Katkaravulle kalkkiruokaa..?

Muihin ryhmiin sopimattomat kalat (sateenkaarikalat, sädekalat, pallokalat jne.), mukaan lukien muut "örkit".

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Behemot
Senior Member
Senior Member
Viestit: 761
Liittynyt: 11:27, 23.08.2002
Paikkakunta: Järvenpää/HAS

Katkaravulle kalkkiruokaa..?

Viesti Kirjoittaja Behemot »

Kun katkarapuni nyt elelee pehmeävetisessä akvaariossa, niin on alkanut askarruttamaan, olisiko sille hyväksi saada ruuan mukana jotain kalkkilisää. Jos (ja luultavasti kun) lisästä olisi hyötyä sen kuorenmuodostukselle, niin mitenkäs sitä käytännössä saisi annettua? Rapu kun syö kalojen tabletteja eikä esim. pakasteista ole välittänyt. Ehdotuksia?
saurama
Valopää
Valopää
Viestit: 1880
Liittynyt: 13:54, 12.06.2002
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja saurama »

Kyllä Helsingin vesi vaikuttaa riittävän ihan sellaisenaan katkarapujen hyvinvointiin. Kun me hankimme ensimmäiset Caridina Japonicamme kesällä, ne normaalin teini-ikäisen tapaan kasvoivat hurjaa kyytiä ja heittelivät pieniksi jääviä vaatteita pitkin akvaarion lattiaa. Pari päivää katkarapu toki pysyttelee vähän piilossa takinvaihdon jälkeen, mutta sen jäkeen koheltaa normaaliin tapaan muiden joukossa.

Siitä syömisestä. Meillä Japonicat ovat erittäin kaikkiruokaisia. Tankissa kasvavien viherlevien lisäksi niille kelpaavat pakasteherneet ("hernesoppa" vaikuttaa jopa olevan niiden eräitä suosikkiruokia), kaikki pakasteet (surviainen toki kärkipäässä), räkmix, kaikki raemalliset kuivaruoat ja pelletit. Hiutaleista eivät niin perusta, jos toki käyttävät kyllä ravinnokseen sen pehmeneen mujunkin, jota pohjalle tulee.

Toisaalta odottavat äidithän kai aina tuppaavat syömään paljon ja niitä noista suurin osa on.
Behemot
Senior Member
Senior Member
Viestit: 761
Liittynyt: 11:27, 23.08.2002
Paikkakunta: Järvenpää/HAS

Viesti Kirjoittaja Behemot »

Minun rapuni ei ole caridina, vaan joku kummakatkarapu (ehkä machrobrachium sp.) joka ei syö levää. Kuoren se vaihtoi hoivissani ensi kertaa viime viikonloppuna, ja täysi tohina oli päällä jo muutaman tunnin kuluttua operaatiosta :mrgreen:
Kiitos kuitenkin ruokavinkeistä. Pakasteherneitä ei ole vielä tullut kokeiltua, kaikkea muuta listaltasi kylläkin (paitsi räkmixiä [:I] )
Pallokala
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1700
Liittynyt: 00:31, 02.07.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Pallokala »

Tässä ei taidettu vielä mainita erikseen katkarapupellettejä? Siis katkaravuista tehtyjä pellettejä jotka maistuu useimmille kaloille. Katkaravut saa niistä kuulemma tarvittavaa materiaalia omiin kuoriinsa.
P.A.L.L.O.K.A.L.A
Patalaiska Ahmatti, Lempeän Lattajalkainen Oliivinpoimija ja Kengurunkesyttäjä sekä Arvaamattoman Levoton Auringonpalvoja
saurama
Valopää
Valopää
Viestit: 1880
Liittynyt: 13:54, 12.06.2002
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja saurama »

Luulen, että katkarapulajike ei vaikuta kamalasti sen kykyyn luoda palttoo uusiksi pehmeässä ja hapahkossa vedessä. Nyt kun ravut ovat isoja, ei tyhjiä kuoria enää näy juurikaan, mutta heti hankinnan jälkeen ne kasvoivat aivan hillitöntä kyytiä ja vaatteita oli aina pitkin poikin tankkia (pH 6,5-7, KH 2,5-3 ja GH 3-5). Liekö osasyynä runsas ravinto, reilusti valaistussa kasvitankissa kun asuvat ja levän lisäksi tietysti heitellään muuta evästä niskaan joku kerta päivässä.

Sitä en tiennyt, että katkarapupelletit auttavat kuorenvaihdossa. Sen kyllä, että niistä riidellään ahkerasti, ellei jokainen löydä omaa pätkää.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Muut kalat ja eliöt”