesti Kirjoittaja Marimer »

Monesti olen täältä lukenut, että selkäuimarit piilottelevat jos eivät viihdy, en vaan ole keksinyt miksi eivät meillä viihtyisi. :roll:

Tilaa on 413 litraa, pH 6,8, lämpöä 26 astetta.

Yleensä yksi tai kaksi tulee syömään, parvessa on siis (jäljellä) 6 yksilöä. Hyvin harvoin nään koko porukkaa samaan aikaan.

Majailevat isojen juurakoiden koloissa ja valojen päällä ollessa eivät juurikaan liiku.

Kasvaneet ovat kyllä kovasti, isoimmat lähentelevät kahdeksaa senttiä, reilun vuoden ovat minulla olleet.

Mukavia kalasia, varsinkin lapset tykkäävät, silloin jos sattuvat ne näkemään. :P

Ketään eivät myöskään pelkää, tiikerinuoliainenkin sai lähdöt pohjatabletilta viimeksi tänään.
SonjaSelena
Member
Member
Viestit: 428
Liittynyt: 23:42, 21.10.2004
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja SonjaSelena »

Meilläkin nuo ovat aika sisupusseja. :mrgreen: Nyt kun ne ovat ehtineet kotiutua ja majottautua omiin piilopaikkoihinsa ((joita tuolla riittää, kaikilla tuntuu olevan omat yksiönsä)) muut ajetaan kyllä pois, jos tulevat häiritsemään. Jopa pusukalat jotka alkavat olla reippaan kokoisia. Ainoa joka ei saa lähtöpasseja on parikymmensenttimen pleko. :mrgreen: Ja pohjatableteille ja räkmixkuutioille tungetaan, oli siellä sitten vaikka kuinka paljon porukkaa ennestään.
Junttis
Senior Member
Senior Member
Viestit: 771
Liittynyt: 16:05, 31.03.2004
Akvaarioseurat: HAS, Ciklidistit
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Junttis »

minulla on neljä noin 3 vuotiasta selkäuimari 360l altaassa. aluksi olivat arkoja 160l altaassa kunnes sitten noin kuukauden päästä alkoivat näyttäytyä päivälläkin. nykyään makoilevat päivällä melalehtien alla ja aina silloin tällöin tullan moikkaamaan aivan lasin eteen. ruoka-aikana menevät ympäri allasta jonossa. tykkääävät virtauksesta. yöllä näkee niiden uivan sisäsuodattimen virtauksessa. :mrgreen:
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Monnit ja nuoliaiset”