Lomalle -> miten kalojen hoito?

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
•SP•
Starting Member
Starting Member
Viestit: 27
Liittynyt: 20:37, 16.12.2004

Lomalle -> miten kalojen hoito?

Viesti Kirjoittaja •SP• »

Akvaarioharrastus on minulle aika uusi, siksi kysynki sellaista, että mitä te teette kun lähdette viikon lomalle? Miten kalat hoidetaan? Oletteko pyytäneet ystävää huolehtimaan kaloista vai miten on sujunut?

Kiitos kaikille vastauksista!
jarvij
Elite Senior Member
Elite Senior Member
Viestit: 15316
Liittynyt: 16:24, 05.11.2001
Akvaarioseurat: HAS, Ciklidistit,
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki/HAS/Ciklidistit/TAS
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jarvij »

Vaihdetaan reilusti vettä ennen lomaa ja sen jälkeen. Valaistus hoidetaaan ajastimella. Täysikasvuiset kalat kestävät hyvin viikon paaston.
Sivuillani voi jo olla vastaus kysymykseesi:
http://www.aquahoito.info/suomi/sivuni.php
jo yli 15000 kirjoittamaani viestiä täällä.
randy
Junior Member
Junior Member
Viestit: 50
Liittynyt: 16:00, 28.07.2004

Viesti Kirjoittaja randy »

kaupoista saa myös lomaruokintaan tarkoitettuja tabletteja.
Tiina_
Member
Member
Viestit: 287
Liittynyt: 12:28, 10.06.2004
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Turenki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tiina_ »

^joista ei kuulemma ole mitään apua? :?

Viikko on sinänsä hyvä aika, että vettä tuskin tarvitsee sinä aikana vaihtaa. Ainoaksi ongelmaksi muodostuu, että mitäpä jos kalanen heittää veivinsä juuri lähdön jälkeen..?

Täällä kävi runsaan viikon loman aikana lp (kiitokset vielä) ruokkimassa ja tarkistamassa kalojen kunnon joka toinen päivä. Hommaan kannattaa valita toinen "akvaristi" joka huomaa helpommin mahdolliset ongelmat. Kaapista löytyi niin home-, kuin pilkkutautilääkkeetkin, varmuuden vuoksi.
Tiedotus kansalaisille: Tunnelin päässä näkynyt valo on kustannussyistä päätetty sammuttaa.
Anii
Member
Member
Viestit: 338
Liittynyt: 20:33, 21.09.2003
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Anii »

Viikon lomaa varten en tee mitään erityistä, vedenvaihtoväli on normaalistikin se viikko, valaisimet aina ajastuksella ja ruokinta-automaatti antaa puolet päivän ruoka-annoksesta. Toisen puolen annan sitten jotain muuta, pohjatabuja, pakasteita tai muuta sellaista, loma-ajan ruokintaa automaatista vain hitusen lisätään. Tosin noita automaatteja on vain kaksi, ja käynnissä kolme tankkia, eli ennen ensi kesää täytynee se kolmaskin automaatti hankkia.

2-3 viikon mökkilomalla tulen kerran tänne vaihtamaan vedet, ja tarkistan kalojen tilanteen.
Todellisuus on niitä ihmisiä varten, jotka eivät pysty kohtaamaan science fictionia.
kylpyankka
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1565
Liittynyt: 11:38, 21.07.2004
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kylpyankka »

Täällä hoitui kahden viikon loma siten, että kaveri kävi kaksi kertaa kalat ruokkimassa (valmiiksi oli ruuat annosteltu) sekä samalla vilkuili, että kaikki ovat elossa. Vettä vaihdettiin ennen ja jälkeen. Eipähän vesi juurikaan kai kuormitu noin vähäisellä ravinnolla. Pienissä akvaarioissa tuo kaksi viikkoa voi olla turhan pitkä aika, kenties..?

Lomahoitaja oli kaloista tietämätön, jota vain hieman ohjeistin. Ja hyvinhän tuo oli homman hoitanut. En tunne ketään akvaristia tästä lähistöltä ja puolitutuille en halua asunnon avaimia luovuttaa.

Laitoin ylös kalojen lukumäärät ja haavin ruokakippojen viereen - jos näkyy kuollut kala niin sitten vaan haavimaan se pois akvaariosta. Kukaan ei onneksi kuollut. Lisäksi ohjeistin vilkaisemaan lämmön olevan kohdillaan ja että suodattimet vaikuttavat toimivan.
Anii
Member
Member
Viestit: 338
Liittynyt: 20:33, 21.09.2003
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Anii »

^ tuosta lämmöstä tuli mieleen että kesällä onneksi on niin lämmintä, ettei tarvitse pitää lämmitintä päällä ja pelätä termostaatin rikkoutumista. Siinä voisikin tulla ihan todellinen kalasoppa, jos se lämmittäisi ja lämmittäisi vaan..

