Akvaarion nostaminen

Akvaarioiden ja kalojen hoito, ongelmat, sairaudet jne.

Valvoja: Moderaattorit

Alueen säännöt
Ennen kuin esität kysymyksesi, huolehdi, että ainakin osa seuraavista tiedoista ovat viestissäsi:
  1. akvaarion tilavuus ja mitat
  2. Valaistus (millaiset putket, esim. 58W Philips 86)
  3. Suodatus (suodattimien merkit ja mallit)
  4. Akvaarion hoito (vedenvaihdot, ruokinta, kasvilannoiteet yms.)
  5. Akvaarion asukit (kalat + muut eliöt)
  6. Vesiarvot (pH, GH, KH, NO2-, NO3-, lämpötila)
  7. Mikä on ongelma ja miten se esiintyy? Täysi kertomus kalan/kasvien oireista
  8. Milloin huomasit ongelman, onko jatkunut jo kauan? Onko ollut jotain muita ongelmia?


Ilmoittamalla ainakin osan em. tiedoista heti ensimäisessä viestissä, varmistat että muilla on helppo työ vastata viestiin ja näin ratkaista mahdolliset ongelmat. Kiitos!
Vastaa Viestiin
Kalaaidit
Starting Member
Starting Member
Viestit: 3
Liittynyt: 16:59, 13.03.2021
Sukupuoli: Nainen

Akvaarion nostaminen

Viesti Kirjoittaja Kalaaidit »

Minulla on 72l akvaario massiivipuisen lipaston päällä. Pohjan pituus on 60cm ja lipaston 120cm. Lipasto on antanut keskeltä hieman periksi, sillä siinä ei ole keskellä lattiaan saakka ulottavia jalkoja. Lipasto on rakenteeltaan sellainen että reunoilla on kaapit ja keskellä vetolaatikoita. Siinä on siis kaksi pystypuuta n.40cm lipasto päädyistä. Mietin, että akvaariolla olisi parempi olla lipaston päällä, jos lisäisin näiden pystypuiden alle jalat, jolloin painoa menisi keskeltäkin lattiaan saakka, eikä kansi pääsisi niin paljoa painumaan. Akvaario on siis lipaston keskellä, ei reunalla. Samalla lisäisin akvaarion alle solumuovin, sillä keskelle akvaarion pohjan ja lipaston alle on jäänyt pieni rako. Kysymys kuuluukin siis, että tuleeko akvaario tyhjentää kokonaan hiekasta ja kaikesta vai riittääkö veden vähennys 5-15cm:iin pohjasta ja koristeiden ja kalojen poisto hetkeksi, kun akvaario nostetaan pois lipastolta siksi aikaa, että siihen lisätään jalat ja solumuovi. Akvaario on pari kuukautta sitten uutena ostettu. Kuvia tilanteesta saa tarvittaessa pyytämällä. Jos mielestäsi akvaarion alle tulisi myös laittaa vaneria tai vastaavaa, niin kerro ihmeessä mielipiteesi myös siihen. Eniten vastausta tarvitsisin kuitenkin tuohon akvaarion tyhjennykseen, että tiedän pitääkö varautua myös hiekkojen siirtämiseen. Kovin kiire tällä ei ole, joten pääasia, että projekti on hyvin suunniteltu.
kr70
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1145
Liittynyt: 14:45, 12.10.2014
Sukupuoli: Mies

Re: Akvaarion nostaminen

Viesti Kirjoittaja kr70 »

Mielestäni riittää, kun imet akvaarion mahdollisimman tyhjäksi vedestä ja otat raskaat kivet tms pois, jos siellä on sellaisia. Jos hiekka/sorakerros ei ole mahdottoman paksu, niin ei tarvitse poistaa, kun akvaario ei ole tuon isompi.

Jos pöytä on tasainen, ei tarvitse vaneria. Se solumuovi (tai styrox-levy) on ehdoton!
Kalaaidit
Starting Member
Starting Member
Viestit: 3
Liittynyt: 16:59, 13.03.2021
Sukupuoli: Nainen

Re: Akvaarion nostaminen

Viesti Kirjoittaja Kalaaidit »

Hiekkaa on n. pari senttiä, eli hiekka saa jäädä kasveineen. Solumuovi onkin jo hommattu. Helpottaa hommaa huomattavasti, jos hiekat voi jättää. Kiitos vastauksesta!
GTX
Member
Member
Viestit: 461
Liittynyt: 23:14, 01.01.2014

Re: Akvaarion nostaminen

Viesti Kirjoittaja GTX »

Enpä usko jo kertaalleen vääntyneen lipaston kansilevyn saamista suoraksi millään keinolla. Nyt kun lipaston kansi on vääntynyt ihan silmin nähtävän määrän, niin ongelma ei korjaannu vanerilla tai solumuovilla. Koveraksi vääntynyt alusta aiheuttaa vääntöä akvaarion pohjalasiin ja saumoihin. Vuotoriski on mielestäni niin suuri, että siirtäisin akvaarion toiselle alustalla.
kr70
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1145
Liittynyt: 14:45, 12.10.2014
Sukupuoli: Mies

Re: Akvaarion nostaminen

Viesti Kirjoittaja kr70 »

Kyllä, samaan paikkaan sitä ei saa enää laittaa. Ymmärsin vaan, että pöytälevy on kovertunut siksi, että suoraan akvaarion alla ei ole pystytukea, ja että kysyjä aikoo siirtää akvaariota siten, että se tulee pystytuen päälle. Eli että se ei tule samaan paikkaan.
Teemu Salonen
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5333
Liittynyt: 19:54, 02.10.2005
Akvaarioseurat: Suomen meriakvaarioseura facebook
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Espoo

Re: Akvaarion nostaminen

Viesti Kirjoittaja Teemu Salonen »

Riippuu vähän akvaarion laadusta tarvitseeko tehdä mitään. Meillä oli duunissa joskus nyt jo edes menneen Elox-akvaarion altaita. Osa altaista (120x35x45) oli räkeissä jolloin keskitukea luonnollisesti ei ollut. Akvaarioiden puolessa välissä oli niin iso rako että aikuisen miehen sormet mahtuivat sinne :) Silti altaat kesti. Se on se laatu mikä ratkaisee.
Ohuesta lasista kyhätyt altaat, joita valitettavasti meillä suomessakin on valmistettu eivät välttämättä kestä edes pientä vääntöä.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Hoito, ongelmat ja kalataudit”