Mikromatoymppi

Täällä voit myydä tavaraa.

Valvoja: Moderaattorit

Alueen säännöt
Käydessäsi kauppaa AW:ssa, kannattaa varmistaa, että ilmoituksesta löytyy ainakin seuraavat tiedot:
  1. Myytävää tai ostettavaa tuotetta hyvin kuvaavaava otsikko paikkakuntatiedolla. Esimerkiksi: M: Salamenteripleko L134 (Helsinki)
  2. Riittävän tarkka kuvaus tuotteesta, tuotteen sijainti (paikkakunta) ja mielellään myös kuva tuotteesta tai linkki tuotteen tarkempiin tietoihin (valmistajan sivut tms.)
  3. Hintapyyntö, toimitustavat (nouto, posti jne.) ja mahdolliset toimituskulut
  4. Ohjeet yhteydenottoon ja yhteydstiedot: yksityisviesti, sähköposti, puhelin, tekstiviesti jne.
  5. Ilmoitusta saa nostaa 2 päivän välein, ilmoituksen poisto tapahtuu "Ilmoita tämä viesti" -toiminnolla.
Huomioithan:
1. Että Aqua-Webin kauppa-alueet ovat tarkoitettu yksityishenkilöiden väliseen kaupankäyntiin. Yritykset voivat ottaa yhteyyttä ylläpitoon jos haluavat julkaista myynti-ilmoituksia ja/tai mainostaa yritystään.
2. Että omanakotiloiden maahantuonti, markkinointi ja levittäminen on Eviran päätöksen mukaan kiellettyä Suomessa
3. Että toimituksissa noudatetaan asetuksia ja lakeja selkärankaisten eläinten kuljetuksista. Eviran ohjeistus selkärankaisten kuljetuksille.

Yhteydenpito ja mahdolliset kysymykset yksityisviestinä tai muulla ilmoituksessa osoitetulla tavalla. Älä vastaa ilmoitukseen. Kiitos!
Vastaa Viestiin
Lunni
Member
Member
Viestit: 448
Liittynyt: 16:51, 09.11.2004
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Aura
Viesti:

Mikromatoymppi

Viesti Kirjoittaja Lunni »

Mikromatoymppi kirjekuoressa postikuluineen 4 e.
Itse olen kasvattanut kannellisessa hillopurkissa johon laitan nokareen kaurahiutaleita ja vettä/maitoa sen verra että tulee märkämössö. Ei haise pahasti.


Mikromadot
Mikromadot ovat hyvin pieniä, tavallisesti 0,2 - 2,5 mm:n pituisia sukkulamatoja. Tavallisin viljellyistä lajeista lienee Panagrellus (Anguillula) silusiae, mutta muutamia muitakin lajeja on viljelty. Mikromadot elävät maaperässä ja syövät lahoavia kasvi- ja muita eloperäisiä aineksia.

Viljely
Viljely onnistuu parhaiten matalassa tasapohjaisessa maljassa. Peitä pohja noin 5 mm:n paksuisella kaurahiutalekerroksella ja kaada päälle maitoa sen verran, että hiutaleet turpoavat kunnolla. Pane sitten astian keskelle pieni nokare aiemmasta viljelmästä ja peitä astia lasilevyllä. Parhaiten mikromadot lisääntyvät 25 - 30 asteen lämmössä. Viileämmässä kehitys hidastuu selvästi. Jo 3 - 4 päivän kuluttua voit kerätä ensimmäisen annoksen. Mikromadot ryömivät astian reunoja ylös, ja voit kaapia ne pois muoviliuskalla yms. tai kuivalla vesivärisiveltimellä.

Kun matojen tuotanto alkaa ehtyä, ota taas pieni nokare viljelmää ja siirrä se uuteen viljelyastiaan. Valitettavasti mikromatoviljelmästä leviää melkoisen voimakas haju. Myös muita viljelymenetelmiä on kehitetty. Viljely voidaan myös näin: Pane tiiviisti suljettavaan matalaan muovipurkkiin (10 x 10 x 4 cm) olueen kastettu ranskanleivän viipale, josta on kovat kuoret poistettu, ja leivän päälle nokare vanhaa mikromatoviljelmää. Muutamassa päivässä leipä on muuttunut pahalta haisevaksi massaksi ja on sopivaa matojen ruoaksi. Viljelmä uusitaan 4 - 8 päivän välein.

Käyttö:
Mikromadot vaipuvat akvaarion pohjalle, joten ne ovat mainiota ruokaa pohjalla liikkuville kalanpoikasille, kuten monneille, nuoliaisille sekä monille barbeille ja kirjoahvenille. Mikromadot soveltuvat ruokintaan poikaset ensimmäisten elinviikkojen aikana.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Myydään”