Onko aw:sta tulossa sisäpiirin jutturinki?

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

greippi
Junior Member
Junior Member
Viestit: 198
Liittynyt: 12:20, 03.04.2003
Paikkakunta: PKS
Viesti:

Viesti Kirjoittaja greippi »

Ei liity ollenkaan henkeen, mutta kaukaa haettuna ehkä tuohon sisäpiiriläisyyteen, joten livautan ketjun jatkoksi edes vähän asiaa liippaavan kysymyksen: onko viestimääristä jonkinlaista tilastoa? Jotenkin kun on sellainen tuntuma, että palsta olisi viime aikoina ollut kovin hiljainen, mutta en tiedä onko kyse oikeasti siitä, vai vain itseä kiinnostavia aiheita vähemmän?

Tuosta toistuvien kysymysten lukottamisesta ja ohjaamisesta olen ollut joissain kohti eri mieltä. Tottakai, jos kysymys on täysin identtinen jo esitetyn kanssa, lukkoon ja menoksi. Mutta kun monissa asioissa on variaatioita ja ajoittain ketjut paisuvat monen sivun pituiseksi, olisi paljon miellyttävämpää, kun uusi ketju saisi alkaa elämään omaa elämäänsä ja siitä ehkä vain löytyisi linkki, että tästä on keskusteltu pari vuotta sitten "täällä" <- linkki. Vanha ketju, joka lähtee jostain kahden vuoden päästä ja sisältää kuusi sivua, alkaa olla jo aika puuduttavaa luettavaa. Sellainen ketju jää usein lukematta, ja siten myös varmaan monelta vastaamatta.

Joskus käy myös niin että alkuperäinen kysymys hautautuu samaan ketjuun liitetyn uuden alle. Esimerkiksi niin että joku kysyy helmirihmakalasta jotain. Saa ehkä vastauksen. Sitten toinen liittyy seuraan, kun helmirihmakalasta on jo aloitettu ketju, kysyy jotain ihan muuta ja keskustelu ajautuu sitten tämän kysymyksen mukaan. Alkuperäinen kysymys ikäänkuin tukahtuu uuden alle.

Siitä mitä ajan takaa lukottamisherkkyydestä, olkoon esimerkkinä vaikka tuo lukkoon lyöty tiedustelu uusimman Akvaristin ilmestymisestä. Jos kaikki Akvaristia koskevat keskustelut rajataan yhteen ketjuun, paisuu se lopulta pitkäksi jaaritteluksi, jota ei kukaan enää jaksa lukea saati kommentoida. Paljon loogisempaa olisi aloittaa uusi ketju vaikka jokaiselle numerolle. Samassa ketjussa voitaisiin sitten keskustella aluksi siitä missä se viipyy, sitten siitä että nyt se tuli ja sen jälkeen siirtyä sisällön ruodintaan. Niinhän se lehden elinkaari menee.
Citrus paradisi
Taika-Jim
Senior Member
Senior Member
Viestit: 792
Liittynyt: 22:07, 09.08.2001

Re: Onko aw:sta tulossa sisäpiirin jutturinki?

Viesti Kirjoittaja Taika-Jim »

maisu kirjoitti:(Huomaatko muuten, että sait juuri minun Sera1:lle kirjoittamani lauseen näyttämään siltä kuin olisin syyttänyt häntä vainoharhaiseksi ja herkkähipiäiseksi? Mitään tällaista en kuitenkaan kirjoittanut. Siinä sivussa vihjaisit etten ole ihan järkevä.)
Mitä hitsiä...sanotko sä nyt, että mä olen vinksahtanut tai jotain? Kyllä mä ihan järkevä olen :mrgreen:

Ei mutta oikeasti tää on tätä nettikommunikaatiota 8O
mysli
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1308
Liittynyt: 15:15, 06.06.2003
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja mysli »

Muiden palstojen käyttäjät, useimmiten aloittelijat, jopa pelkäävät tätä palstaa. Vastauksissa vilisee termejä, joita he eivät ole ymmärtäneet ja joku on vieläpä saanut huomautuksen huolimattomasta oman tekstin oikoluvusta. Palstan seuraaminen on jäänyt siihen ja kysyjä on sitten siirtynyt vaikkapa suomi24:n piiriin haukkumaan koko a-w:n lyttyyn, tai siis "20 vuotta akvaarioita harrastaneiden äidinkielen opettajien omaksi palstaksi".

