Seepraseisojatetra

Tetrat, seisojakalat, piraijat, tapparakalat jne.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Sandr@
Junior Member
Junior Member
Viestit: 86
Liittynyt: 10:47, 02.05.2006

Seepraseisojatetra

Viesti Kirjoittaja Sandr@ »

Hakutoiminnolla en hirveästi "käyttökokemuksia" kyseisestä lajista löytänyt, joten ajattelin itse muutaman viikon kokemuksista kirjoittaa. Josko näistä olisi jollekin muulle hyötyä, koska ymmärtääkseni kyseinen laji ei vielä ole hirveän yleinen (Suomen?) markkinoilla. Hankimme puoliksi heräteostoksena 6kpl parven. Kalat eivät ole vielä täysikokoisia, nyt n. 8-9cm.

Asumuksen speksit:
- 400 litraa (120 x 60 x 60cm)
- pH 6.5-7.0, GH 3-4, lämmöt 26-27C
- virtausta kohtuullisesti, mikään puroallas ei ole kyseessä
- kasvillisuutta reilusti: miekkoja, melalehtiä, saniaisia, sammalia, lumme, köynnöstävistä rusolehteä sekä intianvesitähdikkiä
- asuinkumppaneina pantterikiipijä x 4, harlekiininuoliainen x 4, nokkamonni x 2, helmipallopleko x 2, perhoskala x 1, nuori lehtikala x 2

Koetan muotoilla lyhyesti ja ytimekkäästi seikkoja, jotka on tulleet ilmi:
- mitenkään tiiviisti eivät porukassa pysy, vaan välillä menevät löyhästi yhdessä ja hajaantuvat taas laiduntamaan kuka minnekin.
- ei mitenkään arka kala (vaikka parvikoko meillä ei ole suuri)
- liikkumisessa pääpaino on altaan alaosissa, mutta ruokailevat kuitenkin myös muualla. Ihan pintavedessä eivät kuitenkaan hengaa ollenkaan.
- melko vilkas; liikkeessä jatkuvasti, mutta ei kuitenkaan ns. ui matkaa, joten sopisi ehkä hieman pienempäänkin altaaseen. Välillä tekevät nopeita syöksähdyksiä.
- lievää keskinäistä nahistelua näyttää olevan, joka kestää vain sekunnin-pari, yleensä ruokapaikalla
- ei vaikuta hätyyttelevän muita kaloja hanakasti, MUTTA: nyppimisominaisuus kannattaa ottaa tosissaan. Me otettiin parvi hiukan riskillä samaan altaaseen nuorien lehtareiden kanssa, ja nyt näyttäisi siltä, että lehtarit joutuvat siirtymään uuteen kotiin. Kertaakaan en ole nähnyt seeprojen kiusaavan lehtareita, mutta lehtikalojen evissä on silti muutamat haukkaisujäljet jo olleet, joten... Lisäksi keskinäisen kinaamisen tuloksena myös usealta seepralta puuttuu palasia evien reunoista (näitä oli jo ostettaessa). Perhoskalan kanssa ongelmaa ei ole ollut, johtuen varmastikin siitä, että eivät kohtaa toisiaan oikeastaan ollenkaan.
- todellakin vaativat kasvispitoista ruokaa! Tuo pieni parvi söi lyhyessä ajassa valtavan intianvesitähdikkipuskan aivan rangoiksi 8O Muihin kasveihin ei (vielä?) ole koskeneet, mutta nyt niille tarjoillaankin kesäkurpitsaa, kurkkua, salaatteja yms. koko ajan, ja niitä ne vetävät naamaansa jäätävät määrät. Syövät kyllä myös eläinperäistä ravintoa, mm. surviaista.
- tuottavat paskaa ihan hirveät määrät (varmaan johtuen edellisestä kohdasta :mrgreen: )
- hauska ja mielenkiintoinen laji, jolla erikoinen uintitapa :D

Seriously Fish-sivustolta löytyy jonkin verran faktaa kyseisestä lajista: https://www.seriouslyfish.com/species/a ... selonotus/
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tetrat”