Poikasruoat vertailutestissä

Akvaariokalojen ja muiden akvaarioasukkien viljely.

Valvoja: Moderaattorit

kr70
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1162
Liittynyt: 14:45, 12.10.2014
Sukupuoli: Mies

Re: Poikasruoat vertailutestissä

Viesti Kirjoittaja kr70 »

Jos on oikein herkkiä poikasia tai jos niitä pitää kauan siinä jäätelöpurkissa, niin yksi mahdollisuus on säännöllisesti kipata vesi poikasineen toiseen puhtaaseen jäätelöpurkkiin ja pestä ensimmäinen perusteellisesti. Tietenkään ei poista vedenvaihdon tarvetta, koska osa töhnästä lilluu vedessä. Kuitenkin purkin pinnoille kehittyy vähitellen höttöinen bakteerikasvusto, josta on hyvä päästä eroon aika ajoin. Pelkällä likoeläinruokinnalla minulla tämä höttö alkaa tulla siinä vähän yli viikon paikkeilla. Jos antaa keinoruokaa, niin nopeammin.
toukopouko
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2035
Liittynyt: 19:53, 09.03.2006
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tampere

Re: Poikasruoat vertailutestissä

Viesti Kirjoittaja toukopouko »

Hyvä tarkennus ja lisäniksi.
Se parhaiten nauraa kellä on vahvin lääkitys...
Helmizebra
Starting Member
Starting Member
Viestit: 18
Liittynyt: 13:04, 02.03.2021
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Lempäälä

Re: Poikasruoat vertailutestissä

Viesti Kirjoittaja Helmizebra »

Kai tähän pienen updaten voi laittaa... Hunajaherra hukkas pesänsä ekana yönä enkä oo tarkistellutkaan onko uusia tullut. Seeproilla mennään.

Keinoruoka tai liian tiukka uusi valaisin laitto nanon aevan huljupurkiksi, levääkin meinaa jo pukata ekaa kertaa. Vaihdettiin kiltisti takaisin pelkkään likoeläin/artemia/mikromato -dieettiin. Tosin siitä lähti ajatus vielä yhdestä välimallista pennuille ennen 120litraista, jossa vaihtaa artemiasta keinoruokaan. Olisko 60-70litrainen allas jossa vettä 15-20cm. Kypsät hiekat ja seuralassa ponnistettu suodatin, 5kpl suurimpia poikasia meni tänään pioneereiksi koeajamaan uutta pönttöä. Nanon kuormitus meinas alkaa menemään way over the top ja se saa tällä hetkellä toimia alta sentin poikasille välistoppina.

Pitäisi varmaan helppouden nimissä alkaa purkkikasvattamaan noita ilman pohjamatskuja yms. mutta tuntuu niin pentutehtailulta siinä kohtaa että pidän edes itselleni kulissia pystyssä että on oikeita akvaarioita kasveineen yms. :D
Kylpparisilakka.jpg
Kuvassa pioneereja

All in all, kaikilla menee hyvin kunhan daddy-o vahtii vesiä haukan tavalla ja tekee liikkeitä tarpeen vaatiessa :mrgreen:
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Viljely”