Pienen akvaarion kehittely

Pidä päiväkirjaa akvaariostasi, tai dokumentoi akvaarioprojektisi etenemistä täällä
Kalajolli
Starting Member
Starting Member
Viestit: 10
Liittynyt: 14:02, 15.12.2006

Pienen akvaarion kehittely

Viesti Kirjoittaja Kalajolli »

Terve vaan kaikille,

Harrastin akvaarioita vajaa 10vuotta takaperin, hölmönä ostin faunattaren sisustusakvaarion ihan käsittämättömällä kiinteällä sisäsuodatinvirityksellä. Akvaarion kanssa oli sen verran ongelmia tuolloin, joten päätin pitää harrastuksesta taukoa.

Pitkäaikaisena haaveena on ollut hankkia isompi (noin 500l) allas, mutta asunnon koko eikä parisuhde ole antanut periksi. Mieleen tulikin sitten, että mitä jos perustaisin pienen akvaarion, noin 60-90l jota voisin sitten myöhemmin käyttää tuon isomman altaan "ala-altaana", jossa hoidetaan isomman altaan suodatus.

Tässä keskustelussa lähdetään rakentamaan akvaariota, jonka tehtävänä on vakuuttaa myös parisuhde siitä, ettei akvaario ole ruma sisustuselementti 70-80-luvulta, joka ei ole muotia. Pelaikaa on noin 4kk jonka ajaksi tyttöystävä lähtee vaihto-opiskelemaan ulkomaille. Pieni allas siksikin, että jos vakuuttaminen ei onnistu niin siitä on nopea päästä eroon, esimerkiksi siirtämällä varastoon. Lisäksi pienelle altaalle riittää jo olemassa oleva pöytä.

Eli akvaarion liittyviä vaatimuksia:
1: Asunto on yksiö, samassa tilassa nukutaan, joten akvaarion suodattimen käyntiääni tulee olla äänetön (vaikka jääkaappi ei olekkaan).
2: Akvaariosta ei myöskään saa aiheutua hajuhaittaa huoneistossa.
3: Akvaarion sisustus tulee olla vakuuttava, itse tykästyin puuteemaan http://www.aquascapingworld.com/gallery ... o_2008.jpg Tuon saavuttaminen vaikuttaa juuri sellaiselta projektilta, joka akvaarioharrastuksessa kiinnostaa (tietystikkään tuolla tasolla se ei tule onnistumaan). Ruohon sijasta, haluaisin ainakin osan pohjasta olevan hienoa hiekkaa.
4: Kokoonpano ei saa maksaa liikaa, koska pysyvyys ei ole taattu.

Suunniteltu kokoonpano:

Kokolasiakvaario 60-70 x 30-40 x 35
leveys syvyys korkeus cm

Eheim PickUp 2010 - Sisäsuodatin.

VALAISU on suurin ongelmakohta, haluaisin kokeilla LED-valoja mutta näyttävät olevan melko kalliita ja kuitenkin tehottomia. Monimetalli myös ylittää budjetin, joten perinteiset loisteputket lienee ainoa vaihtoehto. Loisteputkiin liittyen mietin vaihtoehtoa valaisinkansi / loisteputkirunko. Itsellä on huonoja kokemuksia liittyen tuohon aikaisempaan akvaarioon valaisinkansista. Kannen alla lämpötila tuntui nousevan todella korkealle -> veden lämpötila nousee, veden pintaan muodoistui helposti kalvoa ja itse valaisinkannen sisäpuolelle kasvoi herkästi hometta.

Haluaisin siis itse mielummin avovesiakvaarion, mutta erittyykö sillon huoneistoon herkemmin akvaarion hajua? Lisäksi tuleeko pieneen akvaarioon hankkia kaksi vai riittääkö yksi loisteputki?

Kalasto:

Mietin pitkään, että mikä olisi pieneen akvaarioon sopiva parvikala, aluksi ajattelin neontetraa pienen kokonsa vuoksi, mutta ovat kuitenkin - "sitä tusinakamaa" mitä yleisimmissä akvaarioissa on.

