On kurinpalautuksen aika. Ylläpito tiedottaa

Täällä voit keskustella aqua-webin uutisista ja artikkeleista. (Uusien viestien lähettäminen rajoitettu ylläpitoon)

Valvoja: Moderaattorit

On kurinpalautuksen aika. Ylläpito tiedottaa

ViestiKirjoittaja Rääkky » 21:17, 22.06.2005

Keskustelun taso/luettavuus on viimeaikoina kärsinyt sen verran pahasti, että foorumilla pidetään kurinpalautus. Ja kun kukaan ei kuitenkaan lue sääntömuistutuslitaniaa loppuun asti, niin tässä kaksi tärkeintä:

1) kirjoita asiallisesti.

2) käyttäydy!

Jos nämä kaksi sääntöä tuntuvat vaikeilta ymmärtää, on parempi tyytyä seuraamaan muiden keskustelua ja jättää omat kommentit kokonaan kirjoittamatta. Ja mikäli taas mielestäsi noudatat näitä kahta sääntöä, tarkista asia lukemalla viesti loppuun asti.

Kirjoitustyyli on vapaa, mutta ulkoasussa on lieviä rajoituksia. Isot alkukirjaimet ja välit tekstissä ovat pakollisia (ts. mm. välilyönti pisteen jälkeen)

Huutomerkkejä riittää yksi, kokonaan isoilla kirjaimilla kirjoitettuja sanoja ei kirjoitella, hymiöitä ei heitetä peräkanaa. Asiakirjakielen käyttöön on myös kiinnitettävä huomiota- murteet ovat toki sallittuja ja jopa suotavaa! Asiallinen ulkoasu ei tarvitse tarkoittaa persoonattomuutta ja tylsyyttä :)

Älä aloita uusia aihealueita jos keskustelu on vastikää käyty. Käytä rohkeasti myös hakua. Saatat saada sieltä jo vastauksen kysymyksiisi mitä et ole vielä edes ehtinyt esittää. Aihetta voit sitten täydentää lisäkysymyksillä. Foorumi on armoton tietopankki jo nyt! Vastauksen voit löytää heti ilman odotteluaikaa.

Foorumissa on esiintynyt viimeaikoina liikaa unohdusta siitä, että foorumissamme on myös nuorta väkeä ja pääpaino on kuitenkin akvaarioissa. Ts. ns. navanalainen huumori ja yksityisasiat eivät foorumin kalustoon kuulu.

Riitoja ei ratkota foorumilla. Ketään ei haukuta. Edes yksittäiset "tunnetut" henkilöt kuten akvaariokauppiaat tai kirjailijat eivät ole yleistä riistaa. Kritiikkiä ei ole kielletty mutta loan heittäminen on.

Kukaan ei vinoile. Kenenkään ei myös sallita kuvitella vinoilun tapahtuvan vain siksi että vastaus ei ole odotettu. Pidetään foorumilla rauha.

Happihyppelylle kannattaa mennä jos tuntuu että sormet eivät kirjoita aivan kiltisti niin miten säännöt sanovat. Happi tekee hyvää jokaiselle joskus että jaksetaan pakertaa täällä lasilaatikkojen maailmassa yömyöhäänkin. :)


Terveisin tiukemman kurin omaksunut Aqua-Webin Ylläpito
Rääkky
Advanced Member
Advanced Member
 
Viestit: 1569
Liittynyt: 02:42, 22.11.2001

ViestiKirjoittaja SpeedyGame » 21:20, 22.06.2005

Kettu kuittaa.
-Syyttömän on helppo hymyillä-
SpeedyGame
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 150
Liittynyt: 16:06, 23.04.2005
Paikkakunta: Kotka

ViestiKirjoittaja lehtis » 08:55, 23.06.2005

Lupaan parantaa tapani. [;)] Välillä on tullut vähän vääränlaista tekstiä. Hyvä juttu, että ylläpito jaksaa muistuttaa meitä "kurjia maanmatoja".
lehtis
Advanced Member
Advanced Member
 
Viestit: 1576
Liittynyt: 17:35, 04.01.2005

ViestiKirjoittaja Pallokala » 13:00, 23.06.2005

Hei voisiko kurinpalautusta yritää myydään -palstallekin? Viime aikoina olen ollut huomaavinani paljon ilmoituksia, joissa ei kerrota mitään pakollista tietoa, eli säännöt jääneet lukematta? Esim. akvaario myydään pelkästään laittamalla kuva ilmoitukseen, ei kokoa tai mitään muutakaan tietoa, ja paikkakunta puuttuu monista ilmoituksista.

