Kysymys sisäsuodattimista

Valaisimet, suodattimet, lämmittimet ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
ovalo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 55
Liittynyt: 07:34, 13.03.2002
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Kysymys sisäsuodattimista

Viesti Kirjoittaja ovalo »

Itselläni on tällä hetkellä käytössä kaksi akvaariota joissa kummassakin on sisäsuodattimet. Ongelmaksi on muodostunut se että ajan myötä suodattimet eivät ime ilmaa eli suomeksi: kuplia ei tule ulos virtaavan veden mukana.

Nyt ei ole kyse siitä että suodattimia ei vaihdettaisi tai että koneisto olisi puhdistamatta.

Riittääkö pelkkä veden liike veden ilmastukseen (akvaariot ovat muuten 140l ja 54l) vai olisiko tehtävä niin että tukkisin ilmanottoaukon mukana tulleilla tupeilla ja hommaisin erillisen ilmapumpun?

On todella ärsyttävää hakea millin tarkkuudella sitä kohtaa jossa suodatin jotenkin suostuu "porisemaa" eli heittämään kuplia.
Ötökkä ötimys, trilobiitti monsteri.
Mari Kurki
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6450
Liittynyt: 23:09, 10.01.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo, HAS

Viesti Kirjoittaja Mari Kurki »

Mikäli suodattimen ulostulon suihku liikuttaa pintavettä kunnolla, ei akvaariossa yleensä tarvitse olla erillistä ilmapumppua. Seuraa kalojen käytöstä. Mikäli tuntuu, että haukkovat pinnassa, niin kenties silloin tarvitset ilmapumppua liikuttamaan lisää vettä (tai toisen suodattimen kaveriksi).

T: Mari
VetyVoima
Junior Member
Junior Member
Viestit: 128
Liittynyt: 00:02, 07.01.2002
Paikkakunta: Oulu / Oulunsalo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja VetyVoima »

Mari kirjoitti:Mikäli suodattimen ulostulon suihku liikuttaa pintavettä kunnolla, ei akvaariossa yleensä tarvitse olla erillistä ilmapumppua. Seuraa kalojen käytöstä. Mikäli tuntuu, että haukkovat pinnassa, niin kenties silloin tarvitset ilmapumppua liikuttamaan lisää vettä (tai toisen suodattimen kaveriksi).

T: Mari

Olisi ehkäpä suositeltavaa ostaa tähän altaaseen pieni ulkosuodatin, esim. Fluval 104 tai ehkä jopa 204 ja sisäsuodatin auttaisi hyvin ulkopöntön toimintaa. Jos taas ei viitsi ulkopönttöön sijoittaa, kannattaa ostaa vaikka joku suht. halpa suodatin, vaikka esim. Shark PF1 tai PF2 ja laittaa siihen suukappale, joka ohjaa normaalisti laiskasti "pluruttavan" vesimassan suhteellisen voimakkaaksi suihkuksi. Minulla on ainoana suodattimena 71l altaassa 400l/h Shark PF1, joka tällä suukappaleella jaksaa pitää kunnon mylläkkää yllä ihan mukavasti. Pitänee peitellä ne sharkin imuaukot sukkahousulla tässä pikkuhiljaa kun on kääpiöakaramamma poikasineen (tänään uskaltautuivat uimaan porukalla mamman kans) altaassa.

-Sale
Miksi Tiku ja Taku ei ole enää kavereita? No ku Taku kaivoi Tikulla pyllyä.
ovalo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 55
Liittynyt: 07:34, 13.03.2002
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Kiitos vastauksistanne

Viesti Kirjoittaja ovalo »

Kovasti vain mietityttää että onko tuollainen suunnitteluvirhe vai mikä on kun pikku altaassa on Seran suodatin (allas alasajettu tällä hetkellä) ja Isossa on Eheim.

Luonnollisesti huolettaa että saavatko pienet riittävästi ilmaa, mutta jatkuvasti ei viitsisi olla häiritsemässä ja kouraa tunkemassa akvaarioon. Alussa sisäsuodatin pelittää hyvin kun ohjeiden mukaan on ulostuloputki sentin tai parin syvyydessä. Parin kuukauden jälkeen kuitenkin ilmaruplatus minimoituu, laitteen pesu, suodattimen vaihto auttaa vain hetkellisesti. Aivan pinnan tuntumassa oleva ulostulo aukko saa ruplatuksen aikaiseksi. Sen nyt sanon että tukkoisesta suodattimesta ei ole kysymys.

Mutta kertokaahan lisää. Onko kellään kokemusta Eheimin 2222 ulkosuodattimesta. Kyttäilin sellaista tohkeissani Stockmannilla.

Entä pienistä ilmapumpuista? Voitteko suositella jotain merkki (riittävän pitkä letku, hiljainen käyntiääni, luotettavuus ja säädettävä ilmamäärä plussaa)

PS. En ole havainnut että kalat kävisivät pinnan tuntumassa muuta kuin vaatimassa äijältä safkaa, joten sinänsä asia lienee kunnossa.
Ötökkä ötimys, trilobiitti monsteri.
Holstedt
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2422
Liittynyt: 13:35, 14.11.2001
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Salo

Re: Kiitos vastauksistanne

Viesti Kirjoittaja Holstedt »

ovalo kirjoitti:Entä pienistä ilmapumpuista? Voitteko suositella jotain merkki (riittävän pitkä letku, hiljainen käyntiääni, luotettavuus ja säädettävä ilmamäärä plussaa)
Tuohon riittävän pitkään letkuun...sitä saa kyllä erikseen akvaariokaupasta tai meilläpäin vaikkapa teollisuusetolasta ettei tarvitse ihmetellä jos mukaan saatu letku ei jostain syystä miellytä.
Aloitin jo silloin kun sinä vielä leikit poneilla
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tekniikka”