Sitten löysin helmiseeprakalan, joka niin pienen kokonsa, kun näyttävyytensä puolesta on aivan omaa luokkaa. Lisäksi ei mikään kovin yleinen kala kyseessä. Haluaisinkin ehdottomasti näitä akvaarioon. http://www.akvaario.info/karppikalat/sa ... garitatus/.

"Pääkalaa" en ole vielä miettinyt, tuonkokoiseen ei tietysti juuri mitään mahdukkaan, mutta pohjalle muutaman monninen jotakin lajia, nuoli-imumonneja sekä kierteisiä.

Hyviä ehdotuksia kokoonpanoksi / laitteistoiksi otetaan vastaan. Ajatuksia saa myös jakaa :)
Akvaharrastaja
Member
Member
Viestit: 465
Liittynyt: 19:43, 28.07.2011
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kouvola

Re: Pienen akvaarion kehittely

Viesti Kirjoittaja Akvaharrastaja »

Minulla on myös tälläinen suuri nanoakvaario, jonka kokonaistilavuus on 55l. Isompi olusi parempi, joten suosittelen ottamaan mahdollisimman ison akvaarion. Helpompi huoltaa, ja akvaarioon sopivia kalalajejakin on enemmän.

Olen ymmärtänyt, että helmiseeprakala on todella vaikeasti saatavilla oleva laji. Suosittelen katsomaan myös muut barbit ja seeprakalat, jos noita helmiseeproja ei mistään löydä. Itselläni on hehkurasboroita. Jos eri kalalajit ja niiden vaatimukset kiinnostaa oikeasti, kannattaa lainata kirjastosta Akvaariokalat ja Nanoakvaariot -kirjat. Niissäon useita lajeja myös pieniin akvaarioihin.
54 litraa läträilyä
Angara
Junior Member
Junior Member
Viestit: 215
Liittynyt: 20:40, 30.12.2013
Sukupuoli: Mies

Re: Pienen akvaarion kehittely

Viesti Kirjoittaja Angara »

Koska ulkonäkö on kuvaamassasi tilaneessa tärkeää, niin oikea kasvillisus on melkein tärkeämpää kuin kalat. Akvaario jossa on hyvin suunniteltu ja hoidettu kasvillisuus miellyttää silmää vaikka ilman kaloja.

Minusta tilanteessasi ei kannata maksaa liikaa valaisimesta. Yksi loisteputki riittää. Kansi on hoidon ja estetiikan kannalta mukava. En muista, että akvaario olisi koskaan haissut häiritsevästi, mutta sen sijaan melu voi häiritä herkkäunista. Siksi sinun asemassasi minä valitsisin valaisinkannen. En panisi kovin vahvaa valaistusta siksikään, että riski levien liikakasvuun nousee.

Jos valitset yksinkertaisia ja helppohoitoisia kasveja, kuten Jaavan sammalta, vesisaniaista, Anubias barteri var. Nanaa, Intian vesitähdikkiä ja ehkä Jaavan saniaista - naiset eivät välttämättä pidä tästä kasvista. Hyvä kanto on mukava, koska sen avulla esim. Jaavan sammalta tai Jaavan saniaista voi nostaa pohjatason yläpuolelle, ja sisustuksesta tulee mielenkiintoisempi. Tässä on englanniksi hyvä lista helpoista kasvilajeista http://homeaquaria.com/9-best-freshwate ... beginners/ Joku mukava pintakasvi kannattaa pitää, koska sen avulla voi torjua leviä.

Akvaarion taustan maalaaminen mustaksi on yksinkertainen keino hoitaa taustaongelmat.

Kalastoa kannattaa miettiä lähinnä helppohoitoisuuden näkökulmasta. Pienet, vilkkaat kalat tekevät akvaariosta paljon mielenkiintoisemman.

