Vedenpitävä pinta-aine puulle

Meri- ja murtoveden akvaariot, kalat, tekniikka ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
simppu
Junior Member
Junior Member
Viestit: 236
Liittynyt: 10:09, 19.10.2001
Paikkakunta: Kokkola

Vedenpitävä pinta-aine puulle

Viesti Kirjoittaja simppu »

Nyt kun uuden akvaarion kaapiston rakentelu on kovassa vauhdissa, niin ajattelin että tehdäänpä kunnolla hommat. Ajattelin eristää kaapiston alaosan (n.10 cm) jollakin vettäpitävällä aineella, siltä varalta että vettä jostakin pääsisi "lirahtamaan". Tällä tavalla olisi siis n. 50 L vara-allas käytettävissä. Kysymys onkin nyt millä tuota lähtisi eristämään? Lasikuitu on liian rasittavaa touhua, ehkä joku kosteiden tilojen vesieriste? Onko kellään kokemusta?
Samalla eristeellä voisi sitten eristää myös kaapistoon suunnitteilla oleva "kuiva sähkötila".

Ja eiku takasin sahailemaan uusia "nelos-nelosen" pätkiä jaloiksi, tuli nimittäin liian matalat ensimmäisellä yrittämällä... [}:)] Pääsispä jo täyttelemään pönttöä ja ruuvaamaan putkistoja paikoilleen.
Mikael
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1138
Liittynyt: 15:11, 30.10.2001
Viesti:

Re: Vedenpitävä pinta-aine puulle

Viesti Kirjoittaja Mikael »

simppu kirjoitti: ... Kysymys onkin nyt millä tuota lähtisi eristämään? Lasikuitu on liian rasittavaa touhua, ehkä joku kosteiden tilojen vesieriste? Onko kellään kokemusta?
Samalla eristeellä voisi sitten eristää myös kaapistoon suunnitteilla oleva "kuiva sähkötila".
Ja eiku takasin sahailemaan uusia "nelos-nelosen" pätkiä jaloiksi, tuli nimittäin liian matalat ensimmäisellä yrittämällä...
Itselläni on erillinen kaappi joka on 'vain' lakattu venelakalla ja huolehdittu siitä, etä sinne ei pääse lirahtamaan kuin ns. roiskevesia. Mutta itse taisit antaa vastauksen - vesieriste tai sitten vanhan ajan muovimatto jonka pystynurkat sitten saumaat silikonilla.

Sähkötilaksi itse hommasin oikean sähkökotelon jonka sisällä on valaisimien kuristimet, sytyttimet ja konkat.

Sahaa sitten jalat riittävän pitkiksi. Itselläni allas on 90 cm korkeudella ja sitä voi katsella myös seisaaltaankin juurikaan kyykistelemättä ja kun istuu altaan äärellä, yläviistoon katsottaessa veden yläpinta toimii peilinä ja samalla 'kattona' eikä valaisimet näy lainkaan.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Meri- ja murtovesi”