Aika paljonpa onkin näin suomen oloissa. Juuri kuten kirjoititkin, niin ongelmia voi tulla herkässä tilassa olevaan akvaarioon (esim vastaperustettu tai suodatinmateriaalit uusittu). Tuo biofilmi kehittyy ajan kanssa ja siihen kertyy mm rautaa ja mangaaniakin ymv sakkaa. Ja mainitsemasi kouliintumisen lisäksi voi vaikuttaa juuri tuo moninainen bakteerikirjo, joilla on tietysti hieman eri optimiPH:t.liina kirjoitti:Vapaata klooria on ainakin minun putkistossani ja klooriamiinipitoisuus on 0,6mg/l täällä keskellä ruuhkaista etelä-Espoota.
Herkässä tilassa oleva akvaario on tietenkin eri asia kuin putkisto, joka on ilmeisesti vuosia kehittänyt biofilmiään.
Tuon hajutaulukon perusteista ei kerrota muuta, kuin että ne on toteamisrajoja. Lisäksi myös kloorihapoke ja hypokloriitti omaa kloorimaisen hajun, ja nekin on monoklooriamiinia voimakkaampituoksuisia pitoisuuteen verrattaessa. Testaapas ihan mielenkiinnosta, että vaikuttaako lämpötila hajuun mitenkään - siis laita lasiin suihkuveden lämpöistä vettä ja vertaa kylmän veden hajuun. Toisaalta tuo voimakkaampi haju suihkussa voi johtua siitä, että tuolloin siitä kaasuuntuu enemmän klooria kuin vesilasissa.