Killit

Synnyttävät ja kutevat hammaskarpit. Miljoonakalat, mollit, platyt, killikalat jne.

Valvoja: Moderaattorit

Killit

ViestiKirjoittaja minttu » 23:23, 23.04.2003

Tiedustelisin kuinka paljon killinharrastajia seuraa tätä forumia?

Itselläni on tällä hetkellä kahta eri lajia:
- Aplocheilus lineatus
- Aphysemion scheeli

Lineatuksilla on yksi poikanen joka näyttäisi olevan naaras.

Scheelit olisi kiva saada kutemaan. Onko hyviä vinkkejä?

Mites kuinka hyvin täällä suomessa noita kaloja voi ostaa toisilta harrastajilta ja onko täällä niitä joilla on ns. villiämuotoa olevia killejä joilla tulee "sukutaulut" mukana?

killi ja rihmakalafriikki

minttu 8)
Kun kadonneen maan valo jälleen loistetta valaa, kuusi Nukkujaa ratsastaa, kuusi Tunnusta palaa, ja korkeaksi kun kasvaa juhannuspuu, Pendragonin miekkaan Pimeä kukistuu.
minttu
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 76
Liittynyt: 10:44, 13.04.2002
Paikkakunta: merivesinanoisti

ViestiKirjoittaja depeche » 23:39, 23.04.2003

depeche
Member
Member
 
Viestit: 325
Ikä: 39
Liittynyt: 13:40, 20.04.2002
Paikkakunta: Kokkola
Akvaarioseurat: Akvaarioharrastajien nettiseura
Sukupuoli: Nainen

ViestiKirjoittaja bettaboy85 » 13:52, 24.04.2003

scheeli on "semi-annual" eli kasvikutija joka pystyy myös kutemaan pohjaan ja suku on fundulopanchax
bettaboy85
Senior Member
Senior Member
 
Viestit: 914
Liittynyt: 20:43, 11.09.2002
Paikkakunta: helsinki

ViestiKirjoittaja minttu » 19:16, 24.04.2003

depeche kirjoitti:http://kotisivu.mtv3.fi/ismo.korjula/ik_ja_kd.htm [;)]Siis mitä eikös ollut jo perustettu yksi killiseura ja mitä sille oikein tapahtui?


minttu
Kun kadonneen maan valo jälleen loistetta valaa, kuusi Nukkujaa ratsastaa, kuusi Tunnusta palaa, ja korkeaksi kun kasvaa juhannuspuu, Pendragonin miekkaan Pimeä kukistuu.
minttu
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 76
Liittynyt: 10:44, 13.04.2002
Paikkakunta: merivesinanoisti

ViestiKirjoittaja sadie » 14:56, 13.05.2003

Oma killiharrastukseni on vasta ihan alkutaipaleella. Ostin itselleni HAS:n suurhuutokaupasta Fundulopanchax gardneri gardneri "Nsukka" pariskunnan, jotka ainakin toistaiseksi olen saanut pysymään hengissä, vaikka hiukan epäilinkin killienhoitokykyjäni. Tarkoitus olisi tietenkin jossain välissä saada nämä lisääntymään, jotta pääsen täyttämään viljelyraportin!

Tosiaan itsekin olisin kiinnostunut näkemään täällä enemmän killiaiheista keskustelua harrastajien toimesta. On se aina mukavampi lukea ihan suomeksi näistä asioista..

Ihmettelinkin jo joskus aiemmin sitä kuinka näistä kaloista ei paljon puhuta ja vastaus taisi olla jotensakin niin, että killit ovat "sisäpiirikaloja". Ymmärrän kyllä miksi näin sanotaan, mutta uskon että hyvällä valistuksella saadaan uudet harrastajat ymmärtämään esim. kuinka tärkeä on vastuu siitä, että eri killilajeja ei risteytetä keskenään.
In all venues there are two types of people, those who "do" and those who complain about those who do.
sadie
Member
Member
 
Viestit: 469
Liittynyt: 09:57, 11.10.2002
Paikkakunta: HELSINKI
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen

ViestiKirjoittaja sadie » 11:11, 05.01.2006

Palatakseni tähän vanhaan aiheeseen. Edellisille killeillenihän kävi ikävästi inhimillisen kämmin takia. Tiesin tasan tarkasti, että killit ovat kovia hyppijöitä, joten akvaarion veden pintaa oli hiukan laskettu ja kansilasi oli paikoillaan. Mutta ruokinta-aukon unohdin sitten eräänä aamuna peittää (normaalisti oli peitettynä) ruokittuani unenpöpperössäni kaloja. Seurauksena oli tietysti töistä kotiin palattuani lattialta löytyvä kuivunut killi ja altaassa hätääntynyt kumppani, joka laski yksinään valtavan määrän mätimunia. Voi sitä surunpäivää.. :cry: Kesti yllättävän pitkään toipua tapahtuneesta ja syytin itseäni tästä mokasta pitkään ja pidin itseäni kykenemättömänä harrastamaan killejä. Aika kuitenkin parantaa lopulta haavat ja itselleen oppii antamaan anteeksi. Tarkoituksenani on tulevaisuudessa alkaa kasvattelemaan killejä, joilla on kunnon nimi tiedossa, kunhan ensin keksin mihin piilotan kaikki pikkuakvaariot mieheltäni...

Tässä joutessani harjoittelen akvaariokaupasta löytyneillä fundulopanchax killeillä, joilla mitään täydellistä nimeä ei luonnollisestikaan ole tiedossa. Tässäpä kuva toisen sukupolven edustajasta eli n. 2cm mittaisesta koiraasta:

http://users.tkk.fi/~sriihila/killi2.jpg

Joo parempi kuva olis tullu jos olisin lasit putsannu. :P Pohjalla oleva ruskea töhnä ei sitten ole kakkaa vaan turvetta.

Toivon tällä postillani taas herättäväni uutta keskustelua killeistä. Kiinnostusta herättääkseni mainitsen vielä, että killipariskuntaa tai haaremia voi pitää melko pienissäkin akvaarioissa (ei tietystikään missään hillopurkeissa vaan yli 40 litrasissa). Monet killit ovat helppoja lisäännyttää, mutta joukosta löytyy myös haastavampiakin lajeja, joten soveltuvat monentasoisille harrastajille. Tästä porukasta löytyy myös niitä todella värikkäitä kaloja mitä monet kaipailevat akvaarioihinsa.

Niille, jotka asiasta haluavat päästä paremmin jyvälle suosittelen lämpimästi tutustumista vaikkapa Ismo Korjulan sivuihin aluksi:

http://kotisivu.mtv3.fi/ismo.korjula/perustieto.htm

Ja näistä esimerkiksi lisää:
http://aka.org/modules/tinycontent0/index.php?id=4
http://www.bka.org.uk/
http://www.killi.net/
http://www.killi.co.uk/
http://www.cka.org/
In all venues there are two types of people, those who "do" and those who complain about those who do.
sadie
Member
Member
 
Viestit: 469
Liittynyt: 09:57, 11.10.2002
Paikkakunta: HELSINKI
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen

ViestiKirjoittaja lintu » 23:32, 05.01.2006

Mulllakin on noita killejä ja niitä tavallaan niinku harrastan :) No niitä on neljää eri lajia: Aphyosemion striatum < kutee jonkun verran joka kerta vaan enemmän mutta poikaset yleensä tulee syödyksi ellen niitä varjele:(
Fundulopanchat gardneri tai Aphyosemion australe poikasia kyllä löytyy...

Cromaphyosemion speldoplevire ei oo oikeen innokas kutemaan muutamia kutuja on tullu talvenmittaa tietoisesti kai se muutenkin kutee mutta poikasia ei ole viellä tullut ellei sitten kasvien kätkössä piileksi :)... Jordanella floridaet ovat niin pikkuisia viellä mutta kenties kutua tulee sitten reilun vuoden päästä :) kaikki nämä ovat mukavia ja rauhallisia muita kohtaan koirailla on joskus pientä takaa ajoa ja järjestyksen selvittelyä mutta suuremmilta tappeluilta on vältytty :)
kovia ovat hyppimään joten kansileiseihin on hyvä ruokinta aukkojen päälle laittaa jotain mistä eivät pääse lävitse...
lintu
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 6
Liittynyt: 23:18, 29.04.2005
Paikkakunta: nurmijärvi

ViestiKirjoittaja JukkaV » 02:16, 06.01.2006

Minäkin olen killeistä alkanut kiinnostamaan. Ehkäpä hankinkin kohta niitä. :)
Erityiskiinnostuksen kohteena harvinaisemmat synnyttävät hammaskarpit (tällä hetkellä kääpiö-, metalli- ja sirppihammaskarppeja ja seepralimioita) ja monniset (tällä hetkellä mustaselkä-, panda-, pikku-, sihti- ja somamonnisia).
JukkaV
Advanced Member
Advanced Member
 
Viestit: 3231
Ikä: 41
Liittynyt: 14:24, 06.11.2003
Paikkakunta: Tuusula ja Turku
Akvaarioseurat: Turun akvaarioystävät
Sukupuoli: Mies

ViestiKirjoittaja m.n » 13:15, 06.01.2006

Kiinnostus killeihin on pikku hiljaa lisääntynyt täälläkin. Tällä hetkellä 4 lajia on "koossa", joista yhdellä on tarkat tiedot pyydystyspaikasta ym. Toivoisin näkeväni tälläkin palstalla killejä myytävän. Joko ihan kaloina tai sitten munina.
m.n
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 136
Ikä: 36
Liittynyt: 22:30, 23.07.2003
Paikkakunta: Raisio
Akvaarioseurat: TAY
Sukupuoli: Mies

ViestiKirjoittaja toivo » 16:42, 06.01.2006

Lukekaapas akvaario maailma lehtiä viime vuodelta, jossain niistä oli killeistä ja kudetuskesta. Jotenkin piti keittää turvetta pari tuntia , laittaa turvepala kutu altaaseen ja siirtää kutukalat altaasen. Kun kalat on ovat kuteneet kalat pois ja turvepala kosteeseen paikkaan esim. muovipussiin 3-9 kuukautta antaa siellä olla. Pussi pitää olla todella kostea. Kun 3 kuukautta on kulunut turve pala laitetaan vesi astiaan ja osa poikasista kuoriutuu, kun kuoriutuminen loppuu turvepala takaisin pussiin. Parin viikon välein aina laitat turpee veteen ja odotat kuoriutumista. Toista aina siihen asti kun poikasia ei enää tule. Turve pitää keittää hyvin tai muuten se laskee veden pH arvon liian alas.
toivo
Member
Member
 
Viestit: 252
Liittynyt: 16:16, 20.10.2005
Paikkakunta: Lappeenranta

ViestiKirjoittaja sadie » 17:34, 06.01.2006

toivo kirjoitti:Lukekaapas akvaario maailma lehtiä viime vuodelta, jossain niistä oli killeistä ja kudetuskesta. Jotenkin piti keittää turvetta pari tuntia , laittaa turvepala kutu altaaseen ja siirtää kutukalat altaasen. Kun kalat on ovat kuteneet kalat pois ja turvepala kosteeseen paikkaan esim. muovipussiin 3-9 kuukautta antaa siellä olla. Pussi pitää olla todella kostea. Kun 3 kuukautta on kulunut turve pala laitetaan vesi astiaan ja osa poikasista kuoriutuu, kun kuoriutuminen loppuu turvepala takaisin pussiin. Parin viikon välein aina laitat turpee veteen ja odotat kuoriutumista. Toista aina siihen asti kun poikasia ei enää tule. Turve pitää keittää hyvin tai muuten se laskee veden pH arvon liian alas.


Ei koske kaikkia killejä.

Ismo Korjulalta lainattua:
"...kasvikutijat kudetetaan kelluviin kasveihin tai akrylilanka moppeihin esim. Epiplatus, Aphyosemion, Fundulopanchax.

Kun sen sijaan kausikalat esim. Nothopranchius, Austrolebias, Cynolebias ja Simpsonichthys turvepohjalle ja terve munineen kuivataan sopivaksi sekä säilytetään huonen lämmössä lajille tyypillinen aika n. 3-9 kuukautta. kun poikaset ovat kehittyneet kuoriutumis valmiiksi turve munineen laitetaan pieneen akvaarioon tai muoviastiaan ja päälle kaadetaan viileähköä vettä joka etukäteen on valmistettu seisottamalla sopivaksi."

Ensimmäiseen ryhmään kuuluvien killien lisäännyttäminen onnistuu siis ilman turvekäsittelyä ihan normaaleissa akvaario-olosuhteissa.
In all venues there are two types of people, those who "do" and those who complain about those who do.
sadie
Member
Member
 
Viestit: 469
Liittynyt: 09:57, 11.10.2002
Paikkakunta: HELSINKI
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen

ViestiKirjoittaja Leppis » 15:48, 27.01.2006

Onkohan kukaan pitänyt mitään killejä katkarapujen kanssa samassa altaassa? Onnistuuko yhteiselo vai joutuuko Caridinat ruokalistalle?