Eihän kukaan tietenkään voi aina olla selvillä jonkun kysymyksen esittäjän perustiedoista. Jos kypsytyksestä tai nitriitistä ei ole koskaan kuullutkaan ja vastaajat tai jatkokysymyksien esittäjät automaattisesti niin olettavat, kysyjä tuntee itsensä tyhmäksi, vaikkei kukaan niin sanoisikaan. Kun tähän lisätään huoli kalojen terveydestä ja mahdolliset itsesyytökset siitä, että on väärillä tai puutteellisilla tiedoilla ongelmat aiheuttanut... kenellepä ei paha mieli tulisi? Joskus sitten käy niin, että kysyjän päänsisäinen puolustusmekanismi leimaa koko palstan tyhmäksi.
(todellista kahvipöytä psykologiaa :roll: )

Haku on itselläni nykyään ensimmäinen tapa koitaa tietoa löytää. Alussa en vain edes löytänyt sitä, sitten meni aikaa ennekuin opin käyttämään. Onneksi ensimmäinen kysymykseni tällä palstalla käsitteli uutta aihetta.

Esimerkki kalastojen kokoaminen yhteen paikkaan jonkinlaiseksi tietokannaksi auttaisi varmasti aloittelijaa. Samoin hakutoiminnon selittäminen vaikka kirjautumisen yhteydessä.

En tiedä onko a-w muuttumassa sisäpiiriläisten palstaksi, vai onko se ollut sitä jo pitkään. Joka tapauksessa kun kukaan ei voi kiistää, etteikö täältä löytyisi valtavasti hyvää ja asiallista tietoa, niin tuo tiukkapipoisuus ja ilkeys ovat ne paheet, joista palstaa syytetään ja joiden takia tyydytään "halpoihin korvikkeisiin", jos näin kauniisti saa asian sanoa. Eli on ehkä enää turha pohtia onko näin, ennemmin sitten miettiä miksi näin on ja halutaanko asian muuttuvan.
Dixi et animam levavi.
kauranne
Junior Member
Junior Member
Viestit: 57
Liittynyt: 09:20, 19.08.2003
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja kauranne »

Niinhän se todellisuudessa on, että itse pitää valikoida kaikesta vastaan ottamastaan informaatiosta, se mikä on kaikkein mieleisin. :D Hakkaisitko päätä seinään, jos joku käskisi? :twisted: Siis, tän vuodatuksen tarkoitus oli: ÄLÄ OTA SITÄ VAKAVASTI!
darni
Junior Member
Junior Member
Viestit: 70
Liittynyt: 14:43, 13.09.2003
Paikkakunta: Tampere | TAS

Viesti Kirjoittaja darni »

mysli kirjoitti:Palstan seuraaminen on jäänyt siihen ja kysyjä on sitten siirtynyt vaikkapa suomi24:n piiriin haukkumaan koko a-w:n lyttyyn, tai siis "20 vuotta akvaarioita harrastaneiden äidinkielen opettajien omaksi palstaksi".
Tämä taisi olla minun tekstistäni, enkä ole kyllä tuolla palstalla sen kirjoittamisen jälkeen tainnut käydäkään kuin kerran kirjoittamassa, joku sinne vaan pastesi tämän AW:n käyttöehtoja, jotka ovat mielestäni naurettavia. Ja kuten jo siellä mainitsin, niin olen huomannut useasti että toisten kirjoituksia korjaillaan ja jopa lausemuotojakin on muutettu. Kyllä se mielestäni kuuluu äidinkielentunnille, ei keskustelupalstalle. Ei tänne kohta uskalla kukaan uusi kirjoittaa mitään, kun kauhistuu, että omat tekstit pitää aina tarkistaa useaan otteeseen ettei ole virheitä ja että se on vähintään kiitettävän tasoinen essee, muuten kaikki vaan nauraa. No itselleni on aivan sama mitä muut ajattelevat, kirjoitan ja luen silti tätä palstaa, koska muut ovat kuitenkin aika avuttomia ja täältä löytää joka päivä uutta luettavaa tylsiin iltoihin koti-isillekin.

