540l Akvaario

Pidä päiväkirjaa akvaariostasi, tai dokumentoi akvaarioprojektisi etenemistä täällä
Tuoppi
Junior Member
Junior Member
Viestit: 56
Liittynyt: 08:17, 19.05.2019
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Espoo

Re: 540l Akvaario

Viesti Kirjoittaja Tuoppi »

Putsasin tänään tuon fluvalin g6 suodattimen, kun mittariin tuli 52 viikkoa.
Yllätys oli melkoinen kun ei siellä sisällä ollu mitään putsattavaa. No roottori oli hiukan likaisen näköinen mutta massoja akvaariovedessä huljuttelin niin ei niistä mitään lähtenyt. Vesi jäi aivan kirkkaaksi. Esisuodattimen putsannut 1-2 viikon välein. Ämpärissä sen aina pessyt ja se vesi on kyllä sitten likaista.
Sitten kun esisuodatin on pesty ja käynnistää suodattimen niin pöläyttää kyllä akvaarioon jotain sontaa suodattimesta. Se kyllä on yleensä nopeasti imeytynyt suodattimiin.
Mutta ei tuota fluval g6 Ilmeisesti tarvitse juurikaan pestä ehkä seuraavan kerran parin vuoden päästä. Kunhan vaan esisuodatinta putsailee.
Edelleen kyllä ilmaa puhaltaa akvaarioon pientä kuplaa kokoajan.

Muuten akvaariossa ilmeisesti kaikki ihan hyvin. Kalat elää edelleen ja kasvaneet paljon.
Vallisneriat sulkaripsimonni pilkkoi. Jonkin aikaa sitten hankin muutaman isokriinumin. Niitä ei ole toistaiseksi syöty. Tosin pariripsimonni kaivelee niitten juuresta hiekkaa melkeen joka päivä.
540l 260l 128l
kr70
Senior Member
Senior Member
Viestit: 758
Liittynyt: 14:45, 12.10.2014
Sukupuoli: Mies

Re: 540l Akvaario

Viesti Kirjoittaja kr70 »

Ohoh! Mitä matskuja siinä on sisällä?

Hiukan tähän liittyen, luin juuri tutkimuksen, jossa testattiin, missä typpibakteerit enimmäkseen elävät. Yhteen kuppiin tuli suodatinvaahtomuovin puhdistuksesta syntynyt liete, toiseen se puhdistettu vaahtomuovi palasiksi pilkottuna, kolmanteen pelkkää akvaariovettä ja neljänteen vähän pohjasoraa (vai oliko se hiekkaa). Sitten mitattiin kunkin kipon nitrifikaatiokapasiteetti. Melkein kaikki bakteeritoiminta oli ekassa kipossa eli lietteessä, vaahtomuovissa oli vain 10% kokonaiskapasiteetista. Pelkän akvaarioveden tulos oli odotetusti nolla mutta yllättäen sorankin tulos oli nolla. Testin tekijän loppupäätelmä oli, että suodatinliete on se, missä nitrifikaatio pääasiassa tapahtuu eikä sitä saisi liian perusteellisesti pestä pois. Paljon puhutut biofilmit sintterilasien karhealla pinnalla olisivat siten enimmäkseen mainospuhetta.

MInullakin suodattimet polläyttävät jälleenkäynnistyksen jälkeen jotain. On minullekin vähän arvoitus, mitä se on.
Teemu Salonen
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5262
Liittynyt: 19:54, 02.10.2005
Akvaarioseurat: Suomen meriakvaarioseura facebook
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Espoo

Re: 540l Akvaario

Viesti Kirjoittaja Teemu Salonen »

kr70 kirjoitti:Paljon puhutut biofilmit sintterilasien karhealla pinnalla olisivat siten enimmäkseen mainospuhetta.
Tämä ei nyt ihan täysin pidä paikkansa. Eli on se suodatinmateriaali mikä tahansa, vaahtomuovi, sintrattu lasi, keramiikka tai suodatinsäiliön pohja, kertyy sinne aina tuota bakteerimassaa jossa elää erilaisia bakteereja. Suodatuksessa toki tavoittelemme muutakin hyötyä kuin pelkkää nitrifikaatiota.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Akvaariopäiväkirjat ja projektit”