Harvinaista siimanäkinruohoa (Najas guadalupensis)

Myydään - Kasvit

Valvoja: Moderaattorit

Alueen säännöt
Käydessäsi kauppaa AW:ssa, kannattaa varmistaa, että ilmoituksesta löytyy ainakin seuraavat tiedot:

  1. Myytävää tai ostettavaa tuotetta hyvin kuvaavaava otsikko paikkakuntatiedolla. Esimerkiksi: M: Salamenteripleko L134 (Helsinki)
  2. Riittävän tarkka kuvaus tuotteesta, tuotteen sijainti (paikkakunta) ja mielellään myös kuva tuotteesta tai linkki tuotteen tarkempiin tietoihin (valmistajan sivut tms.)
  3. Hintapyyntö, toimitustavat (nouto, posti jne.) ja mahdolliset toimituskulut
  4. Ohjeet yhteydenottoon ja yhteydstiedot: yksityisviesti, sähköposti, puhelin, tekstiviesti jne.
  5. Ilmoitusta saa nostaa 2 päivän välein, ilmoituksen poisto tapahtuu "Ilmoita tämä viesti" -toiminnolla.

Huomioithan:
1. Että Aqua-Webin kauppa-alueet ovat tarkoitettu yksityishenkilöiden väliseen kaupankäyntiin. Yritykset voivat ottaa yhteyyttä ylläpitoon jos haluavat julkaista myynti-ilmoituksia ja/tai mainostaa yritystään.
2. Että omanakotiloiden maahantuonti, markkinointi ja levittäminen on Eviran päätöksen mukaan kiellettyä Suomessa
3. Että toimituksissa noudatetaan asetuksia ja lakeja selkärankaisten eläinten kuljetuksista. Eviran ohjeistus selkärankaisten kuljetuksille.

Yhteydenpito ja mahdolliset kysymykset yksityisviestinä tai muulla ilmoituksessa osoitetulla tavalla. Älä vastaa ilmoitukseen. Kiitos!

Harvinaista siimanäkinruohoa (Najas guadalupensis)

ViestiKirjoittaja Angara » 11:09, 17.11.2017

Siimanäkinruoho, Najas guadalupensis, on harvoin saatavissa oleva kasvi, jota itse jouduin etsimään pitkään, kunnes sain hankituksi yhden pienen taimen Englannista. Siimanäkinruoho kasvaa erittäin nopeasti ja on varsin vaatimaton, kunhan vain valoa riittää. USA:ssa erityisesti synnyttävien hammaskarppien kasvattajat suosivat tätä tiheää, joko kelluskasvina tai pohjaan juurrutettuna kasvavaa kasvia.

Siimanäkinruoho on lisäksi yksi saksalaisen leväspesialistin, Bernd Kaufmannin erityisesti suosittelemista kasveista akvaarioihin, joissa levät ovat ongelma. Nopeana kasvajana se kilpailee tehokkaasti ravinteista ja valosta levien kanssa.

Monista hyvistä huolimatta siimanäkinruohoa ei juuri ole kaupan. Nyt sitä olisi tarjolla Helsingin Oulunkylässä hintaan 30,- € per ymppi. Vaikka kasvi on nopea kasvamaan, sen aloittaminen pienistä ympeistä on hankalaa, joten en halua myydä kasvia kuin sopivina kimppuina. Omalla riskillä saa pikkuympinkin 10,- €. Postissa siimanäkinruoho ei tässä säässä kannata lähettää.

Kasveissa ei ole kotiloita.
Liitteet
Siimanäkinruoho_1_pieni.jpg
Najas guadalupensis
Angara
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 215
Liittynyt: 21:40, 30.12.2013
Sukupuoli: Mies

Re: Harvinaista siimanäkinruohoa (Najas guadalupensis)

ViestiKirjoittaja Angara » 17:28, 01.01.2018

Siimanäkinruoho on pistänyt kasvuvaihteen päälle, joten nyt kasvista saa komean ympin 10 eurolla kpl. Se on osoittautunut minulla maineensa veroiseksi levien tukahduttajaksi ja hyvin mieluisaksi oleskelupaikaksi nuorille kerritetroilleni.
Angara
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 215
Liittynyt: 21:40, 30.12.2013
Sukupuoli: Mies


Paluu Myydään - Kasvit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa