Uusi akvaario, kokemuksia nykyisistä paketeista ?

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Uusi akvaario, kokemuksia nykyisistä paketeista ?

ViestiKirjoittaja navi78 » 11:11, 21.02.2018

Muutamia vuosia ollut vanha (ennen meitä jo yli kymmenkunta vuotta käytetty) kehysakvaario 90L. Itse rakenneltu taso. Sinällään hyvin toiminut, mutta remontin myötä menee akvaarion paikka uusiksi ja olisi siirtymässä olohuoneeseen. Nykyinen on vaan sinne vähän ruma [:I]. Ajatus oli uusia jalusta, mutta lähti siitä suurenemaan myös itse akvaarion vaihtoon... Kaipaisin kokemuksia nykyisin myytävistä paketeista. Ehtisi sitten sopivasti vielä porrastella remontin, että saisi uuden akvan paikalleen kypsymään :)
Eli toiveissa jalusta+ akvaario (tekniikka mukaan, voin tätä tarvittaessa täydennellä), koko luokka n. 90-150L. Hinta mielellään ei tuhansia... Tekniikan kanssa saisi olla suht hiljainen. Varsinkaan Fluvalista en löytänyt juurikaan kokemuksia. Tekniikasta yritin tuolta toisesta osastosta lueskella erikseen.

Fluval Fresh ?
- toimiiko pohjan läpi viety ulkosuodatinsysteemi ok ?
- onko ongelma ettei ole kantta (mun kalat ei kyllä hypi altaasta)

Juwel RIO ?
- suodattimen ehkä joutuu vaihtamaan ?

Eheim Vivalinea/Proxima (incpiria ylittää ehkä vähän budjetin...)

Joku muu ?

Nykyisen akvan kalasto (neontetrat ja puna-aaveet) saattaa muuttaa uuteen. Tai sitten vielä mietittävä kalastoa, kun millään konstilla en saa PH:ta juurikaan alle 7,5.
navi78
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 4
Liittynyt: 10:45, 21.02.2018

Re: Uusi akvaario, kokemuksia nykyisistä paketeista ?

ViestiKirjoittaja Pallokala » 12:23, 26.02.2018

Mulla on viime joulukuussa hankittu Juwel Rio LED-valoilla, ja oon ollut siihen hyvin tyytyväinen.
Kaunis ulkonäkö, uudistetun mallin jalustassa kolme ovea, vanhojen mallien keskellä olevat avoimet hyllyt ei toimisi meidän kissojen kanssa, tavarat olis samantien lattialla. Suodatin on huomaamaton, ylhäältä alas asti samanmuotoinen siisti musta laatikko, jossa lämmitin on sisällä piilossa, se on ihana kun ei mikään pistä silmään.
Kokoamisesta sanon sen verran, että siihen tarvitsee ainakin 2 ihmistä, kannattaa laittaa esim. iso huopa lattialle minkä päällä yhdistää levyt ettei ne naarmuunnu. Ruuvaamisessa tulee hiki mutta muuten ei vaatinut ihan kauheasti älykkyyttä sen kokoaminen, PAITSI viimeinen vaihe eli sinä on sellaiset muoviosat joka oven takana joissa on mekaniikka jolla sen oven saa auki kun työntää ensin sisäänpäin, siinä ei siis ole kahvoja. Niin ne muoviosat ei ole millintarkkaan oikean pituiset vaan siitä päätä pitää kiertää hiukan jotta pää tulee tarpeeksi pitkälle ulos jotta se ovi painaa sen osan tarpeeksi pitkälle sisään niin että se mekaniikka toimii ja työntää oven auki. Huonosti selitetty mutta jos päädyt hankkimaan tämän mallin niin ymmärrät kyllä kunhan se on kasattu mitä tarkoitan :D
Tykkään myös tosi paljon siitä valaisinkannesta, siskollan on joku oikein vanha Juwel jossa joutuu ottamaan ne muoviset läpät kokonaan irti ja laittamaan sivuun jos ne haluaa avata, tässä voi nostaa läpän pystyasentoon ja se pysyy siinä, ja jos tarvii päästä suodattimeen käsiksi tai etupuolelle enemmän tilaa niin sen koko keskiosan saa siirtymään edestakas siinä paikallaan. Vanhassa mallssa myös ne kannen reunat saa nostettua kokonaan pois, tässä reunat on kiinteästi altaaseen liimattu. Ledien valo on mielestäni rittävän tehokas ja miellyttävän värinen.
Kansi kestää todistetusti 3 kissan painon :mrgreen:
Ainoa mikä tuossa omassa lataassa harmittaa että liimasin sihen taustakuvaliimalla sinisen puolen taustasta, ja nyt vasta olen tajunnut että olisi kannattanut kääntää se musta puoli sillä näyttää paremmalta jos tavoittelee aquascape-tyylin sisustusta ja lisäksi musta suodatin erottuisi vielä vähemmän jos olisi musta tausta.

Suodattimeen on mahdollista vaihtaa tehokkaampi Juwelin pumppu, tai voi hankkia lisäksi ulkosuodattimen (tai toisen sisäsuodattimen). Tässä uudessa mallissa reiät ulkosuodattimen letkuille ja laitteiden johdoille on tasan sen kokoiset että siihen mahtuu max 2mm letkut vierekkäin ja vain siihen päähän, jossa altaan mukana tuleva suodatin ei ole kiinni. Valaisimen johto mahtuu slloin juuri ja juuri siihen lisäksi. Tämä kannattaa ottaa huomioon ulkosuodatinta valitessa, sillä tselläni oli valmiiksi Fluvalin ulkosuodatin jossa on liian paksut letkut ja lisäksi sellainen imukuppiviritelmä letkujen ympärillä, että kansi ei mene kokonan kiinni jos sellaisen suodattimen laittaa siihen.
Mikäli haluaa pitää sukarapuja tai kalanpoikasia niin joutuu Juweln suodatnlaatikkoa vähän tuunaamaan. Sinä on imureiät keskitasolla yhdellä sivulla sekä ihan pnnassa etusivulla. Itse limasin mustaa sukkahousua palan cyanoakrylaattiliimalla (pikaliima joka kovettuu vedessäkin) niiden aukkojen suojaksi. Ylempään aukkoon sain sen liimattua sisäpuolelle, mutta suodatinkoreja paikalleen laittaessa täytyy pitää siitä palasta kinni ettei lähde suodatiinmatskujen mukana pohjaan, ja alempaan aukkoon liimasin ulkopuolelle koska en saanut kättä tungettua sinne suodattimen sisälle kunnolla ja koska se liima kovettuu valkoiseksi ja vielä sottaa helposti niin nyt sitä valkoista tahnaa on jokapuolella ruman näköisesti :roll: Jos siihen haluaa jotkut suojat liimata niin suosittelsin käyttämään mielummin silikonia jos voi antaa sen kuivua ennen kuin ottaa allasta käyttöön.
Suodattimeen kannattaa ostaa lisäksi ainakin 1-2 koria Cirax-suodatinmassaa, altaan mukana tulevissa paketissa on vain vaahtomuovilevyt, nitraatinpoistolevy, aktiivihiilisuodatuslevy ja hienosuodatuslevy, eivätkä ne yksistään täytä koko suodatinmassoille varattua tilaa.

Kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen tähän pakettin, ainoa mikä harmittaa on että miksen ostanut samantien sitä isointa mallia :mrgreen:
P.A.L.L.O.K.A.L.A
Patalaiska Ahmatti, Lempeän Lattajalkainen Oliivinpoimija ja Kengurunkesyttäjä sekä Arvaamattoman Levoton Auringonpalvoja
Pallokala
Advanced Member
Advanced Member
 
Viestit: 1835
Ikä: 34
Liittynyt: 00:31, 02.07.2002
Paikkakunta: Tampere, Hervanta
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen

Re: Uusi akvaario, kokemuksia nykyisistä paketeista ?

ViestiKirjoittaja affe » 13:16, 26.02.2018

Akvastabil Move ja Fusion kannattaa myös tsekata, harkitsen jompaakumpaa 200-300l koossa kun Juwelin laatu ei oikein vakuuta.
Merivedellä on tällä hetkellä Incpiria Marine, olen ollut siihen oikein tyytyväinen. Ainoastaan saranoihin on tullut suolavedestä hieman pintaruostetta.
affe
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 2
Liittynyt: 10:00, 05.01.2017
Akvaarioseurat: Oulun Akvaarioseura Ry
Sukupuoli: Mies

Re: Uusi akvaario, kokemuksia nykyisistä paketeista ?

ViestiKirjoittaja navi78 » 18:13, 09.03.2018

Kiitos ehdotuksista :) . Päädyin tilaamaan tuon Fluvalin paketin, vaikka siitä ei juuri kokemuksia ollutkaan. Houkutti tuo ulkonäkö ja "integroitu" suodatin. No, tuli tänään ja akva vaikutti ihan hyvälle, mutta jalustasta on yksi levy rikki... :cry: Eli taitaa mennä palautukseen. Katsotaan saanko uuden tilalle. Mikäli palauttavat rahat, niin täytyy ehkä kuitenkin laskea riittäisikö rahat tuohon incpiriaan... Harmittaa. Ei jaksaisi enää odotella.
navi78
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 4
Liittynyt: 10:45, 21.02.2018

Re: Uusi akvaario, kokemuksia nykyisistä paketeista ?

