Oskari ongelma?

Kirjoahventen hoito, ongelmat ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
hakis
Junior Member
Junior Member
Viestit: 59
Liittynyt: 16:42, 04.11.2001
Paikkakunta: Vaasa

Oskari ongelma?

Viesti Kirjoittaja hakis »

Ostin tos taannoin 660l. akvaarion, jossa tuli kolme oskaria. Luultavasti niissä on kaksi urosta ja yks naaras. Nyt on akvaariossa on kaksi monttua ja niitä ehostaa urokset (siis toinen uros toisesa pääsä akvaariota ja toinen toisesa pääsä). Naaras seilaa uroksien tekemien pesien väliä ja se saa aikaa uroksissa "mustasukkaisuutta". Välillä naaras puolustaa toisen uroksenkaa pesäänsä, kun toinem uros yrittää houkutella naarasta. Hetken kuluttua naaras onkin jo sen luona tekees parempaa tuttavuutta. Miten saisin mahdollisesti parhaan kutuparin ja miten saisin ne yleensäkkin kuteen? Tovottavasti joku saa tolkkua ja osais antaa neuvoa.
TiHe
Rekihurja
Rekihurja
Viestit: 1926
Liittynyt: 13:00, 02.09.2002
Paikkakunta: Kuopio Finland

Viesti Kirjoittaja TiHe »

Toivotaan ettet saa oskareistasi ainakaan suurta poikuetta, niistä on hankala päästä suomenoloissa eroon ja vievät kasvaessaan tuhottomasti tilaa.

Jaa akvaariosi esimerkiksi sopivalla verkolla johon kalat eivät sotkeennu imukuppeja apuna käyttäen. Pariskunnalle enemmän tilaa.

Vaihtoehto nro.2

Hommaa sopivankokoinen plexinpala, poraa siihen reikiä paljon että vesi kiertää, yläosasta akvaarion vesipintaa alempana juuri vedenkierron takia. Osaahan se ylimääräinen oskari jossakinvälissä ylikin mennä mutta jos teet plexistä soppelin niin ei sovi.

Vaahtomuovisuikaleita ja pohjahiekkaa ja kiviä tai kantoja apunakäyttäen saat ahdistettua sopivan plexin hyvin väliseinäksi ja volaa sinulla on akvaariossasi parille kutupuoli josta ne näkevät läpi mutta naaras ei pääse "vieraisiin."

Sinun on vain päätettävä naaraan puolesta jos se ei itse osaa kummanko uroksen kanssa sen kutukammioon laitat.

Kumpiko uros on perempi niin sitä ei osaa netissä veikata. Valitse suurempi tai muuten parempikuntoinen niistä.






-------------------------
Ystävät saa valita itse, sukulaiset valitsee piru.
hakis
Junior Member
Junior Member
Viestit: 59
Liittynyt: 16:42, 04.11.2001
Paikkakunta: Vaasa

Viesti Kirjoittaja hakis »

No se naaras on enemmän pienemmä, mutta hienomman näkösen uroksen pesässä. Tällä hetkellä kyllä uros on jo saanu hiukan vaurioita yläleukaan (lähteny iho repeileen) ja alaleuka on punainen. Ihmettel kyllä ku "normaalit" ahvenet (helmikirjoahven, seeprakirjoahven, lehtikala, palettikala...) yleensä valittee pari ja sillä selvä. Ei ne yleensä rupee muutaku kuteen ja puolustaa kutua ja poikasia tosi hyvin. Koitan keksiä ja tutki kumpi ois parempi uros. Ja koitan alkuun tota verkko juttua. Kiitos ideasta!
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kirjoahvenet”