Kiitos.
P.A.L.L.O.K.A.L.A
Patalaiska Ahmatti, Lempeän Lattajalkainen Oliivinpoimija ja Kengurunkesyttäjä sekä Arvaamattoman Levoton Auringonpalvoja
Pallokala
Advanced Member
Advanced Member
 
Viestit: 1836
Ikä: 34
Liittynyt: 00:31, 02.07.2002
Paikkakunta: Tampere, Hervanta
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen

Entäs me 10% suomalaisista?

ViestiKirjoittaja seme » 12:36, 22.10.2005

Perimä selittää ainakin puolet lukihäiriöistä ja häiriöön viittaavia piirteitä voidaan havaita jo puolivuotiailla. Erityisopetuksen avulla elinikäinen häiriö voi muuttua pahasta rajoitteesta vain hieman haittaavaksi vaivaksi.

Lukihäiriö eli lukemis- ja kirjoittamishäiriö vaivaa jopa kymmenesosaa suomalaisista. Valtaosa heistä kärsii lievästä lukihäiriöistä eli he oppivat lukemaan ja kirjoittamaan, mutta oppiminen sujuu tavallista hitaammin. Lisäksi lukeminen on usein virheellistä ja hidasta.
- Ääritapauksessa lukihäiriö voi olla niin vaikea, ettei henkilö opi koskaan lukemaan tai lukutaito jää erittäin vaillinaiseksi. Niin vaikeat tapaukset ovat onneksi hyvin harvinaisia, kertoo lastenneurologi Jaana Nopola-Hemmi Jorvin sairaalasta.


Yritämme parhaamme, mutta se ei riitä.
Vaikea on vanhempiaan pyytää korjaamaan tilanne,
tai kaveria kirjoittamaan minun puolesta kaikkia viestejä
säännöissä syrjitään oikeasti meitä 10% onko se oikein kysyn vaan?
emme itse voi välttämättä mitään sille, että kirjoituksen ulkoasu on huono
oletteko miettineet tätä? T: Toni Niemi (lukivammainen)
seme
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 60
Liittynyt: 15:10, 02.09.2005
Paikkakunta: Äänekoski

ViestiKirjoittaja rithiam » 14:54, 22.10.2005

Olen ymmärtänyt, että modet ja muut -aattorit ovat kyllä valmiita katsomaan sormiensa läpi ja jopa auttamaan kirjoitusongelmissa, joihin on selkeä syy, kuten luku- ja kirjoitushäiriöt. Hienoa, että kirjoitat tänne! Tee niin toki edelleen.

Oikeinkirjoitusniuhotukset ja kaikenlaiset viilaukset on kohdistettu ymmärtääkseni niille, jotka välinpitämättömyyttään tai muista "tarpeettomista" syistä kirjoittavat huolimattomasti / epäselvästi / ikävän näköisesti.

Tämä palstahan on kuitenkin ennen kaikkea akvaarioaiheista keskustelua varten, ja siihen täytyy voida osallistua myös niiden, joiden kirjallinen ilmaisu on vaikeaa.
rithiam
Member
Member
 
Viestit: 253
Liittynyt: 15:38, 24.08.2004
Paikkakunta: Alajärvi

Re: Entäs me 10% suomalaisista?

ViestiKirjoittaja Kaizu » 15:30, 22.10.2005

seme kirjoitti:Yritämme parhaamme, mutta se ei riitä. Vaikea on vanhempiaan pyytää korjaamaan tilanne, tai kaveria kirjoittamaan minun puolesta kaikkia viestejä säännöissä syrjitään oikeasti meitä 10% onko se oikein kysyn vaan?
Emme itse voi välttämättä mitään sille, että kirjoituksen ulkoasu on huono
oletteko miettineet tätä?
T: Toni Niemi (lukivammainen)

Hei,

oletkin sitten kolmas lukihäiriöinen, joka on uskaltautunut asiasta jopa ylläpidolle asti kertomaan.

