Karanteenista

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Sinet
Starting Member
Starting Member
Viestit: 17
Liittynyt: 15:30, 03.10.2002
Paikkakunta: Jyväskylä

Karanteenista

Viesti Kirjoittaja Sinet »

Täytyy taas kysyä kokeneemmilta neuvoja kun itseä epäilyttää...
Eli tilanne seuraavanlainen:
Olen hankkimassa uutta isompaa allasta (350l) ja muutaman uuden kalan entisiä parvia täydentämään. Ajatuksenani oli laittaa uudet kalat "karanteeniin" uuteen altaaseen viikon kypsytyksen jälkeen ja muutaman viikon päästä sitten siirtää omat vanhemmat kalat vanhasta akvaariosta myös tähän uuteen.
Uuteen altaaseen laitan kypsytysvaiheessa uuden hiekan ja vanhasta altaasta kasveja, kantoja ja n 100l vettä. Uutta suodatinta ajattelin käyttä vanhassa altaassa muutaman päivän.
Onko suunnitelmani turvallinen vanhojen kalojen kannalta?
VilleJ
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 4745
Liittynyt: 19:55, 17.02.2002
Paikkakunta: hki

Viesti Kirjoittaja VilleJ »

Ei "kypsy" viikossa.

Itse en tekisi asiaa noin monimutkaiseksi, vaan yksinkertaistaisin. Kypsyttäisin uuden akvan ihan rauhassa sen pari-kolme viikkoa (ammoniakkia ja vähän kalaruokaa). Testaisin vesiarvoja silloin tällöin ja, kun parin viikon jälkeen on nitraatteja alkanut kertymään, nitriitit nollassa, vaihtaisin vettä (tietysti jos syytä, tarkastaa ammoniakin määrän) ja siirtäisin vanhat kalat uuteen altaaseen. Vanha allas joutaa sitten karanteenikäyttöön. Ja turhaa sitä nykyisen akvaarion likaista vettä uuteen siirtämään.

Kun karanteeniakva on ok ja vanhat kalat näyttävät selviytyvän muutoksesta, harkitsisin vasta sitten uusien kalojen hankkimista. Uudet kalat pariksi-kolmeksi viikoksi karanteeniin siihen vanhaan 100-litran akvaan.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”