Tosin kalasto on semmoinen että pärjää ilman lämmitintäkin kesällä, kun lämpö on +25 ilman hellettä. Kovalla helteellä on sitten käytössä tuulettimet ettei lämpö nouse liikaaa.
Todellisuus on niitä ihmisiä varten, jotka eivät pysty kohtaamaan science fictionia.
doriani
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1579
Liittynyt: 13:06, 07.01.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

Viesti Kirjoittaja doriani »

Meillä kävi joululomalla akvaarion omistava tuttava vaihtamassa vettä. Ruokinta hoitui ruokinta-automaatilla ja valaistus ajastimien avulla.

Meillä on todella harvoin edes viikkoa kestäviä lomia joten ei ongelmaa. Viikonlopuksi jos lähdetään pois kotoa niin en laita edes ruokinta-automaattia.
•SP•
Starting Member
Starting Member
Viestit: 27
Liittynyt: 20:37, 16.12.2004

Viesti Kirjoittaja •SP• »

mä ajattelin kysyy yhtä kaveria hoitamaan niitä sen verran että käy pari kertaa kattomassa että ovat kunnossa ja antamassa ruokaa..

täytyy varmaan sellanen ajastin laittaa valaisimeen..

kiitos kaikille vastanneille!!
tellie
Senior Member
Senior Member
Viestit: 569
Liittynyt: 20:12, 11.01.2005
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja tellie »

•SP• kirjoitti:mä ajattelin kysyy yhtä kaveria hoitamaan niitä sen verran että käy pari kertaa kattomassa että ovat kunnossa ja antamassa ruokaa.
Ellei kaverillasi ole akvaariota, niin kannattanee tosiaan annostella ruoka valmiiksi, koska se on tehokkain tapa välttää liikaruokinta ja siten veden pilaantuminen :)

Kiva että sait homman järjestettyä.
•SP•
Starting Member
Starting Member
Viestit: 27
Liittynyt: 20:37, 16.12.2004

Viesti Kirjoittaja •SP• »

joo, ruuan annostelen valmiiks..
kiitos kaikille neuvoista!! :D
Tiuhti
Junior Member
Junior Member
Viestit: 207
Liittynyt: 12:58, 13.01.2004
Paikkakunta: Halikko

Viesti Kirjoittaja Tiuhti »

Hommaan kannattaa valita toinen "akvaristi" joka huomaa helpommin mahdolliset ongelmat.

Allekirjoitan tämän. Toissa kesänä lomareissumme ajaksi uskoin akvaarion "hoidon" anopin hoidettavaksi. Sanoin, että kolmen päivän päästä lähdöstämme voisi tipauttaa YHDEN lomaruoan purkkiin. Kun tulimme takaisin ei paketissa ollut ainuttakaan ruokapellettiä, akvaario vihreänä levää ja kaksi mädäntynyttä kalaa kellui pinnalla. Kyselin, että kuinkas näin on päässyt käymään?! Vastaus oli: No, kun mä en nähnyt niitä ruokia siellä pohjalla, niin tipautin aina uuden tai kaksikin, etteivät vaan kuole nälkään :?

No tästä opimme, että viime kesänä ruoka oli annosteltu purkkeihin lomareissumme ajaksi valmiiksi
-Alix-
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 4264
Liittynyt: 09:49, 30.05.2002
Akvaarioseurat: HAF, HAS, SMAS, ja Ciklidistit
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja -Alix- »

Jos lähtee pidemmäksi aikaa pois ja jättää kalat paastolle niin kannattaa "ajaa ne alas" ennen lähtöä. Tällä tarkoitan ruokinnan astettaista vähentämistä jottei normaaliruokintaa lopeteta kuin seinään kun lähdetään. Kun palataan aloitetaan ruokinta vastaavasti pienillä annoksilla eikä täysillä muikkumix-klimppiannoksilla tms jotka vetää tyhjän massun sekaisin.

Tämä siis ei mielestäni koske vielä viikon ruokkimatomuutta ja riippuu muutenkin kalan ruokatottumuksista. Kokemuksien mukaan kala jota pääosin syötetään hiutaleilla/pelleteillä ja muutenkin epäsäännöllisesti (tyyliin "ruokinkohan kalat eilen?") kestää paaston paremmin kuin "hyvin ruokittu" esim. räkmixillä päivittäin ruokittu kala. Sitten voidaan tietenkin keskustella siitä kumpi tapa pitää kaloja on parempi :roll:
Koralli- ja kasvinisti. Minkäs sille voi.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”