Huomauttaisin kuitenkin siitä, että kirjoituksesi ei todellakaan vaikuta lukihäiriöisen tuotokselle; lähes jokainen sana on kirjoitettu oikein. Ainoastaan ulkoasu (pieniä kirjaimia, kappalejaot, turhat rivinvaihdot) on hieman viilauksen tarpeessa. Ainakaan itse en ole kuullut tällaisesta lukihäiriön tyypistä, mutta uskotaan kun kerran sanotaan.

Asia on siis kunnossa, kunhan muistat käyttää kirjoittaessasi huolellisuutta.
There are no facts, only interpretations. -- Friedrich Nietzsche
Kaizu
Imperaattori
Imperaattori
 
Viestit: 3027
Ikä: 45
Liittynyt: 16:42, 21.10.2001
Paikkakunta: Kuopio
Sukupuoli: Mies

ViestiKirjoittaja Salse » 16:44, 22.10.2005

Lukemisen ja kirjoittamisen vaikeus

"Kirjoittamisessa esiintyviä vaikeuksia: äänne-kirjaimen oppimisen hitaus, lyhyen ja pitkän vokaalin erottaminen on vaikeaa, kirjaimia ja tavuja jää pois, tavuttamisen oppiminen vaikeaa, kirjaimet ja numerot vaihtavat paikkaa, kirjaimet ja numerot muuttuvat peilikuviksi. Pienen ja ison alkukirjaimen muistaminen on työlästä, kirjoittaminen on hidasta. Johdonmukaisen lauseen rakentaminen on vaikeata."

Tämä siis poimittu täältä http://www.vep-palvelu.fi/cgi-bin/cgiwr ... guage_id=1
Salse
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 15
Liittynyt: 09:22, 27.09.2004
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja VilleJ » 11:45, 24.10.2005

Mulle tuottaa i-kirjain ongelmia :mrgreen:

kehoittaa - kehottaa (x)

jne...

Kehoittaa kuulostaa kirjakieleltä, kun taas kehottaa puhekieleltä. Toinen hauska sana on kuul(l)ostaa.
VilleJ
Elite Member
Elite Member
 
Viestit: 5079
Liittynyt: 20:55, 17.02.2002
Paikkakunta: hki

Re: Entäs me 10% suomalaisista?

ViestiKirjoittaja Maisu » 12:23, 24.10.2005

Rääkky kirjoitti:Kukaan ei vinoile.

Kaizu kirjoitti:Huomauttaisin kuitenkin siitä, että kirjoituksesi ei todellakaan vaikuta lukihäiriöisen tuotokselle; lähes jokainen sana on kirjoitettu oikein. Ainoastaan ulkoasu (pieniä kirjaimia, kappalejaot, turhat rivinvaihdot) on hieman viilauksen tarpeessa. Ainakaan itse en ole kuullut tällaisesta lukihäiriön tyypistä, mutta uskotaan kun kerran sanotaan.

Koskas kurinpalautus ulotetaan koskemaan myös moderaattoreiden ja senaattoreiden toimintaa?
Maisu
Elite Member
Elite Member
 
Viestit: 5660
Ikä: 46
Liittynyt: 15:10, 30.07.2001
Paikkakunta: Helsinki
Akvaarioseurat: Ciklidistit, HAS, NCS
Sukupuoli: Nainen

ViestiKirjoittaja tapio_kautto » 16:35, 08.05.2006

Minut on palautettu kuriin, ja nyt olen nöyrä aqua-webin käyttäjä,joka mielistelee ylempiänsä.
Älkää herättäkö nukkuvaa karhua!
tapio_kautto
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 41
Liittynyt: 10:19, 03.06.2005
Paikkakunta: Vaasa

ViestiKirjoittaja jokelamaniac » 21:55, 04.09.2006

Kilpaillaanko kuka saa pisimmän porttikiellon viikossa?