Muutenkin olisi kiva kuulla kokemuksia miten killien yhteiselo muiden kalojen kanssa seura-akvaariossa on onnistunut ja minkäluonteisia killit oikeasti on?
Leppis
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 150
Ikä: 54
Liittynyt: 17:30, 04.02.2002
Paikkakunta: Helsinki, HAS

ViestiKirjoittaja m.n » 18:18, 27.01.2006

Minulla on kolme lajia killejä samassa altaassa katkarapujen kanssa. Ei ongelmia. Nämä killit ovat mielestäni täysin sopivia tavallisen seura-akvaarion asukkaiksi. Kyseiset kalat on ostettu itseasiassa akvaariokaupasta, joten niistä ei ole olemassa mitään tarkkoja pyydystyspaikka tietoja ym.
m.n
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 136
Ikä: 36
Liittynyt: 22:30, 23.07.2003
Paikkakunta: Raisio
Akvaarioseurat: TAY
Sukupuoli: Mies

ViestiKirjoittaja Leppis » 19:23, 27.01.2006

Mullekin kelpaisi hyvin tuollaiset "maatiaiskillit"... Tiedätkö mitä lajia killisi ovat?
Leppis
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 150
Ikä: 54
Liittynyt: 17:30, 04.02.2002
Paikkakunta: Helsinki, HAS

ViestiKirjoittaja m.n » 21:25, 27.01.2006

Leppis kirjoitti:Mullekin kelpaisi hyvin tuollaiset "maatiaiskillit"... Tiedätkö mitä lajia killisi ovat?


Tiedänpä hyvinkin. Ne "maatiaislajit" ovat Epiplatys dagetti, Aphyosemion striatum hybrid/caliutum ja Aplocheilichthys normani. Viimeinen noista on aika samantyyppinen kala kuin tetrat. Niitä pidetään parvessa. Viehättäviä otuksia. Itse ostin ne eräästä akvaariokaupasta tukholmasta.
m.n
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 136
Ikä: 36
Liittynyt: 22:30, 23.07.2003
Paikkakunta: Raisio
Akvaarioseurat: TAY
Sukupuoli: Mies

ViestiKirjoittaja Leppis » 22:10, 27.01.2006

m.n, mukavan näköisiä lajeja ja aika erityyppisiä keskenään (siis ainakin niiden kuvien perusteella mitä äkkiseltään niistä löysin).

Tuo luokittelu "maatiaislaji" riippunee tietysti harrastuneisuuden asteesta [;)] Mulle nuo oli ihan "oikeita" killejä sikäli että niistä oli tiedossa tieteelliset nimet. Tosiharrastaja ilmeisesti kaipailisi vielä niitä sukutauluja ja syntymäpaikkatietoja. Omassa luokittelussani "maatiaislaji" olisi kai tyyliin:"se on joku viiripyrstö" :roll:
Leppis
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 150
Ikä: 54
Liittynyt: 17:30, 04.02.2002
Paikkakunta: Helsinki, HAS

ViestiKirjoittaja lintu » 23:14, 28.01.2006

tosi rauhallisia nuo killit ei häiritse rapuja eikä muita kaloja poikasia kyllä voivat ravut hieman kiinnostaa mutta katseluksi jää :P
lintu
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 6
Liittynyt: 23:18, 29.04.2005
Paikkakunta: nurmijärvi

ViestiKirjoittaja sadie » 13:17, 30.01.2006

Jos jaksoitte lukea linkittämäni Ismo Korjulan perustieto sivun niin akvaariokaupasta ostetun killin jonka tieteellinen nimi tiedetään muttei tarkempia koodeja sanotaan olevan akvaariokantaa (se on kuvaavampi kuin "maatiaislaji") ja "oikeita" killiharrastajan killejä ovat ne joista on tosiaan muutakin faktaa tiedossa (löytöpaikan koodit).
In all venues there are two types of people, those who "do" and those who complain about those who do.
sadie
Member
Member
 
Viestit: 469
Liittynyt: 09:57, 11.10.2002
Paikkakunta: HELSINKI
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen

Tässä yksi mielenkiintoinen linkki

ViestiKirjoittaja minttu » 00:43, 01.02.2006

Kun kadonneen maan valo jälleen loistetta valaa, kuusi Nukkujaa ratsastaa, kuusi Tunnusta palaa, ja korkeaksi kun kasvaa juhannuspuu, Pendragonin miekkaan Pimeä kukistuu.
minttu
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 76
Liittynyt: 10:44, 13.04.2002
Paikkakunta: merivesinanoisti

Re: Tässä yksi mielenkiintoinen linkki

ViestiKirjoittaja sadie » 10:55, 01.02.2006

minttu kirjoitti:http://aka.org/modules/tinycontent3/Akalla on postituslista - kilietalk:
http://www.aka.org/modules/tinycontent0/index.php?id=10

Oon nyt tässä jo jokusen viikon lukenu posteja (meiliini tulee päivässä noin 5-10 kpl sähköposteja, joista kukin sisältää noin 1-10 listalle lähetettyä sähköpostia eli luen tuommosina koosteina). Suurimmalta osalta siellä on liikkeellä mielenkiintoista asiaa myös esim. elävän ruuan kasvatuksesta ja kalojen hoidosta yleisesti eikä vain killeistä (toki niistäkin). Tosin joukkoon mahtuu myös jonkun verran politisointia ja riitelyä, mutta enimmäkseen siis asiaa. Jos englanti taittuu niin suosittelen.
In all venues there are two types of people, those who "do" and those who complain about those who do.
sadie
Member
Member
 
Viestit: 469
Liittynyt: 09:57, 11.10.2002
Paikkakunta: HELSINKI
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen

ViestiKirjoittaja Emsku02 » 18:47, 07.03.2006

Minullakin kiinnostus killi-lajialtaasta heräsi. Kertokaapas mistä killejä mahtaisi saada (mahd. joltakin harrastajalta?) ja mikä olisi hyvä laji 100L altaaseen (lajialtaaksi siis)?
enää 180L ja 9kk kääpiöpinseripoju Pena <<3
Emsku02
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 49
Liittynyt: 16:42, 04.02.2006
Paikkakunta: Rauma

ViestiKirjoittaja sadie » 23:04, 07.03.2006

Emsku02 kirjoitti:Minullakin kiinnostus killi-lajialtaasta heräsi. Kertokaapas mistä killejä mahtaisi saada (mahd. joltakin harrastajalta?) ja mikä olisi hyvä laji 100L altaaseen (lajialtaaksi siis)?


Useimmat killiharrastajat ei pidä paljon meteliä itsestään. Ismo Korjula on tullut tunnetuksi viljelykilpailujen voittojen kautta. Hänen sähköpostinsa löydät sivulta: http://kotisivu.mtv3.fi/ismo.korjula/ik_ja_kd.htm Uskoisin, että jos hänelle lähettää asiallista kyselyä killeistä niin mielellään vastaakin.

Itselläni on vain fp. gardnereita eikä niitäkään tällä hetkellä kuin yksi nuori pari, muutama extra koiras ja poikasia, joten niitä ei oo nyt yli omien tarpeiden valitettavasti.

Tukholmasta löytyy liike ( http://www.sodermalmsakvarieaffar.se/index3.htm ) josta löytyy killejä. Olisinpa tiennyt tuon olemassa olosta jo ennen viimeistä ruotsin risteilyä...
In all venues there are two types of people, those who "do" and those who complain about those who do.
sadie
Member
Member
 
Viestit: 469
Liittynyt: 09:57, 11.10.2002
Paikkakunta: HELSINKI
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen

ViestiKirjoittaja minttu » 18:18, 08.03.2006

Tukholmasta löytyy liike ( http://www.sodermalmsakvarieaffar.se/index3.htm ) josta löytyy killejä. Olisinpa tiennyt tuon olemassa olosta jo ennen viimeistä ruotsin risteilyä...

Kävin tuolla liikkeessä viime kuussa ja voisin sen verran sanoa, että melkein kannattaa ensin meilata sinne ja kysellä onko killejä myynnissä.
Liike on vielä kovin uusi eikä siellä välttämäti löydy ostoon asti. Omistajalla tosin on erittäin mukava kokoelma killejä takahuoneessa.
Varmasti oli jotain luokkaa 100 allasta eri lajin kaloja, joita hän meinaa yrittää saada kutemaan.

------------------------------

Eli tässä olisi eräs killipariskunta Tukholman reissulta:

Kuva

minttu
Kun kadonneen maan valo jälleen loistetta valaa, kuusi Nukkujaa ratsastaa, kuusi Tunnusta palaa, ja korkeaksi kun kasvaa juhannuspuu, Pendragonin miekkaan Pimeä kukistuu.
minttu
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 76
Liittynyt: 10:44, 13.04.2002
Paikkakunta: merivesinanoisti

Re: Killit

ViestiKirjoittaja Mika Sandell » 23:22, 31.12.2009

Kaivelin nyt tällaisen ketjun arkistojen kätköistä.