Suurin ongelma liittyy kalojen ostamiseen. Sairaita kaloja saa Suomessa turhan helposti. Ilmeisesti sinulla ei ole karanteeniakvaarion pitoon mahdollisuutta. On parempi antaa akvaarion kasviston kehittyä ja antaa sen bakteeriflooran vakiintua noin kuukauden verran, ennen kuin panet sinne kaloja. Kun ostat kaloja, voit tällöin ostaa kaikki samasta kaupasta yhdellä rysäyksellä. Siinä on ongelmansa varsinkin jos akvaario on uusi, mutta minä tekisin mieluummin niin, kuin ostaisin kaloja yksitellen. Jos ostat niitä vähän kerrallaan, törmäät karanteenin tarpeeseen ensimmäisen kalahankinnan jälkeen.

Kuvaamasi kokoinen akvaario ole mitenkään vaikeahoitonen. Kun sen perustaa hyvin ja käyttää tervettä järkeä ongelmia ei helposti tule.
Jimena
Starting Member
Starting Member
Viestit: 31
Liittynyt: 22:36, 20.08.2013
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tampere

Re: Pienen akvaarion kehittely

Viesti Kirjoittaja Jimena »

Minulla on noin 50 litrainen (noin 60x30x30 cm) akvaario, jossa on tällä hetkellä sekä helmiseeprakaloja että hehkurasboita pienet parvet. Minusta helmiseepra on tähän akvaarioon liian iso, vilkas, aggressiivinen ja "meneväinen", eli tarvitsisi enemmän tilaa ja kavereita. Hehkurasborat ovat rauhallisempia liikkeiltään ja käytökseltään. Helmet myös liikkuvat koko akvassa hajallaan, hehkut pinnalla porukassa. Molempia lajeja sai kyllä tilaamalla paikallisiin lemmikkiliikkeisiin, mutta en pitänyt siitä, että kalat olivat hirveän pienissä ja likaisissa akvaarioissa myymälöissä. En tiedä mistä jatkossa näitä hankkisin, koska en haluaisi tukea tusinakauppojen toimintaa enempää.
Valaisimena on Odyssea T5-60 kahdella putkella, joka roikkuu akvan yläpuolella (noin 20 cm) kiinnitettynä seinähyllyyn, joten akva on päältä avoin. Ei tule hajua tms. häiriötä, pari kertaa viikossa lisään pari litraa vettä haihtuneen tilalle. Pari kalaa ja yksi sukarapu ovat hypänneet altaasta ulos sen avoimuuden takia. Valaisin on hankittu Treen Akvaariokalasta, siisti siro musta, säädettävä pituus. Voin suositella, tosin hinta on aika korkea.
Suodattimena minulla on Eheim classic 2213 ulkosuodatin, ihan sopiva tähän! Ei tosin aivan äänetön, mutta kyllä vieressä pystyy nukkumaan. Rasboroiden (yht. parikymmentä) lisäksi altaassa on paljon kasveja, rapuja, petokotiloita ja muutama nuolimonni. Pohjamateriaalina pääosin soil, osassa allasta hieno hiekka. Sisustuksessa moorapuuta ja ratasepeliä (puutarhamyymälästä), siitä saa mukavan näköistä kivikkoa eikä maksa paljon mitään.
ihis81
Member
Member
Viestit: 431
Liittynyt: 21:13, 28.12.2012
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Rauma

Re: Pienen akvaarion kehittely

Viesti Kirjoittaja ihis81 »

Tuon linkinmukainen toteutus vaatii hiilidioksidilannoituksen ja ne ei ole halpoja settejä ne.
"Tehän olette kuin kaksi marjaa; paskanmarja ja rusina"
[
Kalajolli
Starting Member
Starting Member
Viestit: 10
Liittynyt: 14:02, 15.12.2006

Re: Pienen akvaarion kehittely

Viesti Kirjoittaja Kalajolli »

ihis81 kirjoitti:Tuon linkinmukainen toteutus vaatii hiilidioksidilannoituksen ja ne ei ole halpoja settejä ne.
Kiljua on tehty ennenkin joten tuttua hommaa aiemmasta akvasta ;)
ihis81
Member
Member
Viestit: 431
Liittynyt: 21:13, 28.12.2012
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Rauma

Re: Pienen akvaarion kehittely

Viesti Kirjoittaja ihis81 »

Luulin että piti olla olohuonekelpoinen toteutus [;)]
"Tehän olette kuin kaksi marjaa; paskanmarja ja rusina"
[
Akvaharrastaja
Member
Member
Viestit: 465
Liittynyt: 19:43, 28.07.2011
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kouvola

Re: Pienen akvaarion kehittely

Viesti Kirjoittaja Akvaharrastaja »

Pakko palata vielä tähän keskusteluun. Akvaariosta halutaan kaunis, jotta se tekee vaikutuksen.
Angara luettelikin jo nopeasti kasvavia, helppohoitoisia kasveja, ja sanoikin että kaikki eivät ole erityisen kauniita. Omaa silmääni jaavansammal ja -saniainen eivät miellytä ollenkaan. Vesisaniainen, anubias ja intianvesitähdikki ovat helppohoitoisia ja kauniita. Kolmella kasvilla ei pitkälle pötki, jos akvaariosta on tarkoitus tehdä kaunis "viidakko". Kaivoin oman Nanoakvaariot -kirjan esille ja tässä voisin luetella kasveja, jotka sopivat nanoon ja tietysti suurempiinkin akvaarioihin. Googlesta löytyy varmasti hyviä kuvia ainakin latinankielisellä nimellä.

Rasvalehti (Bacopa caroliniana)

Karvalehti (Ceratophyllum demersum) - löytyy omasta purkistani, todella kaunis isossa puskassa. Vedensuosikki melkein samannäköinen, mutta karvalehti omasta mielestä kkauniipi. Lisäksi vedensuosikista irtoaa helposti "lehdet".

Konnanputki (Hydrocotyle leucocephala) - löytyy myös, todella hieno.

Lisäksi erilaiset lumpeet kuten tiikerilumme ja miekkakasvit miellyttävät silmää. Vallisneria ei ole minun makuuni, mutta kai sekin menisi. Ainakin akvaarioon.fi -sivulta saa myös tilattua postissa valmiiksi kasvatettuja kasveja kiinni kannossa tms.

Kun valitset pintakasvia, älä ota limaskaa, sillä se leviää oikein riesaksi asti. Itselläni on salviniaa.

Ja kaloja kannattaa etsiä myös täällä aw'n kauppapuolella.
54 litraa läträilyä
Angara
Junior Member
Junior Member
Viestit: 215
Liittynyt: 20:40, 30.12.2013
Sukupuoli: Mies

Re: Pienen akvaarion kehittely

Viesti Kirjoittaja Angara »

Ilman hiilidioksidinlevitintäkin pärjää hyvin. Alkuvaiheessa, ennen kun kaloja on, olen käyttänyt nestemäistä hiilidioksidiravinnetta, Easy Lifen Eaysy Carboa. Mutta kuten sanottu, ei noilla mainitsemillani kasveilla hiilidioksidilannoitus ole lainkaan välttämätön. Kasvit kasvavat hitaammin, mutta ei se haittaa, jos akvaario on muuten hyvin hoidettu.
Akvaharrastaja
Member
Member
Viestit: 465
Liittynyt: 19:43, 28.07.2011
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kouvola

Re: Pienen akvaarion kehittely

Viesti Kirjoittaja Akvaharrastaja »

Ja vielä lisää tekstiä..

Useimmat kalat ovat arkoja liian vaalealla pohjalla, joten suosittelen hankkimaan tumman pohjan, ei kuitenkaan mustaa. Muistaakseni joillain oli ollut mustan pohjan kanssa ongelmia. Akvaariokaupassa tavalliset hiekat maksavat maltaita, ja esimerkiksi K-Raudasta saa hiekkapuhallushiekkaa (paketissa lukee, että sopii akvaarioon!) kahta raekokoa. Ota karkeampi, koska hienompi hiekka on joillain mennyt tukkoon.

