Veden samentuminen

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
NiPy
Starting Member
Starting Member
Viestit: 16
Liittynyt: 10:49, 02.06.2004
Paikkakunta: Nastola

Veden samentuminen

Viesti Kirjoittaja NiPy »

Kolme viikkoa sitten perustettumme akva (128l) vesi on alkanut rusehtua. Ei mielestäni haise mutta väri on hieman muuttunut. Olen vaihtanut 60% vedestä viime la. Jostain kirjasta luin että juurakko saattaa muuttaa väriä. Meillä on mangone juurakko sielä. Onko tämä värin muutos haitaksi meidän kiiloille + poikasille + partikselle.
ph6,8
kh3
gh6
nitriitti 0
nitraatti 10
lämpö 26-27c
suodatin eheim 2210
Lisäksi laitoin veden vaihdon yhteydessä uuteen veteen sera aquatan vbc-stress... Sekä sera florena kasviravinnetta ja nitrivec. Lisäksi haluaisin tietää että tarviiko noita kaikkia aineita laittaa veden vaihdon yhteydessä. Akvaariokauppa sanoo että on hyvä niin kuin kirjallisuuskin mutta mitä olette kokeneimpana mieltä?
haxa87
Senior Member
Senior Member
Viestit: 610
Liittynyt: 14:05, 04.02.2004
Paikkakunta: vähäkyrö
Viesti:

Re: veden samentuminen

Viesti Kirjoittaja haxa87 »

NiPy kirjoitti:kolme viikkoa sitten perustettumme akva (128l) vesi on alkanut rusehtua. Ei mielestäni haise mutta väri on hieman muuttunut. Olen vaihtanut 60% vedestä viime la. Jostain kirjasta luin että juurakko saattaa muuttaa väriä. Meillä on mangone juurakko sielä. Onko tämä värin muutos haitaksi meidän kiiloille + poikasille + partikselle.
Rusehtuminen johtuu mahdollisesti tuosta juurakosta niinkuin epäilitkin, mutta mulla tuli akvan vesi melkein heti ruskeaksi eikä vasta kolmen viikon jälkeen :? mikäli on kyse tästä mangrove juurakosta johtuvasta samennuksesta siitä ei pitäisi olla mitään haittaa [;)]
Eikö noi ahvenet hengästy ku ne vartioi tuota kutua?
kendau
Senior Member
Senior Member
Viestit: 838
Liittynyt: 11:34, 12.02.2003
Paikkakunta: Häme

Re: veden samentuminen

Viesti Kirjoittaja kendau »

NiPy kirjoitti: lisäksi laitoin veden vaihdon yhteydessä uuteen veteen sera aquatan vbc-stress ... sekä sera florena kasviravinnetta ja nitrivec. Lisäksi haluaisin tietää että tarviiko noita kaikkia aineita laittaa veden vaihdon yhteydessä. Akvaariokauppa sanoo että on hyvä niin kuin kirjallisuuskin mutta mitä olette kokeneimpana mieltä?
Nestemäistä kasvilannosta on hyvä lisätä säännöllisesti kasvien hyvinvoinnin takia. Jotkut käyttää lisäksi vedenparannusainetta säännöllisesti (esim. Tetra Aqua Safe). Nitrivecin säännöllinen käyttö on aivan turhaa, jos vesiarvot on kunnossa. En tiedä mitä tuo Sera aquatan vbc-stress on, mutta senkin pitkäaikainen käyttö lienee turhaa.

Siis litkuista tarpeellisin on nestemäinen kasvilannos ja halutessasi voit käyttää myös vedenparannusainetta.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”