ViestiKirjoittaja carlerik84 » 20:13, 04.04.2018

Olen ostamassa ensimmäistä akvaariota joka on uusi vanha. Toisinsanoen se on paketissa ollut käyttämättömänä, en tiedä tarkalleen kuinka kauan, mutta mietin kuinka kauan uusi käyttämätön akvaario säilyy hyvänä paketissa? Akvaariossa ei siis ole koskaan ollut vettä, mutta ollut kuivana paketissa useamman vuoden. Myyjä tuskin osaa vastata kysymykseeni. Jostain olen joskus lukenut että akvaario säilyy paremmin jos siinä pitää vettä sisällä? Toivottavasti osasin laittaa kysymykseni oikeeseen paikkaan, en viitsinyt kysymykseni takia aloittaa uutta viestiketjua. Kiitos!
carlerik84
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 1
Liittynyt: 20:04, 04.04.2018
Sukupuoli: Mies

Re: Uusi akvaario, kokemuksia nykyisistä paketeista ?

ViestiKirjoittaja Pallokala » 20:32, 04.04.2018

Siihen ei ole kellään tutkittuun tietoon perustuvaa vastausta, sillä sitä ei oikeastaan kukaan ole tutkinut tieteellisesti. Silikonien käyttäytymistä on tutkittu lähinnä sen pääasiallisessa käyttötarkoituksessa eli kylpyhuoneiden kosteutta eristävänä kiinnitysmateriaalina. Alunperin silikoni on keksitty avaruusteollisuuden käyttöön. Yrityksillä ei ole intressejä rahoittaa tutkimusta silikonien kulumisesta akvaariokäytössä. Paras tapa varmistua silikonien kunnosta on täysin aistinvaraista: kokeile täyttää allas kylpyhuoneessa ja testaa pitääkö se vettä. Kokeile tuntuuko saumat pehmeältä ja katso onko ne kiinni lasissa joka kohdasta, mustasta silikonista näkyy helposti harmaita alueita jos väliin on jäänyt ilmakuplia tai lasia ei ole puhdistettu riittävän hyvin että silikoni tarttuu lasiin. Joskus suoraan tehtaaltakin tullut allas voi vuotaa jos koneen säädöt ei ole olleet täysin kohdillaan jolloin silikoni ei ole levinnyt kuten sen olisi kuulunut.

Kaikki yllä mainitsemani perustuu TAS:n akvaarion silikonisaumojen vaihtamista käsitelleen luennon aikana kuulemaani, en siis pane päätäni pantiksi että näin on mutta minulla ei myöskään ole syytä epäillä tietolähteen uskottavuutta.
P.A.L.L.O.K.A.L.A
Patalaiska Ahmatti, Lempeän Lattajalkainen Oliivinpoimija ja Kengurunkesyttäjä sekä Arvaamattoman Levoton Auringonpalvoja
Pallokala
Advanced Member
Advanced Member
 
Viestit: 1835
Ikä: 34
Liittynyt: 00:31, 02.07.2002
Paikkakunta: Tampere, Hervanta
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen

Re: Uusi akvaario, kokemuksia nykyisistä paketeista ?

ViestiKirjoittaja navi78 » 20:07, 10.04.2018

Omia varhaisia kokemuksia Fluval Fresh: Sain loppujen lopuksi uuden akvaariokaapin pikkuvikaisen tilalle. Ollut nyt kypsytyksessä muutaman viikon ja remontti seisoo :roll: (en saa vanhaa akvaa siirrettyä ennenkuin kalat muuttaa... ) Suodatinsysteemi tähän asti vaikuttaa hyvälle. Hiljainen ja virtaus sopiva. Muun näkee jatkossa.Valot on vanhaan akvaan nähden tehokkaammat ja silmää miellyttävät. Ja kokonaispakettiinkin olen tyytyväinen.
Nyt vaan ihmettelen sitä, miksi nitriitti vain kerran väläytti vähän testissä ja nyt nousee hiljalleen vain nitraatti. Olenko voinut missata nitriittipiikin ? (en mittaillut ihan päivittäin, kun edellinen akva otti kypsyessään sen 4 viikkoa) Nyt oli toki ymppiä myös vanhasta suodattimesta ja laitoin kokeeksi myös Safestart ja Bactozym vaikken niiltä suuria odottanut. Mutta ei kai auta kuin jatkaa ruokintaa ja seurata tilannetta vielä hetki.
navi78
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 4
Liittynyt: 10:45, 21.02.2018


Paluu Alkeet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 24 vierailijaa