Ja valaisinasiasta sen verran, että hankit kokolasialtaan ja siihen kansilasit. En nyt tarkoita tällä mitään paksua kantta, jossa on loisteputken paikka mukana, vaan ihan 1-2 lasin palasta peittämässä akvaariota. Tämän päälle voi laittaa ohuemman valaisinkannen. Esimerkiksi Torissa on näitä myynnissä, en pysty linkittämään puhelimella. Osasto: lemmikkieläimet, alaosasto: kalat ja akvaariot, koko Suomi ja hakusanaksi valaisin niin löytyy näitä valaisimia joita tarkoitin.
54 litraa läträilyä
Kalajolli
Starting Member
Starting Member
Viestit: 10
Liittynyt: 14:02, 15.12.2006

Re: Pienen akvaarion kehittely

Viesti Kirjoittaja Kalajolli »

ihis81 kirjoitti:Luulin että piti olla olohuonekelpoinen toteutus [;)]
Nojoo tuota voi kyllä olla vaikea laittaa mihinkään piiloon, kun ei ole kaappia :D

Hiekaksi olen suunnitellut bilteman hiekkaa, aikaisemmassa akvaariossa oli täysin musta sora, eikä sen kanssa ollut suurempia ongelmia, mukavasti toi kasvien värit esiin. Edellinen akvaario kyllä olikin sellanen kasvien sekamelska... Hienoa hiekkaa ei ole minun akvaarioissa vielä ole ollut, joten haluaisin kokeilla nyt sitä ainakin osittain, eli osa pohjasta olisi hiekkaa.

Akvaarion kontrastia mietin, huoneiston sisustus on lähinnä valkoista, joten akvaarion tulisi istua sisustukseen. Yleisestiottaen kammoksun klassisia akvaarion taustakuvia, kuten aiemmassa akvaariossa, ajattelin myös tässä käyttää yksiväristä taustaa. Musta tausta toisi kasvien ja kalojen värit esiin ja sopisi vaaleamman pohjan kanssa hyvin yhteen. Sama voisi toimia myös toisinpäin, tumma pohja, vaalea tausta. Vieläkun mahdollinen valaisinkansi olisi samaa sävyä pohjan kanssa niin voisi näyttää ihan kivalta.
pisarat2
Senior Member
Senior Member
Viestit: 977
Liittynyt: 18:24, 16.07.2012
Sukupuoli: Nainen

Re: Pienen akvaarion kehittely

Viesti Kirjoittaja pisarat2 »

Linkkaamasi kuva näytti kauniilta. En tiedä, ovatko nuo kasveja ehdottaneet sitä avanneet, mutta tuonhan toteuttaa parilla valinnalla. Puu lehvästö on luotu sammaleilla. Pohjan nurmea voi luoda melko monellakin vaihtoehtoisella matalalla kasvilla. Suosittelen katsomaan täältä ketjun akvaarion kuivakypsyttämisestä. Siellä on luotu tuollaista kasvimattoa.

En tiedä, mikä kiljupullosta tekisi olohuonekelvottoman. Minusta se on ihan hyvä ratkaisu pienehköön altaaseen. Esim. Nutrafin nimellä myydään käymisastioita letkuineen ja levittimineen, joissa käytetään kuivahiivaa ja sokeria. Kauniimpia kuin limsapullot, näitä käytän itse.
Pintakasvit eivät estä tai ehkäise levää. Runsas valokaan ei tiedä leväongelmaa. Levien kanssa kyse on enemmänkin olosuhteiden tasapainosta. Reilusti ravinteita kasveille, niin ei levät pääse vaivaamaan, uskon minä.

En tiedä, mitä on akvaarion haju. Tiedän, että marsut, kanit tai märkä koira voivat haista, mutta oikein hoidettu akvaario on kai sentään hajuton.

