Tetrat tappelevat

Tetrat, seisojakalat, piraijat, tapparakalat jne.

Valvoja: Moderaattorit

Tetrat tappelevat

ViestiKirjoittaja Jansku00 » 22:52, 17.10.2017

Heips!

Tulin tänään kotiin töistä ja huomasin että akvaarioni ruusutetrat olivat kaikki altaan pohjalla hieman "nuhjuisen" näköisenä ja väsyneinä. Altaassa (110l) on 12 ruusu tetraa sekä 12 timantti tetraa. Tiedän että timantti tetrat ovat hieman näykkivämpää tetra lajia.
Pienimmät ruusu tetrat eivät edes viittineet syödä vaan pysyivät pohjalla, isoimmat kävivät vain vähän syömässä. Kunnes timantit kävivät vähän uhittelemassa. Kummallakin osapuolella osa evistä saanut hieman kulumista ja näykimisjälkiä.


Miten kannattaisi lähtemään viemään asiaa eteenpäin? ei ole aijemmin ollut mitään ongelmaa?
Suunnitteilla oli hankkia monnisparvi pohjalle mutta taitaa nyt viellä vähän jäädä. :|
Jansku00
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 8
Liittynyt: 12:50, 08.10.2017
Sukupuoli: Nainen

Re: Tetrat tappelevat

ViestiKirjoittaja LKA » 16:51, 18.10.2017

Oletko itse nähnyt tetrat tappelemassa keskenään, onhan niille tarjolla piilopaikkoja (kasveja, kantoja ym.) jotteivät stressaa liikaa? Lähinnä tuli mieleen, onko apaattinen ja muuttunut käytös, ruokahaluttomuus ja evävauriot pikemminkin jonkin sairauden oire kuin tappelun seuraus. Itselläni on ollut eri tetroja ja kirjoahvenia, mutta koskaan ei ole nahistelun seurauksena tullut sellaisia vaurioita kaloille, etteikö olisi ruoka kelvannut. Yleensä silmätikuksi päätyy muutenkin vain yksi tai kaksi kalaa, jotka sitten piilottautuu hetkeksi ja kohta menee taas muiden mukana. Ensimmäisenä tarkistaisin vesiarvot ja kalat vähän tarkemmin mahdollisten sairauksien merkkien varalta.
LKA
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 231
Liittynyt: 15:21, 19.08.2010
Paikkakunta: Kuopio
Sukupuoli: Mies

Re: Tetrat tappelevat

ViestiKirjoittaja Jansku00 » 17:19, 18.10.2017

LKA kirjoitti:Oletko itse nähnyt tetrat tappelemassa keskenään, onhan niille tarjolla piilopaikkoja (kasveja, kantoja ym.) jotteivät stressaa liikaa? Lähinnä tuli mieleen, onko apaattinen ja muuttunut käytös, ruokahaluttomuus ja evävauriot pikemminkin jonkin sairauden oire kuin tappelun seuraus. Itselläni on ollut eri tetroja ja kirjoahvenia, mutta koskaan ei ole nahistelun seurauksena tullut sellaisia vaurioita kaloille, etteikö olisi ruoka kelvannut. Yleensä silmätikuksi päätyy muutenkin vain yksi tai kaksi kalaa, jotka sitten piilottautuu hetkeksi ja kohta menee taas muiden mukana. Ensimmäisenä tarkistaisin vesiarvot ja kalat vähän tarkemmin mahdollisten sairauksien merkkien varalta.


Juu piiloja on kyllä ja kasveja. Aamulla vähän ajoivat takaa pienempiä ruusu tetroja mutta nyt kaikki hyvin. Vähän äkäisiltä osa timantti tetroista vaikuttaisi. Nyt loputkin tulivat syömään. Löysin pari evän palaista ja suomuja hiekanseasta.
En nähnyt ainakaan mitään sairauksia viittaavia ulkoisia oireita (rakkuloita, pilkkuja jne).
Joo tarkistin vesi arvot kaikki olivat kunnossa.
Jansku00
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 8
Liittynyt: 12:50, 08.10.2017
Sukupuoli: Nainen


Paluu Tetrat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa