Petokotilon luovutuskoko

Muihin ryhmiin sopimattomat kalat (sateenkaarikalat, sädekalat, pallokalat jne.), mukaan lukien muut "örkit".

Valvoja: Moderaattorit

Petokotilon luovutuskoko

ViestiKirjoittaja Pallura10 » 10:41, 18.11.2017

Minkä kokoisena petokotilon voi luovuttaa uuteen kotiin? Vinkki: näitä on kasvamassa x-määrä ja tulevat etsimään uusia koteja :D
180L Juwel Rio Led ja 8L nano
Pallura10
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 63
Liittynyt: 17:08, 09.03.2017
Sukupuoli: Nainen

Re: Petokotilon luovutuskoko

ViestiKirjoittaja Tuulahelena » 06:36, 19.11.2017

Ei mitään merkitystä - ei ne kulje äitin perässä vaan ovat jo omia yksilöitään heti kun silmä pystyy ne näkemään.
Tuulahelena
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 176
Ikä: 52
Liittynyt: 21:01, 20.06.2006
Paikkakunta: ROVANIEMI
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen

Re: Petokotilon luovutuskoko

ViestiKirjoittaja Moloch » 17:14, 28.12.2018

Luulen että löysin tänään altaasta petokotilon poikasen. On kuin miniatyyrikokoinen aikuinen: samanlainen raidakas kuori selässä ja jalka, sekä pieni kärsä ja tuntosarvet.

Kysymys kuuluu että mistä kummasta se on tullut? Minulla on altaassa vain yksi aikuinen petokotilo ja on aina ollut.

Perustin ihan uuden akvaarion ja aloitin tyhjästä eli ei ole ollut aiemmin akvaariota. Akvaario "käynnistettiin" tyhjänä lokakuun lopulla (ilman kaloja, kasvit yms. oli altaassa) ja tarkoitus oli kypsytellä pari viikkoa tai kuukausi ennen ensimmäisten kalojen hankkimista. Kypsytykseen käytettiin akvaarioliikkeen bakteerivalmistetta ja hirvensarvisuolaa sekä Juwel suodattimen mukana tullutta startteria. Kai kasvien mukana tuli minimaalisesti myös bakteereita akvaarioliikkeestä.

Huomasin sitten 8.11. että altaassa oli roskakotiloita (huppu- ja/tai postitorvikotiloita). Tulleet varmaan kasvien mukana, kun en ollut siinä vaiheessa tiennyt kylvettää kasveja alunassa. Roskakotiloita en halunnut joten ostin petokotilon. Siellä se sitten vaelteli yksin kunnes tulivat ensimmäiset kalat mm. lippukirjoahven pariskunta sekä maatiasmonni ja jokunen monninen.

Seuraavana aamuna oli petokotilon kuori tyhjä. Luulen että ahvenet söivät sen, olisiko pudonnut lasista selälleen hiekalle ja ahvenet iskeneet kiinni ennen kuin pääsi oikein päin. Ahvenet näyttivät häijyiltä ja oikein väijyivät muita kaloja. Vein sitten ahvenet takaisin myymälään ja sain tilalle hujanarihma -pariskunnan sekä uuden kotilon.

Nyt elo oli rauhaisaa seuraavat kaksi viikkoa kunnes tuli nitriittipiikki ja uusi petokotilo löytyi kuolleena lasista kiinni 24.11. Nitriitti oli laskenut 28.11. ja ostin vielä yhden uuden petokotilon, siis kolmannen ja tämä on mennä porskuttanut ongelmitta ja voi edelleen hyvin.

Tänään 28.12. sitten tosiaan näin tämän poikasen altaassa ja ihmettelen mistä se on sinne tullut? Altaassa on ollut koko ajan vain yksi petokotilo. Eikö petokotilon pitänyt olla yksineuvoinen eli tarvitsee sekä uroksen että naaraan lisääntymiseen? Luin että uros ja naaras viettävät tunteja yhdessä minkä jälkeen naaras liimaa munat yöllä. Ja kuoriutumisen jälkeen poikaset piiloutuvat pohjahiekaan pitkäksi aikaa.

Onko joku noista kolmesta kotilosta voinut olla "raskaana" ja tultuaan uuteen altaaseen ensi töikseen liimannut munat?
Onko munia voinut tulla kalojen mukana? En tietenkään kaatanut pussista kaloja veden kanssa suoraan altaaseen vaan vesi ja kalat haaviin sankon päällä ja kalat haavista altaaseen.
Onko munia/poikasia voinut tulla kasvien mukana? Ainakin roskakotiloita tuli.
Onko hiekan seassa voinut olla munia? Hiekka ja sora ostettu akvaarioliikkeestä sekä huuhdottu 5-6 kertaa ennen altaaseen laittoa. Tai onko munia voinut olla mangrovejuurissa? Juuret ostettu liikkeestä ja liuotettu muutama päivä sankossa sekä harjattu ennen altaaseen laittoa. Liikkeessä olivat laatikossa "kuivalla maalla". Säilyisivätkö munat edes hengissä tuolla lailla joten näihin vaihtoehtoihin en oikein usko?
Moloch
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 1
Liittynyt: 16:43, 28.12.2018
Sukupuoli: Mies


Paluu Muut kalat ja eliöt

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 7 vierailijaa