Lista kasveista, mitkä partamonni tai muut kalat syö?

Monnit, nuoliaiset ja muut pohjalla elävät kalat.

Valvoja: Moderaattorit

Lista kasveista, mitkä partamonni tai muut kalat syö?

ViestiKirjoittaja Naskalin » 21:35, 01.04.2018

Ostin jonkun olisko ollu 9 euron kasvin pari viikkoa sitten ja tyytyväisenä laitoin sen altaan keskelle kasvamaan. Mutta nyt kun tarkistin sen kasvua, niin vain parin millin varren tyngät pohjahiekasta löytyi. Joku on siis vedellyt salaatit suihinsa.

En nyt mene vannomaan, että kasvi olisi Lobelia cardinalis, sillä on hyvin paljon mahdollista että tässä kasvissa oli nimilappu väärin, koska kuvat eivät täsmänneen googgelissa. Pottia peratessa jäi vahvasti kuitenkin mieleen kasvi, sillä siinä oli vahva kutsuva tuoksu ja tuli vähän minttu tms. tuoksu mieleen siitä hajusta.

Onko kellään tietoa löytyykö jostain listaa kasveista, jotka partis vetelee ravinnokseen mielellään? Ettei tulisi jatkossa samanlaisia hutiostoksia paljoa enempää.
(Cambarellus diminutus) rapusia myynnissä
Naskalin
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 113
Liittynyt: 16:05, 27.02.2017
Paikkakunta: Vantaa
Sukupuoli: Mies

Re: Lista kasveista, mitkä partamonni tai muut kalat syö?

ViestiKirjoittaja kultuaiset » 11:36, 02.04.2018

tämä on mutua, mutta luulen ettei partis syö mitään kasvia joka voi hyvin. kun kasvi voi huonosti, partis alkaa jyystämään. tämä on tietty ongelmallista monen kasvin kohdalla, kun nehän monesti voivat huonosti aluksi kun joutuvat aivan erilaisiin oloihin, varsinkin jos ovat ilmakasvatettuja. ja vaikkei olisi ilmakasvatettuja, moni kasvi on hieman kärsivä ennenkuin saa kunnon juuriston kasvatettua.

itsellä on monen kokoista partista ja kultakaloja altaassa ja kasveina jättimiekkoja, herttamiekka, renimiekka, melalehtiä, jaavansaniaista, karvalehteä, vallisneriaa ,anubiaita, lumpeita, papukaijalehtiä, rotala macrandraa, ja intianvesitähdikkiä. kultakalat syö vesitähdikkiä jos joutuvat paastolle, partikset saattaa syödä jättimiekan vanhimman lehden, jos se kerkeää mennä huonoksi ennen poistoa. mitään muuta eivät meillä ainakaan syö kun kasvit ovat kunnossa.
kultuaiset
Member
Member
 
Viestit: 354
Liittynyt: 12:26, 17.02.2017
Sukupuoli: Nainen

Re: Lista kasveista, mitkä partamonni tai muut kalat syö?

ViestiKirjoittaja Corydoras » 20:39, 09.04.2018

Melalehdet ovat ilmeisesti aika pahan makuisia. Monilla on kokemuksia, että ne eivät kelpaa pahemmillekaan kasvinsyöjille. Vaikka annankin leväbarbeille kurkkua, kesäkurpitsaa ja meloneja, niin ne napostelevat silti pieniä määriä jättivallisneriaa, vesiasteria ja isorasvalehtiä. Ym. melalehtiin eivät ole koskeneet ja myöskin tuoksuvesimiekat ovat saaneet olla melko rauhassa (varmaankin niiden hieman kovempien lehtien ansiosta).
50, 100, 235 ja 525 litraiset altaat
Corydoras
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 32
Liittynyt: 18:36, 09.04.2018
Paikkakunta: Kuopio
Sukupuoli: Mies

Re: Lista kasveista, mitkä partamonni tai muut kalat syö?

ViestiKirjoittaja ddudekk » 19:40, 16.04.2018

Kuka olisi ajatellut ... ei pahaa. Terveisiä!
ddudekk
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 1
Liittynyt: 19:38, 16.04.2018
Sukupuoli: Mies


Paluu Monnit ja nuoliaiset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 18 vierailijaa