Kokemuksia meriveden kalasta?

Meri- ja murtoveden akvaariot, kalat, tekniikka ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
proto
Junior Member
Junior Member
Viestit: 223
Liittynyt: 17:16, 18.02.2002
Paikkakunta: Helsinki

Kokemuksia meriveden kalasta?

Viesti Kirjoittaja proto »

Onko teillä ollut, tai onko jotain muuta kautta kokemuksia Cryptocentrus cinctus (Yellow shrimpgoby) kalasta? Sain sellaisen haltuuni ostaessani pari muuta kalaa ja ruokinta yms. speksit on tiedossa, mutta olisin kysynyt enemmän "henkilökohtaisia" kokemuksia.

Tässä pari kuvaa kyseisestä veijarista: http://uri.sakura.ne.jp/~dd/g/eg-072.htm
Petteri
Junior Member
Junior Member
Viestit: 172
Liittynyt: 13:56, 18.04.2002

Viesti Kirjoittaja Petteri »

proto kirjoitti: Onko teillä ollut, tai onko jotain muuta kautta kokemuksia Cryptocentrus cinctus (Yellow shrimpgoby) kalasta? Sain sellaisen haltuuni ostaessani pari muuta kalaa ja ruokinta yms. speksit on tiedossa, mutta olisin kysynyt enemmän "henkilökohtaisia" kokemuksia.
Ei ole henkilökohtaista, mutta innolla olisin haalimassa itselleni tuollaista. Englanninkielinen nimi siis vaihtelee, koska suurimmassa osassa kirjoista ja lehdistä mä olen nähnyt sen nimellä "Yellow Watchman goby". James Fatherreen nettisivulla http://www.equariumsonline.com on tekniset tiedot mm. tästä. (Nettisivu näyttää olevan nyt alhaalla, eilen vielä toimi.) Myös "Natural Reef Aquariums" (J.H. Tullock) -kirjassa on sivulla 248 juttua 'rapu gobeista' yleensä ja esimerkkinä käytetään juuri tätä sun veijjaria (siis jos sulla sattuu olemaan se hyllyssä (siis kirja ei rapu heh-hoh)). Juttujen mukaan hyvin helppo ja persoonallinen kala. Pääsee Fatherreen "helppokala"-listalle, siis niiden joukkoon, jotka ovat hänen mielestään "must" jokaisessa "asiakasakvaariossa".

Stoori menee jotenkin näin: Gobyt elää sympioosissa rapujen kanssa, rapu tonkii hiekkaa --> kalat saavat ruokaa. Gobyt taas vastapalvelukseksi varoittavat likinäköistä rapua vaarasta vaanivasta.

Jostain luin, että ei voisi pitää kuin yksi per purkki, mutta toisaalta tossa kirjan kuvassa on kyllä kolmen kimppa, kaksi gobya ja yksi rapu. Ameriikasta saa kuulemma ostaa rapu+goby-kombinaatiota...mutta siellä on kaikki muutenkin suurempaa ja hienompaa ;). Suomen oloissa pitää kai tyytyä hommaamaan goby + rapu ja sitten toivoa, että ne löytäisivät toisensa. (Ravun suku/laji on "alpheid shrimps", mitä sitten ovatkaan, tossa ei ollut tarkemmin.) Jaa, niin siinä sanottiin myös, ettei rapu ole gobylle elinehto.

Tehdäänkö kaupat, jos ei niin mistä ostit? (Valitettavasti en ihan vielä voi ottaa, koska akvaario kypsyy vielä, mutta noin kahden viikon päästä.. ;) )

Että tämmöistä "henkilökohtaista" kokemusta. :mrgreen:
mikkokoo
Senior Member
Senior Member
Viestit: 757
Liittynyt: 14:23, 07.02.2002
Akvaarioseurat: FOMA (nro4)
Viesti:

Viesti Kirjoittaja mikkokoo »

Mäkin haluun tommosen!!!

Ei kyllä ole siitä mitään kokemuksia.
Tiedätkö sen ruokavaliosta, eli mitä se syö hiekan sisältä (unohdan koko jutun jos tyhjentää DSB:n kaikesta elämästä, niinkuin jotkut gobyt tekee :D ).

Niin, paljolla myyt? [:I]
proto
Junior Member
Junior Member
Viestit: 223
Liittynyt: 17:16, 18.02.2002
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja proto »

Juu ei taida olla myynnissä. On sen verran mielenkiintoinen otus :) . En kyllä osaa sanoa kalan suhtautumista DSB:n eliöihin. Mulla DSB on ala-altaassa ja sitten kala ei pääse oikein syömään. Minun kala on linkkini alimman kuvan kaltainen, eli ei siis kaikista keltaisin. Harmi vaan että tuntuu tykkäävän vain vähän liikaakin piileskellä kivien koloissa joten ei pahemmin näy. Toivottavasti tottuu saamaan ruokaa tietystä paikasta ja tulisi näin enemmän esille.
Petteri
Junior Member
Junior Member
Viestit: 172
Liittynyt: 13:56, 18.04.2002

Viesti Kirjoittaja Petteri »

proto kirjoitti:Juu ei taida olla myynnissä. On sen verran mielenkiintoinen otus :D
Ai, sorry, luinkin väärin. Siitä sanotaankin, näin: "Ei missään nimessä riutta-akvaarioon tai muiden kalojen kanssa, koska syö kaikki muut kalat, hiekan ja 25kg kiveä viikossa."

Mutta koska olen niin kovin jalo ja uhrautuvainen, voisin kuitenkin ostaa sen sulta :mrgreen: :mrgreen:

Paljasta nyt ees mistä ostit? :) (Siis jos liike tai siihen verrattava.)
proto
Junior Member
Junior Member
Viestit: 223
Liittynyt: 17:16, 18.02.2002
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja proto »

Petteri kirjoitti:Paljasta nyt ees mistä ostit? :) (Siis jos liike tai siihen verrattava.)
Juu ei liike tai vastaava. Tuli toiselta harrastajalta.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Meri- ja murtovesi”