Kiittäen
Akvaristien kesäherkut
Valvoja: Moderaattorit
-
Lisa
- Katalysaattori

- Viestit: 7365
- Liittynyt: 17:01, 03.10.2001
- Sukupuoli: Nainen
- Paikkakunta: Helsinki
- Viesti:
Akvaristien kesäherkut
Näin kuumalla kelillä tulee hikoiltua (tai ainakin allekirjoittanut hikoilee, koska on huono kestämään paahdetta) ja sen mukaan juotua kaikenmoista (myös alkoholittomia), mutta välissä iskee nälkäkin. Kroppa on rättiväsynyt eikä jaksaisi alkaa tuntien ruuanlaittajaisiin. Onko AW:n väenvängällä tarjota helppoja kesäreseptejä? Mitä ovat teidän kesäherkut? Pikaruokaloita ynnä muita ei kannata tuputtaa, niistä olen jo maksanut itseni kipeäksi (viimeksi iso omenasiideri 6,30 e eräässä Helsingin syömäravintolassa ja tyyriit appeet vielä päälle argh!).
Kiittäen
Kiittäen
Kun syö kylliksensä, ajattelee sivistyneesti ja ihmeen hienosti monesta asiasta.
Tätä on syöty koko viikko, muuta ei jaksa tehdä, eikä lämmintä ruokaa tee mieli. On helppouteensa ja yksinkertaisuuteensa nähden todella hyvää ja melko täyttävääkin.
Paistat kanasuikaleita, keität jotain kivan kierteistä makaroonia jonka huuhtelet kylmällä vedellä, suikaloit kurkkua ja pienit omenan. Sekoitat yhteen sekä kuutioit vähän juustoa päälle. Paistat valmispatongin ja kun salaatti on jääkaapissa uunin lämmetessä ja patongin paistuessa viilennyt, niin syöt koko systeemin pois.
Paras on mielestäni joko mandariini tai hunajamarinoitu suikale, vähän lisämakua paitaessa vaikka kanafondista jos tahtoo, mutta ei pakollista.
Paistat kanasuikaleita, keität jotain kivan kierteistä makaroonia jonka huuhtelet kylmällä vedellä, suikaloit kurkkua ja pienit omenan. Sekoitat yhteen sekä kuutioit vähän juustoa päälle. Paistat valmispatongin ja kun salaatti on jääkaapissa uunin lämmetessä ja patongin paistuessa viilennyt, niin syöt koko systeemin pois.
Paras on mielestäni joko mandariini tai hunajamarinoitu suikale, vähän lisämakua paitaessa vaikka kanafondista jos tahtoo, mutta ei pakollista.
Kala-aiheinen: Sillit ja uudet perunat
Simppeli: Keitetyt makaronit ja paistettu jauheliha sotketaan sekaisin (sekaan voi tunkea myös mitä jääkaapista löytyy, tuorejuustoja,herne-maissi-paprikaa jne.)
Työläämpi: Paistat läjän lettuja ja teet mieleisen täytteen(jauhelihaa,raejuustoa,kasviksia)
Nopea: Valmis pyttipannu johon voi vielä heitellä sekaan mausteeksi valmis-lihapullia tai nakinpaloja
Ruokajuomaksi sopii näille herkuille kylmä olut.
-Bon hepatit-
Simppeli: Keitetyt makaronit ja paistettu jauheliha sotketaan sekaisin (sekaan voi tunkea myös mitä jääkaapista löytyy, tuorejuustoja,herne-maissi-paprikaa jne.)
Työläämpi: Paistat läjän lettuja ja teet mieleisen täytteen(jauhelihaa,raejuustoa,kasviksia)
Nopea: Valmis pyttipannu johon voi vielä heitellä sekaan mausteeksi valmis-lihapullia tai nakinpaloja
Ruokajuomaksi sopii näille herkuille kylmä olut.
