100-litrainen malawiallas?

Malawi- ja Tanganjika-akvaariot, kalat ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
zaarah
Starting Member
Starting Member
Viestit: 5
Liittynyt: 15:56, 26.09.2002
Paikkakunta: Tampere

100-litrainen malawiallas?

Viesti Kirjoittaja zaarah »

Minulla on kotona tyhjä 100-litrainen purnukka ja himoitsisin malawiahvenia. Tiedän että malawialtaan pitäisi olla suositusten mukaan vähintään se 200 (vaikka kirjassa Malawijärven ahvenet väitetäänkin vallan muuta, ketä siis uskoa?), mutta onko olemassa mitään suht rauhallista ja kilttiä pientä malawiahventa, joka voisi elellä akvaariossani? Opiskelijabudjettiini kun se about 400 euron hintainen uusi allas tekisi aika suuren loven. Olisi kuitenkin suotavaa että ehdotettu laji olisi myös kaunis, minusta kun ne pienet kotiloihin kutevat tanganjika-ahvenet näyttävät lähinnä kiiskiltä. (Ei millään pahalla :D )
reijo
Starting Member
Starting Member
Viestit: 2
Liittynyt: 13:51, 17.12.2001

100 litrainen Malawiallas

Viesti Kirjoittaja reijo »

Hei

Minulla uiskentelee 128 litraisessa 5 kpl Labidochromis caeruleuksia (sinihuuliahven). Eivät kasva juuri 10 cm pidemmiksi, ovat rauhallisia. Väri upean keltainen. Tämä ainakin sopii pienempää akvaarioon, kunhan vedenvaihdot ja muut hoitotoimet ovat kunnossa.

Tampereella näitä on ollut ainakin myynnissä Coral Aquariumissa. Itse hommasin kalani sieltä joskus viime keväänä. Ongelmia ei ole ollut.


terv: Reijo
VilleJ
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 4745
Liittynyt: 19:55, 17.02.2002
Paikkakunta: hki

Viesti Kirjoittaja VilleJ »

Olethan laskenut siihen "putjettiin" mukaan myös suolot, joilla muutat veden kemiallisiaominaisuuksia vastaamaan ko. järviä.
MiSt
Senior Member
Senior Member
Viestit: 539
Liittynyt: 13:29, 08.11.2001
Paikkakunta: Kotka/Karkkila - Ciklidistit - KLAS

Viesti Kirjoittaja MiSt »

Labidochromis caeruleus (sinihuulimalawi, siinä muuten taas yksi todella epäonnistunut suomennos :? latina rules! :D )voi kasvaa netistä löytyvän tiedon perusteella selkeästikin yli 10cm, mutta tämä uskoakseni johtuu suuresti ruokavaliosta eikä kuitenkaan ole yleistä tai tyypillistä.? Luonnossahan (Konings 3E) L. caeruleus ei syö niin selkeästi leväpainotteista ravintoa, kuin esim. Labeotropheus-tai Pseudotropheus-suvun Mbunat, vaan ravinnon pääosan muodostavat käsittääkseni äyriäiset, hyönteiset ja kalanpoikaset. Toki tuo aufwuchkin maistuu, jonka mukana kala saa myös edellämainittuja.

100L on varsin pieni Malaweille. Tärkein altaassa on kuitenkin pohjan pinta-ala. Mikäli altaasi on pitkähkö ja matalahko, saattaisi altaaseesi sopia ryhmä, uros + 2-3 naarasta, esim juuri tuota L. caeruleusta. Laji on vielä lisäksi kaunis, säyseähkö Mbunaksi ja lajin urokset eivät ole toisiaan kohtaan tolkuttoman agressiivisia. Toki poikkeus vahvistaa säännön tässäkin [;)]

Kuva
L. caeruleus koiras vartioi väliaikaisesti valtaamaansa reviiriä

--------------------

Valmiita suoloja ei mielestäni kannata tai tarvitse ostaa. Itse käytän Magnesiumsulfaattia GH:n nostoon ja Kalium- sekä Natriumvetykarbonaattia (ruokasooda) pH:n ja alkaliniteetin (~KH) nostoon. Tarkka lisättävä määrä riippuu tietenkin paikkakuntasi vedestä, mutta kaloille viihtyisän veden saa helposti aikaan kokeilemalla sopivia lisättäviä suolamääriä ensin erillisessä astiassa, esim 10L ämpärissä. Kalkkipitoista materiaalia ei altaaseensa kannata laitta, kuten J.Järvi on meille monesti opettanut.

Tarvittavia suoloja saa hieman paremmista apteekeista tarvitseminaan määrinä, eivätkä ole kalliita.

Itselläni kalat viihtyvät ja lisääntyvät vedessä, jonka pH=8.2, KH~8 ja GH~8.
><{{{(*> ><Mikko(*> ><{{{(*>
zaarah
Starting Member
Starting Member
Viestit: 5
Liittynyt: 15:56, 26.09.2002
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja zaarah »

Minkä hintaisia nuo valmiit suolat ovat? Eli toisin sanoen: onko "suolan" hankkiminen apteekista vaivan ja rahansäästön arvoista?
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Malawi ja Tanganjika”