Plaah...l
Rosmariini
Junior Member
Junior Member
Viestit: 159
Liittynyt: 20:59, 22.01.2003
Paikkakunta: espoo

Viesti Kirjoittaja Rosmariini »

darni kirjoitti:Kyllä se mielestäni kuuluu äidinkielentunnille, ei keskustelupalstalle. Ei tänne kohta uskalla kukaan uusi kirjoittaa mitään, kun kauhistuu, että omat tekstit pitää aina tarkistaa useaan otteeseen ettei ole virheitä ja että se on vähintään kiitettävän tasoinen essee, muuten kaikki vaan nauraa.
Heitämpä tähän jotain villiä arvausta mistä tämä kieliasun korostaminen saattaaisi johtua. Monet forumeilla paljon kierjoittavat ihmiset tekevät tai aloittavat tämän harrastuksen työn lomassa koneella istuessaan, paetakseen hetkeksi työstressiä tai joutilaita hetkinä. No joka tapauksessa tekevät varmaankin jotain kirjallista työtä koneen parissa, jossa varmasti samalla kirjalliset taidot ovat kehittyyneet niin, että kirjalliset virheet suorastaan loistavat silmään ja perus juttua pitää itsestään selvyyksinä. Mielestäni olisi kuitenkin korrektia ymmärtää, että jokainen akvaariota harrastava duunari/koululainen/jne ei ole kielivirtuoosi työnsä puolesta, eikä osaa/jaksa kirjoittaa 10 esseetä saadakseen apua johonkin simppeliin ongelmaan.

Sitten on myös sellaisia ihmisiä joilla on jonkin tasoista lukihäiriötä, jolloin tietyt kirjalliset koukerot saattavat olla täydellinen mysteeri. Itse olen ainakin huomannut, että jos pidän edes muutaman viikon tauon kirjoittamisesta niin joudun panostamaan, etten unohtaisi käyttää yhdyssanoja ja muita pikku jippoja. Ehkä en sittenkään vaan omaa kaikkia akvaario harrastukseen tarvittavia ominaisuuksia :twisted:
jorge13
Junior Member
Junior Member
Viestit: 214
Liittynyt: 21:38, 27.07.2003
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Pirkkala

Viesti Kirjoittaja jorge13 »

noista kirjoitusvirheistä sen verran, että ainakin meikäläinen ei välttämättä edes huomaa omia kirjoitusvirheitä,
vaikka lukis saman tekstin moneen kertaan. Puhumattakaan yhdyssanoista.
Toisten kirjoitusvirheet kyllä huomaan heti. Mikä taas ei haittaa ollenkaan.
Asiasta on aina saanut selvän, vaikka kirjaimet pomppii vääriin paikkoihin joskus.

Itse kuulun siihen porukkaan tällä palstalla, joka käy melkein päivittäin lukemassa sivuja ja jos jotain kysyttävää tulee mieleen, koitan etsiä ensin hakutoiminnolla.
danjuska
Junior Member
Junior Member
Viestit: 80
Liittynyt: 12:45, 23.06.2003
Paikkakunta: Iittala
Viesti:

Viesti Kirjoittaja danjuska »

Vielä tuosta hakutoiminnosta: Itsekin aloittelijana tuntuu joskus vaikealta löytää edes sopivaa hakusanaa että löytäisi tarvitsemansa tiedon. Jotta ei niistä moneen kertaan toistuvista samoista kysymyksistä ehkä tarvitsisi aina niin kovasti niitä palkokasveja imppailla...
Iloinen mieli korvaa puuttuvan älyn!
sera1
Member
Member
Viestit: 281
Liittynyt: 14:54, 21.02.2003
Paikkakunta: Savo

Viesti Kirjoittaja sera1 »

Kirjoitusvirheet
"Cmabrigden yilopitson tuktimusken muakan, ei ole väilä msisä
jäjretsyksessä sanan kijraimet ovat, ainoa täkreä aisa on,
että esnimmäinen ja viimienen kijrain ovat oikelila piakiolla.
Loput ovat olla missä jäjretsyskessä tahasna ja imhinen voi sitli lukea
tesktin ongemlitta, koksa aiovt eiävt lue jokaitsa kijraitna
eriskeen, vain sanan kokoniasuuetna." :mrgreen:

Olipas OT
Kuitenkin, tuo on totta, että omasta tekstistään ei huomaa kirjoitusvirheitä, koska tietää itse mitä siinä pitäisi lukea, niin ei kirjoitusvirheet osu silmään.

Kaikkiaan tällä palstalla liikkuu kauheat määrät tietoutta, kunhan sitä osaa hyödyntää.

Voivathan kaikki käydä joskus niillä muillakin palstoilla kurkkimassa, mikä on meno ja miten aw:n "maine" kehittyy. (opettavainen kokemus kenties :mrgreen: )
Parannusehdotuksia siellä liikkuu viljalti ja jokainen voi kohdallaan miettiä olisiko varaa parantaa?
vvarpa
Junior Member
Junior Member
Viestit: 82
Liittynyt: 08:07, 14.08.2002

Viesti Kirjoittaja vvarpa »

Pointsit siitä, että tällä kertaa ei ylläpidon puolelta ole tullut joukkohyökkäystä kritiikin esittäjiä kohtaan.

Kehitystä on siis tapahtunut :roll:
Kris
Senior Member
Senior Member
Viestit: 757
Liittynyt: 11:25, 10.08.2001
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Kris »

darni kirjoitti:joku sinne vaan pastesi tämän AW:n käyttöehtoja, jotka ovat mielestäni naurettavia.
Tuota... en kuulu ylläpitoon millään tavalla, mutta mikä niissä käyttöehdoissa on sinusta naurettavaa?
darni kirjoitti:olen huomannut useasti että toisten kirjoituksia korjaillaan ja jopa lausemuotojakin on muutettu. Kyllä se mielestäni kuuluu äidinkielentunnille, ei keskustelupalstalle. Ei tänne kohta uskalla kukaan uusi kirjoittaa mitään, kun kauhistuu, että omat tekstit pitää aina tarkistaa useaan otteeseen ettei ole virheitä ja että se on vähintään kiitettävän tasoinen essee, muuten kaikki vaan nauraa.
Etköhän nyt vähän liioittele. Ei kai jollakin tavalla selkeä kirjoittaminen nyt niin kauhean vaikeata ole. Tarkoitan tällä sitä, että käytetään virkkeissä isoja alkukirjaimia ja edes suunnilleen oikein muita perusvälimerkkejä, eli pistettä, pilkkua, kysymysmerkkiä, joskus yhtä huutomerkkiäkin.

Sä vähän liiottelet nyt. Ei kai se selkee kirjottaminen nyt niin kauheen vaikeeta oo. Tarkotan että käyttäis isoja alkukirjaimia, pisteitä, pilkkuja ja huutomerkkejä!

Sä hei &%)#£ (zenzuroitu!!!) liiottelet karseesti!!! [}:)] Eihä toi kirjottamine ny nii kauhee vaikeet voi olla!!! 8O 8O 8O 8O 8O Mä tarkotan, et vois käyttää isoi alku kirjaimii ja jotenki niinku noita väli merkkei!!! #¤%"#¤!!! :P :roll: :D :( :? 8O [:I]

PS. itse luen edellisistä ihan mielelläni ykkös- ja kakkostyyliä. Kolmonen voi alkaa ottaa kaaliin, jos sellaisia viestejä tulee monta peräkkäin ;-)

Thumbs up moderaattoreille ja ylläpidolle. ;-)
The plural of anecdote is not data.
Kaizu
Imperaattori
Imperaattori
Viestit: 2881
Liittynyt: 16:42, 21.10.2001
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kaizu »

vvarpa kirjoitti:Pointsit siitä, että tällä kertaa ei ylläpidon puolelta ole tullut joukkohyökkäystä kritiikin esittäjiä kohtaan.

Kehitystä on siis tapahtunut :roll:
Asiallista kritiikkiä on aina mukava lukea. Mitään puolustusreaktiota ei ole tarvinnut tehdä, koska keskustelu on pysynyt asiallisena, eikä ole alennuttu herjauksiin.

Kiitoksia kuitenkin pointseista, otetaan tuo nyt kohteliaisuutena vaikkei se kirjoituksen alkuperäinen tarkoitus olisi ollutkaan :roll:
There are no facts, only interpretations. -- Friedrich Nietzsche
JuhaS
Junior Member
Junior Member
Viestit: 55
Liittynyt: 13:15, 05.08.2003
Paikkakunta: Kerava

Viesti Kirjoittaja JuhaS »

Paljon hyviä pointteja on tullut tässä keskustelussa esille, eikä minulla taida paljon uutta lisättävää olla, mutta laitan kuitenkin oman mielipiteeni vaikkapa sitten tueksi muille.

Kysymyshän on tosiaan keskustelupalstasta, ja keskustelun luonteeseen kuuluvat eriävät mielipiteet ja samojenkin asioiden jauhaminen uudestaan ja uudestaan. Jos täällä oikeasti saisi aloittaa uuden ketjun vain aiheista, joista ei löydy aikaisempaa tietoa mistään (kirjoista, netistä, keskustelupalstoilta jne.), olisi "keskustelu" aika hiljaista.

Minusta on tärkeää, missä muodossa kysymykset ja vastaukset esitetään. On mielestäni ihan OK antaa vastaukseksi linkki aikaisempaan keskusteluun tai nettisivulle, mutta sen voi antaa ystävälliseen ja auttavaiseen sävyyn. Ystävällisen viestin kirjoittamiseen ei mene yhtään sen kauempaa kuin tylyn tai ylimielisenkään. Jos on sellaisessa mielentilassa, että tekee mieli kirjoittaa: "Voi v***u, justhan tästä keskusteltiin vuosi sitten. Kato [linkki] paukapää!", on parempi jättää kokonaan vastaamatta.

Sama pätee mielestäni toisinkin päin, vaikka en minäkään halua tästä mitään äidinkielipalstaa tehdä. Asialliseen ja ymmärrettävällä kielellä kirjoitettuun kysymykseen tai kommenttiin saa helpommin asiallisia vastauksia kuin Korsoraattorin läpi lähetettyyn viestiin.

Lopuksi vielä skeptikon huomio. Näistä asioista on keskusteltu siitä lähtien, kun joku pisti ensimmäisen news-palvelimen pystyyn joskus 80-luvulla. En usko että tämäkään keskustelu muuttaa nettikeskustelujen luonnetta mihinkään. Kaikenmaailman hymiöistä huolimatta viesti ymmärretään täällä usein ihan eri sävyssä kuin kirjoittaja on ajatellut. Aquawebin keskustelupalsta on kuitenkin yksi asiallisimmista palstoista, joita netistä löytyy, joten mielestäni meillä on asiat täällä aika hyvin!
sera1
Member
Member
Viestit: 281
Liittynyt: 14:54, 21.02.2003
Paikkakunta: Savo

Viesti Kirjoittaja sera1 »

Juha S tiivistikin hyvin asian.
Minulla ei lisättävää ainakaan.
Blue
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1356
Liittynyt: 14:13, 30.06.2001
Paikkakunta: Seinäjoki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Blue »

Hyviä pointteja täällä on tullut "puolesta ja vastaan". Tuli tuosta hakutoiminnon muistutuksesta mieleen, että eikös sen voisi laittaa vain aloittelijoille? Siis että jokaista uutta ketjua aloittaessa tulisi muistutus (promti :) ) hakutoiminnosta, ja näitä kertoja olisi vaikkapa 10. Sen jälkeen riittäisi kun sama teksti lukisi siinä kirjoitusruudun yläpuolella. Tai sitten tuo muistutus tulisi saman tien kun käyttäjä kirjautuu ensimmäista kertaa sisään, ja sen jälkeen ei välttämättä ollenkaan. Muistutuksessa olisi sellainen lyhyt teksti (jonka jokainen jaksaa lukea ;) ), joka neuvoisi kokeilemaan hakua.

