Mitäs kaikkea olette onnistuneet pudottaa altaasiinne?

Meri- ja murtoveden akvaariot, kalat, tekniikka ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Kimmo S
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2243
Liittynyt: 14:37, 18.04.2002
Akvaarioseurat: SMAS, Suomen merivesiakvaariot (Facebook)
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Mitäs kaikkea olette onnistuneet pudottaa altaasiinne?

Viesti Kirjoittaja Kimmo S »

Mitäs kaikkea te olette onnistuneet pudottaa altaaseen? Itse olen kunnostautunut kalastamaan saksien, sivuleikkureiden ym. terävillä aseilla. Kolkkaamista olen yrittänyt muutamaan otteeseen ph-mittarilla ja nyt viimeksi taskulampulla :mrgreen:

PS. Sähköiskun vaarasta saa lisäpisteitä
proto
Junior Member
Junior Member
Viestit: 223
Liittynyt: 17:16, 18.02.2002
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja proto »

Minä onnistuin tiputtamaan ylivuotoputkeen muovisen mattoveitsen ja sinne holahti. Ei saa millään pois jos ei pura koko putkistoa. Kerran samaisesta putkistosta tippui (~3 litraa) merivettä jatkojohdon päälle ja siitä salamoinnista voisi kyllä muutaman lisäpisteen ansaita. 8-)
jartzu65
Koi-Jari
Koi-Jari
Viestit: 3790
Liittynyt: 14:50, 09.11.2001
Paikkakunta: Suonenjoki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jartzu65 »

" Silikonirinnat ovat kuin jalopuuratti Ladassa: Kiva hivellä mutta kyyti ei parane"

http://koiruuksiajakissankujeita.kotisivukone.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Kimmo S
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2243
Liittynyt: 14:37, 18.04.2002
Akvaarioseurat: SMAS, Suomen merivesiakvaariot (Facebook)
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kimmo S »

Heh, oikein hyvä alku. Ehdottomasti protolle lisäpisteitä salamoista!
tilli
Junior Member
Junior Member
Viestit: 226
Liittynyt: 13:40, 08.02.2003
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja tilli »

Kalat tykkäsivät sämpylästä. Alkoi melkoinen säpinä sen ympärillä. Tyttö (2 v. ) ja kalat olivat kyllä aika pettyneitä, kun kiireen vilkkaa ongin sen pois.
TiHe
Rekihurja
Rekihurja
Viestit: 1926
Liittynyt: 13:00, 02.09.2002
Paikkakunta: Kuopio Finland

Viesti Kirjoittaja TiHe »

Kraanavetisenä olen yhden Nokia 6110:n onnistunut altaaseen pudottamaan, puhelimesta tuli kerralla vainaa. Puhelin soi kesken pohjan imurroinnin se oli noin 1.5-2 m päässä akvaariosta kirjahyllyssä, kurkotin puhelimen käteen sieltä lappoletku toisessa käsessä (toinenkin käsi oli märkä) vedin altaan viereen painaen vihreää luuria, puhelin korvalle selkä akvaariota päin, luiskahti märästä hanskasta lapi ja pul...pul...

Oli altaassa arviolta 5-10 sekuntia, sammutin puhelimesta heti virrat sen ylös saatuani ja purin sen mitä irti läksi, kuivailin muijan hiustenkuivaajalla puhelimen mutta mykkä mikä mykkä, ehdottelivat huollossa ionipesua + tarkastusta ja katsotaan saako siitä kalua, eipä maksanut vaivaa, olisi ollut hirveänhintainen remppa katsoin viisaammaksi ostaa uuden luurin. Näinkin voi käydä... :roll:

Joku on sanonnut että kastunutta puhelinta ei saisi ottaa vedestä pois vaan tulisi toimittaa huoltoon vaikkapa muovipussissa veden kera, tämän paikkaansapitävyyttä en tiedä on vain kuulopuhetta. Mutta voin vakuuttaa että tässä tapauksessa puhelimen poisotto akvaariosta oli refleksinomainen liike, ei kerennyt ajatella mitään kun oli akvaariosta puhelin takaisin hansakassa niin nopeasti kun sen vaan sai.
jusa
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1156
Liittynyt: 20:58, 17.09.2001
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jusa »

Altaaseen ei mitään ihmeellisempää tippunut mutta kerran DIY-valon kytkentöjä muuttaessa olin mukamas ottanut pistokkeen pois seinästä kun lähdin ujuttamaan avonaista johtoa märillä käsillä seinän ja jalustan välistä. Tietysti valo olikin eri pistorasiassa kiinni minkä huomasin siinä vaiheessa kun nenän edessä salamoi ja löi käsille, koko kämppä meni pimeäksi ja seinään tuli about 5*5cm musta läiskä.

Tämän lisäksi on 2 kertaa tullut otettua sähköä jatkojohdoista lievästi kosteilla sormenpäillä. Enää en lähtisi leikkimään maadoittamattomien pistorasioiden kanssa ja muutenkin suosittelen ihan lämpimästi varomaan sähkön ja suolaveden yhdistelmää.
Anttimie
Starting Member
Starting Member
Viestit: 23
Liittynyt: 16:10, 25.11.2003
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Anttimie »

Serkkutyttö halusi kovasti ruokkia kaloja ja nappasi ison tetra hiutalepurkin pikkuiseen kouraansa ja hulautti koko täyden purkin altaaseen. :mrgreen: Oli siinä hetken aikaa ruokaa kaloilla ja haavilla töitä. :o

Ilmapumpun purkaminen & testaaminen pitäisi kieltää akvaarion lähistöllä. Nimittäin sain kahdet sähköiskut siitä remontista. 8O Onneksi ei karannut omat ilmat. Kop kop. [;)]
HillyBilly
Senior Member
Senior Member
Viestit: 593
Liittynyt: 18:58, 21.03.2002
Paikkakunta: Hyvinkää
Viesti:

Viesti Kirjoittaja HillyBilly »

Onnistuin tiputtamaan hyllykannakkeen altaaseen sillä seurauksella että yksi acropora meni juuresta poikki ja toisesta katkesi muutama kärki. Oli onni ettei osunut euphylliaan tai caulastreaan jotka olivat ihan tippumispaikan vieressä.

Ei liity tippumisiin mutta olen onnistunut itse telomaan montiporan poikki, vuokkokala kävi kiinni kuin yleinen syyttäjä. Vaistomainen käden nykäisy ja montipora kahtia, kuinka niin pieni kala voi purrakkin niin kipeesti :? .
rain-
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 3519
Liittynyt: 02:55, 04.11.2001
Sukupuoli: N/A

Viesti Kirjoittaja rain- »

Litra suolaista artemiavettä, jatkojohto ja minä. Kättä vähän viuli jälkeenpäin. Kovin hienoja salamoita ei ollut, mutta savu oli sankka =)
Maisu
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5469
Liittynyt: 15:10, 30.07.2001
Akvaarioseurat: Ciklidistit, HAS, NCS, TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Maisu »

Noin viikko joidenkin kotibileiden jälkeen alkoi ihmetyttää miten tietty kohta akvaariossa taittaa valoa kovin erikoisesti. Tarkemmissa tutkimuksissa "taittovirhe" paljastui snapsilasiksi.
maspe
Senior Member
Senior Member
Viestit: 969
Liittynyt: 15:17, 18.08.2003
Paikkakunta: Oulu, Uleåborg

Viesti Kirjoittaja maspe »

Ennen kansilasien hankkimista pinnalla kellui eräänä iltana kaikki tutit, joita meidän taloudesta silloin löytyi. Yllättävän monta niitä oli, kun välillä tuntui, että niitä ei ole missään kun tarvitsisi.

Varsinaisesti akvaariossa ei ole uinut mitään vaarallista, mutta kun laitoin jatkojohtojen kiinnityksiä uusiksi, niin poika oli käynyt painamassa ruuvit jatkojohdon jokaiseen pistorasian toisen reikään.

| O O O O | Tyhjät reiät
| = = = = | =========== Johto
| X X X X | Naulat rei'issä

Olisi voinut käydä hassummin, jos olisi laittanut johonkin molempiin reikiin. Pelästyin todella pahasti, ja vielä pahemmin kun huomasin,etten ollut vetänyt johtoa pois seinästä. Onneksi ei mitään sattunut...
Lusse
Junior Member
Junior Member
Viestit: 181
Liittynyt: 23:56, 06.08.2003
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Lusse »

Minä en ole pahemmin mitään pudotellut meri kippooni mutta tyttöystäväni leikki kissani kanssa sellaisella pehmeällä kissojen lelulla jossa on pitkä naru, no sen saattaa arvata missä se oli kun tulin hetkenpäästä takaisin samaan huoneeseen ja tyttöystäväni yritti hiljakseen onkia pehmolelua akvaariosta pois :mrgreen:
PaulaP
Junior Member
Junior Member
Viestit: 220
Liittynyt: 19:33, 23.09.2003
Paikkakunta: Ruovesi

Viesti Kirjoittaja PaulaP »

Meillä humpsahti kissa - tosin omin neuvoin, keikkui lampun päällä siivouksen aikana, no lamppu oli osittain toisen päällä ja kun katti kurotti kaloja kohti, päällimmäinen lamppu keikkasi kissan uimaan. :mrgreen: Ehdin saada kameran käteen vasta kun isäntä oli pelastamassa uimataidotonta, näyttää kuvassa siltä että työntää kissa altaaseen... :roll:

Aiempina vuosina bravuurini oli valaisimen toisen pään pulautus... En tiedä miten sähköturvallista? Nyt tuossa kypsymässä olevassa altaassani on himpun verran liian lyhyt valaisin, vaarassa tapahtua taas.
Muho
Junior Member
Junior Member
Viestit: 221
Liittynyt: 13:07, 03.02.2002
Paikkakunta: Kotka

Viesti Kirjoittaja Muho »

Tämä ei tapahtunut merivedessä vaan tuiki tavallisessa makeassa.
Kaverini onnistui tyrimään seuraavalla tavalla ennen harrastuksen loppua:
Leväongelmista johtuen hän ei viitsinyt pitää juurikaan valoa päällä, kunnes huomasi että muutamat kasveista olivat selvästi alkaneet kärsimään valonpuutteesta.

No ei siinä muuta kuin halpa tiimari-mallinen spottivalaisin suoraan kansilasin päälle, ja valaisemaan. Kyllähän se valaisikin vähän aikaa, nimittäin seuraavana päivänä kotiin tullessaan huomasi, että kansilasi oli haljenneena altaassa, kuin myös koko spottivalo. Hehkulamppu oli mennyt tuhannen päreiksi.

Tarinan opetus: antakaa lämmön haihtua voimakkaasti kuumenevien valojen alta.

Että näin tällä kertaa. :roll:
-->Olen puutarhatonttu<--
K.S
Kim Söderberg
Kim Söderberg
Viestit: 1128
Liittynyt: 14:40, 07.03.2002
Akvaarioseurat: HAS SMAS FOMA #2
Sukupuoli: Mies
Viesti:

Viesti Kirjoittaja K.S »

Tarina kertoo yhdestä tapauksesta joskus aikoja sitten kun eräs nimeltä mainitsematon henkilö oli asentanut valaisimen kattoon 3 x 250 w HQI.
Allas taisi olla aika pitkä kahdella lasisella keskituella.

Henkilö ruuvasi oikein kunnollisilla ruuveilla, taisi olla täkkipulteilla ja siihen viritettiin jotkut koukut, että varmasti pysyy katossa.
Painaa aika paljon kyseinen valaisin.
Uudet polttimotkin oli hankittu, siihen aikaan vähän toista tonnia mummon markkaa kappale.
Koukut pysy oikein hyvin levyssä kiinni, mutta kattolevy irtosi kattotuoleista ja koko hässäkkä tippu altaaseen eristysvilloineen. 8O
Keskituet poikki kaikki polttimot sirpaleiksi, valaisimen kuristimet halki.
Totallinen tuho 8O .

Kannattaa tutkia miten levyt on kiinni katossa
[;)]
Kimi
jhmp
Junior Member
Junior Member
Viestit: 226
Liittynyt: 16:54, 05.07.2002

Viesti Kirjoittaja jhmp »

Tiedän tapauksen jossa myös 'eräs henkilö' oli varastoinut syystä tai toisesta ~15-20 CD levyä koteloineen akvaarion peitinlasien päälle. No siinä sitten iltana eräänä henkilön touhatessa jotain akvaarion valon kanssa, peitinlevy lipsahtaa uristaan -plumps! Argh ja oho! Levythän ovat muovia, mutta kansipaperit... :roll:

Nykyään henkilö ei enää käytä akvaarion päällystää varastona. :mrgreen:

---> Jani
jerrypa
Junior Member
Junior Member
Viestit: 83
Liittynyt: 08:40, 27.02.2003
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jerrypa »

Harrastuksen alkuvaiheessa loisteputkivalaisin kävi meillä uimassa akvaarion puhdistuksen aikana.
Muistakaa että kunnollisen akvaristipojan ja -tytön kannattaa aina ottaa töpsöli pois seinästä kun alkaa liikuttelemaan valaisimia.
Kimmo S
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2243
Liittynyt: 14:37, 18.04.2002
Akvaarioseurat: SMAS, Suomen merivesiakvaariot (Facebook)
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kimmo S »

Hih, yllättävän paljon on sattunut ja onnea ollut matkassa rutkasti!

Ehkä tässä välissä on hyvä kaupallisen tiedotteen paikka.

Muistakaa ostaa vikavirtasuoja! :P
mahven
Junior Member
Junior Member
Viestit: 203
Liittynyt: 14:24, 01.08.2002
Paikkakunta: Klaukkala

Viesti Kirjoittaja mahven »

Valaisinta täälläkin on kerran yritetty hukuttaa, tosin vain makeaan veteen. Hiukan häiritsi se että loisteputki paloi hetken vielä senkin jälkeen kun oli kiskottu töpseli seinästä (eihän altaassa näe touhuta jos sen etukäteen irrottaa...). Kuivuttuaan toimi taas ihan normaalisti, eikä kukaan edes kärähtänyt. :roll:

Peitinlasilla joskus yritin kolkata kaloja. Pinsettejä, imukuppeja, akvan laidalla kalastava keraaminen pikkukissa yms pikkutilpehöörejä on myös silloin tällöin koristeena, joskus pitkäänkin jos jaksaa kaivaa ne ylös vasta kun seuraavan kerran tarvitsee kättä välttämättä kastella.

Ja tämä nyt ei ollut pudotus, mutta kerran kun oli vaahdottimen ilmapumppu hetken pois päältä niin oli parista takaiskuventtiilistä huolimatta suolavesi puskenut pumppuun. Ihmettelin vaan töpseliä seinään laittaessa kun kuului rits ja valot pimeni puolesta kämpästä. Oli onneksi virkku sulake. Huuhtelun ja kuivatuksen jälkeen sekin aparaatti jatkoi toimintaa nikottelematta, tosin tämän episodin jälkeen aina letkunmutka sijoitettuna reilusti vesipinnan yläpuolelle...
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Meri- ja murtovesi”