Sopivatko nämä kalat 130l akvaarioon

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Sopivatko nämä kalat 130l akvaarioon

ViestiKirjoittaja Mariasss » 23:33, 23.09.2018

Eli tällä hetkellä akvaariossa partamonni ja taisto uros. Suunittelin tuonne 2kpl taisto naarasta, hunajarihma kala, n.10kpl kardinaalitetraa sekä kimalaispallokala kotiloita syömään riittääkö tila ja sopivatko kalat keskenään.
Mariasss
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 17
Liittynyt: 19:21, 13.09.2018
Sukupuoli: Nainen

Re: Sopivatko nämä kalat 130l akvaarioon

ViestiKirjoittaja Taju » 01:08, 11.10.2018

Taistonaaraat saattavat olla toisiaan kohtaan melko riivinrautoja, joskus koirastakin kohtaan. Vastaavasti on täysin mahdollista että koiras pieksee naaraat henkihieveriin. Joten jos tyttöjä lisäät, kannattaa olla suunnitelma B. Onko sulla joku pikkuallas, johon voit siirtää altavastaajan turvaan jos väkivaltaisuuksia ilmenee?

Hunajarihma on kiinnostunut taiston kanssa samoista reviireistä, joten en suosittele sitä, se tulee olemaan pulassa jos taistot aloittavatkin kutupuuhat.

Tetrat menee hyvin mukaan.

Kimalaispallokala kaipaa seuraa ja minimiallassuositus pienelle parvelle on 240 litraa. Minulla on näitä 7 kpl 325-litraisessa altaassa, ja ihan hyvänkokoisia möllyköitä niistä kasvaa. Etenkin teininä parturoivat ensitöikseen kaikkien allaskaverien evät, aikuiset ovat rauhallisempia. Mutta ei siis mitenkään päin sovelias taistelukalan seuraan isommassakaan altaassa, haluaa aivan varmasti haukata ainakin kerran siitä ihanasta liehuvasta jutusta jota taisto kutsuu pyrstökseen. [;)]
Se mikä ei tapa, traumatisoi.
Taju
Advanced Member
Advanced Member
 
Viestit: 1224
Ikä: 38
Liittynyt: 16:42, 20.05.2005
Paikkakunta: Turku
Sukupuoli: Nainen


Paluu Alkeet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 24 vierailijaa