400l, mutta paljonko kaloja?

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Kalinka
Starting Member
Starting Member
Viestit: 41
Liittynyt: 20:54, 14.12.2002
Paikkakunta: Kirkkonummi

400l, mutta paljonko kaloja?

Viesti Kirjoittaja Kalinka »

Moi!

Mulla on 400l akvaario, ja kalastona tällä hetkellä 10 tiikeribarbia, 7 mustatetraa, 1 imumonni, 2 haarniskamonnia, 4 panssarimonnia, 2 lehtikalaa, 2 leväbarbia,
Mitä kaloja voisin vielä ottaa ja minkä verran? Allas näyttää melko autiolta, eli varmaan mahtuisi vielä?
Lisa
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 7365
Liittynyt: 17:01, 03.10.2001
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: 400l, mutta paljonko kaloja???

Viesti Kirjoittaja Lisa »

Kalinka kirjoitti: 10 tiikeribarbia
7 mustatetraa
1 imumonni
2 haarniskamonnia
4 panssarimonnia
2 lehtikalaa
2 leväbarbia,
Ensinnäkin mustatetrat sekä tiikeribarbit eivät ole lehtikalojen allastovereita sen takia, että mokomilla on taipumusta näykkiä eviä ja omata ylivilkas luonne. Eli joko lehtarit pois tai sitten tikrut & mustatetrat. Jos päädyt lehtareiden poistoon, niin voit lisätä mustatetrojen määrää vaikkapa 15-20-päiseksi.
Imumonnin nimi olisi jotenkin hyvä selvittää, kuvaile sitä tai näppää vaikka valokuva tänne ihmeteltäväksi. Haarniskamonni on pohjalla elelevä parvikala, joten näitä voisit lisätä pari, kolme kappaletta. Panssarimonneilla tarkoittanet jotakin monnisia ja jos niin on, niin näitä voisit hankkia vielä reilusti lisää. Myös leväbarbien määrän voit kasvattaa kuuteen yksilöön, onhan sekin parvikala.
Kun syö kylliksensä, ajattelee sivistyneesti ja ihmeen hienosti monesta asiasta.
Holstedt
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2422
Liittynyt: 13:35, 14.11.2001
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Salo

Re: 400l, mutta paljonko kaloja???

Viesti Kirjoittaja Holstedt »

Lisa kirjoitti:Ensinnäkin mustatetrat eivät ole lehtikalojen allastovereita sen takia, että mokomilla on taipumusta näykkiä eviä ja omata ylivilkas luonne. Eli joko lehtarit pois tai mustatetrat.
Minulla on ollut molempia ja vieläpä yhtaikaa 350 litraisessa ja voin kyllä melkein käsi sydämellä vakuuttaa, että yhteiselossa ei ollut ongelmia.
Aloitin jo silloin kun sinä vielä leikit poneilla
Kalinka
Starting Member
Starting Member
Viestit: 41
Liittynyt: 20:54, 14.12.2002
Paikkakunta: Kirkkonummi

Viesti Kirjoittaja Kalinka »

No itseasiassa mulla on ollut kyseiset kalat yhdessä jo pari vuotta, ja ikinä ei ole tikrut ahdistellut mitään kaloja, ei lehtikaloja tai muitakaan, vaikka kylläkin tiedän et se on hyvinkin mahdollista!

Vielä noista panssarimonneista, mulla on 1 albiino, 2 mustaselkämonni, ja 1 monninen mikä on pohjaväriltään valkoinen/vaalea, ja siinä on mustia/tummia pilkkuja, ja silmän ja pään yli kulkee musta/tumma juova. Eli oisko mikä kyseessä? Helmi...joku... Pitäisikö lajiaan olla se se parvi, eli väh.4-6 albiinoa, saman verran mustaselkiä jne. vai voiko parvessa olla eri lajeja? Kun hyvin ainakin nämä 4 viihtyy yhdessä, ja pysyyvät kimpassa, vaikka lisääntyminen ei onnistuisikaan! :)

Niin ja siitä imumonnista, se mahdollisesti voisi olla tummaleväpleko?
Se on ollut mulla vajaan vuoden ja kokoa sillä on vasta n. 10cm. En kyllä ole ollenkaan varma, mutta kuvia kun katseli niin sitä se ehkä muistuttaa eniten... Voin olla kyllä erittäin väärässä! Se tuli yheltä tutulta, juuri sen monnisen kanssa niin en tiedä ollenkaan mitä ovat.
Lisa
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 7365
Liittynyt: 17:01, 03.10.2001
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lisa »

Arvasin, että olisi pitänyt kirjoittaa kalojen yksilöllisyydestä (mustatetrat versus lehtarit samassa pöntössä), että joskus tosiaan ei ole mitään ongelmia yhteiselossa ja joskus taas on. Pahoittelut, etten taas jaksanut vääntää rautalangasta tätä asiaa. Pitää taas yrittää tsempata :)
Kalinka kirjoitti:Vielä noista panssarimonneista, mulla on 1 albiino, 2 mustaselkämonni, ja 1 monninen mikä on pohjaväriltään valkoinen/vaalea, ja siinä on mustia/tummia pilkkuja, ja silmän ja pään yli kulkee musta/tumma juova. Eli oisko mikä kyseessä?


Eli siis albiinomuotoinen monninen, kaksi mustaselkämonnista ja joku tuntematon monninen? Voit yrittää tunnistaa monnistasi osoitteesta http://www.planetcatfish.com/ilibrary/c ... thumbs.htm
Kalinka kirjoitti:Pitäisikö lajiaan olla se se parvi, eli väh.4-6 albiinoa, saman verran mustaselkiä jne. vai voiko parvessa olla eri lajeja? Kun hyvin ainakin nämä 4 viihtyy yhdessä, ja pysyyvät kimpassa, vaikka lisääntyminen ei onnistuisikaan! :)
Kyllähän se olisi hyvä olla jokaisella monnisella oma parvi. Ja nämä ilmeisesti pysyvät altaassasi kimpassa siksi, ettei ole muutakaan vaihtoehtoa. Voithan pikkuhiljaa tuoda aina lisää esim. niitä albiinoita sekä mustaselkiä ja lopulta sinulla on kaksi hyvänkokoista parvea.
Kun syö kylliksensä, ajattelee sivistyneesti ja ihmeen hienosti monesta asiasta.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”