No mutta eipäs, ehkä sananen tosissaankin. Sitä on tämmöisellä palstalla suht helppo ehkä tölvästäkin jotain - jo ihan vahingossa. Tarkoittaa: kun ei tiedä esim. koko tilannetta (esim. akvaarion koko kokoa ja kalastoa) tai toisen tietotasoa niin sitä voi ikään kuin huomaamattaan pamauttaa jotain.

Itsekin kun tällä palstalla aloittelin, tuntu tulevan jatkuvasti viestiä tyyliin: "Idiootti, nuo kalat vaativat eri hoitolämpötilan". Sen sanan "idiootti" liitti siihen ihan oma pää tietysti, mutta siltä tommonen yksinkertaisen perustotuuden lausuminen ihan oikeasti saattoi kuullostaa - sitä ennen tietämättömälle. Sitten toinen homma on, että kirjoittaessaan samasta asiasta n. 10:n kerran sitä turvautuu helposti semmoiseen sähkösanomakieleen, joka voi tuntua toisesta tökeröltä.

LISUKE: Ehheh-he - mutta moderaattorit voisivat antaa meille pikku-lapsille todistuksia! Sitä voisi sitten raapoottaa paremman puutteessa vaikka B-rapussa asuvalle isännöitsijälle nähtäväksi (vanhempiani tuskin kiinnostaa moinen todistus, ei isännöitsijääkään kyllä mutta on Jehovan todistajana niin kiltti ihminen että varmaan hetken jaksaisi hymyillä).
Minä juon nyt kahvia!
jokelamaniac
Advanced Member
Advanced Member
 
Viestit: 2033
Liittynyt: 11:12, 28.05.2004
Paikkakunta: keuruu

Re:

ViestiKirjoittaja Anastasia » 20:31, 11.12.2008

jokelamaniac kirjoitti:Kilpaillaanko kuka saa pisimmän porttikiellon viikossa?


Mitä? Voiko tänne saada porttikiellon? Miten? Tekis varmaan hyvää itse kullekin, niin ei tarvitsisi aina olla täällä heilumassa. Poikaystäväkin jo hermostuu, kun keskityn "kalakavereihin" enemmän kuin siihen aina, kun tietokoneeseen pääsen käsiksi...

Mutta minähän käyttäydynkin aina niin hyvin :)
Anastasia
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 227
Ikä: 36
Liittynyt: 00:23, 07.11.2008
Paikkakunta: Jyväskylä
Sukupuoli: Nainen

Re: On kurinpalautuksen aika. Ylläpito tiedottaa

ViestiKirjoittaja Teemu Salonen » 00:47, 12.12.2008

Teemu on jo yhdessä ketjussa luvannut olla kiltti poika ja nyt se lupaa sen ihan julkisesti. Ja pakkohan se muutenkin on. Muuten ei joulupukki tuo lahjoja:)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Foorumissa on esiintynyt viimeaikoina liikaa unohdusta siitä, että foorumissamme on myös nuorta väkeä"

Jeps. Näin se menee. Itse en navanalushuumoria harrasta, muuta vastauksen laatiminen kuitenkin on joskus vähän hankalaa kun profiilissa ei ole mitään tietoa siitä, minkä ikänen kysymyksen esittäjä on. Kristallipalloakaan kun ei vielä ole keksitty.
Mielestäni kaksi asiaa pitäisi jokaisen foorumin käyttäjän olla pakollinen ilmoittaa: ikä- ja paikkakunta.
Paikkakunta auttaisi kovasti paljon jo osto- ja myynti-ilmoituksissa kuten myös kysymyspuolella. Olisi kiva mennä vaikka paikanpäälle neuvomaan jos tietäisi jo valmiiksi asuuko kysymyksen esittäjäj utsjoki-kevolla vaiko peräti naapurikorttelissa.
Teemu Salonen
Elite Member
Elite Member
 
Viestit: 5040
Ikä: 43
Liittynyt: 19:54, 02.10.2005
Paikkakunta: Espoo
Akvaarioseurat: Suomen meriakvaarioseura facebook
Sukupuoli: Mies