Onnea projektiin!
Jari79
Starting Member
Starting Member
Viestit: 33
Liittynyt: 20:49, 30.10.2012

Re: Pienen akvaarion kehittely

Viesti Kirjoittaja Jari79 »

Moi,
Itselläni oli aloittajan linkkaaman kuvan tyylinen kuutioakva jonkin aikaa toiminnassa (katsoin helpommaksi tavaksi muuttaa yhden akvaarion kanssa kahden sijaan). Akvaario on kooltaan n.40x40x40cm ja kaloina oli miljoonakaloja jotka sopivat sinne hyvin.
Suodattimena ulkolaitasuodatin joka ei vie altaan sisätilavuuttaa ja sisään sai aika mukavasti suodatusmassaa.
Valaisimeksi rakensin kahdesta perus "koulupöytä" valaisimesta, vaihdoin polttimoiksi 9W 6500k. Kolmannenkin olisin voinut laittaa mutta en kirppikseltä löytänyt ajoissa. Valoteho riitti kasvattamaan nurmea Kääpiökielellä ja muina kasveina oli Tiikerivallisneriaa ja "Hydrocotyle tripartita"..
Puun lehdiksi sidoin Jaavansammalta joka ei kyllä omaan makuuni ollut hyvä valinta, laajenee nopeaan ja epämääräisesti.. on varmasti mukavamman näköisiäkin vaihtoehtoja esim. Kellushankasammal jota ajattelin kokeilla seuraavaksi.
Hiekka oli tosiaan mustaa ja todella kevyttä, oli vaikeuksia saada kasvit pysymään pohjassa.
Nestemäistä lannoitetta käytin ja nestemäistä hiiltä. Ei nyt ihan alkuperäisen kaltainen, mutta ihan ok näköinen allas oli ja budjetti oli aika minimaalinen.
pisarat2
Senior Member
Senior Member
Viestit: 977
Liittynyt: 18:24, 16.07.2012
Sukupuoli: Nainen

Re: Pienen akvaarion kehittely

Viesti Kirjoittaja pisarat2 »

PS. Hyvillä linjoilla olet noiden sisustuksen värien suhteen ;)
Entisessä altaassani oli musta basalttisorapohja (ihana!). Tähän uuteen, täysin valkoiseen kalusteakvaarioon, valitsin mustan taustan ja vaaleann hiekan, kun en ole hiekkapohkaa ennen omistanut.
pisarat2
Senior Member
Senior Member
Viestit: 977
Liittynyt: 18:24, 16.07.2012
Sukupuoli: Nainen

Re: Pienen akvaarion kehittely

Viesti Kirjoittaja pisarat2 »

[quote="Jari79"]
Puun lehdiksi sidoin Jaavansammalta joka ei kyllä omaan makuuni ollut hyvä valinta, laajenee nopeaan ja epämääräisesti.. on varmasti mukavamman näköisiäkin vaihtoehtoja esim. Kellushankasammal jota ajattelin kokeilla seuraavaksi.
quote]
Eikös jaavansammalta voi leikata ja muotoilla ihan huolettomasti?
Kellushankasammaleeseen itse petyin. Ei meillä kasvanut kiveen sidottuna, mutta jokainen "karannut" pätkä kasvoi kyllä pinnalle isoa pyöreää lauttaa :)
GTX
Senior Member
Senior Member
Viestit: 561
Liittynyt: 23:14, 01.01.2014

Re: Pienen akvaarion kehittely

Viesti Kirjoittaja GTX »

Kalajolli kirjoitti:Itsellä on huonoja kokemuksia liittyen tuohon aikaisempaan akvaarioon valaisinkansista. Kannen alla lämpötila tuntui nousevan todella korkealle -> veden lämpötila nousee, veden pintaan muodoistui helposti kalvoa ja itse valaisinkannen sisäpuolelle kasvoi herkästi hometta.
Mainitsemasi ongelmat ovat helppoja ja halpoja ratkaista, jos työkalut pysyy yhtään käsissä. Avainsanat ovat valaisinkannen tuuletus ja kansilasit. Tuuletus poistaa lämmön ja kansilasit estävät kosteuden nousun valaisinkanteen. Vedenpinnan kalvo tuskin johtuu valaisimesta, vaan poistuu riittävällä pintavedenkierrolla.

