Sitruunatetran vesiarvot?

Tetrat, seisojakalat, piraijat, tapparakalat jne.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
jaahaku
Starting Member
Starting Member
Viestit: 9
Liittynyt: 20:28, 20.01.2015

Sitruunatetran vesiarvot?

Viesti Kirjoittaja jaahaku »

Minkälaiset vesiarvot teillä on, joilla altaissanne uiskentelee Sitruunatetroja?

Omassa altaassani, 180l, arvot mitä tällä hetkellä saatavana on seuraavat:
-lämpötila 25°C
-pH 8 tippatestillä (hanasta tulee sama)
-GH 6.7dH, vesilaitoksen mukaan

Kalasto:
-sitruunatetrat 15kpl
-Pikkuleväbarbeja 3kpl
-Ottoja 3kpl
-Partamonni
-kierteisiä, 2 Helena-kotiloa

Akvaario ollu pystyssä reilun kuukauden. Turveuutetta käytetty vasta kahdessa vedenvaihdossa (kerran viikossa). Lepän käpyjä olen alkanu lisäilemään muutaman kerrallaan.

Sitruunatetroillehan pitäisi olla pehmeä vesi, eli tuo GH olisi hyvä? Mietityttää tuo pH, tarviiko sitä alkaa ollenkaan kikkaileen, siis turveuutteen ja käpyjen lisäksi? Vesi on ruskeaa, kalat todella virkeitä.
En ymmärrä vielä täysin näitä vesiarvoja ja niitten vaikutuksia ja muutoksia, joten pahoittelen jos tekstissä on suuria hölmöyksiä [;)]
Kana +-yksipantteri
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1693
Liittynyt: 10:41, 31.12.2010
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Kuopio

Re: Sitruunatetran vesiarvot?

Viesti Kirjoittaja Kana +-yksipantteri »

Minun 235 litraisessa vesiarvot ovat:
GH noin 6
kh 3
pH 7,6
NO3 10-15
lämpötila 25,2°C

kalastona on 25 sitruunatetaa, 11 marmoritapparakalaa (joista yksi paljastui kääpiötapparaksi), kolme täplämonnista, kolme kaarimonnista ja 12 kuparimonnista.

Vesiarvosi näyttävät melko hyviltä, pH:ta en alkaisi laskea ainakaan kovin agressiivisesti. pH on kuitenkin vain yksi osa vesikemiaa, kokonaisuus on yksittäistä arvoa tärkeämpää. Pehmeässä vedessä elävien kalojen nesteet ovat laimeita, jolloin ne vaativat laimean vesiliuoksen (osmoosi, väkevässä liuoksessa kala kuivuu). Sähkönjohtavuus on aika hyvä mittari siitä kuinka paljon liuenneita aineita vedessä on. Minkään happojen kanssa en alkaisi ainakaan lotrata. Useimmat kaupalliset pH miinukset ovat fosforihappoa (koska se ei aiheuta höyryjä hengitettäessä samanlaista "iskua kurkkuun" kuin esim. rikkihappo). Fosforihappo lisää vapaan fosfaatin määrää akvaariovedessä, mikä ei välttämättä ole hyvä juttu (esim. leväkukintariskin kasvaessa >3 mg/l pitoisuuksilla). pH:n laskuun paras keino on (paine)hiilari, josta myös kasvit hyötyvät. Kovuuskin vaikuttaisi ihan sitruunatetroille sopivalta.
100, 235 ja 525 litraiset seuralat + 50 litrainen rasbora-allas.
jaahaku
Starting Member
Starting Member
Viestit: 9
Liittynyt: 20:28, 20.01.2015

Re: Sitruunatetran vesiarvot?

Viesti Kirjoittaja jaahaku »

Kiitos paljon vastauksesta! Olen siis oikeilla jäljillä :D
janway
Starting Member
Starting Member
Viestit: 1
Liittynyt: 09:41, 17.03.2015
Akvaarioseurat: aaaaaaaaaa
Sukupuoli: Mies

Re: Sitruunatetran vesiarvot?

Viesti Kirjoittaja janway »

Olen seuraullut foorumianne pidemmän aikaa ja reilu kuukausi sitten tuli hankittua ensimmäinen allas, juvelin rio 240. Altaan perustamis vaiheesta ei ole kuvia kun edellinen kännykkä hajosi mutta tässä sanallisesti. Allas on siis musta rio omalla jalustallaan. Pohjalannoitteeksi tuli 11.6 kg tetran completesubstratea ja päälle bilteman hiekka. Suodattimena toimii alkuun ainoastaan juvelin oma bioflow 3.0.

Kypsytykseen en käyttänyt kaupallisia tuotteita vaan tein sen seuraavalla tavalla. Bakukannaksi tuli täältä olevalta harrastajalta käynnissä olevasta tankista pintahiekkaa (samaa kuin omakin) sekä yksi kanto kasveineen. Lisäksi lisäsin altaaseen nestemäistä ammoniakkiliuosta (10%) useampaan kertaan pieninä määrinä. Kalanruokaa lisäilin altaaseen muutamia hippuja päivittäin. Tällä keinolla allas oli kypsä noin kahdessa viikossa ja tämä on testattu kahdella eri tippatestillä, omilla tetran ja toisen harrastaja JBL:n jolta ostinkin ensimmäiset kalat samalla.
Our Actual Exams and http://www.spanishprograms.com gre exam provide you 100% pass guarantee. You can get access to and exams. Our spanishprograms - spanish lessons brisbane is also very useful tool. deutsch lernen for its easiness. University of York
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tetrat”