Ruokaa monnisille ja otoille

Monnit, nuoliaiset ja muut pohjalla elävät kalat.

Valvoja: Moderaattorit

Ruokaa monnisille ja otoille

ViestiKirjoittaja ruusutetra » 22:35, 29.12.2017

Mikä olisi hyvä ruoka monnisille ja otoille? Tällä hetkellä on O.S.I. sinking shrimp pellets ja mielestäni ovat turhan pientä silppua. Menevät pohjahiekan väliin. Tetran ruuissa on ainesosaluettelon mukaan mm. sokeria ja viljoja. Joku ruoka, jossa näitä ei ole? Onko joku yhteisruoka monnisille ja otoille vai ostanko molemmille lajeille omansa?
ruusutetra
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 9
Liittynyt: 14:00, 08.02.2005
Paikkakunta: Tuusula

Re: Ruokaa monnisille ja otoille

ViestiKirjoittaja Norhie » 22:57, 29.12.2017

Minkä takia ei käy sokerit ja viljat? Käytännössä niitä on varmasti melkein kaikissa teollisissa kalanruoissa.

Ite kyllä syötän ihan suosiolla Tetran Plecotabseja sekä myöskin Hikari Algae Wafersia. Plecotabsit on etenkin monnisten suosiossa kun ne hajoaa nopeasti ja on helposti syötävissä. Mutustelevat myös Hikarin Algae Wafereita "no syön tätä jos muutakaan et anna" asenteella.

Nuo waferit kestää pitkään vedessä, niin ei tarvia olla jatkuvasti ruokkimassa. Usein kun heitän puolikkaan yöksi niin aamulla vielä löytyy pieniä hiutaleita, jotka häviää sitten päivän mittaan parempiin suihin. Nuo ovat tosin enempi partisten, nokkamonnien, noitamonnien ja kultasampimonnien takia.

Otot taas ei noista syö mitään kovin mielellään, vaan viettävät aikansa kesäkurpitsaviipaleella tai sitten nuohoamassa juurakoita/lasia/kiviä.
2x 240-litraa (seurala), 1x 130-litraa (aasia/apistola), 1x 100-litraa (ramistola) sekä päälle vielä pikku karanteenikuutio. Lue akvaariopäiväkirjaani.
Norhie
Senior Member
Senior Member
 
Viestit: 646
Liittynyt: 15:26, 18.01.2016
Paikkakunta: Imatra
Sukupuoli: N/A

Re: Ruokaa monnisille ja otoille

ViestiKirjoittaja ruusutetra » 23:10, 29.12.2017

Kiitos vastauksesta! Mielestäni ainakaan sokerit eivät ole kalojen luontaista ruokaa. Yritn etsiä tuoteselosteita eri ruuista, mutta huonosti löysin.
ruusutetra
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 9
Liittynyt: 14:00, 08.02.2005
Paikkakunta: Tuusula

Re: Ruokaa monnisille ja otoille

ViestiKirjoittaja Fisutar10 » 23:51, 29.12.2017

Kannattaa katsoa myös määrät. Kalaruoat usein markkinoidaan myös spiruliinaa ja sitähän on sitten tyyliin prosentti-kaksi. Sokeri toki ei ole luontainen ravinto, joskin kesäkurpitsat menee partisten kitusiin vallan mainiosti ja hiemanhan siellä on kasvien luontaista sokeria. Miksi sokeria sitten laitetaan, en tiedä tarkasti. Onko maittavuus vai mikä on syy.

Myös kasvisyöjille suunnattut pöperöt sisältävät usein kalapohjaista joukossa ja todella harva kalapöperö on puhdas vege.Toki niitäkin löytyy.

Mielestäni tetran pöperöt ovat laadukkaita ja maittavia kaloille. Monipuolinen ravinto on myös tärkeää. Pelkkä yksi ruoka ei ole järkevä valinta.

Myös pakastesurvareiden ja ns. elävän ruoan merkitystä en vähättelisi. Huomasin, kun vähensin survarin syöttämistä, lopetti lucipinnikseni kutemisen. Ihmettelin mikä vaivaa. Kun pistin taas reilusti survaria monta kertaa viikossa (toki rajansa kaikella ja kasvisyöjille ei ole hyväksi tätä antaa kuin ihan silloin vällöin välipalana), niin kutuhommat lähti eksponentiaaliseen kasvuun ja pennut kasvoivat hyvin.

Monniset tykkäävät survarista. Joukkoon voi laittaa toisinaan Seran Fistaminia muutaman tipan.
Akvat: 3x450l, 350l, 240l, 180l, 126l, 2x110 l,64l. Myydään: helmipallo-, sokkelo-, enkeli- ja monte dourado -plekoja, maatiais-, albiino- ja super red -partiksia, hammaskarppeja, Synodontis lucipinnis -ripsimonneja. http://www.fisutar.fi
Fisutar10
Elite Member
Elite Member
 
Viestit: 6208
Ikä: 53
Liittynyt: 21:10, 25.01.2011
Paikkakunta: Helsinki
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen


Paluu Monnit ja nuoliaiset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 12 vierailijaa