Kutua aaton ratoksi

Kirjoahventen hoito, ongelmat ym.

Valvoja: Moderaattorit

Kutua aaton ratoksi

ViestiKirjoittaja SimppAnssi » 00:27, 25.12.2017

Pienoislehtikalat päättivät jouluaaton ilokseen ottaa ja kutea vallun lehden puolilleen nättiä kutua. Jossain vaiheessa tuota hiukan riitaisaa paria epäiltiin jo ns. härkäpariksi, mutta eipä kai sit kuitenkaan. Mätiä löytyy, mutta maidin suhteen ei ole varmuutta. Isukinvaistot kuitenkin löytyy, ja äidin tietenkin.

Hyvin on vielä vanhempien vahtivuorot pelannut, ja purkin koko riittänyt silti muillekin eläväisille. Mutta mites tästä eteenpäin, pitäisikö mäti erotella lehtineen omaan poikaseriöön jo kohtuu pian, vai vasta kuoriutumisen jälkeen yrittää löytää noi tiitiäiset jostain? Muu fisusto on kiilakylkiä, pandaimuparbeja ja vielä pieniä raitanuoliaisia. Ja muutama petokotilo. Viikottainen vedenvaihto olis huomenna, olisko tuosta haittaa pienokaisten tulevaisuudelle? Muuta huomiotavaa meille kummivanhemmille?

Lisäilen kuvan perhetapahtumasta, kunhan saan koon tarpeeksi kompaktiksi.

Pehmeä vesi, pH noin 6,7, Kh 3 ja Gh myös noin 3, lämpö 25.8 - 26.7 ku valo lämmittää, valoissa päivällä levänestokatko, kaasuhiilaria menee painepullosta varovasti, putelilannoitus ja ruokana fisuille useampaa erilaista, ml. kuivattu artemia ja verimadot säännöllisesti. Juu, ja purkin koko pitäis olla abt. riittävä vaikka Varjon oppien mukaan.
SimppAnssi
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 13
Liittynyt: 15:48, 21.08.2017
Akvaarioseurat: -
Sukupuoli: N/A

Re: Kutua aaton ratoksi

ViestiKirjoittaja SimppAnssi » 00:59, 25.12.2017

Ja kuvainnollisesti:
Liitteet
Leopoldi_mätiä.jpg
SimppAnssi
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 13
Liittynyt: 15:48, 21.08.2017
Akvaarioseurat: -
Sukupuoli: N/A


Paluu Kirjoahvenet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 11 vierailijaa