-Bon hepatit-
" Silikonirinnat ovat kuin jalopuuratti Ladassa: Kiva hivellä mutta kyyti ei parane"
http://koiruuksiajakissankujeita.kotisivukone.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://koiruuksiajakissankujeita.kotisivukone.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
tikkuhirviö
- Advanced Member

- Viestit: 1074
- Liittynyt: 12:37, 10.02.2003
- Sukupuoli: Nainen
- Paikkakunta: Vantaa
Täällä tulee yksi salaattiohje, lado kaikki aineet päällekäin seuraavassa järjestyksessä:
-Erilaisia salaatinlehtiä isoiksi paloiksi revittynä, esim. tammenlehtisalaattia, sitä tavallista, lollorossoa (vai mikä se nyt olikaan) ja vaikka sitä voikukan näköistä, kaikki kelpaa.
-Punasipulirenkaita
-Oliiveja
-Omasta mielestäni tärkein ja herkullisin aines: Paljon kuivattuja tomaatteja (yrtti)mausteisessa öljyssä
-Tuoreita basilikan lehtiä kokonaisina tai suurina paloina (älä huuhdo)
-Mozzarellajuustoa (siis ei raasteena, vaan se iso valkoinen klöntti liemessä, viipaloi tai suikaloi)
Päälle vielä esim mustapippuria ja tomaattien mausteöljyä (=salaatinkastike) pirskoteltuna pikkuisen. Ja Nuo salaatin jämät ja basilikanhan saa helposti kasvamaan vaikka parvekkeella..
-Erilaisia salaatinlehtiä isoiksi paloiksi revittynä, esim. tammenlehtisalaattia, sitä tavallista, lollorossoa (vai mikä se nyt olikaan) ja vaikka sitä voikukan näköistä, kaikki kelpaa.
-Punasipulirenkaita
-Oliiveja
-Omasta mielestäni tärkein ja herkullisin aines: Paljon kuivattuja tomaatteja (yrtti)mausteisessa öljyssä
-Tuoreita basilikan lehtiä kokonaisina tai suurina paloina (älä huuhdo)
-Mozzarellajuustoa (siis ei raasteena, vaan se iso valkoinen klöntti liemessä, viipaloi tai suikaloi)
Päälle vielä esim mustapippuria ja tomaattien mausteöljyä (=salaatinkastike) pirskoteltuna pikkuisen. Ja Nuo salaatin jämät ja basilikanhan saa helposti kasvamaan vaikka parvekkeella..
Kevyttä kesäkeittiöstä: lihajuustofondue.
Kanan rintafilettä sekä possun ja naudan sisäfilettä. Leikellään pieniksi siivuiksi ja kukin marinoidaan oman maun mukaan. Paistetaan ja tuupataan odottamaan pääasian valmistumista.
Juustofondue:
Mustaleimaista emmentalia, mietoa Gruyereä ja Turunmaa Ritaria, kutakin yhtä paljon. Kilosta juustoja riittää 4-6 ihmiselle. Kilon sulattamiseen tarvitaan noin 2dl valkoviiniä.
Valkoviiniä aletaan lämmittää padassa lähelle kiehumislämpötilaa (alkoholi ei saa haihtua pois, koska se mahdollistaa juustojen rasvan liukenemisen) ja siihen lisätään noin puolikas valkosipuli murskattuna. Siis sipuli, ei kynsi. Joukkoon voi jo tässä vaiheessa rouhiua noin ruokalusikallisen mustapippuria, teelusikallisen valkopippuria ja roiskaista runsaan määrän paprikajauhoa (rkl-kaksi).
Kun viini on lämmintä, siihen aletaan pikkihiljaa sekoitella raastettuja juustoja. Miun maun mukkaan käytetään puulastaa, muut sotkekoot millä lystäävät.
Kun kaikki juusto on padassa sulana, fondue suurustetaan esimerkiksi Maizenalla.
Tässä välissä joku vieraista on leikannut pari patonkia pieniksi kuutioiksi ja niin niitä kuin paistettuja lihojakin päästään dippaamaan sulaan juustoon. Palanpainikkeeksi ehdottomasti punaviiniä koska se estää juuston pamahtamista ruoansulatuselimistöön tapiksi. Toki siinä ohessa viini myös edesauttaa sosiaalista kanssakäymistä...
Ei miten niin liian raskasta kesäsyötäväksi? Kyllä tätä viimeksi keksiviikkona (tosin perinteisenä juustofonduena), mutta silloin Kati viilensi tunnelmaa tuomalla jäätelöpuikkojen ohessa pari kylmäkallea syöjien otsille kiertopalkinnoiksi. Cool.
Kanan rintafilettä sekä possun ja naudan sisäfilettä. Leikellään pieniksi siivuiksi ja kukin marinoidaan oman maun mukaan. Paistetaan ja tuupataan odottamaan pääasian valmistumista.
Juustofondue:
Mustaleimaista emmentalia, mietoa Gruyereä ja Turunmaa Ritaria, kutakin yhtä paljon. Kilosta juustoja riittää 4-6 ihmiselle. Kilon sulattamiseen tarvitaan noin 2dl valkoviiniä.
Valkoviiniä aletaan lämmittää padassa lähelle kiehumislämpötilaa (alkoholi ei saa haihtua pois, koska se mahdollistaa juustojen rasvan liukenemisen) ja siihen lisätään noin puolikas valkosipuli murskattuna. Siis sipuli, ei kynsi. Joukkoon voi jo tässä vaiheessa rouhiua noin ruokalusikallisen mustapippuria, teelusikallisen valkopippuria ja roiskaista runsaan määrän paprikajauhoa (rkl-kaksi).
Kun viini on lämmintä, siihen aletaan pikkihiljaa sekoitella raastettuja juustoja. Miun maun mukkaan käytetään puulastaa, muut sotkekoot millä lystäävät.
Kun kaikki juusto on padassa sulana, fondue suurustetaan esimerkiksi Maizenalla.
Tässä välissä joku vieraista on leikannut pari patonkia pieniksi kuutioiksi ja niin niitä kuin paistettuja lihojakin päästään dippaamaan sulaan juustoon. Palanpainikkeeksi ehdottomasti punaviiniä koska se estää juuston pamahtamista ruoansulatuselimistöön tapiksi. Toki siinä ohessa viini myös edesauttaa sosiaalista kanssakäymistä...
Ei miten niin liian raskasta kesäsyötäväksi? Kyllä tätä viimeksi keksiviikkona (tosin perinteisenä juustofonduena), mutta silloin Kati viilensi tunnelmaa tuomalla jäätelöpuikkojen ohessa pari kylmäkallea syöjien otsille kiertopalkinnoiksi. Cool.
-
satunnainen
- Junior Member

- Viestit: 125
- Liittynyt: 20:44, 11.12.2001
- Paikkakunta: Helsingin maalaiskunta
- Viesti:
Sveitsissähän (josta fondue on kotoisin) se on nimenomaan talviruokaa, eivätkä sitä siellä syö kesällä muut kuin turistitsaurama kirjoitti:Juustofondue
Sitten omia suosikkeja
Grillattujen ruokien lisäksi tuoretta leipää, mustia oliiveja ja tzatzikia, kun kotimainen kurkku on halpaa ja hyvää. Eli valutetaan maustamatonta jukurttia sekä raastettua kurkkua. Kahvinsuodatin on hyvä, kurkut valuvat vaikka siivilässä. Neste irtoaa paremmin, kun kurkulle ripottelee suolaa. Maustetaan mustapippurilla ja valkosipulilla. Oliiviöljyä voi myös lisätä.
Ohjeissa on usein minttua, mutta minä sanon sille, että hyh hyh.
-
Mari Kurki
- Elite Member

- Viestit: 6450
- Liittynyt: 23:09, 10.01.2002
- Sukupuoli: Nainen
- Paikkakunta: Espoo, HAS
Tää elää kesällä pääasiassa herneillä, mansikoilla, kirsikoilla ja jäätelöllä. Välillä tulee jotain lihanpalaa käänneltyä grillissäkin ja notskilla paisteltua makkaraa. Myös patonki ja tuorejuusto on namia.
En käy enää juurikaan foorumilla. Yhteydenotot tärkeissä asioissa: riesale@hotmail.com En vastaile yksityisesti tuleviin kalasto-, tauti- ymv. kyselyihin.
Jepjep. Ja jos kuulisivat "liha-juustofonduesta" varmaan varrastaisivat minut... Kieltämättä fondue olisi parhaimmillaan sähköttömässä mökissä pienellä hyvällä porukalla (ilmoittautuuko joku mökin omistaja jo?) syyspimeässä kun sade rummuttaa kattoa ja tuuli narauttelee nurkkia. Samalla voisi pistää levysoittimelle pyörimään Billie Holidayn tai Joni Mitchellin vinyylikiekon.satunnainen kirjoitti:Sveitsissähän (josta fondue on kotoisin) se on nimenomaan talviruokaa, eivätkä sitä siellä syö kesällä muut kuin turistitsaurama kirjoitti:Juustofondue
Helppo ja nopea Kana-pasta keitto tai pata, riippuen veden määrästä. Ostat pussin Kana-makaronikeittoainesta. Laita litra vettä kiehumaan, lisää kiehuvaan veteen 1-2 dl tavallista makaronia ja kippaa keittoainespussin sisältö sekaan. Sekoita ja höystä kasvis- tai kanaliemikuutiolla. Noin 10 minuutin jälkeen sinulla on herkullinen ja kevyt keitto/pata tarjottavaksi.
Ruokaisampaa keitosta saa lisäämällä eiliset grillikanan jämät sekaan.
Toinen, vielä helpompi. Tarvitset yhden pakkauksen koskenlaskija -juustoa ja pari pussia pakaste kasviksia sekä vettä ja kasvisliemikuution. Laita noin litra vettä kiehumaan, lisää siihen pakastekasvikset ja liemikuutio. Kun vesi jälleen kiehuu, lisää Koskenlaskija pieninä kuutioina ja sekoittele, kunnes kaikki juustopalat ovat sulaneet. Tarjoa näkkärin ja kylmän maidon tai veden kanssa.
Ruokaisampaa keitosta saa lisäämällä eiliset grillikanan jämät sekaan.
Toinen, vielä helpompi. Tarvitset yhden pakkauksen koskenlaskija -juustoa ja pari pussia pakaste kasviksia sekä vettä ja kasvisliemikuution. Laita noin litra vettä kiehumaan, lisää siihen pakastekasvikset ja liemikuutio. Kun vesi jälleen kiehuu, lisää Koskenlaskija pieninä kuutioina ja sekoittele, kunnes kaikki juustopalat ovat sulaneet. Tarjoa näkkärin ja kylmän maidon tai veden kanssa.
- Keittiössäni roikkuu katosta amppeli. Jossain toisaalla se löytyy pöydän äärestä -
Makoisa ja ei ähkyä aiheuttava kesäruoka, jonka minäkin osaan valmistaa: tortillat, haluamillaan täytteillä. Nopeaa ja vaivatonta, tarvitsee pilkkoa vain vihannekset ja avata muutama purkki, tortillat mikroon ja menoksi. Ukko on perheen ainoa raadonsyöjä, joten minun ei tarvitse edes jauhelihan tai kanan valmistamisen kanssa ihmetellä.
Täytetyt patongit tai lämpimät voileivät kuuluvat myös minun erittäin vähäisiin keittiökokemuksiini.
Vesimelonia ja tomaatteja tulee hotkittua aika paljon kesäaikana.
Täytetyt patongit tai lämpimät voileivät kuuluvat myös minun erittäin vähäisiin keittiökokemuksiini.
Vesimelonia ja tomaatteja tulee hotkittua aika paljon kesäaikana.
Yksinkertaisesti "kesäkurpitsagratiini":
-kurittua (kuoret kypsyvät hitaasti) kesäkurpitsaa viipaleina
-tomaattia viipaleina (vaihtoehtoisin tomaattimurskaa purkista)
-kasvisliemikuutio murusina (tai sitä jauhetta)
-sopivasti juustoraastetta (jos kokki on laiska niin höylättyjä viipaleita)
Kesäkurpitsa ja tomaatti ladotaan vuokaan (sama kai miten ne siellä on ite suosin kesäkurpitsa alla ja päällä, tomaatti välissä). Kasvisliemikuutio törkitään sinne sun tänne. Pinnalle sopivasti (vähän, runsaasti, ylenpalttisesti, näin kokista riippuen) juustoa. Komeus uuniin 225-250 tai jotain, kunnes haarukka tai muu pistin lävistää kesäkurpitsat vaivattomasti.
Sopii sellaisenaan, patonkin kera tai vaikkapa pihvin kaveriksi, halpaa (näin kesällä) helppoa, nopeaa ja hyvää. (Juustoa harkitusti niin sopii loistavasti myös meille ei-niin-laihoille
)
-kris
-kurittua (kuoret kypsyvät hitaasti) kesäkurpitsaa viipaleina
-tomaattia viipaleina (vaihtoehtoisin tomaattimurskaa purkista)
-kasvisliemikuutio murusina (tai sitä jauhetta)
-sopivasti juustoraastetta (jos kokki on laiska niin höylättyjä viipaleita)
Kesäkurpitsa ja tomaatti ladotaan vuokaan (sama kai miten ne siellä on ite suosin kesäkurpitsa alla ja päällä, tomaatti välissä). Kasvisliemikuutio törkitään sinne sun tänne. Pinnalle sopivasti (vähän, runsaasti, ylenpalttisesti, näin kokista riippuen) juustoa. Komeus uuniin 225-250 tai jotain, kunnes haarukka tai muu pistin lävistää kesäkurpitsat vaivattomasti.
Sopii sellaisenaan, patonkin kera tai vaikkapa pihvin kaveriksi, halpaa (näin kesällä) helppoa, nopeaa ja hyvää. (Juustoa harkitusti niin sopii loistavasti myös meille ei-niin-laihoille
-kris
-
Kiki
Oma suosikkini on arkisesti tonnikalasalaatti.
Ainekset:
tavallisia perusmakaroneja
tonnikalaa purkissa (öljyssä tai sellainen, jossa mausteena tilliä)
purjo
jääsalaattia tai amerikansalaattikerä
vihreitä oliiveja
tuoretta tilliä
mausteita
Valmistan sen näin:
Kiehautetaan makaronit (noin puoli litraa kypsänä) ja kaadetaan salaattikulhoon. Iso amerikansalaattikerä tai pari jääsalaattiruukkua revitään pieniksi paloiksi>kulhoon. Yksi purjo silputaan ohuiksi renkaiksi kulhoon. Renkaat irroitellaan siten ettei ne ole sellaisia purjokakkaroita! Sitten otetaan vielä oliivit käsittelyyn. Oliivit voivat olla ohutta silppua valmiiksi jo ostettaessa, jos niin haluat, mutta muussa tapauksessa viipaloit niistä pieniä renkuloita veitsellä - tämä vaatii tarkkutta, ettei ole myös peukalon palasia höysteeksi! Tuore tilli leikataan saksilla ihan hienonhienoksi silpuksi ja sekin sitten kulhoon. Lopuksi kaadat tonnikalaa päälle maun mukaan purkin tai kaksi öljyineen, jotka on möyhennetty pienemmäksi haarukan avulla. Mausta mustapippurilla ja lisää halutessasi suolaa yms. mausteita. Salaatinkastiketta ei tarvita, sillä öljy voitelee salaatin ihanasti. Reseptin alkuperä on tuntematon. Jos haluat kevyempää, niin jätä makaronit pois ja lisää tonnikalaa vedessä ja annostele salaatinkastiketta lautaselle haluamasi määrä.
Ainekset:
tavallisia perusmakaroneja
tonnikalaa purkissa (öljyssä tai sellainen, jossa mausteena tilliä)
purjo
jääsalaattia tai amerikansalaattikerä
vihreitä oliiveja
tuoretta tilliä
mausteita
Valmistan sen näin:
Kiehautetaan makaronit (noin puoli litraa kypsänä) ja kaadetaan salaattikulhoon. Iso amerikansalaattikerä tai pari jääsalaattiruukkua revitään pieniksi paloiksi>kulhoon. Yksi purjo silputaan ohuiksi renkaiksi kulhoon. Renkaat irroitellaan siten ettei ne ole sellaisia purjokakkaroita! Sitten otetaan vielä oliivit käsittelyyn. Oliivit voivat olla ohutta silppua valmiiksi jo ostettaessa, jos niin haluat, mutta muussa tapauksessa viipaloit niistä pieniä renkuloita veitsellä - tämä vaatii tarkkutta, ettei ole myös peukalon palasia höysteeksi! Tuore tilli leikataan saksilla ihan hienonhienoksi silpuksi ja sekin sitten kulhoon. Lopuksi kaadat tonnikalaa päälle maun mukaan purkin tai kaksi öljyineen, jotka on möyhennetty pienemmäksi haarukan avulla. Mausta mustapippurilla ja lisää halutessasi suolaa yms. mausteita. Salaatinkastiketta ei tarvita, sillä öljy voitelee salaatin ihanasti. Reseptin alkuperä on tuntematon. Jos haluat kevyempää, niin jätä makaronit pois ja lisää tonnikalaa vedessä ja annostele salaatinkastiketta lautaselle haluamasi määrä.
Täytyy mainostaa: feta krutonki salaatti
Kirsikkatomaatteja (ei ole niin paljon pilkkomista)
Kurkkua
Jäävuorisalaattia
Fetaa
Paahtoleivän siivut kuutioidaan ja paistetaan rapeiksi
päälle liraus oliiviöljyä
Tätä olen syönyt useana päivänä, kun ei tee mieli mitään raskasta. Varoitus: Tähän jää koukkuun
Kirsikkatomaatteja (ei ole niin paljon pilkkomista)
Kurkkua
Jäävuorisalaattia
Fetaa
Paahtoleivän siivut kuutioidaan ja paistetaan rapeiksi
päälle liraus oliiviöljyä
Tätä olen syönyt useana päivänä, kun ei tee mieli mitään raskasta. Varoitus: Tähän jää koukkuun
-
Lisa
- Katalysaattori

- Viestit: 7365
- Liittynyt: 17:01, 03.10.2001
- Sukupuoli: Nainen
- Paikkakunta: Helsinki
- Viesti:
Jumaleissön näitä ohjeita! Ihan herahtaa vesi kielelle, vaikka juuri äsken mähkin itsevalmistettua kiinalaista pöperöä ukon kanssa. Kiitos kaikille reseptiläisille ja lisääkin saa laittaa
*kopipastettaa muistioon*
Mikä siinä oikein on, että tekee jatkuvasti mieli jalapenoja? (valitkaa muodoista paras: jalapeno/jalopeno/jalapena/jalopena)
Mikä siinä oikein on, että tekee jatkuvasti mieli jalapenoja? (valitkaa muodoista paras: jalapeno/jalopeno/jalapena/jalopena)
Kun syö kylliksensä, ajattelee sivistyneesti ja ihmeen hienosti monesta asiasta.
Tuo perusvoileipä juuri mainitsemillasi höysteillä on kieltämättä aika kova juttu. Minä kyllä saattaisin valita mukillisen teetä (mahdollisesti jopa vihreää) sen maidon sijaan, maito sopii paremmin lämpimien ruokien palanpainikkeeksi (on niiden kanssa kyllä se ihan ehdoton ykkösvaihtoehto).
Sellainen kohtuullisen vaivattomasti nieltävä leipä on myös seuraava:
Leikataan sientä (kanttarelli, suppilovahvero tai musta torvisieni - yhdistelmätkin toimivat) ja sipulia pieneksi ja paistetaan voissa. Kevyt maustaminen suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla. Otetaan tuore reissumies tai joku vastaava ruisrouhepala, lämmitetään hetki leivänpaahtimessa rapeuttamiseksi, pyyhkäisy kolestrolia ja sopiva kerros sieni-sipulimössöä päälle. Siihen minäkin ottaisin sen lasillisen kylmää maitoa mukaan.
Sellainen kohtuullisen vaivattomasti nieltävä leipä on myös seuraava:
Leikataan sientä (kanttarelli, suppilovahvero tai musta torvisieni - yhdistelmätkin toimivat) ja sipulia pieneksi ja paistetaan voissa. Kevyt maustaminen suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla. Otetaan tuore reissumies tai joku vastaava ruisrouhepala, lämmitetään hetki leivänpaahtimessa rapeuttamiseksi, pyyhkäisy kolestrolia ja sopiva kerros sieni-sipulimössöä päälle. Siihen minäkin ottaisin sen lasillisen kylmää maitoa mukaan.
-
aquaristo
- Aasian kirjeenvaihtaja

- Viestit: 840
- Liittynyt: 11:39, 08.08.2002
- Sukupuoli: Mies
- Paikkakunta: Helsinki
Täällä on teetä juotu...saurama kirjoitti: Minä kyllä saattaisin valita mukillisen teetä (mahdollisesti jopa vihreää) sen maidon sijaan, maito sopii paremmin lämpimien ruokien palanpainikkeeksi (on niiden kanssa kyllä se ihan ehdoton ykkösvaihtoehto).
Kyllä se kylmä Valion kevytmaito on se jumalten juoma, kun saavutaan sinne Suomeen tämän viikon lauantaina. Ei täältä se veroista maitoa saa, vaikka toki kyllä maitoa kauppojen hyllyistä löytyy.
Toinen, jota odotan kieli pitkänä on huurteisen kylmä Karhu-olut, suoraan pullosta.
Toisaalta, kyllä Kiinastakin todellisia herkkuja löytyy: lähes kaikki merenelävä sekä tuoreet hadutetut bambuversot soijapohjaisessa kastikkeessa, vain muutamia mainitakseni.
Niin, ja tuosta naapurista, Japanista löytyy se tulinen maustetahna, wasabi, jonka rinnalla tulinen Turun Sinappikin on karkkia. Se on suosittua myös täällä Kiinassa; voinpa tuoda muutaman tuubin maistiaiseksi sinne Suomeen.
-
Tapio Martimo
- Advanced Member

- Viestit: 1040
- Liittynyt: 14:48, 02.11.2001
- Paikkakunta: Vaasa / OAS
Saahan wasabia toki täältäkin. Hieno maustetahna, jonka avulla saa lähisuvun huohottamaan ja irvistelemään hervottomasti.aquaristo kirjoitti: Niin, ja tuosta naapurista, Japanista löytyy se tulinen maustetahna, wasabi, jonka rinnalla tulinen Turun Sinappikin on karkkia. Se on suosittua myös täällä Kiinassa; voinpa tuoda muutaman tuubin maistiaiseksi sinne Suomeen.
Saanen huomauttaa teidän erehtyneen laadusta. Valion (ja nimen omaan Valion) rasvaton maito on ehdottomasti kaikkein parhaimman makuista.aquaristo kirjoitti:Kyllä se kylmä Valion kevytmaito on se jumalten juoma, kun saavutaan sinne Suomeen tämän viikon lauantaina.
Tästä aiheesta on syntynyt ikuisuustappelu jos toinenkin. Pari kaveria eivät ymmärrä, miksi juon tonkanpesuvettä ja minä tarjoan heille voisilmää, elleivät maitoaan ilman voi juoda.
-
-Alix-
- Katalysaattori

- Viestit: 4264
- Liittynyt: 09:49, 30.05.2002
- Akvaarioseurat: HAF, HAS, SMAS, ja Ciklidistit
- Paikkakunta: Helsinki
- Viesti:
Jalapenoleipä: paahtoleipää, leipäjuustoa ja kinkkuleikettä. Eli paahdetulle leivälle voita, sitten jalapenopalasia ja päälle juustoa. Päälle vaikka yrttiseosta. Jos omistaa voikkariraudan niin tämän leivän tekee sandwichinä ja käyttää vielä tirauksen öljyä paistamiseen. Jumalallinen jälkikrapulaleipä.
Kesäruoaksi ehdotan gaspacchoa (modifioitua vesiota...) eli kylmänä tarjottavaa tomaattikeittoa (4 hengelle):
1 vihreä paprika
4 tomaattia
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
vettä
tilkka valkoviiniä
1 salottisipuli
Laita kaikki avihannekset paitsi salottisipuli tehosekoittimeen, tai jos on kuuma eikä viitsitytä niin sauvasekoittimella muussiksi vaan. Päälle sopivasti vettä ja vaikka eilisen valkkaria jotta siitä tulee keittoa. Ohjeen mukaan seos pitäisi siivilöidä jotta se olisi sileää massaa, mutta minä pidän keitostani klimppisenä. Salottisipuli kuutioidaan pieneksi ja laitetaan pinnalle ennen tarjoilua. Soppa tehdään joko viileistä vihanneksista ja kylmästä vedestä tai sitten tehdään iso satsi joka saa majailla jääkaapissa ja josta syö aina välillä.
Lisukkeeksi catalonialaista patonkia:
Vehnäpatonki leikataan pituussuunnassa auki. Otetaan iso tomaatti ja leikataan myös se halki. Tomaatti hierotaan leivän pintaan ja puristetaan tomaatista niin paljon kuin siitä lähtee ja patonkiin imeytyy. Päälle lorautetaan oliiviöljyä, tomaattisiivuja sekä ripaus suolaa ja pippuria.
Ihastuttava lounas!
Kesäruoaksi ehdotan gaspacchoa (modifioitua vesiota...) eli kylmänä tarjottavaa tomaattikeittoa (4 hengelle):
1 vihreä paprika
4 tomaattia
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
vettä
tilkka valkoviiniä
1 salottisipuli
Laita kaikki avihannekset paitsi salottisipuli tehosekoittimeen, tai jos on kuuma eikä viitsitytä niin sauvasekoittimella muussiksi vaan. Päälle sopivasti vettä ja vaikka eilisen valkkaria jotta siitä tulee keittoa. Ohjeen mukaan seos pitäisi siivilöidä jotta se olisi sileää massaa, mutta minä pidän keitostani klimppisenä. Salottisipuli kuutioidaan pieneksi ja laitetaan pinnalle ennen tarjoilua. Soppa tehdään joko viileistä vihanneksista ja kylmästä vedestä tai sitten tehdään iso satsi joka saa majailla jääkaapissa ja josta syö aina välillä.
Lisukkeeksi catalonialaista patonkia:
Vehnäpatonki leikataan pituussuunnassa auki. Otetaan iso tomaatti ja leikataan myös se halki. Tomaatti hierotaan leivän pintaan ja puristetaan tomaatista niin paljon kuin siitä lähtee ja patonkiin imeytyy. Päälle lorautetaan oliiviöljyä, tomaattisiivuja sekä ripaus suolaa ja pippuria.
Ihastuttava lounas!
Koralli- ja kasvinisti. Minkäs sille voi.