Re: On kurinpalautuksen aika. Ylläpito tiedottaa

ViestiKirjoittaja Lea_83 » 22:16, 21.12.2008

Hmm.. Jos murteet on sallittui ni miks ihmees mu viestei sit muokataa vähä välii jos mä kirjoita ku porilaine puhuu?
Tunnettu tosiasia o et pori o vaikee murre jo muutenki.
Kaikkie porilaiste puolest voin sanoo et meiltä jää vikat kirjaimet pois.
Lea_83
Member
Member
 
Viestit: 252
Ikä: 35
Liittynyt: 18:49, 28.06.2007
Paikkakunta: Pori
Akvaarioseurat: Porin Akvaarioseura
Sukupuoli: Nainen

Re: On kurinpalautuksen aika. Ylläpito tiedottaa

ViestiKirjoittaja ZamY » 12:32, 22.12.2008

Yhdessä foorumissa(taisi olla jatkoaika.com) piti täyttää lomake "miksi sinun pitäisi päästä juuri tälle keskustelupalstalle?" ja sitten tulee vaan siihen ilmotus jos ne eo hyväksy sitä tai sitten saa aktivointi koodin, miksi täällä ei ole sellasta?
ZamY
Advanced Member
Advanced Member
 
Viestit: 1124
Liittynyt: 10:26, 24.08.2008
Paikkakunta: Vantaa
Sukupuoli: Mies

Re: On kurinpalautuksen aika. Ylläpito tiedottaa

ViestiKirjoittaja tonyicc2 » 23:21, 14.01.2009

ZamY kirjoitti:Yhdessä foorumissa(taisi olla jatkoaika.com) piti täyttää lomake "miksi sinun pitäisi päästä juuri tälle keskustelupalstalle?" ja sitten tulee vaan siihen ilmotus jos ne eo hyväksy sitä tai sitten saa aktivointi koodin, miksi täällä ei ole sellasta?

Kai nyt kaikilla sentään on oikeus kirjoitella akva foorumeilla? :D

Tai miksei sitten kaikilta p2p trackereilta tuttua "invite only", eli vain kutsutut tyypit pääsevät sisään järjestelmää? PS, Mul ois 3 invitee A-W:hen voisko joku treidaa fishtankforumsin invitee?? :)
tonyicc2
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 82
Ikä: 29
Liittynyt: 22:53, 15.11.2007
Paikkakunta: Loimaa
Sukupuoli: Mies

Re: On kurinpalautuksen aika. Ylläpito tiedottaa

ViestiKirjoittaja kwaak » 00:13, 27.06.2010

Tälläisella suurella foorumilla, missä on runsaasti porukkaa - ei kannata alkaa pikku-nipottajaksi. Varsinkin, keneltä se on pois jos laittaa pari hymiöö peräkkäin? Ja viestejä on välillä lukuisia, että eikö ole jo mahdotonta kaikkea käydä läpi! Mutta herää kysymys tuon luettua, että onko inhimillisyys sallittua? Eikö meistä jokainen tee virheitä vähän väliä?
kwaak
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 117
Ikä: 32
Liittynyt: 21:21, 16.06.2010
Sukupuoli: Nainen

Re: On kurinpalautuksen aika. Ylläpito tiedottaa

ViestiKirjoittaja Aallotar » 08:28, 27.06.2010

Onhan se hyvä. että haluaa olla aktiivinen täällä, mutta kun muutamilla tuo viestittely tuntuu olevan pelkkää tähtien keräämistä! Kommentoidaan jokaiseen mahdolliseen viestiin, vaikka ei oikeastaan mielipidettä asiasta olisikaan ja perustetaan uusia ketjuja toinen toisensa perään. Ketjuista useimmat ei mitenkään edes liity akvaarioihin, kaloihin tmv.
Aallotar
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 88
Liittynyt: 08:06, 29.12.2006
Paikkakunta: Espoo
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen

Re: On kurinpalautuksen aika. Ylläpito tiedottaa

ViestiKirjoittaja Jykke » 23:11, 28.06.2010

Otetaan nicin alta tähdet ja junior memberit sun muut pois ja myös se miten monta viestiä on lähettänyt niin ei tarvi lähetellä viestejä sen takia, että saa tähtiä lisää ja taso nousee, tollai tehtiin yhdellä käyttämälläni foorumilla ja turhien tähtien keruu viestien määrä vähäni selvästi, kun ei enää saanut tähtiä. Ainut paikka mistä näkee kuinka monta viestiä käyttäjä on lähettänyt olisi toi käyttäjät osio ja sitten käyttäjän henkilökohtaiset tiedot, niitä tuskin monikaan jaksaa selata sen vuoksi, että katsoisi miten monta viestiä porukka on lähettänyt ja kuinka kaukana olen TOP 10:stä.

Mun mielestä noi tähdet ja junior member ja muut "arvot" ovat täysin turhia ja ne voitaisiin poistaa, koska käyttäjän tietotaitoa ei kuitenkaan lasketa viestien määrässä eikä mitä tähtien alla lukee vaan siinä mitä niissä viesteissä lukee niiden pohjalta tulee se arvostus jotain käyttäjää kohtaan ei viestien määrän.
Jykke
Senior Member
Senior Member
 
Viestit: 505
Ikä: 40
Liittynyt: 22:21, 26.08.2008
Paikkakunta: Turku
Sukupuoli: Mies

Re: On kurinpalautuksen aika. Ylläpito tiedottaa

ViestiKirjoittaja hx » 23:16, 28.06.2010

Jykke kirjoitti:Mun mielestä noi tähdet ja junior member ja muut "arvot" ovat täysin turhia(...), koska käyttäjän tietotaitoa ei kuitenkaan lasketa viestien määrässä eikä mitä tähtien alla lukee vaan siinä mitä niissä viesteissä lukee niiden pohjalta tulee se arvostus jotain käyttäjää kohtaan ei viestien määrän.


Täsmälleen saman mielipiteen vuoksi ajaudun ajattelemaan, että ei niitä tartte poistaa, koska ei niillä ole mitään väliä kuitenkaan.
hx
Advanced Member
Advanced Member
 
Viestit: 1318
Liittynyt: 11:55, 26.11.2004
Paikkakunta: espoo

Re: On kurinpalautuksen aika. Ylläpito tiedottaa

ViestiKirjoittaja R_R » 23:45, 28.06.2010

Kyllä niillä on merkitystä joillekkin lapsellisille kirjoittajille, kuten erään nimimerkin allekirjoituksessa kirjoitettiin. Kannatan Jykkeä.
R_R
Advanced Member
Advanced Member
 
Viestit: 1467
Liittynyt: 19:36, 27.05.2009

Re: On kurinpalautuksen aika. Ylläpito tiedottaa

ViestiKirjoittaja +kalanen_97+ » 09:35, 29.06.2010

Pyydän anteeksi, jos olen loukannut jotakuta aqua-webbiläistä!
+kalanen_97+
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 116
Ikä: 21
Liittynyt: 16:33, 07.04.2010
Sukupuoli: Nainen

Re: On kurinpalautuksen aika. Ylläpito tiedottaa

ViestiKirjoittaja They2 » 17:54, 01.01.2011

Tulenpa itsekin lupaamaan, että asiallista kirjoitusta minulta jatkossakin tulee.
They2
Advanced Member
Advanced Member
 
Viestit: 2618
Ikä: 22
Liittynyt: 13:07, 14.08.2010
Paikkakunta: Lieto
Akvaarioseurat: TAY
Sukupuoli: Mies

Re: On kurinpalautuksen aika. Ylläpito tiedottaa

ViestiKirjoittaja ÄmHoo » 19:49, 05.10.2011

Hauskasti osui tuo edellä oleva spämmi!
ÄmHoo
Member
Member
 
Viestit: 466
Ikä: 59
Liittynyt: 14:32, 19.03.2005
Paikkakunta: Turku
Sukupuoli: Nainen

Seuraava

Paluu Uutisaiheet, artikkelit ja kommentit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa