Myydään Hopearuutanoita.

Myydään - Kalat ja muut elävät

Valvoja: Moderaattorit

Alueen säännöt
Käydessäsi kauppaa AW:ssa, kannattaa varmistaa, että ilmoituksesta löytyy ainakin seuraavat tiedot:

  1. Myytävää tai ostettavaa tuotetta hyvin kuvaavaava otsikko paikkakuntatiedolla. Esimerkiksi: M: Salamenteripleko L134 (Helsinki)
  2. Riittävän tarkka kuvaus tuotteesta, tuotteen sijainti (paikkakunta) ja mielellään myös kuva tuotteesta tai linkki tuotteen tarkempiin tietoihin (valmistajan sivut tms.)
  3. Hintapyyntö, toimitustavat (nouto, posti jne.) ja mahdolliset toimituskulut
  4. Ohjeet yhteydenottoon ja yhteydstiedot: yksityisviesti, sähköposti, puhelin, tekstiviesti jne.
  5. Ilmoitusta saa nostaa 2 päivän välein, ilmoituksen poisto tapahtuu "Ilmoita tämä viesti" -toiminnolla.

Huomioithan:
1. Että Aqua-Webin kauppa-alueet ovat tarkoitettu yksityishenkilöiden väliseen kaupankäyntiin. Yritykset voivat ottaa yhteyyttä ylläpitoon jos haluavat julkaista myynti-ilmoituksia ja/tai mainostaa yritystään.
2. Että omanakotiloiden maahantuonti, markkinointi ja levittäminen on Eviran päätöksen mukaan kiellettyä Suomessa
3. Että toimituksissa noudatetaan asetuksia ja lakeja selkärankaisten eläinten kuljetuksista. Eviran ohjeistus selkärankaisten kuljetuksille.

Yhteydenpito ja mahdolliset kysymykset yksityisviestinä tai muulla ilmoituksessa osoitetulla tavalla. Älä vastaa ilmoitukseen. Kiitos!

Myydään Hopearuutanoita.

ViestiKirjoittaja rvellamo » 17:07, 07.08.2018

Myydään Hopearuutanoita.
Sopivat hyvin puutarha lammen tai isomman akvaarion puhtaana pitäjiksi.
Hinta,pienemmät 10e ja isommat 15e kpl.
Lisätiedot: rvellamo39@gmail.com
rvellamo
 
Viestit: 0
Liittynyt: 16:55, 07.08.2018

Re: Myydään Hopearuutanoita.

ViestiKirjoittaja Manu » 20:27, 08.10.2018

Hei,
muistuttaisin, että hopearuutana on Suomessa haitallinen vieraslaji, joka pitkällä tähtäimellä uhkaa alkuperäisen ruutanan olemassaoloa. Laji pärjää mainiosti monissa pienvesissä ja rehevissä järvissä Lappiin asti, jos se sinne pääsee. Useimmat hopearuutanat ovat gynogeneettisiä naaraita eli pystyvät kloonaamaan itseään muiden lajien maidin avulla. tämä tarkoittaa, että yksikin luontoon karannut kala pystyy perustamaan kannan ja leviämään sieltä. On viitettä, että hopearuutana voi "kaapata" toisten lajien geenipätkiä ja sopeutumaan niiden avulla paikallisoloihin. Tämä laji on muutamassa vuosikymmenessä vallannut koko itä- ja Keski-Euroopan, jossa ennen yleinen ruutana on nykyään harvinaisuus. Olen itse seurannut, miten hopearuutanat nousivat jääkylmässä vedessä tulovesiputkiin ja salaojaputkiin, miten ne selvisi vuorokausia ilman vettä eivätkä kuolleet saunan lämpöisissä lätäköissäkään. Olen pitänyt lintujen tiputtamia saalishopearuutanoita monta vuotta akvaariossa.

Laji on paitsi mielenkiintoinen ja ihmeselviytyjä ennen kaikkea suuri vaara luonnolle ja leviämiskykyisin kala, jonka olen nähnyt. Sellainen laji ei kuulu mielestäni kaupattavaksi. Ja se ei todellakaan kuulu pihalammikkoon. Pitakää mieluummin lähes identtisiä kultakaloja tai karppeja! Hopearuutana on mainio savukalana, maistuu paistettunakin tai vaikka kalapullana. Myös luonnonsuojelu on riittävän hyvä syy tappaa ne, vaikka loppukäyttöä ei olisi. Älä anna ylimääräisiä onkikalojasi ja poikasia tuntemattomille, vaan päästä ne hengiltä, ettei ne joudu luontoon!

Kaikki Suomen sisävesikannat ovat tietääkseni onkijoiden tai muiden harrastelijoiden istuttamia, mahdollisesti merikantakin on siirtelystä peräisin, vaikka kalat ovat voineet uidakin tänne Eestistä. Niissä kannoissa ruutanakanta vanhenee , koska poikasia ei enää ole tai ei ainakaan tarpeeksi.

t. Manu, kalabiologi
Manu
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 2
Liittynyt: 18:01, 24.09.2011
Sukupuoli: Mies


Paluu Myydään - Kalat ja muut elävät

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa