T.duboisille kavereita?

Malawi- ja Tanganjika-akvaariot, kalat ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
tuomastr
Starting Member
Starting Member
Viestit: 12
Liittynyt: 16:20, 30.09.2002
Paikkakunta: Vantaa

T.duboisille kavereita?

Viesti Kirjoittaja tuomastr »

Hei

Meidän duboisi altaassa yksi kala ( en tiedä onko koiras vai naaras) joutui muiden riepoteltavaksi ( mm. evät meni aika huonoon kuntoon) ja piiloutui aina hädissään sisäsuodattimen taakse jemmaan. Otettiin kala saaviin muutamaksi viikoksi ja vointi näytti parantuneen, mutta kun siirrettin se uudelleen muiden joukkoon niin samanlainen "tökkiminen" ja ajojahti alkoi uudelleen. Onko jollain vastaavia kokemuksia näin yllättävästä käytöksestä. Kala on ollut samassa yhteisössä alusta alkaen eikä uusia "vieraita" kaloja ole akvaarioon laitettu.


Nyt kalalle on hankittu 80 l allas ja pohdimme mitkä muut lajit sopisivat sen seuraksi. Netistä kyllä löytyy kaikenlaisia vaihtoehtoja vesiarvojen ym. puolesta, mutta akvaristien kokemuksia kalojen sopeutumisista ei kovinkaan paljoa. En haluaisi ostaa altaseen esim. monneja, jos ne ei kelpaa duboisille seuraksi. Eli neuvoja kaipaillaan!
Cisse
Starting Member
Starting Member
Viestit: 36
Liittynyt: 09:34, 01.11.2001
Paikkakunta: Savo

Viesti Kirjoittaja Cisse »

En nyt vastaa kysymykseesi vaan totean kohdanneeni saman ongelman.
Pari vuotta malawien kanssa meni kivuttomasti, mutta nyt on lähes koko ajan joku kaloista toipumassa kun nahinointi on mennyt aivan mahdottomaksi. Tällä hetkellä toipilaita on kaksi.
Koiraat ovat kasvaneet siihen ikään, että reviireitä ei riitä kaikille. Harmittaa, jos ja kun pitää luopua näistä rähisevistä yksilöistä.
Toinen allas ei meillä tule kysymykseen. Kaloja on tällä hetkellä n. 20
ja litroja 325. Sisustuksen muokkaaminen ei ole tuonut helpotusta.
Hyviä ideoita tilanteen rauhoittamiseksi?
nannu
Member
Member
Viestit: 389
Liittynyt: 00:55, 08.01.2003
Paikkakunta: Oulun eteläinen

Viesti Kirjoittaja nannu »

Hei,
minulla ei ole kokemusta rähinöinnin lopettamisesta, mutta tuli vain ajatus oman terroristi-sinirihman kohdalla, että siirtäisin itse rähinöitsijän evakkoon joksikin aikaa. Menisi sen pasmat sekaisin omista reviirirajoistaan. En tiedä auttaisiko tällainen ahventen kohdalla jos heikoimmat jättäisi altaaseen ja siirtäisi pahimmat rähinöitsijät pois joksikin aikaa. Tosin hankalaa taitaa olla se, jos alakynnessä olevia on muutama ja riitapukareita kymmenen tai enemmän :roll:
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Malawi ja Tanganjika”