Mahtuuko lisää pohjakaloja?

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
monnaQ
Starting Member
Starting Member
Viestit: 13
Liittynyt: 11:26, 25.12.2002

Mahtuuko lisää pohjakaloja?

Viesti Kirjoittaja monnaQ »

Kuukauden toiminnassa olleeseen 180 l:n akvaarioon on muuttanut omasta vanhasta altaasta ja kaupasta seuraava kokoonpano:
- 12 timantti- ja ruusutetraa
- partaimumonni pariskunta
- kultainen levänuoliainen ja
- verkkonuoliainen.

Altaan pohjalla on pyöreää soraa, reilusti kasveja, useita kiviluolia ja pari juurakkoa. pH noin 7 ja vesi pehmeää (Kuopion kraanavettä...), lämpötila 25 astetta. Kalat ovat viihtyneet ilman näkyviä ongelmia.

Verkkonuoliainen hankittiin pari kuukautta sitten pieniä simpukoita tuhoamaan. Ja hyvin on hommansa hoitanutkin. Se vaatisi kuitenkin oman lajinsa seuraa (vaikka onkin hyvä ystävä levänuoliaisen kanssa), mutta tuleeko pohjalle tungosta, jos otan niitä pari yksilöä lisää?

Saattaisin olla tilanteen parantamiseksi valmis luopumaan myös partistytöstä (valitettava heräteostos vanhapoikamonnin seuraksi), jotta liikakansoitus myös monnien osalta tulisi ehkäistyksi. Tetraparviakin on tarkoitus hieman kasvattaa, kunhan niitä taas kauppaan tulee.
Jussi
Junior Member
Junior Member
Viestit: 127
Liittynyt: 21:32, 21.07.2001
Paikkakunta: Hämeenlinna

Mahtuuko lisää pohjakaloja?

Viesti Kirjoittaja Jussi »

Toki mahtuu... Suosittelisin n. 10 kalan parvea kuparimonneja. Ovat ns. "leipäkaloja" => saa useimmista Suomalaisista akvaarioliikkeistä.
Liisa S
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1129
Liittynyt: 11:39, 02.11.2001
Paikkakunta: Espoo HAS, Monniklubi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Liisa S »

Älä ota monnisia. Ensinnäkin, sinulla on "pyöreää soraa" (varmaan sitä ns. englannin jokisoraa?) ja toiseksi, sinulla on nuoliainen. Verkko on aika kiltti kala, mutta ne silti uskaltaisi laittaa monnisia sen seuraksi. Sensijaan parin lisäverkon hankkiminen on mahdollista. Kunnon isoa parvellista niitä ei tänne mahdu, mutta jos se kolme kappaletta kumminkin. Nuoliaisetkin kyllä tykkäisivät kunnon hiekasta...

Levänuoliainen voi myöhemmin tulla ongelmaksi, mutta mikään kaloistasi ei ole sellainen että joutuisi helposti sen uhriksi. Saatat pystyä pitämään levänuoliaisesi, vaikka laji kasvaakin aika mahdottoman isoksi ja tulee useimmiten vanhempana hyvin häijyksi. Onko tetroja yhteensä 12 kpl, vai tusina kumpaakin lajia? Jos ensimmäistä, kummankin parven kokoa voi kasvattaa jonkun verran.

Eikä sinulla sentään simpukoita ole ollut. Vaan kotiloita. Nilviäisiä molemmat, mutta eivät ihan sama asia.
monnaQ
Starting Member
Starting Member
Viestit: 13
Liittynyt: 11:26, 25.12.2002

Viesti Kirjoittaja monnaQ »

Kiitokset uskonvahvistuksesta!

Monnipoika yrittää tällä hetkellä totutella tyttömonnin läsnäoloon ja pohjalla on huisketta "aika tavalla". Tämä takaa-ajo toivottavasti lähiaikoina tasaantuu, jolloin pohja ei näytä enää niin ahtaalta. Mielenkiintoista muuten seurata, miten ennen niin arka ja laiska (=päivät kolossaan nukkuva) Urho-monni päivystää lähes ympärivuorokautisesti ja yrittää omia kaikki altaan luolat omaan käyttöönsä. Mutta pitää seurata tilannetta, että ei tytön olo käy liian tukalaksi

Tetroja on tällä hetkellä yhteensä 12 kpl ja ajattelin niitä ottaa tulevaisuudessa vielä muutamia lisää (parvien koko tulisi olemaan yhteensä n. 20 kalaa).
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”