Tee valaisinkannen päälle reikä tietokoneen kotelotuuletinta varten. Hanki 120mm tuuletin tai isompi jos mahtuu. Tuulettimen kierrosnopeuden voi asettaa halutuksi säädettävällä 3-12V muuntajalla. Molempia saa alle 10€ hintaan. Valasinkannen päälle asennetun tuulettimen pyörimissuunta niin, että se imee lämpöä pois valaisinkannen sisältä. Valaisinkannen päätyihin voi porata muutaman reiän tehostamaan tasaista ilmankiertoa.

Mulla on omassa 2 metriä pitkässä 4x58W valaisinkannessa 4 kpl 120mm tuulettimia pyörimässä hiljaisella kierrosnopeudella. Kesän helteillä akvaarion lämpö nousi enintään 0,5 astetta iltaan mennessä valaisimen vaikutuksesta. Suodattimet mulla nostaa vedenlämpöä myös 0,5 astetta. Kun huoneilman lämpö on ollut 25 astetta tai alle, niin akva on pysynyt säädetyssä 26 asteessa ongelmitta.
Kalajolli
Starting Member
Starting Member
Viestit: 10
Liittynyt: 14:02, 15.12.2006

Re: Pienen akvaarion kehittely

Viesti Kirjoittaja Kalajolli »

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty...

Tein pari mallia miten tuo sopisi ympäristöönsä ja millä kontrastilla.

Kokonaisuus

Kuva


Musta
Kuva

Kokomusta
Kuva

Valkoinen
Kuva

Kokovalkoinen
Kuva


Akva on mitoilla 60x30x35 eli 63 Litraa
toukopouko
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2035
Liittynyt: 19:53, 09.03.2006
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tampere

Re: Pienen akvaarion kehittely

Viesti Kirjoittaja toukopouko »

Kalajolli kirjoitti:
ihis81 kirjoitti:Luulin että piti olla olohuonekelpoinen toteutus [;)]
Nojoo tuota voi kyllä olla vaikea laittaa mihinkään piiloon, kun ei ole kaappia :D
En tiedä, miten nyt päädyin vuoden 2014 kiljukeskusteluihin, ja eiköhän nämä tyypit ole jo paikankin pulloilleen löytäneet, MUTTA, kyllä kiljupullot voi piilottaa näppärästi ja todella pienellä vaivalla. Tällä hetkellä meidän olkkarissa on kaksi kiljupulloa piilotettuna väliaikaisesti yksinkertaisesti Alkosta ja muistakin liikkeistä saataviin pullolahjakasseihin. Niissä riittää väreissä ja kuoseissa valinnanvaraa ja ovat oikeinkin nätit, toinen akvan lampun päällä ja toinen hyllyllä, mistä kirkas silikoniletku kulkee takaa.

Joskus oli 2 kpl 2 litran kiljupulloja yhdessä isommassa tyylikkäässä lahjakassissa, jonne taakse leikattiin korkin menevä reikä ja letku sieltä jemma-nimiseen paikkaan.

Joskus aikaa sitten oli jopa ystäväni kutomat Tappara-säärystimet pullojen ympärillä. Mies kun on täyshullu Tapparafani, sai ne lahjaksi ja ne meni kiljupullojen lämmikkeeksi, hyvin pulputti.

Iän kaiken niitä on myös piiloteltu kukkaruukkuihin, eteisen altaalla oleva kiljupullo on korkeassa, neliskanttisessa maljakossa, jonne menee juuri ja juuri.

Jotta älkääs nyt alkako kiljuille kuttuileen, kyllä ne saa somiksi kuin siat pienenä. :D
Se parhaiten nauraa kellä on vahvin lääkitys...
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Akvaariopäiväkirjat ja projektit”