Mietityttää miksi killit on jäänyt pienen sisäpiirin harrastukseksi? Värikkäitä kaloja, joten luulisi olevan seura-akvaarioonkin sopiva lisä.

Aika huonosti killejä on tarjolla, mutta pienellä etsimisellä ja tarvittaessa tilaamalla löytyy ainakin joitain lajeja, jos ei halua koodattuja kaloja.

Tietoa on melko niukasti tarjolla, tai ainakin pitäisi liittyä sisäpiiriin. No siihen auttaa liittyminen, mutta toisaalta perustiedoilla pärjää mainiosti, ja sitähän löytyy ihan suomeksikin kirjoitettuna. Tietysti mitä enemmän touhusta kiinnostuu, sen enemmän tietoa tarvitsee, mutta niinhän se on kaikessa. Mutta perushoitoon riittää akvaristin perustiedot.

Pelottaako puheet ruokinnan vaikeudesta? Itsellä ollut jonkin aikaa paria lajia "maatiaiskantaa", ja tuntuu kelpaavan jopa kuivaruoka. Tosin saavat runsaasti elävää ja pakastettua, mutta nykyisin elävää ruokaa on melko helppoa kasvatella, joten sen vuoksi ei kannata jättää näitä hankkimatta.

Sitten on tietysti kalojen lyhyt-ikäisyys. Hieman muuttaa kalojen hintaa, jos verrataan €/elinvuosi -periaatteella, mutta kyllähän nykyisin on monenhintaista akvaariokalaa myynnissä, perus akvaariokaupan killit ei ole varmaankaan kalleimmasta päästä. Puhutaan reilusti alle kympistä/kappale.

Entäs se vaikea lisääntymistapa (turpeen sisään kuteminen, kuivakausi ja oikean kuoriutumisajankohdan määrittely)? Eihän niitä ole pakko viljellä, mutta jos haluaa luoda kaloille olosuhteet joissa pystyvät lisääntymään, niin tuottaa seura-akvaariossa ainakin lisää työtä. Siitäkin selviää kun hankkii kasvikutijoita. Voivat lisääntyä ihan omia aikojaan, ja jos haluaa tehdä jotain asian hyväksi, melko yksinkertaista hommaa.

Miten monet näitä nykyisin harrastaa, ja koodattuja vaiko "maatiaiskannan" kaloja? Itse ainakin harkitsen vakavasti ainakin 2-3 uuden lajin hankintaa, ja ihan "maatiaisia". Ja miten monet ovat kiinnostuneita hankkimaan killejä? Kannattaako yrittää herätellä kiinnostusta, vai annetaanko hautautua arkistojen kätköihin?
28.1.2012 asti MHS

CorydoradinaeFinland
Mika Sandell
Advanced Member
Advanced Member
 
Viestit: 2027
Ikä: 51
Liittynyt: 16:20, 06.04.2009
Paikkakunta: Turku
Akvaarioseurat: TAY, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Mies

Re: Killit

ViestiKirjoittaja JenCa » 01:04, 03.01.2010

Mä olen jollain asteella kiinnostunut killeistä, mietin lähinnä jotain pinnan tuntumassa viihtyviä pintaa täyttämään. Ihmetyttää muakin miksi näistä ei paljoa ole juttua löytynyt, vaikka ainakin kuvissa on kauniin näkösiä kaloja. Osaisikohan joku täällä suositella jotain killiä 128-litraiseen ruusutetrojen, helmimonnisten ja partiksen seuraksi? Lämpötila on 24-25C. Mitä tuosta Varjon Akvaariokalat -kirjasta kattelin, niin monissa näyttää olevan huomautus, että sopii vaan samankokoisten tai isompien kalojen seuraan, mitä noi ruusutetrat nyt ei ainakaan ole...

Nin, ja tässä topicissa aiemmin mainittu killiharrastajan kotisivujen linkki ei toimi, onkohan jotain uudempaa suomenkielistä sivustoa olemassa?
3 koiraa, pari allasta kellarissa odottelemassa kalatauon päättymistä
JenCa
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 124
Ikä: 30
Liittynyt: 20:53, 05.10.2009
Paikkakunta: Helsinki
Sukupuoli: Nainen

Seuraava

Paluu Hammaskarpit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 9 vierailijaa