Jotain tuontapaista voisi mielestäni kokeilla. Tai vaihtoehtoisesti kaikille käyttäjille voisi lähettää yv:n, jossa olisi kerrottu hausta. Ihan miten vaan, mutta joku huomautus kuitenkin pitäisi olla.
koh-i-nor
Junior Member
Junior Member
Viestit: 248
Liittynyt: 10:04, 12.04.2002
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja koh-i-nor »

darni kirjoitti:Kyllä se mielestäni kuuluu äidinkielentunnille, ei keskustelupalstalle.
Äidinkielentunneilla opiskellaan elämää, kuten keskustelupalstoja, ei esim. yo-kirjoituksia varten.
KtMan
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1160
Liittynyt: 22:44, 31.03.2003
Paikkakunta: J:pää/K-UAs

Viesti Kirjoittaja KtMan »

sera1 kirjoitti:Kirjoitusvirheet
"Cmabrigden yilopitson tuktimusken muakan, ei ole väilä msisä ...
Nerokasta!
Ilmeisesti Cambridgessä osataan tutkia. Ainoo että suomenkielessä esiintyy paljon parillisia kirjaimia jotka särähtää silmään jos ovat väärässä järjestyksessä. esimerkiksi tuo "msisä", muuten teksti meni täydestä :D
Muutoinkin kanssasi samaa mieltä kirjoitusvirheiden merkityksestä keskustelupalstoilla. On olemassa paljon lukihäiriöisiä ihmisiä jotka ilmeisesti pitäisi tappaa, vähintäänkin lähestymiskielto määrätä välineisiin joilla voi tekstiä tuottaa. Kaloja heidän haltuun tuskin voisi edes kuvitella (?)
Minulla nyt ei kuitenkaan pahaa lukihäiriötä olekkaan, vaikka sanat menevätkin kummalliseen järjestykseen, johtuen siitä että pää tuottaa tekstiä nopeammin kuin sormet sitä 'ulostavat'.
Muutoinkin kaikki kirjoittamani kuullostaa puheelta, onneksi en sentään ole savolainen (teidän onneksi).
Kuitenkaan kukaan ei ole minulle (vielä) virheistä vihjannut, miksi?
T:Krisse
Mulla olis jo xyfilis, onks sulla heittää mitään vaihtareita?
silli
Junior Member
Junior Member
Viestit: 186
Liittynyt: 22:17, 30.01.2003
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja silli »

On kirjoitusvirheitä ja kirjoitusvirheitä. Lyömävirheet eivät minua häiritse, mutta selvä osaamattomuus ja välinpitämättömyys kyllä. Luotettavuus ainakin mielikuvan tasolla kärsii tekstin tyylistä. Asiaan suhtautuu ihan eri tavalla riippuen tyylistä esim. Kumman neuvon ottaisit vakavammin:
"hei dille etsävois vaihtaa vettä jotain kerran viikossa ni akvario kalat ei kipee"
VAI "Suosittelisin, että vaihtaisit vettä kerran viikossa. Voi olla, että kalasi voisivat paremmin."

Aikuisen tai nuoren lukihäiriöisen tekstistä saa kyllä selvää. Lasten teksti on asia erikseen. Tekstistä kyllä hyvin usein erottaa onko kyse lukihäiriöstä, maahanmuuttajasta vai vaan nukahtelusta äidinkielen tunneilla. Tosin nukahdelleetkin ovat oikeutettuja kirjoitteluun, mutta sitä saa mitä tilaa. Jos kysyy huonosti voi vastauskin mennä ohi aiheen, jos kommunikaatio pätkii.
Jussian
Member
Member
Viestit: 282
Liittynyt: 13:02, 13.06.2002
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja Jussian »

darni kirjoitti:Tämä taisi olla minun tekstistäni, enkä ole kyllä tuolla palstalla sen kirjoittamisen jälkeen tainnut käydäkään kuin kerran kirjoittamassa, joku sinne vaan pastesi tämän AW:n käyttöehtoja, jotka ovat mielestäni naurettavia.
Jos tarkoitat sitä rekisteröitymistä ennen tulevaa tekstimassaa, niin se taitaa olla, ellen väärin muista, lähestulkoon phpBB:n vakiorekisteröitymisteksti muutamin muutoksin... Tuommoista käyttöehto tekstiä on yllättävän hankala kirjoittaa järkeväksi, ja kuitenkin se on varmuuden vuoksi hyvä olla jokaisella keskustelupalstalla...

Nimim. kokemusta on.
Kiirestä pääsee parhaiten eroon istumalla alas hetkeksi. Toimii erityisen hyvin rautatieasemalla.
Mari Kurki
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6450
Liittynyt: 23:09, 10.01.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo, HAS

Re: Onko aw:sta tulossa sisäpiirin jutturinki?

Viesti Kirjoittaja Mari Kurki »

maisu kirjoitti: Sinä ja nämä pari tuttavaasi löytänette helposti muutaman, vaikka viisikin, esimerkkiä tällaisista tyhmäksihaukkumiskirjoituksista?
Minä löysin. Threadissa ei nyt suorastaan haukuta ketään tyhmäksi ja kieltämättä threadin aloittaja oli tekemässä isoa virhettä, mutta silti vastaajien sävy tökkäsi silmiini. Asian olisi kenties saattanut sanoa rakentavamminkin muutamissa tapauksissa ja sillä olisi kenties saatu aikaan muuta kuin se, että käyttäjää ei ole enää tuon viestin jälkeen näkynyt...
Threadi josta puhun on: http://www.aqua-web.org/forum/viewtopic ... highlight=
En käy enää juurikaan foorumilla. Yhteydenotot tärkeissä asioissa: riesale@hotmail.com En vastaile yksityisesti tuleviin kalasto-, tauti- ymv. kyselyihin.
Kaizu
Imperaattori
Imperaattori
Viestit: 2881
Liittynyt: 16:42, 21.10.2001
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Onko aw:sta tulossa sisäpiirin jutturinki?

Viesti Kirjoittaja Kaizu »

Mari kirjoitti:Threadi josta puhun on: http://www.aqua-web.org/forum/viewtopic ... highlight=
Hups, anteeksi. Ehdin splitata tuon ketjun ennenkuin luin tämän :roll: On siellä linkki mistä löytyy tuo keskustelun loppu, eli pääsette nauttimaan tuosta mitä Mari tarkoitti.
There are no facts, only interpretations. -- Friedrich Nietzsche
JukkaV
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 3249
Liittynyt: 13:24, 06.11.2003
Akvaarioseurat: Turun akvaarioystävät
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Tuusula ja Turku
Viesti:

Totta...

Viesti Kirjoittaja JukkaV »

Monta kertaa puremme kirjoitellessamme omaa tunne-elämäämme. Näin ollen esimerkiksi vihainen henkilö saattaa rähjätä siitä, että miljoonakalat ja 2 intiaaninsulkaa asustavat samassa altaassa, vaikka rähjäämiseen ei ole aihetta.

Meidän tosin täytyisi muistaa aina pari asiaa. Ensiksikin, jotkut ovat luki-häiriöisiä (lukemis- ja kirjoittamishäiriöisiä), eivätkä välttämättä osaa ilmaista itseään niin kuin haluaisivat. Kuitenkin heillä on oikeus keskustella meidän kanssamme. Toiseksi, jotkut ovat aloittelijoita internetin tai vain palstan käytössä. Siksi huutaminen (en tajua, miksi sen antaa ärsyttää) on ymmärrettävää, samoin sekin, että joku kysyy sen 20. kerran: "sopivatko 2 lehtikalaa, 10 neontetraa, 5 tiikeribarbia, 4 platya, 2 kuparimonnista ja partamonni yhteen 100 litran altaaseen?" Kukaan ei ole seppä syntyessään...

Itselläni tulee välillä kahnauksia synnyttävistä muiden kanssa. Mutta siitä voimme keskustella yv:nä tai avata oman lokeron tai keskustelualueen (mieluummin suomalaista nimeä, kiitos, kuin thread).
Erityiskiinnostuksen kohteena harvinaisemmat synnyttävät hammaskarpit (tällä hetkellä kääpiö-, metalli- ja sirppihammaskarppeja ja seepralimioita) ja monniset (tällä hetkellä mustaselkä-, panda-, pikku-, sihti- ja somamonnisia).
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”