Alakoululaiset nimesivät uuden tokkolajin

Kirjoittanut Sam Salonen - . Kijoitettu kategoriassa Kalat, Lajiesittelyt, Tiede, Tokot

Gymnoxenisthmus tigrellusUuden tokkolajin näyte kerättiin eteläiseltä Punaiselta Mereltä, Venäläisen bilogin toimesta. Näyte lähetettiin Sydneyn Yliopistolle tutkimuksia varten, jossa uuden lajin kuvaaminen tapahtui. Uusi  tokkolaji muistuttaa pitkälti Xenisthmidae –suvun tokkoja, ratkaisevana erona kuitenkin on että siltä puuttuu suomut. Tohtori Tony Gill päätyikin tästä syystä sijoittamaan tokon uuteen sukuun, Gymnoxenisthmus. Nimi tulee kreikan sanasta gymnos [γυμνός] joka tarkoittaa alastonta.

Tohtori Gill ei kuitenkaan saanut päätettyä tokolle lajinimeä, joten hän päätti antaa nimeämistehtävän vuosittain järjestettävän tiedenäyttelyn kävijöille. Macleay museon loossissa, näyttelyn kävijät saivat antaa nimiehdotuksia tokolle näyttelyn ajan.

Voittavan nimiehdotuksen, tigrellus (pieni tiikeri), tuli Sydneyläisen alakoulun oppilailta. Näin tokon nimeksi muodostui Gymnoxenisthmus tigrellus (Alaston pieni tiikeri).

Lähde ja kuva: ScienceAlert

Tagit: , , ,

Faunatar

Arkisto

helmikuu 2014
ma ti ke to pe la su
« tammi   maalis »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728