"Hiekkaranta" biotooppi?

Malawi- ja Tanganjika-akvaariot, kalat ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Maikov
Junior Member
Junior Member
Viestit: 216
Liittynyt: 13:51, 04.12.2002
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Sln

"Hiekkaranta" biotooppi?

Viesti Kirjoittaja Maikov »

Siis jos nyt olen oikein ymmärtänyt niin eikös sitä ollut kalliobiotoopin malawi-affenet ja hiekkaranta/pohja biotoopin malawi-affenet? Mitenkäs hiekkaranta biotoopin taustahommeli olisi näyttävintä hoitaa, siis miten sen saa näyttämään parhaimmalta? Kalliobiotoopissahan on näitä back to nature taustoja (ylenpalttisen kalliita [}:)] ), mut sopiiko sellainen omana tekosena hiekkarantakuvioon?

Mitä malawi-ahvenia suosittelette hiekkaranta biotooppiin? Sopiiko Aulonocara baenschi? Entä kalliobiotooppiin? Cynotilapia afra ja Pseudotropheus aurora vaikuttaisivat mukavan oloisilta, miten on?

Akvaario tulee olemaan 530L. Kuinkas paljon sinne olisi sopiva suodatusteho? Riittääkö n. 4,2 kertaa altaan tilavuus? Valaistusta tulisi se 2x58W, joka varmaan riittää muutamalle vallisnerialle. Mitä muita malawi-oppaita suosittelette, kuin Ad Konings - Malawijärven kirjoahvenet?

Kiitoksia jo etukäteen vastauksista!
marikki
Junior Member
Junior Member
Viestit: 241
Liittynyt: 15:12, 08.02.2003
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja marikki »

Kaikki mainitsemasi kalat vaativat ainakin vähän kivikkoa, ovat enemmän tai vähemmän ns. välivyöhykkeen kaloja.

Ad Koningsin kirja on hyvä kaloja valitessa, juuri muuta infoa siitä ei irti saakaan. Paras tapa on ehkä vain surffata webissä ja kaivaa tietoa sieltä sekä lukea täällä vanhoja viestiketjuja.

Suodatusteho on mielestäni aika alakanttiin, laskennallisen tehon olisi hyvä olla sellainen että vesi kiertää ainakin 8-10krt/h koska käytännössä toimivassa suodattimessa virtaus on paljon sen alle. Kunnollisesta ilmastuksesta pitää kanssa huolehtia, malawi-ahvenet tykkäävät todella hapekkaasta vedestä.
Lemmikit, mukulat, miehet ja muut nurkissa pyörijät pidetään kurissa ja järjestyksessä.
Marikki
Maikov
Junior Member
Junior Member
Viestit: 216
Liittynyt: 13:51, 04.12.2002
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Sln

Viesti Kirjoittaja Maikov »

No eikus ostamaan lisää suodatusta. Ovatkos nuo mainitsemani kalat sitten yhteensopivia? Olen surffaillutkin netissä etsien tietoa malawi-affenista, http://www.malawicichlidhomepage.com/ onkin tuttu mesta sekä juissin sivut. Mutta koskaan ei voi tietää liikaa.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Malawi ja Tanganjika”